Hyprints // Inside the Collection: Nikki van Toorn 1337

In de blog ‘Inside the Collection’ interviewt Hyprints sneaker verzamelaars wiens dagelijkse levens in het teken staan van streetwear cultuur. We nemen een kijkje in de collectie van Nikki van Toorn en bespreken haar passie voor sneakers.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op www.hyprints.com.


Nikki van Toorn is een 19 jarige fotograaf, die haar weg in de sneaker scene inslaat met haar lichte en minimalistische sneaker shots. Ze heeft samengewerkt met bedrijven als Sneakerness, Maha Amsterdam, Deadstock Sneakermarket, 1 of 1 World en influencers zoals Tommy Triggah, Careaux en Ginney Noa. Nikki’s vader kocht haar eerste Air Max’s toen ze 11 jaar oud was, vanaf dat moment was ze verliefd. Haar passie voor fotografie is begonnen bij jaar oma, wiens camera ze altijd leende tijdens vakanties. Toen ze haar eigen DSLR kocht, maakte ze wat plaatjes van sneakers – en dat is waar haar verhaal begon.

Hoeveel paar sneakers heb je en wat is je ‘biggest grail’?

Ik heb ongeveer 33 paar sneakers – ik hou van elk paar dat ik heb, ondanks dat ze niet allemaal ontzettend exclusief zijn. Mijn grootste ‘grail’ is de 2018 Atmos x Nike Air Max 1 ‘Animal 2.0′. Ik wou altijd al de ‘Animal 1.0’ hebben, maar kon deze nooit vinden voor de juiste prijs, in de juiste maat en in de juiste conditie. Dus ik ben ontzettend blij met de 2.0 versie en ik hoop dat ik de 1.0 nog een keer ergens kan scoren. Daarnaast hoop ik ooit nog de Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ te bemachtigen.

Wanneer ben je begonnen met verzamelen en wat is het paartje ‘that got you hooked’?

Ik begon wat serieuzer aan mijn collectie te werken in 2016, de Asics Gel-Lyte V Ronnie Fieg ‘Sage’ kwam toen net uit – één ding wist ik zeker; die moest ik hebben! Destijds wist ik alleen nog niet zo veel over exclusieve sneakers en over hoe je die kon kopen (door bijvoorbeeld te campen). Dus ik ben wat gaan rondvragen in winkels, en kwam erachter dat er al mensen drie dagen aan het campen waren! Vanaf dat moment ben ik me er meer in gaan verdiepen en vergrootte ik mijn kennis.

Hoe presenteer je je sneakers in huis?

Toen we waren verhuisd wilde ik heel graag een old school locker om mijn sneakers in op te bergen. Ik vond een tweedehands locker op marktplaats, maar die was gebruikt om kleding in te hangen – niet om sneakers in op te slaan. Dus samen met mijn opa heb ik planken in de locker gebouwd. Daarnaast heb ik ook de klassieke zwevende Ikea planken, om mijn meer exclusieve paren op tentoon te stellen. Tenslotte heb ik ook nog de Ikea Stamp transparant box waar ik mijn Sean Wotherspoons x Nike Air Max 1/97 in bewaar.

Heb je nog meer objecten of plekken in je huis die zijn geïnspireerd door sneaker- of streetwear cultuur?

Yes! Ik heb een boel sneaker en streetwear boeken – en ik hou ervan om mijn boeken setup om de zoveel tijd te veranderen. Op dit moment heb ik een wit / gouden setup. Ik hou ontzettend van Supreme accessoires, dus daar heb ik ook het een en ander van. Het is misschien niet veel, maar ik ga in de nabije toekomst ook die collectie zeker uitbreiden. Ik vind het ook tof om merchandise van winkels te verzamelen, zoals mijn mokken van Kith en Patta – een simpel design dat overal goed bijstaat. Ohja, en natuurlijk posters! Daarvan kan je er nooit genoeg hebben. Ik heb bijvoorbeeld de Asics GL3 anniversary poster collection en een poster van Sneakerness Amsterdam – het eerste sneaker event die ik bezocht.

Laatste vraag: Nike of Adidas?

Nike. Sowieso! Ik vind de modellen en colorways simpelweg mooier en Nike is het merk waar mijn liefde voor sneakers begon.

Bedankt Nikki! Neem een kijkje op haar Instagram pagina en ga haar volgen. Wil je ook verschijnen in ‘Inside the Collection’? Neem dan contact met Hyprints op via deze pagina.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er staat een nieuwe Human Made x adidas collectie op de planning 11

Maak je ready voor Human Made x adidas, want Human Made is opnieuw een samenwerking aangegaan met adidas. Het is niet de eerste samenwerking dus ze weten dat het goed zit. De gehele collectie wordt eind dit jaar verwacht, dat is dus sneller dan verwacht! Er zullen meerdere colorways op verschillende modellen uit gaan komen. Dit geldt voor de Stan Smith en de adidas Campus. Nog heel even wachten dus, want een exacte releasedatum hebben we helaas nog niet. Lees dus snel verder voor alle informatie die je nodig hebt.

