Nike’s eerbetoon aan de LGBTQ Pride Month: de BETRUE 2018 collectie 1199

Nadat adidas bekend maakte een eerbetoon te brengen aan Pride Month met de nieuwe adidas LGBTQ collectie, volgt Nike ook. Vorig jaar vierde Nike de LGBTQ en Pride Month met de release van een BETRUE regenboog Flyknit Racer en Air VaporMax. Dit jaar belicht de Swoosh de gemeenschap op de VaporMax Plus, Air Max 270, Zoom Fly SP en Epic React Flyknit.

Het nieuwe BETRUE pack heeft een opvallend een regenboog kleurenpalet en als detail roze driehoeken. Lavendel is een symbolische referentie voor de LGBTQ-gemeenschap als een natuurlijke kleur die geslachtsgebonden lichtblauw en lichtroze combineert. Nike legt uit dat de roze driehoek “oorspronkelijk werd gebruikt om LGBTQ-personen te identificeren tijdens de Tweede Wereldoorlog. En in de jaren ’70 werd teruggewonnen door pro-homo-activisten.

Ook wordt er gebruik gemaakt van regenboog op elke schoen. Bij de Air Max 270 en de VaporMax op een heel opvallende manier, namelijk in de zool. De AM270 heeft een rustige licht paarse upper terwijl de VaporMax, net als in de zool, regenboog gebruikt over de gehele schoen. De Zoom Fly SP en Epic React Flyknit zijn vergeleken met de twee andere een stuk subtieler en rustiger. De Zoom is bijna helemaal wit en bevat alleen wat kleine roze details en een smalle, subtiele regenboog streep op de zool. De Epic React heeft hier veel van weg, alleen is die helemaal zwart. En ook deze heeft roze details een subtiele regenboog outsole.

Dus er zit wat bij voor de mensen die een statement willen maken en willen opvallen. Maar ook voor de mensen die LGTBQ supporten maar liever niet te veel opvallen als het gaat om sneakers. Bekijk alle vier de silhouetten hieronder. Houd voor een store overviewde releasekalender in de gaten.


Nike VaporMax Plus BETRUE

Release: 21 juni 2018 om 09:00 uur
Prijs: €225,-
Colorway: Purple Pulse/Pink Blast/Multi-Color-Black
Stylecode: AR4791-500
Storelist: klik hier >>

 


Nike Air Max 270 BETRUE

Release: 21 juni 2018 om 09:00 uur
Prijs: €160,-
Colorway: Purple Dawn/Pink Blast/Multi-Color-Black
Stylecode: AR0344-500
Storelist: klik hier >>


Nike Epic React Flyknit

Release: 21 juni 2018 om 09:00 uur
Prijs: €150,-
Colorway: Black/Multi-Color
Stylecode: AR3772-001
Storelist: klik hier >>


Nike Zoom Fly BETRUE

Release: 21 juni 2018 om 09:00 uur
Prijs: €170,-
Colorway: White/Palest Purple-Black
Stylecode: AR4348-105
Storelist: klik hier >>


Previous ArticleNext Article

KangaROOS x Sneakerholics geven de Coil-R1 een enorm zoete make-over 2

Iedereen kent wel die felroze kauwgom verpakkingen die net voor dat je wil afrekenen bij een kassa nog worden aangeboden. Of die kauwgombal-automaten bij een cafetaria. Bubblegum komt altijd in de mooiste kleuren, maar al die suikers doen bijna pijn aan je tanden. KangaROOS en Sneakerholics hebben besloten om deze zoete mooie kleuren over te brengen op de KangaROOS Coil-R1. Benieuwd naar de KangaROOS x Sneakerholics Coil-R1 ‘Bubblegum’? lees dan snel verder.

