‘Story Behind The Brand’ – Hi-Tec 1003

Story behind the brand’  – Sneakers zijn tegenwoordig niet weg te denken, iedereen heeft wel een paar sneakers, jong of oud, het maakt niet uit. Buiten de grote merken zijn er nog veel kleinere en minder bekende merken die hele toffe sneaker uitbrengen. In ‘Story behind the brand’ nemen we iedere week een merk onder de loep.

Deel 3: Hi-Tec

Hi-Tec is een schoenen en sneake rmerk dat zijn oorsprong kent in Engeland. Frank van Wezel, inderdaad een Nederlander, is in 1974 het merk begonnen. Heel toepasselijk was de naam van het dorp waar het allemaal begon Shoeburyness. De reden om een schoenen merk te beginnen was het feit dat Frank nieuwe innovatieve squashschoenen wilde ontwerpen. Deze moesten voornamelijk licht en comfortabel zijn. In 1979 brak het merk ook door in de Amerika met de Sierra. s ’Werelds eerste lichtgewicht sportschoen special ontworpen voor in de bergen.

De originele squash sneaker en het logo

Vanaf 1981 werd besloten om ook in te spelen in de hardloopwereld. Door dat het merk nu al een aantal jaar sportschoenen maakte ging de overstap goed. Er wat dan ook snel succes geboekt. Tijdens het introductie jaar van de hardloopschoenen liep 23% van de mensen tijdens de marathon van Londen op Hi-Tec. Het merk promootte de schoenen dan ook met de tekst: Non-slip, more grip.

Al snel werd breide het merk zich uit met andere dochtermerken. Zo kreeg Hi-Tec in 1982 een verzoek van de FBI. De vraag was of Hi-Tec lichte, atletische en comfortabel schoenen kon maken voor onder de uniformen. In 1990 was 50 Peaks opgestart, een schoenen merk voor berg beklimmers. Het merk is gestart als ondersteuning voor Andrian Crane, die in alle 50 staten de hoogste bergen had beklommen. Hier deed hij 101 dagen over.

Het logo van Magnum en 50 Peaks

Het merk bleef uitbreiden en veroverde nu ook de voetbalvelden. In het eerste jaar van de Premier League, in 1992, droegen er maar liefst 52 spelers Hi-Tec voetbal schoenen. In 1995 werd Hi-Tec ook het officiële schoenenmerk van Wimbledon. Zo was het merk uitgegroeid tot een wereldwijd en succesvol sportmerk.

Natuurlijk is het merk groot geworden met outdoor en sportschoenen, vandaar dat men besloot om deze twee te combineren. In 1996 werd er dan ook een nieuw innovatie evenement georganiseerd vanuit Hi-Tec. In dit evenement zaten veel elementen zoals kano varen, fietsen en zelfs knopen maken. Ieder team had 4 uur om de race afteleggen.

In 2010 brengt de video Liquid Mountaineering uit. Een video over een nieuwe sport waarbij men over het water te rennen. De video gaat viral en wint in 2011 de Cannes Lion Award. De zoon van Frank word in dit jaar ook CEO van Hi-Tec. Ook verhuisd het merk naar Nederland toe. Het grootste wandel evenement, de Nijmeegse Vierdage, word in 2014 gesponsoord door Hi-Tec en zo blijft het merk bij de wandel sport. Vandaag de dag is het nog steeds een succesvol merk en word het in meer dan 85 landen verkocht.

De retro sneakers van Hi-Tec passen perfect in het huidige mode beeld. Dit komt mede door de old-school designs en kleuren. met modellen zoals de Silver Shadow 2.0 speelt het ook goed in op de dad-shoe trend. Met de HTS74 lijn brengt het merk ieder seizoen nieuwe toffe sneakers op de markt.

Nieuwsgierig naar Hi-Tec geworden? Check dan Freshcotton voor een uitgebreide collectie.


Volg Hi-Tec:


Previous ArticleNext Article

ShoeZeum post collectie met talloze Nike Samples 3

Door de jaren heen heeft Nike talloze modellen uitgebracht. Het gros van deze modellen is afkomstig uit grote onderzoeken en vooral het experimenteren met materialen en verschillende vormen of technieken. Veel van deze modellen zijn ontstaan uit testmodellen, ook wel samples genoemd. De Amerikaanse Sneakerverzamelaar en handelaar ShoeZeum, bekend van zijn gigantische Jordan Collectie en Sneaker Museum heeft momenteel 50+ extreem zeldzame innovative samples online staan op eBay.

De collectie die te koop staat bij ShoeZeum is afkomstig van een oud Nike medewerker die meer dan 30 jaar verbonden is geweest met het bedrijf. Het is duidelijk dat de medewerkers betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de Shox technologie. Ook zien we sommige Air Forces voorbijkomen en verschillende Air Max 1s en Air Max 90s. 

Samples

Naast de standaardmodellen zien we ook echt een hoop never-seen-before samples. Zo zien we combinaties van modellen, zoals een Air Force 1 Low met doorzichtige zool en Shox demping in de zool, Een Air Max 1 met sokken als lining en Nike Air Force 1 slides. 

Om een beter beeld te krijgen bij de aparte sneakers die allemaal verkrijgbaar zijn hebben we een lijstje gemaakt met onze favorieten.


Nike Air Force 1 Sandal Slides
Check de veiling hier<<


Nike Confidential PT Air Max 1 Shox Sample
Check de veiling hier<<


Nike Dunk Low Cork ID Retro Basketball
Check de veiling hier<<


Nike Livestrong LAF Lance Armstrong Free 5.0
Check de veiling hier<<


Nike Air Max 1 Taco Sock 
Check de veiling hier<<


Mike Armstrong Captain America Nike Air Max 95 Doernbecher
Check de veiling hier<<


Nike Air Force 1 I One Low Cork ID Retro
Check de veiling hier<<


Big Daddy x Nike Air Max Bruin White (UNC) Sample
Check de veiling hier<<


Crazy Uncle Look See Sample Nike Shox Air Force 1 
Check de veiling hier<<


Top 10 van mooiste sneakers bij DEAUP 5

Bij DEAUP in Deventer kan je de een zeer gevarieerd aanbod aan sneakers vinden. Van Saucony tot aan Karhu, voor iedereen ligt er wel een mooi paartje. Om jou te helpen bij het uitzoeken van een mooie sneaker bij DEAUP hebben wij een top 10 gemaakt. Mocht er niks voor jou in deze top 10 staan, dan kan je altijd een kijk nemen op de website van DEAUP voor het gehele aanbod of in onze zoekmachine.


NEW BALANCE MS 997 LOT ‘NAVY / WHITE’

Top 10 DEAUP

€109.95 via deze link


PUMA RS-X HARD DRIVE ‘HIGH RISE / YELLOW ALERT’

PUMA RS-X HARD DRIVE 'HIGH RISE / YELLOW ALERT' Top 10 DEAUP

€109.95 via deze link


PUMA RS-X3 ‘PUZZLE LIMESTONE’

Top 10 DEAUP

€109.95 via deze link


KARHU FUSION 2.0 CROSS COUNTRY SKI ‘MONUMENT’

KARHU FUSION 2.0 CROSS COUNTRY SKI 'MONUMENT'

€134.95 via deze link


VANS SK8-HI PLATFORM 2 ‘CHECKER’

VANS SK8-HI PLATFORM 2 'CHECKER'

€94.95 via deze link


PUMA RS-X SOFTCASE ‘BLACK / CADMIUM GREEN’

Top 10 DEAUP

€109.95 via deze link


NEW BALANCE CM 997 HEZ ‘GREEN / GOLD’

NEW BALANCE CM 997 HEZ 'GREEN / GOLD' top 10 DEAUP

€89.95 via deze link


NEW BALANCE MX608 ‘WHITE’

Top 10 DEAUP

€89.95 via deze link


KARHU FUSION 2.0 ‘FOREST GREEN / AQUA GRAY’

KARHU FUSION 2.0 'FOREST GREEN / AQUA GRAY' Top 10 DEAUP

€134.95 via deze link


KARHU ARIA ‘CAPULET OLIVE’

Top 10 DEAUP

€129.95 via deze link


Nike brengt speciale details aan op de klassieke Air Force 1 LV8! 7

Nike heeft al verschillende strakke effecten en details aangebracht op de Nike Air Force 1 LV8. Echter is er nu iets op komst wat we nog nooit eerder gezien hebben. De details die ze hebben aangebracht zijn van onschatbaar hoge kwaliteit en deze wil je echt niet missen. Scrol naar beneden voor verdere informatie van deze sneaker!

Nike Air Force 1 LV8 | CV3040-100

De basis van de upper van de sneaker beschikt over stevig lederen materiaal. Daarnaast hebben ze nog een synthetische laag op de zijkant van de sneaker geplaatst. Voor de Swoosh hebben ze iets speciaals gedaan. Ze hebben een gigantische plastic Swoosh geplaatst die ontzettend opvalt. Daarnaast staan er nog allemaal kleine tekstjes op de sneaker. Waar deze teksten voor staan is echter nog niet bekend, maar we verwachten dat daar snel meer duidelijkheid over komt. Ze hebben de sneaker afgemaakt met strakke sail kleurige eyestays en zool.

Helaas is er nog niks bekend over deze sneaker. Het gerucht gaat wel rond dat hij ergens dit jaar nog gereleased gaat worden. Om helemaal up-to-date te blijven over deze sneaker raden we je aan om onze releasekalender goed in de gaten te houden. Scroll naar beneden voor officiële foto’s van dit deze sneaker!


Nike Air Force 1 LV8

Verwacht in 2019

Naar alle aanbieders
Air Force 1 Lv8
Air Force 1 Lv8
Air Force 1 Lv8
Air Force 1 Lv8
Images by: Nike