‘Story Behind The Brand’ – Saucony 416

Story behind the brand’  – Sneakers zijn tegenwoordig niet weg te denken, iedereen heeft wel een paar sneakers, jong of oud, het maakt niet uit. Buiten de grote merken zijn er nog veel kleinere en minder bekende merken die hele toffe sneaker uitbrengen. In ‘Story behind the brand’ nemen we iedere week een merk onder de loep.

Deel 2: Saucony

De Saucony geschiedenis begint al in 1898, toen opende vier zakenmannen een schoenenfabriek in Kutztown, Pennsylvania, twee jaar na de eerste marathon op de olympische spelen. Saucony is dus op dit moment al ruim 120 jaar oud. Het bedrijf zat gevestigd aan de Saucony Creek, waar de naam ook vandaan komt. Saucony, uitgesproken als sock-uh-knee, komt uit de taal van de Lenni Lenape Indianen. Het stamt af van saconk wat letterlijk de samenkomst van twee rivieren betekent. Het logo met de drie stippen beeld dan ook de rivier af, en de drie stippen staan voor de drie keien in de rivier.

De kreek met de keien & het logo : Image: Saucony

In de eerste helft van de 20e werd hardlopen steeds een serieuzere sport en kwamen er meer atleten bij. Het grootste probleem was dat er nog geen degelijke hardloopschoenen waren. De meeste hardlopers liepen met leer of liepen op bloten voeten. Hier zag Saucony een kans en wilde de manier van hardlopen voor goed veranderen. In 1958 introduceerde het merk dan ook de 7446 Track Spike, hier mee werd het een pionier op het gebied van hardlopen.

De 7556 Track Spike Image: Saucony

In 1968 verhuisde het naar Cambridge in Massachusetts, en het bedrijf zit het tot de dag van vandaag nog altijd in Massachusetts. Saucony is al die tijd trouw gebleven aan hardlopen en toen de Amerikaan Frank Shorter goud won op de olympische spelen van 1972 werd de sport steeds populairder. De kwaliteit van de producten bleef niet onopgemerkt, in 1977 werden de schoenen gewaardeerd met het label ‘best quality’ door het magazine ‘Consumer Reports’. Deze uitstekende kwaliteit en de toenemende populariteit zorgden er voor dat de schoenen ook de meest populaire hardloopschoen werden.

In de jaren ‘80 werd het pas echt ‘booming business’, zo kwamen er meerder zeer succesvolle schoenen uit. In 1980 kwam de Trainer 80 uit, in 1981 de Jazz uit, in 1984 de DXN en in 1988 de Shadow. Deze sterke lijn zette Saucony in de jaren ’90 door met het model Grid. De Saucony DXN is in samenwerking gemaakt met Rod Dixon. Na 42 kilometer liep Rod achter maar sleepte toch de winst eruit door te winnen met 9 seconde voorsprong.

De modellen uit de jaren ’80 en ’90 zijn perfecte modellen die gebruikt worden vandaag de dag. Modellen als de DXN, Jazz en de GRID komen nog regelmatig uit in nieuwe en originele colorways. Ook is Saucony vaak samenwerkingen aan gegaan met andere merken, shops en designers. Een van de bekendste collabs is die met sneakerstore 8 Amsterdam. Het merk heeft dan ook een goede plek in de sneaker wereld. Ondanks dat het niet het grootste sneakermerk is, produceert het merk eigentijdse en typische Saucony sneakers.

Saucony X 8 Amsterdam – Image: Brooro

Saucony produceert naast deze vrijetijd sneakers ook altijd nog hele goede hardloopschoenen. Met het Saucony Huma Performance and Innovation-lab is het instaat om veel ontwikkelingen te maken op het gebied van technologie.

Nieuwsgierig naar Saucony geworden? Check dan HIER voor een uitgebreide collectie.


Volg Saucony:


Previous ArticleNext Article

Nike Air Max “Throwback Future” Pack nu verkrijgbaar 7

Het Nike Air Max “Throwback Future” Pack komt 21 maart pas uit, maar de sneakers zijn nu al verkrijgbaar voor exclusive members.

