8 NBA Playoffs sneaker momenten 1148

De eerste 3 ronden van de NBA Playoffs zijn voorbij en dat betekend naast een heleboel basketbal ook een heleboel sneakers. Van customs tot nooit eerder vertoonde sneakers. Hier zijn de 8 meest opvallende sneakers van de 2018 NBA Playoffs.

Nike Kyrie 4 “March Madness” Costum – Amir Johnson 

Nike Kyre 4 "March Madness" - "Street Fighter" Custom

In de eerste ronde van de NBA Playoffs zagen we Amir Johnson met een geweldige custom van de Nike Kyrie 4. Met de Philadelphia 76ers speelde Johnson tegen de Miami Heat en met deze ‘Street Fighter’ custom liet Johnson zien dat hij klaar was om de Miami Heat K.O. te slaan. De custom is gebaseerd op de video game ‘Street Fighter’ waar het slaan van een K.O. centraal staat. Het is de 76ers ook prima gelukt om Miami K.O. te slaan en wonnen de serie met 4-1.

Travis Scott x Air Jordan 4 “Cactus Jack” – P.J. Tucker 

Travis Scott x Air Jordan 4 "Cactus Jack"

Basketballer en sneakerhead P.J. Tucker speelde de wedstrijd tussen de Rockets en de Timberwolves op de Travis Scott x Air Jordan 4 “Cactus Jack”. Tucker verschijnt wel vaker in opvallende sneakers op het veld en deze Air Jordan 4 is hier geen uitzondering op. P.J. Tucker was echter niet de enige die de “Cactus Jack” droeg. Travis Scott zelf, die aanwezig was bij de wedstrijd, droeg ook zijn eigen Air Jordan 4’s. De Travis Scott x Air Jordan 4 “Cactus Jack” komt uit op 23 Juni. Houd de releasekalender in de gaten voor meer informatie.

Travis Scott x Air Jordan 4 "Cactus Jack"

Travis Scott x Air Jordan 4 “Cactus Jack” Purple – Travis Scott

Travis Scott x Air Jordan 4 "Cactus Jack" Purple

Als groot fan van de Houston Rockets is Travis Scott regelmatig aanwezig bij wedstrijden. Tijdens game 7 van de western conference had hij een nog nooit eerder vertoonde collorway van de Travis Scott x Air Jordan 4 “Cactus Jack” aan. Travis had namelijk een paarse uitvoerig aan van de Travis Scott x Air Jordan 4 “Cactus Jack”.

Nike Kobe AD Mid “Scary Terry” – Terry Rozier 

Nike Kobe AD Mid "Scary Terry"

Terry Rozier, beter bekend als Scary Terry, speelde de eerste wedstrijd van de Playoffs in deze custom van de Nike Kobe AD Mid. Het lukte aardig om zijn tegenstanders bang te maken en won de wedstrijd met 113-107 van de Milwaukee Bucks.

OFF WHITE x Converse – Russel Westbrook

OFF WHITE x Converse

Als we het hebben over opvallende verschijningen in de NBA, dan hebben we het vaak over Russel Westbrook. Hier is hij te zien met de OFF WHITE x Converse voor de wedstrijd met de Oklahoma City Thunder tegen de Utah Jazz.

adidas Ultraboost 4.0  – Drake

adidas Ultraboost 4.0

Tijdens de wedstrijd tussen de Toronto Raptors en de Washington Wizards zien we Drake met de adidas Ultraboost. In principe is dit niet heel speciaal, alleen bevestigd deze actie van Drake dat hij wellicht de overstap gaat maken van Air Jordan naar adidas.

OFF WHITE x Air Jordan 1 “UNC” – Chris Paul

OFF WHITE x Air Jordan 1 "UNC" Air Jordan 1 "Homage To Home"

Hier zien we Chris Paul, speler van de Houston Rockets, in aanloop naar de wedstrijd met de Golden State Warriors met een paar OFF WHITE x Air Jordan 1 “UNC”. Eerder zagen we Chris Paul ook al in ronde 2 met de Air Jordan 1 “Homage To Home”.

Air Jordan 5 “Oregon Ducks” – P.J. Tucker

Air Jordan 5 "Oregon Ducks"

P.J. Tucker staat bekend als de grootste sneakerhead van de NBA. Dit laat hij maar al te goed zien in game 2 tegen de Utah Jazz. De Air Jordan 5 “Oregon Ducks” staan bekend als een van de zeldzaamste schoenen in de wereld. Hij bezit dus niet alleen een paar van een van de moeilijkst vindbare sneaker, maar speelt er ook nog eens basketbal mee.

De speler van de Golden State Warriors en de Cleveland Cavaliers mogen zich gaan opmaken voor de Finals die donderdag 31 mei beginnen. Daar verwachten we natuurlijk weer een hoop opvallende en unieke sneakers!

 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article

De Nike Dunk ‘Viotech’ krijgt weer een retro release 12

De Nike Dunk ‘Viotech’ zal dit jaar wéér een nieuwe retro release krijgen, waarschijnlijk dan! De kleurrijke sneaker wordt in de herfst van 2019 al verwacht.

De ‘Viotech’ Dunk is een zeer kleurrijke sneaker die voor het eerst in 2002 uit is gekomen als een co.jp release. Dit project richtte zich op releases die exclusief waren voor Japan. Een bekend voorbeeld is de originele Air Max 1 ‘Curry’. Een kleine 11 jaar later werd de Nike Dunk ‘Viotech’ opnieuw uit gebracht. In de kleur tinten zaten wel degelijk verschillen, maar ook deze Dunk was weer lekker druk met kleuren. De 2013 uitvoering is via StockX op te pikken voor een bedrag van kleine €300,- maar is wel aan de stijgende kant. De originele Dunk is daarentegen een tikkie duurder, en tikt bijna de €1000,- aan. Een stijging in de prijs is vooral te danken aan het feit dat zowel Travis Scott als Virgil Abloh de sneakers regelmatig aan hebben. Hierdoor is de iconische sneaker weer terug in de spotlight.

