Hyprints: De 5 coolste non-sneaker items op Sneakerness Amsterdam 580

Hyprints biedt de nieuwste trends in mode en sneakers op hoge kwaliteit prints voor u om op te hangen in huis. Waarom je stijl beperking in kleding en sneakers als het ook in kunst kan? Hieronder kun je een blog lezen wat gaat over de 5 coolste non-sneakers items op Sneakerness Amsterdam. Vergeet niet een kijkje te nemen op de website van Hyprints. Veel leesplezier!


De 5 coolste non-sneaker items op Sneakerness Amsterdam

Tijdens het weekend van 19 en 20 mei was de Kromhouthal in Amsterdam Noord omgetoverd tot een walhalla voor sneakerfreaks. Voor de tweede keer was Hyprints aanwezig met een tafel om een selectie van 14 verschillende sneaker art prints te verkopen. Tussen de hijskranen en stalen constructies, was de 3.500 m² industriele hal tot de nok gevuld met sneakers en randzaken waar een verzamelaars hart sneller van gaat kloppen. En terwijl ik dagen zou kunnen praten over de meest exclusieve, meest dure, meest geweldige sneakers die daar te vinden waren (ja ik heb het over jou Nike Air Max 1 SP ”Berlin” Friends & Family), doe ik nu iets anders. Daarom schrijf ik over de 5 coolste non-sneaker – maar sneaker gerelateerde – items op Sneakerness Amsterdam.

1. De kleine sneaker kunstwerkjes van Artwars

Kunstenaar Eloy Guerra Navarro uit Spanje maakt deze geweldige kleine kunstwerkjes. Met een ontzettend goed oog voor detail en een vaste hand, creëert Eloy de meest gedetailleerde 3D sneaker sculpturen uit karton, glas en ander materiaal. Zijn werk trok een heleboel aandacht bij de Art Wall in het midden van de hal, omdat Eloy de enige was die deze unieke kunstwerken aanbood. Neem een kijkje op zijn website of Instagram pagina voor meer foto’s en producten.

2. Deze custom Adidas ZX-500 rollschaats van Sir-Jo Customs

Ik was in de mogelijkheid om Sir-Jo Customs het hele weekend aan het werk te zien, aangezien zijn tafel naast die van mij zat. Te vaak werd de aandacht van geïnteresseerden aan mijn tafel weg getrokken door mijn buurman en dat kwam vooral door deze schoonheid. Sir-Jo heeft een Adidas ZX-500 en een onderkant van een rolschaats samengevoegd en daar hand geschilderde details aan toegevoegd, om dit prachtige werk te kunnen maken. Bekijk zijn website of Instagram pagina voor meer foto’s en customs.

3. Sneaker displays van Sneaker Displays

Een bekend gezicht op Nederlandse sneaker conventions – aangezien ze er al op aardig wat zijn geweest – is Sneaker Displays. Sneaker Displays is een Nederlands bedrijf die grote plastic displays maken om je grootste grails in ten toon te stellen. Plak er wat custom stickers op en je setup is compleet! Sneakers zijn kunstwerken en deze displays zijn één van de tofste manieren om jou verzameling in te showcasen. Ga naar hun Instagram pagina om toffe voorbeelden te zien!

4. De kermis-klauw-kraan-achtige-sneaker-machine van Presented By

Oke, deze past misschien niet helemaal goed in het lijstje, maar ik kon het niet weerstaan om het te delen. Presented By was vertegenwoordigd met een grote stand naast de ingang van Sneakerness. Bezoekers kregen de kans om hun geluk te testen met deze sneaker arcade machine. Diegene die het lukte om de sleutel precies goed te krijgen, gingen naar huis met een gratis paar kicks! Voor welke zou jij zijn gegaan?

5. Sneaker art van Hyprints

Een klein beetje schaamteloze zelfpromotie! Just kidding. Ik zou graag nog even de mogelijkheid willen nemen om de ervaringen met Hyprints op Sneakerness Amsterdam te delen. Het was de tweede keer dat wij aanwezig waren op een sneaker convention en we hebben het wederom geweldig gehad! 5 nieuwe prints waren toegevoegd aan de line-up, waardoor er in totaal 14 prints te koop waren. Zaterdag begon met een ontzettend grote groep mensen, die al lang voordat de deuren open gingen zich verzamelden voor diezelfde deuren. Helaas vetrokken ze ongeveer net zo snel als dat ze kwamen, waardoor het vanaf een uur of 3 al heel erg rustig was. Zondag ging het er heel anders aan toe. De zon scheen lekker en het leek dat er meer mensen op de been waren. Van sneaker-moeders tot hypebeasts, van sneaker-koppels tot old school verzamelaars, we hebben het allemaal langs de tafel zien passeren. De overvloed aan sneakers, de randactiviteiten die Sneakerness had georganiseerd in combinatie met de bijzaken die te doen en te koop waren maakte het weekend een groot succes! Oh and by the way, de nieuwe prints zijn nu te koop online.

