Kick out of the box // The story behind “the Mad Scientist” 0 171

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen… Hallo allemaal, Ik ben Gwen en ik ben verslaafd. Ah dat lucht op! Naast een sneaker addict ben ik ook nog eens een sneaker journalist! Via mijn blog www.kickoutofthebox.com vertel ik mijn eigen sneakerverhalen en sneakerliefde en die van velen andere sneakerheads van over de hele wereld. Sneakerjagers is ook een groot voorstander van het delen van sneakerliefde, dus vanaf nu kunnen jullie de komende weken weer elke vrijdag genieten van één van mijn blogposts op sneakerjagers.nl.

Wij Nederlanders zijn een heel werelds volk, dus dat de posts in het Engels zijn is vast geen probleem! Mocht het toch niet helemaal lukken is er een dikke vriend die je vast wel wil helpen… dan ga je gewoon voor quality time met mr. van Dalen.

Deze week wil ik mijn verhaal achter “the Mad Scientist” vertellen. Tijdens Sneakerness Amsterdam eerder dit jaar hebben ze “on display” gestaan en nu is het tijd om het verhaal achter mijn baby’s via Sneakerjagers met jullie te delen.


This all started last year. The hype about the Nike X Off White collab was just starting and I had my heart set on the AM90 and the Jordan 1. I already knew that it was gonna be really hard to get them, but I decided then and there that I would move heaven and earth. I started thinking of strategies and then… I saw Drake with the AM 90 on his feet. They hadn’t even been released yet and he had just gotten his pair in the mail. He didn’t even had to try. I know that he definitely isn’t the first celebrity to get his kicks this way, I’m no idiot. But somehow this time it really really got to me. I mean lots of sneakerheads, the ones who really fill Nike’s pockets, wouldn’t be able to get them but Drake just gets them in the mail? I stopped to think about this for a minute and discovered that it wasn’t Nike or Drake that I was mad at, it was the whole commercialized game. I hate being angry, because it takes up all of your energy. So the only thing I could do was turn this whole shitty situation into something positive. I had to go back to the roots, to that happy place people used to turn to whenever they felt down. That place that started the whole scene. That creative place where music and self-expression where the basis of everything. That’s when this idea was born… I just had to design my very own “Out of the box” Kicks. I didn’t know what they would look like yet, but I did know that they had to have elements which show the inner me and elements of the roots of the Sneaker and Hip Hop culture. But most importantly they had to reflect fun, creativity and self-expression.

I didn’t hesitate one second and I sent Roel van Hoff, Sneakerrestore.nl, a message. We just HAD to do this together. That day we talked over the phone and a few days later we were picking out materials and drawing up the design. It was so much fun and the passion for the kicks and the scene was so present, this is what a pick up should feel like! Nowadays a pick up is all about being the first in line, camping isn’t fun anymore it’s like a competition and really nobody wins. We’re all stressed out and the essence, fun and passion are nowhere to be found. Don’t get me wrong… I can appreciate the hunt, but I prefer doing it with a smile on my face. The whole start of the process was already perfect and positive! We were literally being mad scientists in our very own laboratory.

For months we have been working on this piece of art, carefully picking out every element and placement on the shoes.

When that long expected mail call finally came, I sat down and gently started unpacking. I was so excited and scared at the same time. I mean… Roel, from Sneakerrestore.nl, knows his craft but was my design good enough? This shoe is such a special one to me, it truly is a representation of myself. I often ask sneakerheads which pair of kicks in their sneaker closet matches their personality best and now I can answer this difficult question myself. Sure, there are sneakers in my closet which match parts of my personality, but this one captures every aspect of me! My old school loving self, my creative self, my “out of the box” self, my flashy self, my toned down self, my passionate self and last but not least my rugged self.

My job as a sneaker journalist is to bring you the stories you normally wouldn’t hear. The stories behind the sneakers, the stories beyond the hype, the stories of the individual journey of every single sneakerhead. It’s not always easy to stay true to one’s self and to get the stories out there without the help of hype and commercialized bullshit. But… I make sure that I’m always trying my best.

