Hyprints // Inside the Collection: Nikki van Toorn 742

In de blog ‘Inside the Collection’ interviewt Hyprints sneaker verzamelaars wiens dagelijkse levens in het teken staan van streetwear cultuur. We nemen een kijkje in de collectie van Nikki van Toorn en bespreken haar passie voor sneakers.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op www.hyprints.com.


Nikki van Toorn is een 19 jarige fotograaf, die haar weg in de sneaker scene inslaat met haar lichte en minimalistische sneaker shots. Ze heeft samengewerkt met bedrijven als Sneakerness, Maha Amsterdam, Deadstock Sneakermarket, 1 of 1 World en influencers zoals Tommy Triggah, Careaux en Ginney Noa. Nikki’s vader kocht haar eerste Air Max’s toen ze 11 jaar oud was, vanaf dat moment was ze verliefd. Haar passie voor fotografie is begonnen bij jaar oma, wiens camera ze altijd leende tijdens vakanties. Toen ze haar eigen DSLR kocht, maakte ze wat plaatjes van sneakers – en dat is waar haar verhaal begon.

Hoeveel paar sneakers heb je en wat is je ‘biggest grail’?

Ik heb ongeveer 33 paar sneakers – ik hou van elk paar dat ik heb, ondanks dat ze niet allemaal ontzettend exclusief zijn. Mijn grootste ‘grail’ is de 2018 Atmos x Nike Air Max 1 ‘Animal 2.0′. Ik wou altijd al de ‘Animal 1.0’ hebben, maar kon deze nooit vinden voor de juiste prijs, in de juiste maat en in de juiste conditie. Dus ik ben ontzettend blij met de 2.0 versie en ik hoop dat ik de 1.0 nog een keer ergens kan scoren. Daarnaast hoop ik ooit nog de Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ te bemachtigen.

Wanneer ben je begonnen met verzamelen en wat is het paartje ‘that got you hooked’?

Ik begon wat serieuzer aan mijn collectie te werken in 2016, de Asics Gel-Lyte V Ronnie Fieg ‘Sage’ kwam toen net uit – één ding wist ik zeker; die moest ik hebben! Destijds wist ik alleen nog niet zo veel over exclusieve sneakers en over hoe je die kon kopen (door bijvoorbeeld te campen). Dus ik ben wat gaan rondvragen in winkels, en kwam erachter dat er al mensen drie dagen aan het campen waren! Vanaf dat moment ben ik me er meer in gaan verdiepen en vergrootte ik mijn kennis.

Hoe presenteer je je sneakers in huis?

Toen we waren verhuisd wilde ik heel graag een old school locker om mijn sneakers in op te bergen. Ik vond een tweedehands locker op marktplaats, maar die was gebruikt om kleding in te hangen – niet om sneakers in op te slaan. Dus samen met mijn opa heb ik planken in de locker gebouwd. Daarnaast heb ik ook de klassieke zwevende Ikea planken, om mijn meer exclusieve paren op tentoon te stellen. Tenslotte heb ik ook nog de Ikea Stamp transparant box waar ik mijn Sean Wotherspoons x Nike Air Max 1/97 in bewaar.

Heb je nog meer objecten of plekken in je huis die zijn geïnspireerd door sneaker- of streetwear cultuur?

Yes! Ik heb een boel sneaker en streetwear boeken – en ik hou ervan om mijn boeken setup om de zoveel tijd te veranderen. Op dit moment heb ik een wit / gouden setup. Ik hou ontzettend van Supreme accessoires, dus daar heb ik ook het een en ander van. Het is misschien niet veel, maar ik ga in de nabije toekomst ook die collectie zeker uitbreiden. Ik vind het ook tof om merchandise van winkels te verzamelen, zoals mijn mokken van Kith en Patta – een simpel design dat overal goed bijstaat. Ohja, en natuurlijk posters! Daarvan kan je er nooit genoeg hebben. Ik heb bijvoorbeeld de Asics GL3 anniversary poster collection en een poster van Sneakerness Amsterdam – het eerste sneaker event die ik bezocht.

Laatste vraag: Nike of Adidas?