Previous ArticleNext Article

Kixfix // Nike SB Dunk Low Clark Kent 112 Unboxing, Review & on Feet 3

Vandaag heb ik weer een unboxing video voor jullie met 2 paartjes. Eén is een verassing en het andere paar is de super vibrant DJ Clark Kent 112 SB Dunk Low. Een gruwelijk paar naar mijn mening! Check de video, kom erachter hoe ik aan deze kicks ben gekomen en laat mij weten wat je ervan vindt!

Iedere week, op maandag om 17:00 uur, zal er een nieuwe video verschijnen op de pagina van Sneakerjagers, stay tuned! Klik hier om naar mijn youtube kanaal te gaan.


Nike SB Dunk Low Clark Kent 112

Prijs: €155,-
Colorway: metallic silver/lack-volt
Stylecode: 504750-017Mallet Spring/Summer ’19 collectie 9

De Spring/Summer ’19 collectie van Mallet stroomt langzamerhand de winkels binnen. 21 februari komen er weer sneakers van Mallet uit.

In 2015 werd het merk Mallet door Tommy Mallet opgericht. Tommy Mallet is een enthousiaste sneaker collector. Hij had het idee om unieke sneakers op de markt te brengen en kreeg dit idee maar niet uit zijn hoofd. Binnen 24 maanden was het merk Mallet een feit. Tegenwoordig zijn de sneakers niet uit de winkels weg te denken.

Mallet komt met een aantal verschillende colorways voor de 4 toffe sneaker modellen. Scroll snel naar beneden voor foto’s informatie per sneaker model.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Mallet BTLR Hiker Khaki/Navy/Black/Stone Suède

Colorways: Khaki, Navy, Black, Stone
Stylecodes: TE1017KHKS-5, TE1017NVYS-5, TE1017BLKS-5, TE1017STN-5

De BTLR Hiker Khaki Suède sneaker is gemaakt van het beste suède dat er is, handgemaakt leer en scuba dat op een comfortabele manier is toegevoegd op de kenmerkende Italiaanse zool. Ook de andere colorways zijn van hetzelfde materiaal gemaakt.

Mallet Spring Summer
Mallet Spring Summer
Mallet Spring Summer
Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Hiker Burgandy

Colorway: Burgandy
Stylecode: TE1017BURG-5

Het kleurgebruik bij de Hiker Burgandy maakt de schoen af. De kleuring matched perfect met het suède. Deze schoen is een mix van hoge kwaliteit suède en leer dat handgemaakt is op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Hiker White Gum

Colorway: White
Stylecode: TE1017WHTG-5

Deze colorway van de BLTR Hiker is gemaakt van hoge kwaliteit mesh, scuba en elastiek. Mesh is een lichtgeweven stof die heel luchtdoorlatend is.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Hiker Camo Ink

Colorway: Black
Stylecode: TE1017CAMINK-5

Deze uitvoering van de Hiker is gemaakt van gecamoufleerd premium leer en scuba gemaakt op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Hiker Stealth

Colorway: Black
Stylecode: TE1017STLTH-5

De Stealth uitvoering is van handgemaakt leer en premium scuba gemaakt op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Elast Navy Suède

Colorway: Navy
Stylecode: TE1016NVYS-5

De BTLR Elat Navy Suède sneaker is gemaakt van het beste suède dat er is, handgemaakt leer en scuba dat op een comfortabele manier is toegevoegd op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Elast Burgandy

Colorway: Burgandy
Stylecode: TE1016BURG-5

De Elast Burgandy heeft een sportieve look door de band die over de sneaker heen loopt. Deze schoen is een mix van hoge kwaliteit suède en leer dat handgemaakt is op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Elast Stone

Colorway: Stone
Stylecode: TE1016STN-5

Deze sneaker is gemaakt van handgemaakt leer, suède en het beste scuba dat er is. Dit alles is gemaakt op de kenmerkende Italiaanse zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Elast Camo Ink

Colorway: Black
Stylecode: TE1016CAMINK-10

De Elast Camo Ink is gemaakt van gecamoufleerd premium leer en scuba gemaakt.