Human Made x adidas pack

Elk model heeft zo zijn eigen heerlijke uiterlijk en colorway gekregen. Elk model is opgebouwd uit een tonale bovendeel. De Stan Smith wordt geleverd met de kenmerkende ingesneden door Human Made harten aan de zijkanten. Met een adidas tekst op de tong en het “Dry Alls” logo op de hielen. Elke Stan Smith heeft zijn eigen colorway gekregen, waaronder één zwarte. De andere twee zijn vooral wit met groene en blauwe details.

Natuurlijk konden we de adidas Campus niet vergeten. Deze worden alle drie geleverd met een suede bovenkant. Ook zie je wat kenmerken terug die ook op de Superstars werden gevestigd zoals de tekst “Gears For Futuristic Teenagers”. Dit zie je op de Three Stripes branding en de Human Made harten zie je terug op de hielen.

Release info

Hieronder vind je alle modellen en colorways van de samenwerking. Stuk voor stuk zijn het een plaatjes. Nog even wachten en voor je het weet, is het zo ver! Release data hebben we op het moment helaas nog niet. Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Zo ben en blijf je altijd up to date.

Images by: adidas

Scoor de Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ met 30% korting 22

2020 is het jaar van de Nike Air Max 90 en daar is geen twijfel over mogelijk. Zo zagen we al vele colorways verschijnen dit jaar. Ook de Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ dook op en deze is nu met 30% korting verkrijgbaar. Lees verder voor meer informatie.

De Air Max 90 die is geïnspireerd op het Chinese New Year is nog niet eens zo heel lang verkrijgbaar. Sinds 29 april 2020 is de sneaker pas verkrijgbaar. Op de sneaker is een eentonige graphic te vinden die is geïnspireerd op de volkunst van papier knippen. Het graphic is een eerbetoon aan belangrijke elementen die samenvielen met het jaar van de rat.

De ‘Chinese New Year’ colorway is verwerkt in de kleuren wit, zwart, bordeaux en goud. De basis van de sneaker heeft een overheersende witte kleur gekregen, terwijl de mudguard een zwarte kleur heeft gekregen. Ook de bovenste eyestays van de veters zijn verwerkt in een zwarte kleur. De eyestays hieronder zijn gekleurd in rood, evenals een gedeelte van de midsole. Alle branding die op de sneaker is te vinden is goud van kleur. Zo is de Swoosh verwerkt in een gouden kleur, maar ook de Nike Air branding onder de Swoosh en achterop de hiel. De sneaker wordt afgemaakt door het symbolische teken op de tong. Het teken verwijst naar het begin van een nieuw decennium en een nieuw dierenriemcyclus.

De Nike Air Max 90 ‘Chinese New Year’ is zoals we al zeiden met 30% afgeprijsd. Dit betekent dat je nu de sneaker met €42,- KORTING kan shoppen en de AM90 dus voor €98,- voor jou is! Om de 30% korting te krijgen moet je wel de kortingscode: NIKE30 invoeren tijdens het afrekenen. Shop de sneaker via het blokje hieronder en vergeet niet om onze ‘Sneaker Steal Festival’ pagina te checken voor nog veel meer steals.


Nike Air Max 90 'CNY'

CU3005-171 · Nu voor €140,-

Bekijken bij Nike
Chinese New Year
Chinese New Year
Chinese New Year

De Air Jordan 1 High Zoom komt in een ‘Rage Green’ colorway 16

De Air Jordan is qua populariteit op zijn piek. Het model is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het straatbeeld en iedereen is opzoek naar de nieuwste en meest wilde colorway. Een Iteratie op de Air Jordan 1 High is deze Air Jordan 1 High Zoom. Enige tijd geleden zagen we al een Racer Blue colorway van de Air Jordan 1 High. Jordan Brand komt nu ook met deze nieuwe Air Jordan 1 High Zoom ‘Rage Green’. 

De colorway van deze Air Jordan 1 High Zoom ‘Rage Green’ is er eentje die we nog nooit gezien hebben. Zo is het bovenwerk gemaakt van groen/zwarte kleur in combinatie met kleurrijke details. Deze kleurrijke details zien we eigenlijk voornamelijk op de outsole. Hier zien we een gradiënt van rood naar groen lopen.

Op het bovenwerk heeft Nike gebruik gemaakt van een harig suede materiaal in combinatie met glad leer. Het is nog niet helemaal duidelijk maar het ziet ernaar uit dat de swoosh gemaakt is van een 3M materiaal.

Een vaste releasedatum van deze sneaker is nog niet bekend. Houd in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor updates en meer informatie over deze release. De kans is wel groot dat ze zullen droppen bij Nike.com en geselecteerde retailers.

Rage Green
Rage Green
Rage Green