Hyprints: De 5 coolste non-sneaker items op Sneakerness Amsterdam 961

Hyprints biedt de nieuwste trends in mode en sneakers op hoge kwaliteit prints voor u om op te hangen in huis. Waarom je stijl beperking in kleding en sneakers als het ook in kunst kan? Hieronder kun je een blog lezen wat gaat over de 5 coolste non-sneakers items op Sneakerness Amsterdam. Vergeet niet een kijkje te nemen op de website van Hyprints. Veel leesplezier!


De 5 coolste non-sneaker items op Sneakerness Amsterdam

Tijdens het weekend van 19 en 20 mei was de Kromhouthal in Amsterdam Noord omgetoverd tot een walhalla voor sneakerfreaks. Voor de tweede keer was Hyprints aanwezig met een tafel om een selectie van 14 verschillende sneaker art prints te verkopen. Tussen de hijskranen en stalen constructies, was de 3.500 m² industriele hal tot de nok gevuld met sneakers en randzaken waar een verzamelaars hart sneller van gaat kloppen. En terwijl ik dagen zou kunnen praten over de meest exclusieve, meest dure, meest geweldige sneakers die daar te vinden waren (ja ik heb het over jou Nike Air Max 1 SP ”Berlin” Friends & Family), doe ik nu iets anders. Daarom schrijf ik over de 5 coolste non-sneaker – maar sneaker gerelateerde – items op Sneakerness Amsterdam.

1. De kleine sneaker kunstwerkjes van Artwars

Kunstenaar Eloy Guerra Navarro uit Spanje maakt deze geweldige kleine kunstwerkjes. Met een ontzettend goed oog voor detail en een vaste hand, creëert Eloy de meest gedetailleerde 3D sneaker sculpturen uit karton, glas en ander materiaal. Zijn werk trok een heleboel aandacht bij de Art Wall in het midden van de hal, omdat Eloy de enige was die deze unieke kunstwerken aanbood. Neem een kijkje op zijn website of Instagram pagina voor meer foto’s en producten.

2. Deze custom Adidas ZX-500 rollschaats van Sir-Jo Customs

Ik was in de mogelijkheid om Sir-Jo Customs het hele weekend aan het werk te zien, aangezien zijn tafel naast die van mij zat. Te vaak werd de aandacht van geïnteresseerden aan mijn tafel weg getrokken door mijn buurman en dat kwam vooral door deze schoonheid. Sir-Jo heeft een Adidas ZX-500 en een onderkant van een rolschaats samengevoegd en daar hand geschilderde details aan toegevoegd, om dit prachtige werk te kunnen maken. Bekijk zijn website of Instagram pagina voor meer foto’s en customs.

3. Sneaker displays van Sneaker Displays

Een bekend gezicht op Nederlandse sneaker conventions – aangezien ze er al op aardig wat zijn geweest – is Sneaker Displays. Sneaker Displays is een Nederlands bedrijf die grote plastic displays maken om je grootste grails in ten toon te stellen. Plak er wat custom stickers op en je setup is compleet! Sneakers zijn kunstwerken en deze displays zijn één van de tofste manieren om jou verzameling in te showcasen. Ga naar hun Instagram pagina om toffe voorbeelden te zien!

4. De kermis-klauw-kraan-achtige-sneaker-machine van Presented By

Oke, deze past misschien niet helemaal goed in het lijstje, maar ik kon het niet weerstaan om het te delen. Presented By was vertegenwoordigd met een grote stand naast de ingang van Sneakerness. Bezoekers kregen de kans om hun geluk te testen met deze sneaker arcade machine. Diegene die het lukte om de sleutel precies goed te krijgen, gingen naar huis met een gratis paar kicks! Voor welke zou jij zijn gegaan?

5. Sneaker art van Hyprints

Een klein beetje schaamteloze zelfpromotie! Just kidding. Ik zou graag nog even de mogelijkheid willen nemen om de ervaringen met Hyprints op Sneakerness Amsterdam te delen. Het was de tweede keer dat wij aanwezig waren op een sneaker convention en we hebben het wederom geweldig gehad! 5 nieuwe prints waren toegevoegd aan de line-up, waardoor er in totaal 14 prints te koop waren. Zaterdag begon met een ontzettend grote groep mensen, die al lang voordat de deuren open gingen zich verzamelden voor diezelfde deuren. Helaas vetrokken ze ongeveer net zo snel als dat ze kwamen, waardoor het vanaf een uur of 3 al heel erg rustig was. Zondag ging het er heel anders aan toe. De zon scheen lekker en het leek dat er meer mensen op de been waren. Van sneaker-moeders tot hypebeasts, van sneaker-koppels tot old school verzamelaars, we hebben het allemaal langs de tafel zien passeren. De overvloed aan sneakers, de randactiviteiten die Sneakerness had georganiseerd in combinatie met de bijzaken die te doen en te koop waren maakte het weekend een groot succes! Oh and by the way, de nieuwe prints zijn nu te koop online.

