Mercer Amsterdam x NASA Lauch Party Recap 566

Afgelopen donderdag was Sneakerjagers aanwezig bij de Launch Party van de collaboration tussen Mercer Amsterdam en NASA. Om te collaboration te vieren organiseerde Mercer Amsterdam een Launch Party op de Herenstraat in Amsterdam. In de straat tussen de Herengracht en de Keizersgracht stond maar één ding centraal: de Mercer Amsterdam x NASA sneaker.

Het pand op de Herenstaat was helemaal omgetoverd tot een ruimteschip. Met aluminium vloeren en muren en een astronauten pop in het midden stond alles in het teken van de sneaker. De dag erna zou de sneaker verkocht worden in het zelfde pand. De eerste tien in de rij kregen de speciale doos met een certificaat. De Mercer x NASA sneaker was binnen 3 minuten en 45 seconden uitverkocht.

In een gesprek met Pim Dresen, oprichter van Mercer Amsterdam, vroegen we of hij vond dat Mercer al bij de gevestigde namen in de sneakerwereld hoort. Pim zag ondanks de collaboration met NASA Mercer toch nog als een van de kleinere spelers in de sneakerwereld. Ook wanneer hij ziet dat celeberties als Chris Brown, Lewis Hamilton, Future en 6ix9ine zijn merk dragen gaf Pim aan daar niet bij stil te staan. ‘Ik ben altijd hongerig naar meer’ antwoorde Pim. ‘Tuurlijk is het gaaf om zulke mensen in Mercer te zien lopen maar we zijn nog lang niet waar we willen zijn’. Ook staan ze nu in hetzelfde rijtje als designer Heron Preston en Vans. Ook daar staat Pim niet echt bij stil. ‘Tuurlijk is het mooi om in het rijtje te staan met Heron Preston maar we zijn nog lang niet op het niveau waar we willen zijn.

Ook vroegen we Pim waarom NASA nou eigenlijk zo goed bij Mercer past. Door zijn verleden als bankier is Pim heel goed met contracten en laat dat nou net goed uitkomen. Voordat je wilt samenwerken met NASA moet je super veel contracten doorlezen. Er zitten namelijk allerlei regels aan het samenwerken met NASA. In totaal heeft het Pim en Mercer zo’n 1,5 jaar geduurd tot de sneaker daadwerkelijk werd gereleased.

Wanneer ik Pim vroeg of dit dan ook het hoogtepunt was van Mercer Amsterdam. ‘Tuurlijk vind ik zo’n collaboration geweldig. Maar een week geleden verkochten we het Fire & Ice pack uit en daar ben ik net zo trots op’, antwoorde Pim. Het mooiste detail op de sneaker vond Pim de Mesh op de upper van de sneaker. Het mesh is 3D en daardoor heb je echt het gevoel dat er echt kwaliteit in de sneaker zit. Daarnaast vond Pim het NASA-logo op de sneaker een erg mooi detail. Deze is speciaal erop geprint in Italië. Hierdoor is het logo niet plat maar steekt het een beetje uit en kan je het echt voelen.

NASA x Mercer is comming back!

Tenslotte heeft sneakerjagers te horen gekregen dat Mercer terugkomt met een collaboration met NASA. Bekijk de recap van de Launch Party waarin er meer word vertelt over de nieuwe Mercer x NASA sneaker. Daarin zit ook een interview met Anass Temssamani en David de Ruiter die verantwoordelijk was voor de hype rondom de collaboration. Vergeet niet te abonneren op het YouTube kanaal van sneakerjagers zodat je ons blijft volgen waar we ook heen gaan.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

 

Previous ArticleNext Article

Human Made x adidas Solar HU Glide RELEASE 13

Pharrell Williams is altijd druk bezig. Al eerder zagen we beelden van de gloednieuwe sneaker van HUMAN MADE in een rode colorway. Ook de eerste beelden van de blauwe colorway zijn er. De releasedatum van de nieuwe Human Made x adidas Solar HU Glide is op vrijdag 3 mei.

Als je maar één woord zou kunnen gebruiken om Pharrell Williams te beschrijven, dan zou productief perfect passen. De creatieve artiest heeft schijnbaar altijd een nieuw project in de maak, en de afgelopen maanden heeft hij twee nieuwe colorways van de adidas Solar Hu Glide ontworpen in samenwerking met Human Made. Dit is een wit met blauw, en een wit met rode colorway. De goede vriend van Pharrell genaamd Nigo is de mede oprichter van BAPE. Hij zal de Human Made allereerste winkel openen in Japan. Om dit te vieren zal het wit met blauwe paar alleen verkrijgbaar zijn in de winkel.

