Kick out of the box // The story behind “the Mad Scientist” 825

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen… Hallo allemaal, Ik ben Gwen en ik ben verslaafd. Ah dat lucht op! Naast een sneaker addict ben ik ook nog eens een sneaker journalist! Via mijn blog www.kickoutofthebox.com vertel ik mijn eigen sneakerverhalen en sneakerliefde en die van velen andere sneakerheads van over de hele wereld. Sneakerjagers is ook een groot voorstander van het delen van sneakerliefde, dus vanaf nu kunnen jullie de komende weken weer elke vrijdag genieten van één van mijn blogposts op sneakerjagers.nl.

Wij Nederlanders zijn een heel werelds volk, dus dat de posts in het Engels zijn is vast geen probleem! Mocht het toch niet helemaal lukken is er een dikke vriend die je vast wel wil helpen… dan ga je gewoon voor quality time met mr. van Dalen.

Deze week wil ik mijn verhaal achter “the Mad Scientist” vertellen. Tijdens Sneakerness Amsterdam eerder dit jaar hebben ze “on display” gestaan en nu is het tijd om het verhaal achter mijn baby’s via Sneakerjagers met jullie te delen.


This all started last year. The hype about the Nike X Off White collab was just starting and I had my heart set on the AM90 and the Jordan 1. I already knew that it was gonna be really hard to get them, but I decided then and there that I would move heaven and earth. I started thinking of strategies and then… I saw Drake with the AM 90 on his feet. They hadn’t even been released yet and he had just gotten his pair in the mail. He didn’t even had to try. I know that he definitely isn’t the first celebrity to get his kicks this way, I’m no idiot. But somehow this time it really really got to me. I mean lots of sneakerheads, the ones who really fill Nike’s pockets, wouldn’t be able to get them but Drake just gets them in the mail? I stopped to think about this for a minute and discovered that it wasn’t Nike or Drake that I was mad at, it was the whole commercialized game. I hate being angry, because it takes up all of your energy. So the only thing I could do was turn this whole shitty situation into something positive. I had to go back to the roots, to that happy place people used to turn to whenever they felt down. That place that started the whole scene. That creative place where music and self-expression where the basis of everything. That’s when this idea was born… I just had to design my very own “Out of the box” Kicks. I didn’t know what they would look like yet, but I did know that they had to have elements which show the inner me and elements of the roots of the Sneaker and Hip Hop culture. But most importantly they had to reflect fun, creativity and self-expression.

I didn’t hesitate one second and I sent Roel van Hoff, Sneakerrestore.nl, a message. We just HAD to do this together. That day we talked over the phone and a few days later we were picking out materials and drawing up the design. It was so much fun and the passion for the kicks and the scene was so present, this is what a pick up should feel like! Nowadays a pick up is all about being the first in line, camping isn’t fun anymore it’s like a competition and really nobody wins. We’re all stressed out and the essence, fun and passion are nowhere to be found. Don’t get me wrong… I can appreciate the hunt, but I prefer doing it with a smile on my face. The whole start of the process was already perfect and positive! We were literally being mad scientists in our very own laboratory.

For months we have been working on this piece of art, carefully picking out every element and placement on the shoes.

When that long expected mail call finally came, I sat down and gently started unpacking. I was so excited and scared at the same time. I mean… Roel, from Sneakerrestore.nl, knows his craft but was my design good enough? This shoe is such a special one to me, it truly is a representation of myself. I often ask sneakerheads which pair of kicks in their sneaker closet matches their personality best and now I can answer this difficult question myself. Sure, there are sneakers in my closet which match parts of my personality, but this one captures every aspect of me! My old school loving self, my creative self, my “out of the box” self, my flashy self, my toned down self, my passionate self and last but not least my rugged self.

My job as a sneaker journalist is to bring you the stories you normally wouldn’t hear. The stories behind the sneakers, the stories beyond the hype, the stories of the individual journey of every single sneakerhead. It’s not always easy to stay true to one’s self and to get the stories out there without the help of hype and commercialized bullshit. But… I make sure that I’m always trying my best.

Stylecode: 312748-141

Share the love and please:
– Like FB: kick out of the box
– Follow IG: kickoutofthebox

Previous ArticleNext Article

Leaked: adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Topen’ 1

2 weken geleden kwam de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Black’ uit en aankomend weekend komt er alweer een nieuwe colorway uit van dit model, genaamd de ‘Antlia’. Nu zijn er foto’s opgedoken van een nieuwe colorway, de ‘Topen’. Echter is het slechts een gerucht en is er nog niets officieel bevestigd.

De laatste tijd droppen er ongelofelijk veel colorways van de adidas Yeezy Boost 350 V2 en de Yeezy Boost 700 V2. Ook komen er ook nog aardig wat colorways aan. Aankomend weekend released de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Antlia’ in Europa via adidas.nl/yeezy. In Amerika en Azië droppen er 2 andere colorways die niet in Europa verkrijgbaar zullen zijn. Een week later komt er een nieuwe colorway uit van de adidas Yeezy Boost V1, genaamd de ‘Utility Black’. Tot nu toe is er nog niks bevestigd van de ‘Topen’ colorway.

adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Topen’ Details

De sneaker beschikt net als elk 350 model over een geliefde Primeknit upper. Deze Primeknit upper voorziet de drager van een comfortabele pasvorm. De bovenste helft van de upper van de ‘Topen’ colorway beschikt over een kleur die gelijk is aan de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Lundmark’. Zodra je naar beneden afdaalt en de transparante mesh streep passeert veranderd de kleur in een heldere, lichgrijze tint. Nog nooit werd zo’n aparte colorway vertoont op een Yeezy model. De BOOST midsole heeft een crème kleur gekregen. Deze kleur contrasteert mooi met de dubbel kleurige upper. De midsole en de outsole zijn beiden gemaakt van rubber materiaal voor extra duurzaamheid en voor een extra comfortabel gevoel bij elke stap.

