De geschiedenis van de Nike Air Max 1 x Atmos ‘Animal’ 1378

We kennen hem bijna allemaal, de Nike x Atmos Air Max 1 ‘Animal’, een van de meest wilde colorways van Nike. Deze colorway is officieel in 2 verschillende varianten uitgekomen maar er zijn ook samples.. Speciaal voor jullie hebben we alle varianten van de Nike x Atmos Air Max 1 ‘Animal’ op een rijtje gezet. Samples, F&F en released versies, er zijn eigenlijk een hoop variaties op de animals.

We beginnen met het eerste met wat achtergrond over de sneaker. De wilde colorway is te danken aan de hype van de Nike Air Max’s in de begin 2000s. In Japan was de Air Max 95 een enorme hype aan het einde van de 90’s. Hierdoor werd de Air Max in het algemeen ook goed opgepakt waardoor. Hirofumi Kojima, de directeur van de sneakerstore Atmos, kwam met het idee om de meest wilde Air Max colorway ooit te ontwerpen. De dierentuin werd voor hem een gigantische inspiratiebron. Zo gebruikte hij voor zijn eerste pack, de Zoo Pack, de dierenprinten van de zebra, tijger, luipaard en koe. De rode swoosh is te danken aan het feit dat de dieren carnivoren zijn. De groene branding op de heel staan voor de plantenetende dieren.

Dan komen we bij de variaties die er allemaal zijn van de Animals. In 2006 is de eerste Air Max 1 Animal uitgekomen. Van deze variant zijn echter wel nog 3 unreleased samples van. In 2018 is de Animal 2.0 uitgekomen. Deze 2.0 versie lijkt veel op de OG colorway, maar is toch anders. De witte toebox en wat sidepannels zijn zwart gemaakt en de dierenprintjes zijn net iets anders. Alle varianten kun je hieronder bekijken

Animal OG 2006

Images by @Mikee_Polo

Sample Grey Sole 2006

Pink Toebox Sample 2006

Images by @jwdanklefs

Sample Zebra toebox

2018 OG Release

Images by @koji198139

2018 F&F release

Zowel de 2006 als de 2018 releases zijn al lang uitverkocht. Wil je ze toch bemachtigen dan kan bij voor zowel de Air Max 1 ‘Animal’ 1.0 & de Air Max 1 ‘Animal’ 2.0 terecht bij Klekt!

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Top 10 Converse sneakers onder de €40,- 9

Wij hebben een top 10 verzameld met Converse sneakers onder de €40,-! Converse heeft de ideale luchtige zomersneakers die ook nog eens goed zijn voor je portemonnee. In deze top 10 kom je vaak het model de Chuck Taylor 70 tegen. De Chuck Taylor 70 is gemaakt van canvas en heeft een rubberen zool die veel comfort biedt.


1. Chuck 70 Psy-Kicks Low Top | 164212C


2. Chuck Taylor All Star Lift Low Top | 564384C


3. Chuck Taylor All Star Color Game Low Top | 564348C


4. Converse Star Play | 144150C


5. Converse One Star CC Slip Dark Star Vintage Suede | 163275C


6. Chuck Taylor All Star Shiny Metal Lift Low Top | 564878C


7. Chuck Taylor All Star Seasonal Color High Top | 164397C


8. Converse Chuck All Star Clean Lift Low Top | 562926C


9. Converse One Star Vintage Suede Low Top | 163246C


10. Converse One Star Platform Low Top | 563487C


Top 5 New Arrivals bij Epic Store Breda 11

Epic Store Breda heeft altijd een mooi aanbod aan sneakers. Verschillende merken en per merk weer veel verschillende modellen. Op deze manier kan iedereen wel iets leuks voor zichzelf vinden bij Epic. Epic Store Breda blijft zijn assortiment telkens uitbreiden door regelmatig nieuwe sneakers toe te voegen. Ook nu hebben ze weer een aantal New Arrivals binnengekregen.

Wij hebben hieronder een Top 5 gemaakt van deze New Arrivals bij Epic Store Breda. Scrol dus vooral verder als jij nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op hun website. Wil je het gehele aanbod van Epic bekijken? Klik dan HIER om naar de webshop te gaan.


1. Asics Gel Lyte III ‘black’ | 1191A223-001


2. Nike Air Max Tailwind IV | CJ6534115


3. Chinatown Market X Puma Ralph Sampson ‘White’ | 371089-01


4. Vans Anaheim Factory Sid DX | VN0A4BTXXMC


5. Nike Air Tailwind 79 | 487754-011


Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’, Check hier alle aanbieders! 260

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn goede paartje die passen in iedere sneaker collectie. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan dat, want dan komt deze pareltjes eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie komt, morgen, 20 juli, uit via de Nike SNEAKRS app, en bij andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Bekijk hieronder alle retailers waar jij dit pareltje kan bemachtigen! Scrol verder om de foto’s te bekijken.


Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: __1_8_e__

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox