‘Story Behind The Brand’ – Saucony 613

Story behind the brand’  – Sneakers zijn tegenwoordig niet weg te denken, iedereen heeft wel een paar sneakers, jong of oud, het maakt niet uit. Buiten de grote merken zijn er nog veel kleinere en minder bekende merken die hele toffe sneaker uitbrengen. In ‘Story behind the brand’ nemen we iedere week een merk onder de loep.

Deel 2: Saucony

De Saucony geschiedenis begint al in 1898, toen opende vier zakenmannen een schoenenfabriek in Kutztown, Pennsylvania, twee jaar na de eerste marathon op de olympische spelen. Saucony is dus op dit moment al ruim 120 jaar oud. Het bedrijf zat gevestigd aan de Saucony Creek, waar de naam ook vandaan komt. Saucony, uitgesproken als sock-uh-knee, komt uit de taal van de Lenni Lenape Indianen. Het stamt af van saconk wat letterlijk de samenkomst van twee rivieren betekent. Het logo met de drie stippen beeld dan ook de rivier af, en de drie stippen staan voor de drie keien in de rivier.

De kreek met de keien & het logo : Image: Saucony

In de eerste helft van de 20e werd hardlopen steeds een serieuzere sport en kwamen er meer atleten bij. Het grootste probleem was dat er nog geen degelijke hardloopschoenen waren. De meeste hardlopers liepen met leer of liepen op bloten voeten. Hier zag Saucony een kans en wilde de manier van hardlopen voor goed veranderen. In 1958 introduceerde het merk dan ook de 7446 Track Spike, hier mee werd het een pionier op het gebied van hardlopen.

De 7556 Track Spike Image: Saucony

In 1968 verhuisde het naar Cambridge in Massachusetts, en het bedrijf zit het tot de dag van vandaag nog altijd in Massachusetts. Saucony is al die tijd trouw gebleven aan hardlopen en toen de Amerikaan Frank Shorter goud won op de olympische spelen van 1972 werd de sport steeds populairder. De kwaliteit van de producten bleef niet onopgemerkt, in 1977 werden de schoenen gewaardeerd met het label ‘best quality’ door het magazine ‘Consumer Reports’. Deze uitstekende kwaliteit en de toenemende populariteit zorgden er voor dat de schoenen ook de meest populaire hardloopschoen werden.

In de jaren ‘80 werd het pas echt ‘booming business’, zo kwamen er meerder zeer succesvolle schoenen uit. In 1980 kwam de Trainer 80 uit, in 1981 de Jazz uit, in 1984 de DXN en in 1988 de Shadow. Deze sterke lijn zette Saucony in de jaren ’90 door met het model Grid. De Saucony DXN is in samenwerking gemaakt met Rod Dixon. Na 42 kilometer liep Rod achter maar sleepte toch de winst eruit door te winnen met 9 seconde voorsprong.

De modellen uit de jaren ’80 en ’90 zijn perfecte modellen die gebruikt worden vandaag de dag. Modellen als de DXN, Jazz en de GRID komen nog regelmatig uit in nieuwe en originele colorways. Ook is Saucony vaak samenwerkingen aan gegaan met andere merken, shops en designers. Een van de bekendste collabs is die met sneakerstore 8 Amsterdam. Het merk heeft dan ook een goede plek in de sneaker wereld. Ondanks dat het niet het grootste sneakermerk is, produceert het merk eigentijdse en typische Saucony sneakers.

Saucony X 8 Amsterdam – Image: Brooro

Saucony produceert naast deze vrijetijd sneakers ook altijd nog hele goede hardloopschoenen. Met het Saucony Huma Performance and Innovation-lab is het instaat om veel ontwikkelingen te maken op het gebied van technologie.

Nieuwsgierig naar Saucony geworden? Check dan HIER voor een uitgebreide collectie.


Volg Saucony:


Previous ArticleNext Article

De Air Jordan 1 met een react zool 16

Jordan heeft vaker de React foam zool gebruikt op de modellen Porto React en Apex React. Nu zal het klassieke en populaire model de Air Jordan 1 ook komen met een React zool. De sneaker verschijnt in een wit/zwart/rode colorway. Niet alleen beschikt deze Air Jordan beschikt over een gloednieuwe constructie, ook ziet de sneaker en stukken moderner uit. Het bovenwerk van de sneaker is van mesh en de overlays van leer.

