Store visit: Suede Store Rome 835

Tijdens ons bezoek aan het KickIt Market evenement in Rome zijn we ook te gast geweest bij de streetwear en sneaker store Suede. We hebben speciaal voor jullie een recap gemaakt van deze winkel.

In 2012 werd Suede opgericht in het hartje van Rome. Deze unieke concept-store die een mix vormt tussen stedelijke cultuur, kleding, kunst en sneakers was de eerste in zijn soort. De Italiaanse sneakerheads konden bij Suede terecht voor kunstboeken, street-style tijdschriften, livemuziek, food-events en meer. Maandelijks biedt de winkel een podium aan jonge kunstenaars. Ze krijgen hier de kans hun liefde voor Mode, fotografie, urban art, illustratiekunst, grafische kunst, streetwear en muziek te uiten. Tegenwoordig is de winkel opgesplitst in een men en woman store. Beide shops focussen zich op een eigen doelgroep met bijpassende evenementen.

In beide winkels hangt een toegankelijke sfeer. Het personeel is vriendelijk en is gepassioneerd over sneakers en de cultuur hierachter. Naast de Italiaanse Air Max klassiekers zijn er ook talloze collabs, retro en new wave sneakers te vinden. Alles samen biedt een relaxte vibe voor iedere bezoeker.

Om de winkel een beeld te geven hebben wij een impressievideo gemaakt. Check hem hieronder:

 

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Previous ArticleNext Article

Zoeken in de Sneakerjagers Release App! 27

De Sneakerjagers Release App staat natuurlijk al een tijdje online. Met de Release App blijf je op de hoogte van alle nieuwe en recente releases en zal je geen enkele release meer missen. Toch blijven we nieuwe functies toevoegen aan de Release App. Vanaf nu kan je namelijk zoeken in de App!

Met deze nieuwe functie in de Sneakerjagers Release App kan je gemakkelijk jouw sneaker vinden die je zoekt. Dit kan natuurlijk ook bij de aankomende releases. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar de aankomende Jordan 1 releases? Vul gewoon ‘Jordan 1′ in bij de zoekbalk bovenaan het scherm en je ziet gelijk welke Jordan 1’s in de toekomst zullen releasen. Natuurlijk kan je aangeven, door op de groene ‘herinner me’ te drukken, dat een push notificatie wilt krijgen. Hierdoor zal je geen release meer missen

Daarnaast kan je zoeken in onze gigantische database van sneakers. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een Air Max 1, maar weet je nog niet welke versie of welke kleur. Dan kan je gemakkelijk ‘Air Max 1′ invullen in de zoekbalk boven aan het scherm. Hier zie je een gigantisch overzicht van alle Air Max 1’s die beschikbaar zijn. Heb je er één gevonden? Dan kan je natuurlijk gemakkelijk vinden bij welke winkels de sneaker beschikbaar is.

Ben je benieuwd naar de nieuwe functies in de App? De App is nu verkrijgbaar in de Apple App Store en in de Goole Play Store.


Nike Cortez Shoe Dog Pack heeft een releasedatum 25

Het nieuwe Nike Cortez Shoe Dog Pack is een eerbetoon aan de oprichters Phil Knight & Bill Bouwerman en de begin jaren van Nike. In het Cortez Shoe Dog Pack komen drie verschillende uitvoeringen die allemaal een eigen verhaal vertellen.

Shoe Dog

De naam Shoe Dog komt natuurlijk van de autobiografie van Phil Knight waarin hij vertelt over de beginjaren van het Amerikaanse sportmerk. Van hoe Phil Knight begon met het importeren van Japanse hardloopschoenen naar Amerika tot de eerste successen van Nike. De Cortez kan natuurlijk niet vergeten worden in het succes van Nike.

De Nike Cortez kwam voor het eerst uit in 1972. Dit was de eerste sneaker die Nike ooit op de markt heeft gebracht. Tot de dag van vandaag is de sneaker nog even populair. Het Nike Cortez Shoe Dog Pack brengt je terug naar de beginjaren van Nike. Dit doen ze in drie verschillende designs.

Nike Cortez ’72 S.D.

De eerste van de drie is een eerbetoon aan de ontwerper van de Swoosh. De sneaker beschikt over een rode Swoosh die er iets anders uit ziet dan normaal. Dit komt omdat hij gepasseerd is op het allereerste ontwerp van het logo. Aan de binnenkant van de sneaker zit een witte Swoosh. Net als de andere twee sneakers beschikt deze over een blauw met witte midsole.

Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog

Nike Cortez ’72 S.D. ‘Dimension Six’

De tweede Cortez uit het pack is geïnspireerd op een naam voor het sportmerk die het uiteindelijk niet gehaald heeft. Phil Knight stond namelijk op het punt om zijn merk Dimension Six te noemen. De sneaker beschikt over een wit bovenwerk met een blauwe baan aan de zijkant van de sneaker. Op deze baan staat in het rood het logo van Dimension Six. Daarnaast beschikt de sneaker, net als de andere twee, over een witte midsole met een blauwe baan.

Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog
Nike Cortez Shoe Dog

Nike Cortez ’72 S.D. ‘Peregrine’

De laatste sneaker van de drie is geïnspireerd op een andere mogelijke naam voor het merk. Namelijk Peregrine Falcon. Net als Dimension Six haalde Peregrine Falcon de eindstreep niet. Op het bovenwerk van de sneaker is het rode valk logo kenmerkend. Op dit logo staat in het goud de tekst ‘Falcon’. Net als de andere drie sneakers beschikt de sneaker over een wit bovenwerk van premium leather.

Het gehele pack lijkt te releasen op woensdag 24 juli via Nike. De prijs van de sneakers zal €120,- zijn. Laat ons weten welke van de drie jij het mooist vindt!


Release Reminder: Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ 94

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn goede paartje die passen in iedere sneaker collectie. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan dat, want dan komt deze pareltjes eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectiekomt zaterdag 20 juli uit via de Nike SNEAKRS app, en andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Neem hieronder een kijkje naar de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten!


Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: __1_8_e__
Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox