De geschiedenis van de Nike x Parra Air Max 1’s 3113

21 juli 2018 komen de nieuwe Nike x Parra Air Max 1’s uit. Dit is echter niet de eerste keer dat Parra een Air Max heeft ontworpen voor Nike. We hebben de beste ontworpen van Parra even op een rijtje gezet!

Nike Air Max 1 x Parra ‘Amsterdam’

We beginnen uiteraard eerst met de Nike Air Max 1 x Parra ‘Amsterdam’. In 2005 kreeg Parra de kans om een Air Max 1 te ontwerpen. De Amsterdamse ontwerper besloot om zich te laten inspireren door zijn eigen stad, Amsterdam. Hij kwam al snel terecht bij de ‘Wallen’, de rode buurt van Amsterdam. Deze inspiratiebron zien we duidelijk terug op de sneaker. Zo is het bovenwerk gemaakt van een bruine/bordaeux kleur. Over het donkere bovenwerk worden felle roze en blauwe tinten geplaatst die representatief staan voor de lichten van de Wallen.

Op de heel is het bekende Nike Air logo vervangen door een speciaal ‘Amsterdam is King’ logo. Netzoals de heel is het logo op de tongue ook vervangen door een kroontje, wat dus weer in verband staat met de heelbranding.

Colorway: Purple/Bright Pink/Blue
Stylecode: 313188-241
Gereleased in: 2005


Nike Air Max 1 x Parra x Patta ‘Cherrywoods/Burgundy’

Een aantal jaar later, in 2009, bestond de Amsterdamse sneakerstore Patta 5 jaar. Om dit te vieren mocht patta van Nike 5 Air Max 1’s ontwerpen. 1 van deze ontwerpen werd samen met Parra gemaakt, de Nike Air Max 1 x Patta x Parra ‘Burgundy/Cherrywoods’. De naam zegt het eigenlijk al. Het bordeauxrode bovenwerk was gebasseerd op kersen. Verder zien de typische kleuren van Parra, Geel, Blauw en rood verspreid over de sneaker. Een opvallend detail van deze release is dat de swoosh en de tongue patch gemaakt zijn van badstof.

Colorway: Bordeaux-Burgundy-Bright Blue
Stylecode: 394805-600
Gereleased in: 2009


Bonus

Nike Air Max 1 x Parra ‘Albert Heijn’

Vóór de Nike Air Max 1 x Parra ‘Amsterdam’ had Parra een andere inspiratiebron, namelijk de kleuren van supermarkt Albert Heijn. De felle oranje, blauwe en gele kleuren zien we overduidelijk terug over de gehele sneaker. Tijdens het ontwerpproces veranderde Albert Heijn ineens zijn kleuren. Parra vond hierdoor zijn design niet meer relevant en besloot toen een andere colorway te ontwerpen. Dit werd toen de Amsterdam colorway. Er waren echter wel een aantal Albert Heijn colorways geproduceerd in extreem gelimiteerde oplage. Deze zijn uiteindelijk in de sneakerwereld terecht gekomen en zijn tegenwoordig de meest zeldzame Air Max 1’s.

Albert Heijn ‘Sample’

Colorway: Blue-Orange/White-Yellow
Stylecode: NA
(On-officiële release: 2005


De connectie van Parra en Nike is altijd al een succes geweest. Het blijft daarom niet bij deze releases en zoals jullie weten komt morgen de Nike Air Max 1 Parra uit. Voor meer info check je deze blog!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nike Air Max 90 verschijnt in ‘Velvet Brown’ voor de ladies 8

De Nike Air Max 90 heeft ons weer mogen verassen en heeft een heerlijke colorway op de planning gezet, en dit keer zijn de dames de gelukkige! De sneakers komen namelijk uit voor de dames. Het paar zal uit komen in een ‘Velvet Brown’ colorway. De sneaker is geïnspireerd op een ijsje, en dat is ook terug te zien. Het is als onderdeel van de dertigste verjaardag van de heerlijke hardloopsneaker die met de jaren ontzettend bekend is geworden. De ‘Velvet Brown’ heeft veel leuke details en accenten, lees dus snel verder voor alle informatie.

Nike Air Max 90 ‘Velvet Brown’ | CZ0469-200

Eindelijk weer een heerlijke drop voor de dames. Het model ontworpen door Tinker Hatfield is omgetoverd tot een adembenemende sneaker. De sneaker is geïnspireerd op een ijsje. Ja, je leest het goed! En als je goed kijkt naar het paar, zal je het gegarandeerd terug zien. Het bovenwerk heeft een gebroken witte basis gekregen. Die is aangevuld met overlays van vanille en chocolade leer. Dan heb je nog de details, een asymmetrische swoosh die roze en gele kleuren hebben gekregen. Ook zit er een ketting bij die aan de veters zijn gevestigd.

