Kick out of the box // The story behind “the Mad Scientist” 0 57

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen… Hallo allemaal, Ik ben Gwen en ik ben verslaafd. Ah dat lucht op! Naast een sneaker addict ben ik ook nog eens een sneaker journalist! Via mijn blog www.kickoutofthebox.com vertel ik mijn eigen sneakerverhalen en sneakerliefde en die van velen andere sneakerheads van over de hele wereld. Sneakerjagers is ook een groot voorstander van het delen van sneakerliefde, dus vanaf nu kunnen jullie de komende weken weer elke vrijdag genieten van één van mijn blogposts op sneakerjagers.nl.

Wij Nederlanders zijn een heel werelds volk, dus dat de posts in het Engels zijn is vast geen probleem! Mocht het toch niet helemaal lukken is er een dikke vriend die je vast wel wil helpen… dan ga je gewoon voor quality time met mr. van Dalen.

Deze week wil ik mijn verhaal achter “the Mad Scientist” vertellen. Tijdens Sneakerness Amsterdam eerder dit jaar hebben ze “on display” gestaan en nu is het tijd om het verhaal achter mijn baby’s via Sneakerjagers met jullie te delen.


This all started last year. The hype about the Nike X Off White collab was just starting and I had my heart set on the AM90 and the Jordan 1. I already knew that it was gonna be really hard to get them, but I decided then and there that I would move heaven and earth. I started thinking of strategies and then… I saw Drake with the AM 90 on his feet. They hadn’t even been released yet and he had just gotten his pair in the mail. He didn’t even had to try. I know that he definitely isn’t the first celebrity to get his kicks this way, I’m no idiot. But somehow this time it really really got to me. I mean lots of sneakerheads, the ones who really fill Nike’s pockets, wouldn’t be able to get them but Drake just gets them in the mail? I stopped to think about this for a minute and discovered that it wasn’t Nike or Drake that I was mad at, it was the whole commercialized game. I hate being angry, because it takes up all of your energy. So the only thing I could do was turn this whole shitty situation into something positive. I had to go back to the roots, to that happy place people used to turn to whenever they felt down. That place that started the whole scene. That creative place where music and self-expression where the basis of everything. That’s when this idea was born… I just had to design my very own “Out of the box” Kicks. I didn’t know what they would look like yet, but I did know that they had to have elements which show the inner me and elements of the roots of the Sneaker and Hip Hop culture. But most importantly they had to reflect fun, creativity and self-expression.

I didn’t hesitate one second and I sent Roel van Hoff, Sneakerrestore.nl, a message. We just HAD to do this together. That day we talked over the phone and a few days later we were picking out materials and drawing up the design. It was so much fun and the passion for the kicks and the scene was so present, this is what a pick up should feel like! Nowadays a pick up is all about being the first in line, camping isn’t fun anymore it’s like a competition and really nobody wins. We’re all stressed out and the essence, fun and passion are nowhere to be found. Don’t get me wrong… I can appreciate the hunt, but I prefer doing it with a smile on my face. The whole start of the process was already perfect and positive! We were literally being mad scientists in our very own laboratory.

For months we have been working on this piece of art, carefully picking out every element and placement on the shoes.

When that long expected mail call finally came, I sat down and gently started unpacking. I was so excited and scared at the same time. I mean… Roel, from Sneakerrestore.nl, knows his craft but was my design good enough? This shoe is such a special one to me, it truly is a representation of myself. I often ask sneakerheads which pair of kicks in their sneaker closet matches their personality best and now I can answer this difficult question myself. Sure, there are sneakers in my closet which match parts of my personality, but this one captures every aspect of me! My old school loving self, my creative self, my “out of the box” self, my flashy self, my toned down self, my passionate self and last but not least my rugged self.

My job as a sneaker journalist is to bring you the stories you normally wouldn’t hear. The stories behind the sneakers, the stories beyond the hype, the stories of the individual journey of every single sneakerhead. It’s not always easy to stay true to one’s self and to get the stories out there without the help of hype and commercialized bullshit. But… I make sure that I’m always trying my best.