Stylecode: 312748-141

Share the love and please:
– Like FB: kick out of the box
– Follow IG: kickoutofthebox

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook opvallen in het donker? Check de Nike Air Force 1 Low Utility met glow in the dark zool 0 21

Een overvloed aan Nike-klassiekers heeft een unieke make-over gekregen in 2018. Denk bijvoorbeeld aan de Air Jordan 1 Rebel, de Air Force 1 Jester en een hele reeks aan hybride-modellen. De volgende die deel gaat nemen aan opvallende make-overs is de Air Force 1 Low Utility. Deze is ontworpen door een van Nike’s top ontwerpers; Ben Kirschner.

Deze Air Force 1 is zo anders dan normaal omdat dit model geen veters heeft zoals gewoonlijk. Op de plek waar de veters zitten heb je namelijk twee brede zwarte straps. De bovenste kan aan elkaar geklikt worden. Ook op de hiel en de tong zit een strap in dezelfde stijl als de twee hier boven genoemde. Dit geeft een beetje Off-White vibes af. De upper van de sneaker is wit en is bedekt in getrommeld leer. Om deze futuristische look af te maken, licht de zool groen op in het donker. Hoe tof is dat? Dan kan je zelfs in het donker opvallen!  Er is geen officiële releasedatum van Air Force 1 Utility uitgebracht, maar zie hieronder de eerste officiële beelden. Tot nu toe is alleen bekend dat het gaat om een release in Azië die waarschijnlijk zal plaatsvinden op 26 september.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike Air Force 1 Low Utility

Releasedatum: TBA
Prijs: TBA
Colorway: Black/White
Stylecode: AV6247-100

TEASER: Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon 0 88

Maak je borst maar nat, de Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon keert TERUG! Sean Wotherspoon heeft namelijk via zijn instagram bekend gemaakt dat er een vervolg komt! Uiteraard waren de samples al eerder te zien op de instagram van Sean, maar dankzij de enorm populariteit van de Sean Wotherspoon Air Max 97 release in maart 2018, kon een vervolg niet langer uit blijven. De Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon is namelijk één van de hottest sneaker releases van 2018! Waar de originele Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon over veel kleur beschikt, wordt er bij dit nieuwe paar hoofdzakelijk blauw gebruikt.

De sneaker beschikt over een Air Max 97 upper die komt in een vintage blauwe kleur en is uiteraard weer van corduroy. Dit geheel staat op de klassieke Air Max 1 midzool. In juli hebben we van het nieuwe paartje al een tease gezien en de sneaker lijkt er veel weg van te hebben. Echter heeft Sean Wotherspoon bekend gemaakt nog lang niet klaar te zijn met het ontwerp. Sean heeft nog enkele ideeën zoals een golvend verloop, infrarood Air Unit en een aantal nieuwe patches. Wat vind jij er tot nu toe van?

Tease juli 2018

Nieuwe colorways van de Nike React Element 87 0 23

Een van de meest populairste sneakers van het moment is de Nike React. De futuristische runner keert terug in een Nike React Element 87 die net iets opvallender is dan de Nike React. Het model heeft een slank figuur zoals de, Nike Zoom Fly SP, Air Jordan 1, en overige Vapormax designs. De bekende React zool is uiteraard ook van de partij. Deze nieuw door Nike ontwikkelde midsole is extreem licht, duurzaam en comfortabel. Samen met het TPE Yarn materiaal wat extra dun en licht is, wordt deze sneaker zo licht als een veertje. De sneaker behoud echter door zijn lichte gewicht wel zijn duurzaamheid en comfort.

De populaire Nike React Element 87 komt nu in twee nieuwe colorways. De React Element 87 komt in een ”South Beach” en een ”Blue/Orange” colorway. De colorway ”South Beach” klinkt misschien bekend in de oren, dit komt omdat de colorway al eerder is toegepast een pack. Het bovenwerk is zwart doorzichtig en de tussenzool is wit. Met behulp van roze stiksels en ocean-teal details op de zool krijgt de sneaker de ”South Beach” feeling. Bij de ”Blue/Orange” colorway beschikt de React Element 87 over opvallend oranje en blauwe details.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Nike React Element 97

Prijs: €160,00
Stylecode: AQ1090-005


Nike React Element 97

Prijs: €160,00
Stylecode: AQ1090-004