Details
Een mooi detail is de rode nylon pull tabs op de tong en de hiel. De sneaker heeft extra dikke zwarte veters. Op de zijkant van de sneaker is een 3D rubberen Swoosh. Het allerbelangrijkste detail is natuurlijk de eerder genoemde React foam zool die comfort biedt bij elke stap.

De Air Jordan 1 React ‘Black/White’ komt op 1 juli uit. Scrol verder naar beneden om de foto’s te bekijken.


Air Jordan 1 React

Front image by : Yamaotoko Footgear

New Balance Sample_Lab is extreem exclusief 30

New Balance nodigt je uit om een sprong te maken voor hun allernieuwste Sample Lab Pack. Dit ontzettend beperkte pack bevat de iconische 1500 en 1530 sneaker. Waarom nodigt New Balance je uit om een sprong te maken? Wanneer jij een van deze modellen besteld weet je namelijk niet welke colorway je gaat krijgen! Van elke colorway zijn er maar 100 gemaakt en dat maakt het dat er maar 600 paar wereldwijd zijn.

Elke model heeft een retro kleuren pallet en is een frisse draai aan de klassieke New Balance modellen. De 1500 en 1530 komen alle 2 dus in drie zomerse colorways. Zoals we gewend zijn van New Balance zijn de sneakers weer van top kwaliteit. Gemaakt van een mix van suede leer, mesh en nubuck, word het bovenwerk ondersteund door een dempende en comfortabele ENCAP midsole.

De sneaker zit goed verpakt en gesealed, pas wanneer jij thuis je pakketje open maakt weet je welke colorway je hebt. In totaal zijn er dus maar 600 paar! Wil jij een paartje krijgen van deze limited sneaker, schrijf je dan in via END. Je kan je inschrijven tot vrijdag nacht 03:00.

Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen!


New Balance Sample_Lab 1500X Made in England

Prijs: €195,-
Raffle: Schrijf je hier in>>

New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
Images by END

New Balance Sample_Lab 1530X Made in England

Prijs: €185,-
Raffle: Schrijf je hier in>>

New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
Images by END

Nike x Stranger Things // Release Reminder 29

Stranger Things is een van de populairste series op het moment. De serie ging in première op 15 juli 2016. We wachten met spanning af op het tweede seizoen!

Nike kondigde een aantal weken geleden een samenwerking aan met Stranger Things. De samenwerking komt in twee delen uit, een deel van de collectie komt op 27 juni uit en het andere deel op 1 juli. De Blazer is helaas uitgesteld en komt waarschijnlijk op 6 juli uit. De collectie die donderdag 27 juni wordt gedropt bestaat uit een Nike Air Tailwind en een Nike Cortez.

Stranger Things

De serie speelt zich af in een klein plaatsje in Indiana. Het gaat over een groep jongeren en volwassenen die te maken krijgen met een mysterieuze verdwijning van een ‘kind’. Er wordt een mysterie onthuld dat te maken heeft met geheime experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten, en een vreemd meisje. Verder gaan we geen spoilers bekend maken, maar de serie is zeker een aanrader!


Hawkings High School collectie

Stranger Things X Nike Blazer ‘Hawkings High’ | CJ6101-100
De Blazer is gemaakt van soepel wit leer. De Nike Blazer beschikt over de Hawkings High School patch die is genaaid aan de mediale zijde. De Swoosh op de mediale zijde is voorzien van een oranje kleur met groene details. De Swoosh op de laterale zijde heeft alleen een oranje omlijning.
*De Blazer is helaas uitgesteld, houd goed onze releasekalender in de gaten voor een releasedatum.

Stranger Things X Nike Air Tailwind ‘Hawkins High’ | CJ6108-300
Een echte klassieker van Nike is de Nike Air Tailwind. De Tailwind 97 heeft een groene upper en een oranje Nike Swoosh. De middenzool is wit en de zool is zwart. Dit keer is de Hawkings High School patch op de hiel geborduurd.

Stranger Things X Nike Cortez ‘Hawkins High’ | CJ6106-100
De Nike Cortez beschikt over soepel wit leer en komt in de school kleuren groen en oranje. De Hawkings High School patch verschijnt hier op de hiel. Een mooi detail is de gestreepte inlegzool.