Helaas is er nog niets officieel bevestigd door adidas of Yeezy, maar zodra dit wel gebeurd zullen wij jullie gelijk op de hoogte brengen via Sneakerjagers. Blijf daarom ook goed Sneakerjagers in de gaten houden voor het laatste sneaker nieuws.


adidas Yeezy BOOST 350 V2 - Topen
Image by @yeezyseason2

Nike Blazer Mid Vintage ‘University Red’ 5

De Nike Blazer Mid Vintage is langzamerhand steeds meer aan het terug komen. Na de release van “The Ten” Nike Blazer heeft deze sneaker een flinke boost gekregen. De Nike Blazer Mid wordt dit keer bekleed met een frisse University Red colorway met zilveren Swoosh.

De Nike Blazer kwam voor het eerst uit in 1973 en was die tijd de beste basketball schoen van Nike. De sneaker had een lederen upper, nylon tong en rubberen zool. Een rubberen zool was die tijd het fijnst voor de basketballers. George Gervin, een Amerikaanse basketballer, maakten de Nike Blazer populair. George Gervin droeg elke wedstrijd de Nike Blazer. In 1980 groeide Nike bij de skate community en ontplofte in 2002. Skaters gebruikten voor het skateboarden de Nike Blazer, omdat de Nike Blazer een ruwe en stugge zool had.

Nike Blazer Mid Vintage ‘University Red’ Details

De upper van de sneaker is gemaakt van een zacht rood suede. Een grote zilveren swoosh is te vinden op de zijkant van de sneaker gecombineerd met een zilveren hiel. Het bovenwerk zit bovenop een frisse witte rubberen mid en outsole.

De Nike Blazer Mid Vintage komt binnenkort uit via 43Einhalb voor €100,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws!


Nike Blazer Mid Vintage
Nike Blazer Mid Vintage
Nike Blazer Mid Vintage
Images by Nike

Ellesse komt met een Semi-Palla Pack! 6

De laatste paar jaar is het bedrijf Ellesse naast tennis ook ontzettend populair geworden als streetwear. Wat we nog niet hebben gezien is een nieuw paar sneakers van het merk. Plots gaat daar opeens verandering in komen. En hoe! Het bedrijf heeft twee paar sneakers naar buiten gebracht die ze gaan releasen binnen het Semi-Palla Pack. Naast deze Pack gaan ze ook nog een kledinglijn uitbrengen.

De ondernemer Leonardo Servadio richte het bedrijf in 1959 op. De naam van het bedrijf is afkomstig van de initialen van de oprichter, L.S. In haar eerste jaren stond het bedrijf vooral bekend om de skie en tennis artikelen. Ze hebben de inspiratie van het logo dan ook uit een tennisbal gehaald. Inmiddels staat het bedrijf, onder de jongeren, bekend als een top streetwear merk. overal waar je kijkt komt wel iemand voorbij met een kledingstuk van het merk.

Closer look

Ellesse gaat dus twee colorways uitbrengen. Een witte colorway met een aantal unieke kleurrijke details en een zwarte colorway die iets rustig oogt, maar heel erg sterk uit de verf komt. De basis van de body bevat een witte kleur en is met lederen stof aangebracht. Daarnaast zitten er een aantal leuke details op de body. De toebox is gemaakt van een synthetische stof en beschikt over een rode kleur. Op de zijkant van de sneaker zijn twee zelfde soort overlays geplaatst met dezelfde stof. Nog een rode en een oranje. Dit geeft de huisstijl van het bedrijf weer. De hiel is gemaakt van stevig rubber en daarop staat het logo van het bedrijf. Tevens heeft de midsole een witte kleur en hebben ze in het midden met de kleuren rood, oranje en blauw leuke details eraan toegevoegd.

Zoals ik al zei oogt de zwarte colorway iets rustiger. De gehele body is dan ook bedekt met een zwarte kleur. Toch beschikt de colorway over een aantal leuke details. De basis van de upper bestaat voornamelijk uit een zacht suède stof. Daarnaast bevinden er zich verschillende vlakken met een synthetische stof op de sneaker, dit is in precies hetzelfde patroon geplaatst als op de witte colorway. De midsole heeft een zwarte kleur en ook hier hebben ze in het midden met de kleuren rood, oranje en blauw leuke details aan de sneaker toegevoegd. De hiel is van rubber en ook hier staat het Ellesse logo.

Deze twee beauty’s komen aankomende zaterdag 22 juni uit. Op dit moment kunnen we zeggen dat ze in ieder geval $115 gaan kosten. Helaas is het nog niet bekend hoeveel de sneakers in euro’s gaan kosten. Wil jij een van deze twee paartjes heel graag hebben of wil je ze zelfs allebei? Houdt onze Releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


Images by: Ellesse