De details

De Coil-R1 beschikt over een upper waar veel verschillende materialen op terugkomen. Denk hierbij aan duurzaam leer, suède, nubuck en zelfs mesh. Het leer en mesh komen in een clean witte kleur, maar het suède en nubuck daarentegen bestaan uit felle kleuren. Het suède heeft een typische roze kleur gekregen dat perfect aansluit op het Bubblegum thema. De elementen die gemaakt zijn van nubuck hebben een opvallend blauwe kleur gekregen. Deze blauwe kleur sluit mooi aan op de zool. De midsole is namelijk wit van kleur, maar de outsole daaronder bevat dezelfde kleur blauw als op de upper.

De KangaROOS x Sneakerholics Coil-R1 ‘Bubblegum’ komt eerst zaterdag 1 juni uit bij Afew-Store. Een week later zal deze sneaker ook releases bij andere retailers. Aan deze sneaker hangt echter wel een flink prijskaartje, namelijk €270,-. Maar voor de mensen die terug willen kijken op de tijd waarin zij hun kaken kapot kauwde op zoete kauwgomballen is dit natuurlijk de perfecte sneaker! Bekijk hieronder de foto’s en de storelist. Wil jij geen enkele release missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten.


KangaROOS - x Sneakerholics Coil-R1 Bubblegum - 4702S 000 0030
KangaROOS - x Sneakerholics Coil-R1 Bubblegum - 4702S 000 0030
KangaROOS - x Sneakerholics Coil-R1 Bubblegum - 4702S 000 0030
Images by: 43einhalb

adidas Stan Smith // Top 10 4

Beetje bij beetje laat moeder natuur ons weten dat de zomer er toch echt bijna aankomt. De temperaturen stijgen en de zon komt steeds vaker achter de wolken vandaan. Een typische sneaker voor in de zomer is natuurlijk de adidas Stan Smith. Tijdens de warme dagen zie je deze sneaker overal op straat, bijvoorbeeld bij de jongens onder een chino broek of bij de meiden onder een jurk of rokje. Deze sneakers passen eigenlijk wel bij elke outfit, vooral omdat de Stan Smith veel verschillende colorways kent. Om jullie een beeld te geven van deze colorways hebben wij een top 10 samengesteld van de Stan Smith. Check de top 10 adidas Stan Smith hieronder en misschien vind jij wel een paartje voor aankomende zomer!


1. adidas Stan Smith | EE8955

Image by: Footlocker

2. adidas Stan Smith ‘White’ | BD7451

Image by: Asphaltgold

3. adidas Stan Smith New Bold | DB3348

Image by: Footshop

4. adidas Stan Smith ‘Heart’ | G27893

Image by: 43einhalb

5. adidas Stan Smith ‘Stan Forever’ | EF7508

Image by: 43einhalb

6. adidas Stan Smith | B37902

Image by: Size?

7. adidas Stan Smith | CQ2812

Image by: Sarenza

8. adidas Stan Smith Cali Palm Irridescent | EE8633

Image by: Footlocker

9. adidas Stan Smith | G27908

Image by: Footshop

10. adidas Stan Smith New Bold | B37299

Image by: Sarenza

Nike Air Max 97 komt in een clean witte colorway met koperen details 10

De Nike Air Max 97 is tegenwoordig een behoorlijk populair model van Nike geworden. Dit gestroomlijnde model heeft de laatste tijd vele nieuwe colorways gekregen en daar heeft Nike nu weer een nieuwe aan toegevoegd. Dit keer komt de Air Max 97 met interessante koperkleurige details.

De details

De Nike Air Max 97 oogt erg rustig ondanks een opvallend detail op de upper. De upper is voornamelijk voorzien van een clean witte kleur, maar er loopt één element over de sneaker die een koperen kleur heeft gekregen. De print op dit detail heeft veel weg van de schubben van een vis en hebben ook een zelfde soort glanzend effect. Dit zorgt ervoor dat de sneaker goed zal opvallen wanneer er licht op valt. Deze upper is weer geplaatst op een witte mid- en outsole die natuurlijk goed aansluiten op de upper.

Op dit moment is deze colorway van de Nike Air Max 97 al verkrijgbaar voor een prijs van €140,-. Bekijk hieronder de foto’s en check waar jij deze sneakers kan kopen.


Images by: Nike