Nike. Sowieso! Ik vind de modellen en colorways simpelweg mooier en Nike is het merk waar mijn liefde voor sneakers begon.

Bedankt Nikki! Neem een kijkje op haar Instagram pagina en ga haar volgen. Wil je ook verschijnen in ‘Inside the Collection’? Neem dan contact met Hyprints op via deze pagina.

Previous ArticleNext Article

Summer Sale bij Nike // tot wel 50% korting 52

Nike heeft vanaf vandaag Nike Summer Sale 2019 met kortingen tot wel 50%. Een goede reden dus om jou sneaker collectie uit te breiden! Wij hebben daarom voor jou een top 10 gemaakt van de beste items uit deze Nike Summer Sale 2019. De actie loopt van woensdag 19 juni tot en met dinsdag 16 juli 2019. Zit er niks voor jou bij deze top 10? Check dan de volle Nike sale HIER en houd onze releasekalender in de gaten om up-to-date te blijven van upcoming release.


Nike Air Max 97 PE

Nike’s Air Max 97 PE heeft een strakke, monochrome look en Max Air demping voor comfort en stijl die lang meegaan.


Nike Air Force 1 Jester XX

Het Air Force 1 Jester XX model van Nike is een grappige nieuwe versie van de iconische schoen. De logo’s lijken van het premium leren bovenwerk te zijn gevallen en vervolgens lukraak te zijn opgeplakt door een clown.


Nike Air Max 98 Premium

De Nike Air Max 98 Premium Animal brengt een retro Air Max stijl terug met moderne innovaties voor extra comfort. Het gecombineerde bovenwerk van leer en mesh biedt duurzaamheid en ventilatie, terwijl de Max Air unit over de hele lengte voor responsieve demping zorgt.


Nike Air Max 98

De Air Max 98 is opnieuw een belangrijk onderdeel van de lifestyle-releases van Nike. Hij is al uitgebracht in een handvol felle en krachtige colorways en de nieuwste colorway verschijnt in een kleurrijke slangenhuid.


Air Jordan 3 WMNS - Nike Summer Sale 2019

Het Air Jordan 3 Retro SE model verfrist het originele basketbal icoon met een gecombineerd bovenwerk en zichtbare Max Air demping voor extra comfort.


Nike Air VaporMax 2019

Nike’s Air VaporMax 2019 is ontworpen voor hardlopers, maar gekaapt voor de straat. Deze schoen heeft de lichtste, meest flexibele Air Max demping ooit. Geweven stretchmateriaal omhult je voet voor ondersteuning, stabiliteit en een licht gevoel, terwijl externe versteviging in de hak de achterkant van je voet omsluit.


Nike M2K Tekno SE - Nike Summer Sale 2019

De Nike M2K Tekno SE haalt inspiratie uit de Monarch franchise en is gemoderniseerd met een futuristische hielclip en een zachte tong. Het bovenwerk wordt herinnert aan het design van de oorspronkelijke Monarch en de stevige buitenzool doet denken aan de geliefde Monarch IV.


Nike Air Max 1 Premium - Nike Summer Sale 2019

Met de Nike Air Max 1 kreeg de wereld in 1987 een eerste indruk van Nike Air demping. Deze versie van de Nike Air Max 1 Premium heeft wilde-dierenprints en biedt responsieve demping voor maximaal comfort.


Nike Air Force 1 '07 LV8

De Nike Air Force 1 ’07 LV8 2 heeft dezelfde op basketbal geïnspireerde performancekenmerken. Net als het origineel uit 1982. Daarnaast heeft de sneaker een nieuwe designdetails voor een gestroomlijnde look.


Nike WMNS V-Love O.X. - Nike Summer Sale 2019
Images by Nike

De Nike V-serie kwam uit in 1985 en bestond uit 3 modellen. Namelijk: de Vector, Vengeance en de Vortex. Nike’s V-Love O.X. is een moderne uitvoering van de OG Vengeance en heeft een hogere zool en een minimalistisch bovenwerk.


Release Reminder // Nike Air Max 90 ‘Mixtape Side A’ 37

De releasedatum was al bekend voor deze sneaker, maar wij willen jullie er toch nog even aan herinneren. Aanstaande donderdag 20 juni 2019 released Nike de Air Max 90 ‘Mixtape Side A’.

Nike Air Max 90 ‘Mixtape Side A’ | CI6394-100

Deze uitvoering van de Air Max 90 is een mix van 8 iconische colorways, namelijk de ‘OG Infrared’, ‘King of the Mountain’, ‘Anniversary Cork’, ‘Moon Landing’, ‘Lemon Frost’, ‘Untold Truth’, ‘OG Ostrich’ en de ‘BRS Powerwall’. Het model beschikt over een upper gemaakt van het materiaal mesh in een witte kleur. Over deze mesh upper lopen lederen off-white overlays. Daarnaast komen de Swoosh, veters, het Nike Air logo en de Air Unit in de hak in de kleur ‘Lemon Frost’. Ook bevat de sneaker vele details, zoals het OG Nike logo op de tong, de hiel die gestikt is en op de binnenkant van de sneaker bevind zich een deel van de ‘Moon Landing’. De colorway word afgemaakt met een transparante outsole, hier staan tevens alle acht de iconische colorways beschreven.

Wil jij dit paartje hebben? Zit dan klaar op donderdag 20 juni 2019 om 09:00u ’s ochtends, want dan komt deze sneaker onder andere uit via nike.com. Aan de sneaker hangt een prijskaartje vanaf €160,-. Benieuwd naar hoe de colorway eruit ziet? Check de foto’s hieronder. Bekijk ook onze Releasekalender voor een volledige Storelist overview.


Image by Nike
Image by SNS
Mixtape Side A
Image by SNS
Mixtape Side A
Image by Nike
Mixtape Side A
Image by Nike

De adidas Yeezy Boost 700 V2 komt mogelijk in een nieuwe colorway 17

Dit weekend bracht Kanye West in samenwerking met adidas de nieuwe ‘Tephra’ colorway uit van de adidas Yeezy Boost 700 V2 . Nu gaat het gerucht rond dat er een nieuwe colorway aan zit te komen van dit model. De naam van de colorway is “Blue Water”.

Verschillen tussen de adidas Yeezy Boost 700 V1 en V2

De adidas Yeezy Boost 700 is er in een V1 model en een V2 model, maar wat zijn nu precies de verschillen? In de midsole en de outsole zitten geen grote verschillen, maar de upper beschikt wel over wat opvallende verschillen. De achterkant van het V1 model is vooral gemaakt van suède en het V2 model van mesh. Ook beschikt de achterkant van het V1 model over een boog in de hiel en het V2 model over 2 punten.

De zijkanten hebben ook grote verschillen. Zo bevat de V2 versie over een mudgard boven de midsole en drie reflecterende strepen over de hele zijkant. De V1 heeft ook 3 reflecterende strepen, echter zijn deze niet zo groot als de reflecterende strepen op de V2. Ook de veters van de V2 zijn reflecterend. Dit is niet het geval bij de V1 versie.

Dan komen we aan bij de voorkant van de sneaker, hier zijn niet enorm grote verschillen. Het mesh en de suède overlays op de toe box zijn iets anders op de V2 versie. Ook beschikt de V2 over een reflecterend stukje op de toe box.

adidas Yeezy Boost 700 V2 “Blue Water” Details

Volgens het Instagram account @ONUS komt de adidas Yeezy Boost 700 V2 in een nieuwe colorway, genaamd “Blue Water”.

De sneaker is gemaakt van een basislaag van mesh met lederen overlays in blauwe en grijze kleuren. De outsole beschikt over een contrasterende, fellere blauwe kleur. Ook de midsole beschikt over blauwkleurige details, echter is dit meer zeewater blauw.

Of dit echt een colorway is die gaat uitkomen is nog niet bekend, tot nu toe zijn het slechts geruchten. Ben jij benieuwd hoe de adidas Yeezy Boost 700 V2 “Blue Water” eruit ziet? Scroll dan naar beneden om de foto te bekijken. Vergeet trouwens ook niet om onze Releasekalender in de gaten te houden voor upcoming releases.


Yeezy
Image by @ovrnundrshp