De geschiedenis van de Nike x Parra Air Max 1’s 1794

21 juli 2018 komen de nieuwe Nike x Parra Air Max 1’s uit. Dit is echter niet de eerste keer dat Parra een Air Max heeft ontworpen voor Nike. We hebben de beste ontworpen van Parra even op een rijtje gezet!

Nike Air Max 1 x Parra ‘Amsterdam’

We beginnen uiteraard eerst met de Nike Air Max 1 x Parra ‘Amsterdam’. In 2005 kreeg Parra de kans om een Air Max 1 te ontwerpen. De Amsterdamse ontwerper besloot om zich te laten inspireren door zijn eigen stad, Amsterdam. Hij kwam al snel terecht bij de ‘Wallen’, de rode buurt van Amsterdam. Deze inspiratiebron zien we duidelijk terug op de sneaker. Zo is het bovenwerk gemaakt van een bruine/bordaeux kleur. Over het donkere bovenwerk worden felle roze en blauwe tinten geplaatst die representatief staan voor de lichten van de Wallen.

Op de heel is het bekende Nike Air logo vervangen door een speciaal ‘Amsterdam is King’ logo. Netzoals de heel is het logo op de tongue ook vervangen door een kroontje, wat dus weer in verband staat met de heelbranding.

Colorway: Purple/Bright Pink/Blue
Stylecode: 313188-241
Gereleased in: 2005


Nike Air Max 1 x Parra x Patta ‘Cherrywoods/Burgundy’

Een aantal jaar later, in 2009, bestond de Amsterdamse sneakerstore Patta 5 jaar. Om dit te vieren mocht patta van Nike 5 Air Max 1’s ontwerpen. 1 van deze ontwerpen werd samen met Parra gemaakt, de Nike Air Max 1 x Patta x Parra ‘Burgundy/Cherrywoods’. De naam zegt het eigenlijk al. Het bordeauxrode bovenwerk was gebasseerd op kersen. Verder zien de typische kleuren van Parra, Geel, Blauw en rood verspreid over de sneaker. Een opvallend detail van deze release is dat de swoosh en de tongue patch gemaakt zijn van badstof.

Colorway: Bordeaux-Burgundy-Bright Blue
Stylecode: 394805-600
Gereleased in: 2009


Bonus

Nike Air Max 1 x Parra ‘Albert Heijn’

Vóór de Nike Air Max 1 x Parra ‘Amsterdam’ had Parra een andere inspiratiebron, namelijk de kleuren van supermarkt Albert Heijn. De felle oranje, blauwe en gele kleuren zien we overduidelijk terug over de gehele sneaker. Tijdens het ontwerpproces veranderde Albert Heijn ineens zijn kleuren. Parra vond hierdoor zijn design niet meer relevant en besloot toen een andere colorway te ontwerpen. Dit werd toen de Amsterdam colorway. Er waren echter wel een aantal Albert Heijn colorways geproduceerd in extreem gelimiteerde oplage. Deze zijn uiteindelijk in de sneakerwereld terecht gekomen en zijn tegenwoordig de meest zeldzame Air Max 1’s.

Albert Heijn ‘Sample’

Colorway: Blue-Orange/White-Yellow
Stylecode: NA
(On-officiële release: 2005


De connectie van Parra en Nike is altijd al een succes geweest. Het blijft daarom niet bij deze releases en zoals jullie weten komt morgen de Nike Air Max 1 Parra uit. Voor meer info check je deze blog!

Previous ArticleNext Article

Top 10 ‘court’ sneakers voor de zomer 8

Witte sneakers hebben altijd twee kanten, als ze nieuw zijn dan zijn ze prachtig clean. Maar je ziet altijd al snel weer de gebruikerssporen, dit geeft dan ook weer karakter aan je sneakers. Hoe dan ook, in de zomer staan ze altijd goed onder een korte broek. Wij hebben dan ook een lekker top 10 ‘court’ sneakers samengesteld.

Om je zomer lekker te beginnen hebben wij 10 witte, lage sneakers voor jullie op een rij gezet die perfect zijn voor de zomer. Dit keer zijn het geen bulky sneakers of de klassieke runners maar zijn we gegaan voor de klassieke ‘on court’ look. Je vindt onze top 10 ‘court’ sneakers hier onder, en een leuke bijkomstigheid: veel sneakers zijn ook nog in de sale.

Worden jou witte sneakers toch snel vies? Check dan Shoeshiners voor al je sneakercare producten!
Hender Scheme en adidas komen met twee nieuwe ZX4000 4D colorways 15

Het bedrijf Hender Scheme en de grootmacht adidas hebben hun handen weer in een geslagen om weer een prachtig concept te creëeren. Dit betekend dat het inmiddels alweer de vierde samenwerking is tussen de twee en wat zal het ons weer veel moois beloven. Ditmaal hebben ze gekozen voor het silhouet van de adidas Originals ZX4000 4D.

Hender Scheme is een Japans bedrijf dat bekend staat om de natuurlijke looks die zij bij producten aanbrengen. Zo hebben zij al van verschillende sneakers en accessoires een eigen ontwerp gemaakt die geheel uit lederen stoffen bestaan. Naast adidas hebben zij dit al bij meerdere merken gedaan en die worden ook voor veel geld aangeboden op het internet. Wie weet wat met deze twee paartjes allemaal gaat gebeuren.

De details

Zoals je vaak bij dit soort samenwerkingen ziet, is dat ze één paartje creëren dat wat meer opvalt en één paartje dat wat rustiger oogt. Van de eerste sneaker heeft de basis van de upper een witte kleur. Daarnaast zijn er op de upper verschillende lederen overlays geplaatst in een beige kleur, en een zwarte overlay gemaakt van een zacht suède stof. Op de zijkant van de sneaker zijn grijze adidas strepen geplaatst. Tevens zijn de eyestay en de tonglap van beige leren materialen gemaakt met rode accenten erin. Boven op de tonglap bevindt zich een adidas Originals logo, gecreëerd door gaatjes in het leer te plaatsen. Ten slotte heeft de sneaker de bekende Aero Green 4D midsole.

De tweede sneaker oogt veel anders. Ten eerste is de upper geheel bedekt met een zwarte kleur. Het materiaal die over de upper geplaatst is, is een mix van zacht suède en een stevig synthetische stof. Daarnaast zijn de tonglap en de vaste lacelock gemaakt van een beige lederen stof. Ten slotte heeft de sneaker, net zoals de eerste, natuurlijk de Aero Green 4D midsole.

Deze twee paartjes komen aankomende zaterdag 22 juni uit. De kostprijs van beide sneakers gaat €349,- bedragen. Wil jij een van deze paartjes, of wil je ze zelfs allebei, binnen jou collectie hebben. Check dan snel even onze releaskalender en zorg dat jij de eigenaar wordt van deze beauty’s.


adidas Consortium ZX 4000 4D x Hender Scheme
adidas Consortium ZX 4000 4D x Hender Scheme
Images by: Sneakersnstuff

adidas keert terug met de ‘Streetball’! 18

Het is al verschillende vele jaren geleden dat adidas iets heeft gedaan met het ‘Streeball’ silhouet. Eindelijk is het moment daar dat het gigantische bedrijf weer in aanmerking komt met dit iconische model. De ‘Streetball’, uit de jaren negentig, heeft een uitstekende upgrade gekregen en heeft nog één verrassing in petto. Er komt niet één paartje, maar twee paartjes sneakers uit!

Streetball is een vorm van basketbal met iets andere aspecten dan het gewone basketbal. Zoals je wel kan verwachten wordt het vaak buiten op straat gespeeld. Je speelt drie tegen drie op één basket. Dit maakt het spel een stuk intensiever en jou persoonlijke skills worden veel meer benadrukt. In de jaren negentig had adidas een eigen adidas Streetball Challenge. Dit was een evenement dat ze zelf organiseerde en over de hele wereld trok.

Vanaf het jaar 2020 zal de drie tegen drie sport een Olympische sport worden. Er worden de afgelopen paar jaren dan ook al verschillende EK en WK’s gehouden. Toevallig valt het WK van dit jaar in ons eigen kikkerlandje. Twintig vrouwen teams en twintig mannen teams strijden in dit toernooi om de felbegeerde beker.

Closer look

De sneakers zijn iets aders dan vroeger maar nog steeds net zo sterk. De eerste colorway is voornamelijk geel van kleur met zwarte details. De upper van de sneaker is in een gele kleur aangebracht en is gemaakt van verschillende materialen, waaronder zacht zeurde en een sterk synthetische stof. Daarboven op is er een zwarte overlay geplaatst met een extra gele overlay. Tevens is de midsole geel van kleur en zijn er verschillende zwarte transparante vlakken overheen aangebracht. Deze vlakken lopen door naar de bodem en vormen op deze manier de outsole. Ten slotte heeft adidas het ‘Streetball’ logo op de tong aangebracht.

De tweede sneaker heeft een totaal ander uiterlijk. De body is gemaakt van een leren stof en heeft een witte kleur. Daarnaast is er een zwarte synthetische stof aangebracht op de zijkant van de sneaker. Tevens heeft de upper grijze en zwarte overlays. De midsole heeft een witte kleur die vervaagd naar een grijze kleur. Netzoals op de eerste colorway staat er op de tong van deze sneaker het ‘Streetball’ logo. Allebei de colorways zijn ontzettend sterk uit de verf gekomen en ze zullen de basketbal velden ongetwijfeld onveilig gaan maken.

Helaas kunnen we nog niet vertellen wanneer deze twee paartjes gaan uitkomen. Tevens is het vaste prijskaartje ook nog niet bekend maar wij verwachten dat zij rond de €160,- gaan kosten. Wil jij dit paartje echt heel graag hebben, houdt onze releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


feature image
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
Images by: adidas