Mercer Amsterdam collaborates met NASA 863

Vrijdag 28 september released de ‘once in a livetime collaboration’ tussen Mercer Amsterdam en NASA. Als take-off van deze geweldige release is er een release party georganiseerd door Mercer Amsterdam en wij van Sneakerjagers zullen daar natuurlijk bij zijn. Het is nog een week tot de release en het leek ons bij sneakerjagers een mooi moment om jullie kennis te laten maken met Mercer Amsterdam.

Ontstaan

Oprichter Pim Dresen kocht zijn eerste paartje sneakers op 10-jarige leeftijd in Mercer Street in New York. Later groeide zijn verslaving voor sneaker en kwam hij met ideeën voor zijn eigen sneakers. Pim wou uniek zijn en andere sneakers hebben dan andere en tekende zijn eigen ontwerpen toen hij nog bij een investeringsbank werkte.

Pim vond zijn ideale productiefaciliteiten in Portugal en begon zijn eerste sneaker te produceren. Nadat hij zijn eerste paar sneakers op zijn eigen Instagram account plaatste kreeg hij als snel een telefoontje van zijn eerste klant. In eerste instantie wees Pim het aanbod af maar de klant stond erop om de sneaker te kopen. Een paar weken laten stopte Pim zijn baan bij de investeringsbank en begon zich te focussen Mercer Amsterdam. Hij ontwikkelde een voledige collectie en ging opzoek naar zijn eerste klanten. Nu worden de Mercer sneakers in meer dan 130 winkels in 10 landen verkocht.

In een Mercer sneaker ontmoet het chique uit New York, de Amsterdamse Straat. De sneakers zijn erg geïnspireerd door beide steden. Mercer wilt onderscheidend zijn door andere silhouetten te maken en andere materialen te gebruiken. Ze hebben schijt aan andere en willen anders zijn dan andere. Mercer laat haar sneakers maken in Portugal. Daar worden ze handgemaakt door kleine fabrieken die in familiebezit zijn.

Mercer Amsterdam x NASA

De samenwerking tussen Mercer Amsterdam en NASA representeert hetgene wat wel allemaal willen bereiken; ‘to reach the stars and succeding at the impossible’. De sneaker is geïnspireerd door de Apollo 11. Dit was het ruimteschip dat de eerste twee mensen naar de maan bracht. Het toen nog onmogelijke. De Apollo 11 werd gelanceerd vanaf The Kennedy Space Centre in Florida. De exacte coördinaten van The Kennedy Space Centre staan op de zijkant van de sneaker.

Wat is een limited sneaker zonder hype? David de Ruiter was verantwoordelijk voor de hype rondom de sneaker. Er is al geschreven over de collaboration tussen Mercer Amsterdam en NASA van Rusland tot Peru en dat dankzij David zijn contacten. Bekende sites als Hypebeast en Highsnobiety hebben al geschreven over het Amsterdamse sneakermerk. Ook hebben Kendall Jenner en de zusjes Bella & Gigi Hadid een paartje van de Amsterdamse Sneaker. Daarnaast heb ik te horen gekregen van David dat er gister een paartje is verstuurd naar niemand minder dan Kanye West die de sneaker ook erg graag wou hebben.

De sneaker is erg limited en er zijn maar 96 paren beschikbaar van maat 36 tot 45. Hij zal verkocht worden voor €250 en is verkrijgbaar online of in de NASA pop-up store op 28 september in Amsterdam. De eerste 10 mensen die de sneaker kopen krijgen er een stof- en waterdichte box bij. Daarnaast een extra paar waxed veters met gouden uiteinden en een handgeschreven certificaat.

Bekijkt de foto’s van de collaboration van Mercer Amsterdam met NASA hieronder. Check gelijk ook de te gekke video voor de release.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

 

Images by Mercer Amsterdam
Previous ArticleNext Article

AMBUSH x Nike Air Max 180 7

De AMBUSH x Nike Air Max 180 is de eerste sneaker die Yoon Ahn, oprichter van AMBUSH, gaat uitbrengen samen met Nike. Yoon Ahn haar eerste Nike sneaker die zij kocht van haar eigen geld was de Air Max 180, daarom bevindt zich onder de upper van de sneaker een Air Max 180 midsole.

De details

De upper van de sneaker is extreem minimalistisch. De upper is gemaakt van textiel met in het midden een rits waardoor je makkelijk erin en eruit kan stappen. Vooraan de upper staat groot het Swoosh logo en aan de hiel van de sneaker zit een grote hiel tab die helemaal naar de onderkant loopt van de sneaker. Op deze hiel tab staat groot ‘NIKE’ en daaronder ‘Ambush’. De twee colorways die gaan uitkomen zijn zwart en crème wit.