Een paar weken geleden werd bekend gemaakt dat Nike negen verschillende sneaker modellen zal uitbrengen die het “Throwback Future” Pack vormen. De Air Max 720, Air Max 95, Air max 97, Air Max 270, Air Max Deluxe, Air Max Plus, Air Max Dia, VaporMax ’19 en de VaporMax Run Utility vormen samen de “Throwback Future Pack”.

Op 21 maart zal het “Throwback Future” Pack voor iedereen verkrijgbaar zijn via Nike.com. Ben jij exclusive member bij Nike? Dan kan jij het “Throwback Future” Pack nu al shoppen via nike.com. Hoe word je exclusive member? Om exclusive member te worden bij Nike hoef je alleen maar een account aan te maken. Dit doe je door rechtsboven in de pagina op “Word NikePlus member of log in” te klikken.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.Off-White Arrow sneaker in verschillende colorways 19

Off-White heeft voor de SS19 collectie niet stilgezeten en heeft verschillende colorways van de Arrow sneaker uitgebracht. Wij hebben een overzicht gemaakt van de colorways die tot nu toe zijn uitgebracht.

De details

Wij hebben op het internet gesurft naar de colorways die verkrijgbaar zijn van de Arrow sneaker van Off-White. In totaal zijn er 7 verschillende colorways verkrijgbaar van de Arrow sneaker. Off-White’s Arrow sneaker zijn upper is gemaakt van suède met een pijl op de buitenkant gestitched. Andere details zijn dat de veters plat zijn en de zool van deze sneaker is gemaakt van rubber. Ook de kenmerkende Zip-Tie ontbreekt niet.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Off-White Arrow sneaker

Prijs: €529,-
Colorway: Grijs/Zwart

>> Shop deze sneaker hier <<


Off-White Arrow sneaker

Prijs: €529,-
Colorway: Bruin/Blauw

>> Shop deze sneaker hier <<


Off-White Arrow sneaker

Prijs: €520,-
Colorway: Blauw/Geel

>> Shop deze sneaker hier <<

off-white-arrow-sneaker-colorways

Off-White Arrow sneaker

Prijs: €529,-
Colorway: Roze/Zwart

>> Shop deze sneaker hier <<

off-white-arrow-sneaker-colorways
Afbeeldingen: END.

Off-White Arrow sneaker

Prijs: €500,-
Colorway: Zwart/Wit

>> Shop deze sneaker hier <<

off-white-arrow-sneaker-colorways

Off-White Arrow sneaker

Prijs: €500,-
Colorway: Wit

>> Shop deze sneaker hier <<

off-white-arrow-sneaker-colorways
Afbeeldingen: Off-White

Off-White Arrow sneaker

Prijs: €500,-
Colorway: Groen/limoen groen

>> Shop deze sneaker hier <<

off-white-arrow-sneaker-colorways
Afbeelding: Farfetch

Pokémon x adidas komt met een gloednieuwe collectie 32

Het begon met een videogame in 1996. Een jaar later, als anime-serie, werd Pokémon één van de meest populaire shows in de geschiedenis. Dit keer komt er een samenwerking tussen adidas en Pokémon.

Na de razend populaire Dragon Ball Z x adidas-collectie van 2018 is het nu Pokémon. We vermoeden dat de sneaker een grote hype gaat worden. Een jaren oud programma wat nog steeds in de picture is. De sneakers zullen gevormd worden op de iconische Superstar. Of de collectie alleen op de Superstar wordt uitgevoerd is nog niet duidelijk. Op dit moment hebben we een aantal beelden van de nieuwe Pokémon sneakers.

Met dank aan sneaker insider @hugokickz zijn er een aantal beelden opgedoken van de nieuwe ontwerpen. Twee adidas Superstars die beide een basis van wit hebben. Het meest kenmerkende detail zijn Pikachu en Squirtle uit de anime-serie Pokémon. Beide sneakers hebben illustraties van de bekende figuren. Daarop zie je de geborduurde figuren aan de zijkant van de sneaker. De welbekende Three Stripes zijn weer zichtbaar op de andere zijkant. Het ontwerp is afgemaakt met het logo van adidas op de tong en de hiel.

Op dit moment is er nog weinig bekend over de collectie van Pokémon x adidas.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Pokémon x adidas

Pokémon x adidas
Pokémon x adidas
Pokémon x adidas
Pokémon x adidas
Images by @hugokickz