Stylecode: 312748-141

Share the love and please:
– Like FB: kick out of the box
– Follow IG: kickoutofthebox

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Nike Epic React in een Belgium thema 0 11

Nike’s populaire model de Epic React blijft ons maar verbazen met nieuwe colorways! Het zou best kunnen dat de Nike Epic React een van de belangrijkste en meest invloedrijke silhouetten in de recente geschiedenis van Nike zou kunnen worden. Het model diende als de inspiratie achter de nieuwe en populaire React Element 87. Zijn enige eenheid wordt alweer gerepliceerd op een aankomende mid-cut runner. Eerder kwamen er al beelden online van deze nieuwe “Belgium” colorway waarvan gezegd wordt dat het de meest gelimiteerde release is van de hardloopschoen. Aanvankelijk werd gezegd dat dit paar zou bestaan uit rood, blauw, oranje, groen en volt, wereldwijd zou worden beperkt tot slechts 1888 paar. Maar dat is nog niet officieel bevestigd.

De Nike Epic React hardloopschoen biedt een ongeëvenaard comfort tijdens je hele run. Het Nike React foam is responsief. Het foam is licht, duurzaam en zacht. Dit samenspel van tegengestelde eigenschappen geeft je niet alleen het gevoel dat je vooruit gaat, maar maakt het hardlopen ook leuk. Nike React is ongelofelijk veerkrachtig. Het foam reageert op elke voetstap door terug te veren. Hoe meer energie je in je stappen steekt, hoe meer energie je terugkrijgt. Met React krijg je 13% meer energie terug dan met de vergelijkbare Nike Lunarlon demping. Er is helaas nog geen release info bekend over deze bijzondere sneaker. Houd voor updates onze blogs en onze release kalender in de gaten!


Nike Epic React ‘Belgium’

Releasedatum: TBA
Prijs: €150,-
Colorway: Volt/White/Racer Blue/Clear Emerald
Stylecode: AT0054-700


Leaked: Nike Air Max Deluxe x Skepta 0 14

Na de release van zijn op Parijs geïnspireerde Air Max 97 / BW’s eerder dit jaar, staat de Britse grime/hiphop legende Skepta weer in de schijnwerpers van Nike. Er zijn namelijk beelden opgedoken van een Air Max Deluxe x Skepta collab.

Volgens de gelekte foto’s heeft de sneaker een zwart bovenwerk met een statisch wit patroon en reflecterende details, knikkend naar de lo-fi VHS-stijl die Skepta voor veel van zijn muziekvideo’s gebruikt. “8 juni 2014” is te zien aan de zijkant van de schoen, dit is een verwijzing naar de releasedatum van “That’s Not Me,” Skepta’s grootste hit tot nu toe die hem een ​​”Best Video” award opleverde tijdens de 2014 MOBO Awards . “Never Sleep On Tour” verschijnt ook in hetzelfde lettertype op de binnenzijde van de schoen, en verwijst naar het hectische tourschema van de muzikant. Zwarte kunststof overlays en unieke hakdetails maken de look van het bovenwerkaf , terwijl een rode Air-unit voor een finishing touch van contrast en comfort zorgt.

Er is helaas nog geen release info bekend over deze bijzondere sneaker. Houd voor updates onze blogs en onze release kalender in de gaten! Als je dit wel een tof model vindt dan is de OG Air Max Deluxe misschien wat voor jou.

Nike onthult de Air Max 97 ‘Smokey Mauve’ 0 14

We hebben dit seizoen al een heel aantal verschillende Air Max 97 variaties langs zien komen. Het silhouet blijft een succesvolle sneaker en daarom zal Nike weer een nieuwe colorway releasen. Eerder vandaag werd de colorway ‘Desert and Skye’ onthult, check die sneakers hier. En nu is er nog een andere uitvoering op het Air Max 97 silhouet verschenen, namelijk de ‘Smokey Mauve’. Deze colorway bestaat uit ‘Midnight Nave en ‘Sail’.

Onder het driekleurige bovenwerk zit een ‘Sail’ beklede middenzool met een doorschijnende Air Unit. De buitenzool zorgt voor extra contrast met de middenzool dankzij het zwarte rubber. De Nike Air Max 97 ‘Smokey Mauve’ is momenteel al verkrijgbaar bij geselecteerde internationale retailers. In Nederland zal de sneaker binnenkort ook uitkomen. Check de sneakers hieronder en nog even geduld, want deze maand nog kan je ze kopen!

Voor meer nieuws en de nieuwste sneakers check je onze releasekalender en blijf je op de hoogte via onze blogs.


Nike Air Max 97

Releasedatum: Juli 2018
Prijs: €179
Colorway: Smokey Mauve/Black-Midnight Navy-Sail
Stylecode: 312834-204
Shoplink: Klik hier >>

Afbeeldingen: Urban Industry