Maar ook zal er een Nike Air Max 90 uitkomen in dezelfde colorblocking en materiaal keuze. Komt de Dunk ook in deze kleuren dan wordt het toch echt een andere colorway en zal het eerder een ‘Viotech 2.0′ release worden. De eerste berichten spreken over een release ergens in de herfst periode van 2019. Op dit moment is er nog niks bevestigd en moeten we het doen met foto’s van de 2012 release.


Nike Dunk 'Viotech'
Nike Dunk 'Viotech'
Nike Dunk 'Viotech'
Nike Dunk 'Viotech'
Afbeeldingen: Mita Sneaker

De dad shoe trend vervolgt met deze Saucony Grid Web 19

Een van de meest opvallende trends van tegenwoordig is zonder twijfel de dad shoe trend. De Saucony Grid Web voldoet aan deze trend en komt nu terug in een moderne twist!

Over Saucony
Saucony is een Amerikaans merk voor sportschoenen die door 4 bedrijfsmannen is opgericht. De eerste fabriek van het bedrijf werd opgericht in 1898 in Kutztown, Pennsylvania, aan de oever van de Saucony Creek. De naam Saucony is ook geïnspireerd op Saucony Creek.

De Saucony Grid Web
In het jaar 2000 kwam de Saucony GRID Web voor het eerst uit. De sneaker stond voor de technologie veranderingen voor het jaar 2000. De Saucony Grid Web staat voor alle atletische stijl veranderingen die zich in het jaar 2000 afspeelden. Minimalistische ontwerpen werden ingeruild voor chunky tussenzolen en bovenwerken van grof mesh, al met al is hierdoor de ‘Dad Shoe’ ontstaan.

De Saucony Grid Web beschikt over een Grid demping systeem dat verborgen is in de hiel. De ontwerpers van Saucony hielden de typische Saucony driehoekige panelen en groeven en gaven deze verschillende kleuren. Op de zijkant van de sneaker is een paneel met het Saucony logo in een gradient oranje/gele kleur te zien. Een nieuw detail wat ze hebben toegevoegd is het plastic TRB stukje om de hiel en voorvoet.

Op het bovenwerk van de sneaker worden de veters beschermd door een compact stretch neopreen. Op het bovenwerk kun je ook drie stippen vinden, deze stippen beschikken over een Scotchlite tape. Scotchlite is een reflecterende tape en staat als verwijzing naar Saucony iconische ‘River’ logo. Nu, 19 jaar later nadat het chunky dad shoe model zich voor het eerst introduceerde komt het model terug! De Grid Web zal wereldwijd releases op 26 juli 2019 voor een prijs van €130,-. Niet helemaal wat je zoekt? Neem dan een kijkje bij ons blog; Sale bij Foot Locker, Scoor nu de beste pareltjes


Saucony Grid Web | S70466-1


De Air Jordan 3 ‘UNC’ dropt tijdens March Madness 21

Jordan Brand zal volgend jaar maart een aangepaste versie releasen van de Air Jordan 3 ‘UNC’. De Players Exclusive sneakers van Jordan worden gezien als de meest exclusieve en gewilde sneakers van het basketbal merk. Nu zorgt Jordan Brand ervoor dat ook het grote publiek mee kan genieten van deze geweldige colorway.

Players Exclusive

Players Exclusive Jordan sneakers worden vaak gegeven aan de atleten van de beste universiteiten van Amerika. Denk bijvoorbeeld aan de University of Oregon, Michigan State en natuurlijk de University of North Carolina. Deze sneakers worden alleen gegeven aan de atleten en zullen nooit uitkomen voor het grote publiek. Toch zal Jordan Brand in maart, tijdens het grootste basketbal toernooi voor universiteiten, een aangepaste versie van de Air Jordan 3 Players Exclusive voor de University of North Carolina uitbrengen.

University of North Carolina

Op het gebied van basketbal is de University of North Carolina, ookwel UNC, een van de beste scholen. Dat is niet raar als je nagaat dat basketballers als Michael Jordan, Vince Carter en James Worthy speelde voor deze universiteit. Tegenwoordig is Jordan de hoofdsponsor van de school en krijgen de atleten regelmatig sneakers van Jordan Brand. Dus ook de Air Jordan 3 ‘UNC’

Air Jordan 3 ‘UNC’

De Air Jordan 3 heeft een klassiek wit bovenwerk. Daarnaast heeft de Jordan natuurlijk de kenmerkende grijze ‘elephant print’ mudguard. De midsole is wit gekleurd met een blauwe hak. Dit blauw zien we weer terug onder de tong en bij de veter ogen. De outsole is grijs gekleurd.

Ondanks dat er nog geen gelekte foto’s verschenen zijn van de ‘UNC’ colorway verwacht men dat de Air Jordan 3 niet zal beschikken over het logo van de school op de tong. Deze zal waarschijnlijk verplaatst worden door een blauw Jumpman logo. De foto’s zijn dan ook van de Players Exclusive en niet van de release van volgend jaar.

De Air Jordan 3 zal releasen op 7 maart tijdens March Madness. Hij zal uitkomen bij verschillende retailers en Nike voor €190,-.

Air Jordan 3 'UNC'
Air Jordan 3 'UNC'
Air Jordan 3 'UNC'
Air Jordan 3 'UNC'
Images by zsneakerheadz & @englishsole

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox