Nu verkrijgbaar: de rebelse Converse x MadeME collectie 948

Converse en het New Yorkse Streetwear label MadeMe gebruiken de stijl van hedendaagse NYC-rebellenmeisjes. Dit presenteren ze in een nieuwe kleding- en schoenencollectie exclusief voor vrouwen. De collectie dient als een viering van stijlidealen en nostalgie uit de jaren ’90. Daarom wordt hiervoor ook de platform One Star-sneaker gebruikt.

“Een cool meisje. Onafhankelijk, die risico’s neemt en zich geen zorgen maakt over wat de anderen dragen of doen, ” zegt creatief directeur Erin Magee. “Het is een meisje dat zich aangetrokken voelt tot authenticiteit en de straatcultuur, rave, queer en de jaren 90-subcultuur wil verkennen.”

De eerder genoemde One Star is opnieuw gemaakt door de ogen van een clubkind uit de jaren 90. Twee sneakers zijn opgemaakt in suède en twee in ribstof. Een soort van corduroy maar dan met dikkere ribbels. Eersteklas leer wordt ook gebruikt, samen met een leren kraag en canvasvoering. Met MadeMe-graphics wordt het silhouet verder opgefleurd.

Naast het platform One Star zijn er meerdere kledingstijlen, waaronder een trainingsjack met capuchon, oversized trainingsbroek, shirt met lange mouwen, een halter erop top en mini-rugzak. Al deze items zijn geïnspireerd op het moderne idee van mix-and-match-styling.

De collectie is vanaf nu verkrijgbaar via meerdere retailers zoals Sneakersnstuff of bij de website Converse zelf. Is dit niet helemaal jouw stijl en heb je liever iets vrouwelijkers? Klik dan HIER voor de Converse glitter collectie van Chiara Feraggni.


Converse x MadeMe One Star Platform

Prijs: €110,-
Colorway: Black
Stylecode: 562959c
Shoplink: klik hier >>


Converse x MadeMe One Star Platform

Prijs: €110,-
Colorway: Medieva Blue
Stylecode: 562960c
Shoplink: klik hier >>


Converse x MadeMe One Star Platform

Prijs: €110,-
Colorway: Garden Green
Stylecode: 561392c
Shoplink: klik hier >>


Converse x MadeMe One Star Platform

Prijs: €110,-
Colorway: Vibrant Yellow
Stylecode: 561393c
Shoplink: klik hier >>

 

Previous ArticleNext Article

Neymar Jr. x Nike Shox // Release Reminder 1

De wereldberoemde voetballer Neymar Jr. is de samenwerking met Nike aangegaan. Eerder lieten zij via Instagram weten dat Neymar Jr. x Nike de Shox R4 een make-over hebben gegeven. Nu heeft de sneaker eindelijk een officiële releasedatum gekregen. Het model zal op donderdag 30 mei uitkomen via nike.nl.

In het jaar 2000 debuteerde Nike zijn ‘Shox R4’ model. De sneaker had een agressieve, sci-fi look. Neymar Jr. herinnert zich zijn eerste reactie nog goed toen de sneaker uitkwam: “Dit is een sneaker van de toekomst.” Voor hem was de ‘Shox R4’ onmiddellijk een object van verlangen. De sneaker maakt langzamer hand een comeback, maar dat is ook niet zo gek, want dit jaar wordt de sneaker 19 jaar oud.

Neymar Jr. brengt samen met Nike 2 verschillende colorways uit van de ‘Shox R4’. Een volledig witte colorway en een colorway die beschikt over de kleuren rood en neon groen.
Op de zijkanten van de witte colorway staan heel veel kleine Swooshes. Ook heeft de witte colorway een rode Shox Unit. Echter staan er op de rode/neon groene colorway niet zoveel Swooshes. De colorway beschikt over een gradient die van rood naar neon groen loopt. Verder beschikt de colorway ook nog over een zilveren tong en zwarte vlakken over de upper.

Op donderdag 30 mei zullen de 2 ‘Shox R4’ colorways uitkomen die Neymar Jr. x Nike hebben ontworpen via nike.nl. Wil jij geen enkele release meer missen? Blijf dan goed onze releasekalender in de gaten houden! Scrol naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de 2 colorways.


Neymar Jr. x Nike

Neymar Jr. x Nike

Check het nieuwe model van Vans genaamd de Sid NI 8

Net op tijd voor de zomer brengt Vans een gloednieuw silhouet uit die is geïnspireerd op haar 1995 skate silhouet. Het nieuwe model komt uit onder de naam Vans Sid NI. Vorig jaar heeft het streetwear merk Supreme een samenwerking gehad met Vans en hebben we de Sid NI al eerder in actie gezien. Nu keert het model terug in een retro stijl.

Het retro-geïnspireerde silhouet zal beschikbaar zijn in twee colorways, namelijk blauw en zwart. Het bovenwerk van de Sid NI is bedekt met glitters en beschikt over een witte platform tussenzool. Op de buitenste zijkant van de sneaker is het “Flying-V” logo geborduurd. De tong is van canvas en op de sneaker zitten zilveren details.

De Sid NI zal in juni uitkomen. Scrol verder om de foto’s te bekijken.

Vans Sid Ni

Images by: Eddie Lee/Hypebae

First look: PSG x Air Jordan 6 9

De Franse voetbalclub, Paris Saint-Germain, zet de samenwerking met het merk Jordan voort. Dit keer hebben Jordan x PSG samen de Air Jordan 6 een make-over gegeven.

Het is niet voor het eerst dat de grote voetbalclub uit Frankrijk samenwerkt met Jordan. Jij kan de samenwerking ervaren tussen een groot atleet en de voetbalclub. Eerder brachten Jordan x PSG al broeken, jacks, tenues en nog veel meer uit!

Alhoewel er nog geen officiële foto’s naar buiten zijn gebracht van de Jordan x PSG Air Jordan 6, heeft het Instagram account @wavegod_thelegend een preview met ons gedeeld. De sneaker beschikt over donkergrijze en zwarte kleuren. De upper is gemaakt van lagen suède. Ook beschikt het model over rode details op de veters, de pull tab en op de tong. Het kenmerkende Jumpman logo bevat een rode kleur. Op de veters zit een lace lock zodat je veters strak blijven zitten, deze lace lock heeft ook een rode kleur. Hierop staat “Paris” en “75”. Achterop de hak staat groot het logo van de voetbalclub Paris Saint-Germain.

Tot nu toe is de nieuwe Air Jordan 6 nog niet bevestigd door Jordan of PSG, maar er gaan geruchten rond dat de sneaker in juli zal uitkomen via nike.nl. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws. Scrol naar beneden voor de foto’s van de Air Jordan 6.


Jordan x PSG