Mallet Spring Summer

Mallet Archway 1.0 Navy

Colorway: Navy
Stylecode: TE1033NVY-5

Mallet heeft voor de Archway 1.0 een herontwerp gemaakt op de BTLR-zool van premium suède. Dit ontwerp is geïnspireerd door het Noord-Londen district, vandaar ook de naam.

Mallet Spring Summer

Mallet Archway 1.0 Stealth

Colorway: Black
Stylecode: TE1033STLTH-5

Dit is hetzelfde model als de Archway 1.0 Navy, maar deze schoen heeft een andere colorway en is van ander materiaal gemaakt. Deze colorway is gemaakt van handgemaakt leer en hoge kwaliteit scuba.

Mallet Spring Summer

Mallet Archway 1.0 Stone

Colorway: Stone
Stylecode: TE1033STN-5

Deze sneaker behoort tot de nieuwe Archway 1.0. Om deze sneaker te maken werden weer andere materialen gebruikt dan voor de voorgaande twee. Voor deze sneaker werdt gebruik gemaakt van handgemaakt leer, suède en premium scuba.

Mallet Spring Summer

Mallet Archway 1.0 White Gum

Colorway: White
Stylecode: TE1033WHTG-5

Dit is de vierde en laatste colorway van de Archway 1.0 collectie. Anders dan de andere sneakers, is dit de enige sneaker die van handgemaakt leer is gemaakt.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Navy Suède

Colorway: Navy
Stylecode: TE1018NVYS-5

De Diver Navy Suède is gemaakt van van premium suède, handgemaakt leer en van scuba.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Burgandy

Colorway: Burgandy
Stylecode: TE1018BURG-5

De BTLR Diver Burgandy is een mooie sneaker gemaakt van hoge kwaliteit suède en leer dat handgemaakt is op de herkenbare zool.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Stone

Colorway: Stone
Stylecode: E1018STN-5

Dit is de BTLR Diver Stone en deze schoen is gemaakt van handgemaakt leer, suède en premium scuba.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Camo Ink

Colorway: Black
Stylecode: TE1018CAMINK-5

De BTLR Diver Camo Ink is gemaakt van gecamoufleerd premium leer en scuba gemaakt. Achterop deze sneaker zit een zwarte glansende hielclip en de zool is voor de helft wit en de andere helft zwart.

Mallet Spring Summer

Mallet BTLR Diver Stealth

Colorway: Black
Stylecode: TE1018STLTH-5

Gemaakt van handgemaakt leer en premium scuba is dit een stoere sneaker. Deze sneaker is helemaal zwart. De hielclip is glanzend zwart.

Mallet Spring Summer
Afbeeldingen: Mallet

De Air Jordan 6 krijgt een Girls Only colorway 8

Het ziet ernaar uit dat 2019 een druk jaar gaat worden voor de Air Jordan’s. Na het succes van de Infra Red colorway van de Air Jordan 6, het eerste model waarin Jordan een kampioenschap behaalde, is het nu de beurt aan een volledig girls only colorway.

Een aantal weken geleden werd de Air Jordan 1 ‘Paint Strokes’ uitgebracht voor kinderen. Deze colorway heeft heel veel weg van deze nieuwe colorway, waarin kleuren zoals felroze, teal en licht groen worden gebruikt. 

De details die werden gebruikt in de Paint stroke colorway zien we echter wel terugkomen in deze colorway. Zo zien we dat het bovenwerk volledig gemaakt is van een natuurlijk leer. De lederen texturen zijn goed zichtbaar. Dit geeft de sneakers al direct een premium look. Een opvallend detail op deze sneaker is het gebruik van canvas. Op de sidepannels van de upper zien we dat er gebruik is gemaakt van canvas waarop fel roze, licht groen en navy blauwe kleuren gebruikt zijn. Dit geeft de sneaker die extra ‘Girls Only’ look.

Om de sneakers nog wat extra toffe details te geven zijn sommige gedeeltes van de outsole translucent gemaakt. Deze delen lopen ook gedeeltelijk over op de midsole, waardoor de sneakers een dynamisch effect krijgen. Als finishing touch hebben de sneakers hier en daar navy kleurige edges. Ook zien we nog kleine roze details, zoals Jordan branding en de lining.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


girls only