Release info

Nog heel even wachten, en voor je het weet is het eindelijk zo ver! De heerlijke op ijs geïnspireerde Nike Air Max 90 ‘Velvet Brown’ zal dan eindelijk uit komen voor de dames. Ze zullen bij verschillende retailers verkrijgbaar zijn vanaf 150,- euro. De eerste verwachting was dat de sneaker al op 4 juni uitkwam, maar helaas is deze datum nu weer weggehaald. Dus houd de releasekalender in de gaten voor updates rondom deze release!

Nike WMNS Air Max 90 'Velvet Brown'

donderdag 4 juni 2020

Naar alle aanbieders
Images by: Solebox

adidas brengt drie hele gave ZX8000 Infant sneakers uit 24

Er staat ons wat ontzettends leuks te wachten, adidas brengt namelijk de ZX8000 Infant voor kids in drie verschillende colorways! Ze zullen er al zijn vanaf maat 19! De sneaker(tjes) zullen precies op tijd online komen, alle drie de colorways droppen aanstaande maandag 1 juni al om 13:00 uur. Ze komen dus in drie frisse colorways, Green, Light Aqua en Crystal White. We kunnen je garanderen dat er voor jouw mini me zeker ééntje tussen zal zitten, lees snel verder voor alle informatie.

adidas ZX8000 Infant

De ZX8000 voor babies staat op de planning! Deze heerlijke sneakers zijn perfect voor dat kleine voetje, en ze komen ook nog eens in drie verschillende colorways. De colorways die nu verkrijgbaar zullen zijn voor de kids bestonden al wel een tijdje voor de ouderen. De bovenkant is voorzien van een suede bovenzijde, met onderlagen van mesh. Het is een echte retro sneaker. En nu is die er eindelijk voor je kleine. Terwijl de sneaker ook nog eens adembenemend uit ziet, is die ook voorzien van de ZX technologie. Die zorgt ervoor dat jouw kleine perfect in de sneaker zit en zo comfortabel de hele dag door kan. Perfect voor de zomer dus.

Release info

Nog heel even wachten dus, wees er op tijd bij! Want ze zullen hard gaan. De adidas ZX8000 voor je mini me zal maandag 1 juni 2020 verkrijgbaar zijn bij SNS om 13:00 uur. De maten gaan vanaf maat 19 tot en met 27 en zullen verkrijgbaar zijn vanaf 59,- euro. Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers en releases? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Zo ben en blijf je altijd up to date.

adidas ZX8000 Infant 'Crystal White'

maandag 1 juni 2020

Naar alle aanbieders

ADIDAS ZX8000 INFANT ‘CRYSTAL WHITE’ | FW4484

adidas ZX8000 Infant 'Light Aqua'

maandag 1 juni 2020

Naar alle aanbieders

ADIDAS ZX8000 INFANT ‘LIGHT AQUA’ | FX2905

adidas ZX8000 Infant 'Green'

maandag 1 juni 2020

Naar alle aanbieders

ZX8000 INFANT ‘GREEN’ | FX2904

Images by: adidas

De nieuwe Air Jordan 1 High Zoom is gemaakt van gerecyclede materialen 23

Jordan Brand zit de laatste tijd niet stil. Verschillende Jordans hebben al meerdere malen in onze releasekalander gestaan. De Air Jordan 1 High Zoom is voor het laatst uitgebracht afgelopen maart in de Racer Blue colorway. Deze keer komt de sneaker in een wel hele speciale colorway. De allernieuwste Air Jordan 1 High Zoom komt namelijk in een unieke mix van gerecycled materiaal. Een ding is zeker, dit is er een die we niet snel zullen vergeten!

De Air Jordan 1 begon als basketbalschoen voor Michael Jordan en is uiteindelijk uitgegroeid tot een razend populaire lifestyle sneaker. Als je een paartje wil scoren moet je er altijd snel bij zijn, de sneakers bij namelijk binnen no-time uitverkocht. De Air Jordan 1 Chicago Bulls gedragen door Michael Jordan tijdens de NBA is 1985 is laatst zelfs verkocht voor maar liefst een half miljoen dollar!

Air Jordan 1 High Zoom Space | CW2414-001

Deze Air Jordan 1 High Zoom is niet zomaar een colorway. De sneaker is namelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Slijp rubberresten bevinden zich over de gehele outsole, daarbij heeft de midsole een witte kleur gekregen. Als we verder kijken naar het bovenwerk zien we dat deze gemaakt is van canvas in vervaagd zwart. De hiel wordt geaccentueerd met een gestikte rand in een Flash Crimson kleur. Dit effect komt terug in branding logo op de tong en in de veteruiteinden. Met het binnenschuim in de voering is deze sneaker helemaal compleet.

Wanneer de sneaker precies zal releasen is nog niet officieel bekend. We verwachten dat dit rond 12 augustus zal zijn. Nog even wachten dus, maar geniet tot die tijd hieronder van de afbeeldingen. Voor de exacte releasedatum kun je onze releasekalender in de gaten houden en volg ons op sociale media voor het laatste sneakernieuws!

Air Jordan 1 High Zoom Space
Air Jordan 1 High Zoom Space
Images by earlygvng