De AMBUSH x Nike Air Max 180 komt zaterdag 27 april uit op Nike.com en vele andere Nike retailers. Check hieronder de foto’s en storelist van de sneaker en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen!


AMBUSH x Nike Air Max 180
AMBUSH x Nike Air Max 180

AMBUSH x Nike Air Max 180
AMBUSH x Nike Air Max 180

Nike geeft de Air Max 270 drie heerlijke ‘Floral’ colorways 6

De lente is in volle gang. Nog heel even en dan staat de zomer alweer voor de deur. Er komen ook steeds meer nieuwe colorways uit die perfect zijn voor deze seizoenen. Dit keer voegt Nike een heerlijke ‘Floral’ colorway toe aan de Air Max 270 en deze is nu al verkrijgbaar!

De details

De Air Max 270 krijgt niet één, niet twee, maar drie ‘Floral’ colorways! Het bloemen patroon wat op de colorways te vinden is, heeft Nike al een keer eerder gebruikt op de Nike Cortez. Als eerst kijken we naar de colorway met de vrolijke en felle kleuren. De Basis van de sneaker is clean wit met een paar zilveren details zoals de Swoosh aan de zijkant. Hierdoor springen de andere kleuren er perfect uit. op de hiel vind je een geel paneel wat direct goed opvalt. Deze gele kleur kan je ook terugvinden op de lussen waar de veters doorheen gaan. Het achterste deel van de midsole heeft het bloemenpatroon gekregen. In dit patroon vind je roze en oranje bloemen met af en toe een blauwe Swoosh. Direct onder dit bloemenpatroon bevindt zich de Air Unit in een fel roze kleur.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

De tweede colorway is qua kleurgebruik veel rustiger dan de vorige. Hier vind je namelijk alleen maar de kleuren zwart en wit. Ook hier is de basis wit, maar hebben de zilveren details hier een zwarte kleur gekregen. Het paneel op de hiel is ook zwart gekleurd. Het bloemenpatroon bestaat bij deze colorway uit een zwarte ondergrond met daar overheen witte bloemen en Swooshes.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

De laatste colorway die deze bloemen print krijgt is erg opvallend. Waar de vorige twee colorways een witte basis hadden, heeft deze sneaker dit juist zwart. De details zijn geel gekleurd en het paneel op de hak is gekleurd in University Red. De bloemen in het patroon zijn gekleurd in dezelfde kleur rood en zwart en zijn geplaatst op een gele achtergrond.

Nike Air Max 270 SE Floral Damesschoen

Deze Nike Air Max 270 ‘Floral’ colorways zijn op dit moment al verkrijgbaar bij Nike voor een prijs van €160,-. Wil jij lekkere frisse sneakers deze zomer? dan is de kleurrijke Air Max 270 echt wat voor jou. Wil je een frisse sneaker maar net wat rustiger qua kleurgebruik? ga dan voor de zwart/witte variant. Als je de aandacht wil trekken van voorbijgangers, dan is de laatste colorway perfect.


Release info: Nike x Fear of God 32

Deze zaterdag (27 april) komen er twee nieuwe sillhouetten uit van Fear of God x Nike. De twee nieuwe modellen die uit gaan komen zijn de Nike Air Fear of God Raid ‘Light Bone’ en Nike Air Fear of God Moc ‘Pure Platinum’.

Alle twee de Fear of God modellen hebben de midsole en outsole van de Nike Air Max 180. De Fear of God Raid ‘Light Bone’ is gebaseerd op de Nike Air raid, die ook twee grote straps had op de upper. Verder bevat de Raid minimalistische veters en het Swoosh logo in het zwart op de upper.

De Nike Fear of God Moc ‘Pure Platinum’ heeft een vrij ander model vergeleken met de Raid. De upper is bij dit model meer een sok met daar overheen een grote strap waarmee je de sneaker losser en strakker kan maken. Op deze strap staat in het klein het Swoosh logo. De upper van de Moc ‘Pure Platinum’ zit bovenop een Air Max 180 midsole.

Deze twee sneakers van Nike x Fear of God komen zaterdag 27 april uit voor €180,- en €170,-. Check hieronder de afbeeldingen en storelists! Wil jij geen één sneaker release missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten!


Nike x Fear of God AT8087-001
Nike x Fear of God AT8087-001
Images by Solebox

Nike x Fear of God 	AT8086-001
Images by Solebox