De details

Afgezien van de grote geborduurde blauwe hartafbeelding op de voorkant, heeft de sneaker over het algemeen een eenvoudig ontwerp. De basis van de sneaker is compleet wit. Daarnaast zijn er kleine grijze en zwarte details toegevoegd. Een witte boost-midsole en zwarte outsole maken de look af. Hierdoor wijkt de sneaker ook niet af van het model van de Ultra Boost. De tong van de sneaker steekt dan ook weer iets uit dan de sneaker zelf. Ook aan de hiel zie je dit terug. Het welbekende adidas logo is dan ook gewoon aanwezig op de tong.

Let op, de sneaker is alleen verkrijgbaar in Japan bij de nieuwe Human Made store.


Human Made x adidas Solar HU Glide
Human Made x adidas Solar HU Glide
Human Made x adidas Solar HU Glide
Images by Human Made

Nike By You introduceert React Element 55 18

Nike’s React Element 55 is misschien niet de bekendste sneaker, maar dit kan binnenkort veranderen. Nike heeft namelijk aangekondigd dat je binnenkort jouw eigen React Element 55 kan samenstellen door middel van ‘Nike By You’.

Voorheen was de naam van ‘Nike By You’, ‘Nike iD’. Om zelf je sneaker te customizen kies je natuurlijk als eerste stap de sneaker die je wil hebben. Vervolgens zorgt Nike voor het canvas en de tools om te customizen. Hierna kan je zelf je sneaker samenstellen zoals jij dat wil. Als je jouw sneaker hebt samengesteld zoals jij dat wil kan je de sneaker bestellen. Het duurt dan ongeveer 3 tot 5 weken totdat je jouw gepersonaliseerde sneaker binnen hebt.

De React Element 55 is geïnspireerd op de ‘Internationalist’. Het wordt mogelijk om verschillende details te customizen, zoals het materiaal en trims. Het personaliseren van de materialen en trims wordt nog als “experimenteel” beschouwd door Nike. De kleuren bevatten tinten die zijn geïnspireerd op pakken van de brandweer en hazmat. Ook wordt het mogelijk om de Swoosh een andere kleur te geven.

Het is vanaf 2 mei mogelijk om via ‘Nike By You’ je eigen React Element 55 te personaliseren. KLIK HIER om andere sneakers te personaliseren. Houdt Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste sneakernieuws.


React Element
React Element
React Element
React Element
Images by Nike

Ralph Steadman x Vans komen samen met een nieuwe collectie 22

We moesten er even op wachten maar hier zijn dan de eerste beelden. Vans komt met een gloednieuwe collectie in samenwerking met Ralph Steadman. De klassieke Vans modellen krijgen een upgrade met het schilderwerk van Ralph Steadman. De releasedatum van de Ralph Steadman x Vans collectie is op zaterdag 27 april.

De illustraties van de collectie zijn afkomstig van het kunstwerk dat Steadman heeft toegevoegd aan Ceri Levy’s boeken Extinct Boids, Nextinction en Critical Critters. Levy en Steadman beschrijven ook dat je mensen aan het lachen moet krijgen om ze te betrekken. De legendarische Welsh-artiest Ralph Steadman is 82 jaar oud. Toch merken we daar niks van. De samenwerking met Vans laat zien dat hij niet stil zit. Er zijn acht sneakers onderweg in een capsulecollectie met dierenthema’s.

De details

De collectie is verdeeld in vier Vans Slip-On’s, twee Vans Sk8-Hi’s en twee colorways nemen de ongewone Style 138 over. Steadman heeft een liefde voor opvallende en geheimzinnige graphics. Hij heeft zijn gedurfde prints, illustraties en kleuren toegevoegd op alle acht colorways. De Slip-On sneakers bestaan uit bijen, vissen en twee unieke dambordpatronen. De Sk8-Hi sneakers hebben een roofdier/prooi-stijl met een leeuw en een zebra. De andere twee sneakers hebben een stijl binnen het leven in het water met walvis- en vis graphics. Elk paar heeft een bijzonder en druk uiterlijk door de graphics. Hierdoor is ook niet in één oog opslag te zien wat er zich afspeelt. Dit de geheimzinnigheid die Ralph Steadman wil overbrengen. Verder heeft elke sneaker een welbekende gum mid/outsole die we gewend zijn van Vans. De Ralph Steadman x Vans collectie wordt gereleased op zaterdag 27 april.

Ben je benieuwd naar andere releases? Check dan de releasekalender.


VN0A3DP9VQW1

VA45JKVGO

VN0A45JKVQL

VN0A3DP9VQT

VN0A45JLVQV Ralph Steadman X Vans

VA45jJKVQN Ralph Steadman X Vans

VN0A45JLVQU Ralph Steadman X Vans

VN0A45JKVQM Ralph Steadman X Vans
Images by Vans