Previous ArticleNext Article

Release Reminder // Nike Air Max 90 ‘Mixtape Side A’ 4

De releasedatum was al bekend voor deze sneaker, maar wij willen jullie er toch nog even aan herinneren. Aanstaande donderdag 20 juni 2019 released Nike de Air Max 90 ‘Mixtape Side A’.

Nike Air Max 90 ‘Mixtape Side A’ | CI6394-100

Deze uitvoering van de Air Max 90 is een mix van 8 iconische colorways, namelijk de ‘OG Infrared’, ‘King of the Mountain’, ‘Anniversary Cork’, ‘Moon Landing’, ‘Lemon Frost’, ‘Untold Truth’, ‘OG Ostrich’ en de ‘BRS Powerwall’. Het model beschikt over een upper gemaakt van het materiaal mesh in een witte kleur. Over deze mesh upper lopen lederen off-white overlays. Daarnaast komen de Swoosh, veters, het Nike Air logo en de Air Unit in de hak in de kleur ‘Lemon Frost’. Ook bevat de sneaker vele details, zoals het OG Nike logo op de tong, de hiel die gestikt is en op de binnenkant van de sneaker bevind zich een deel van de ‘Moon Landing’. De colorway word afgemaakt met een transparante outsole, hier staan tevens alle acht de iconische colorways beschreven.

Wil jij dit paartje hebben? Zit dan klaar op donderdag 20 juni 2019 om 09:00u ’s ochtends, want dan komt deze sneaker onder andere uit via nike.com. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €170,-. Benieuwd naar hoe de colorway eruit ziet? Check de foto’s hieronder. Bekijk ook onze Releasekalender voor een volledige Storelist overview.


Image by Nike
Image by SNS
Mixtape Side A
Image by SNS
Mixtape Side A
Image by Nike
Mixtape Side A
Image by Nike

De adidas Yeezy Boost 700 V2 komt mogelijk in een nieuwe colorway 5

Dit weekend bracht Kanye West in samenwerking met adidas de nieuwe ‘Tephra’ colorway uit van de adidas Yeezy Boost 700 V2 . Nu gaat het gerucht rond dat er een nieuwe colorway aan zit te komen van dit model. De naam van de colorway is “Blue Water”.

Verschillen tussen de adidas Yeezy Boost 700 V1 en V2

De adidas Yeezy Boost 700 is er in een V1 model en een V2 model, maar wat zijn nu precies de verschillen? In de midsole en de outsole zitten geen grote verschillen, maar de upper beschikt wel over wat opvallende verschillen. De achterkant van het V1 model is vooral gemaakt van suède en het V2 model van mesh. Ook beschikt de achterkant van het V1 model over een boog in de hiel en het V2 model over 2 punten.

De zijkanten hebben ook grote verschillen. Zo bevat de V2 versie over een mudgard boven de midsole en drie reflecterende strepen over de hele zijkant. De V1 heeft ook 3 reflecterende strepen, echter zijn deze niet zo groot als de reflecterende strepen op de V2. Ook de veters van de V2 zijn reflecterend. Dit is niet het geval bij de V1 versie.

Dan komen we aan bij de voorkant van de sneaker, hier zijn niet enorm grote verschillen. Het mesh en de suède overlays op de toe box zijn iets anders op de V2 versie. Ook beschikt de V2 over een reflecterend stukje op de toe box.

adidas Yeezy Boost 700 V2 “Blue Water” Details

Volgens het Instagram account @ONUS komt de adidas Yeezy Boost 700 V2 in een nieuwe colorway, genaamd “Blue Water”.

De sneaker is gemaakt van een basislaag van mesh met lederen overlays in blauwe en grijze kleuren. De outsole beschikt over een contrasterende, fellere blauwe kleur. Ook de midsole beschikt over blauwkleurige details, echter is dit meer zeewater blauw.

Of dit echt een colorway is die gaat uitkomen is nog niet bekend, tot nu toe zijn het slechts geruchten. Ben jij benieuwd hoe de adidas Yeezy Boost 700 V2 “Blue Water” eruit ziet? Scroll dan naar beneden om de foto te bekijken. Vergeet trouwens ook niet om onze Releasekalender in de gaten te houden voor upcoming releases.


Yeezy
Image by @ovrnundrshp

Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 ‘Gold Suède’ // closer look 8

Een paar maanden geleden verschenen er opeens twee nieuwe Air Force 1 colorways. Nu horen wij jullie al denken: “Wat was er zo speciaal aan deze twee colorways dan?” Nou deze twee colorways beschikte na een lange tijd weer over een flyknit upper! Op dit moment zijn er weer beelden opgedoken van een nieuwe colorway die beschikt over een flyknit upper in zachte gouden kleur.

Een paar jaar geleden was de Air Force 1 Flyknit ontzettend populair, de laatste jaren werd het een beetje afgezwakt. Nike besloot om die reden iets rustiger aan te gaan doen met deze sneaker en toen werd het als maar lastiger om nog zo’n soort paartje te bemachtigen. Gelukkig heeft het bedrijf een ommekeer gemaakt met dit silhouet!

Closer look

Ondanks dat het uiterlijk van de sneaker redelijk simpel is beschikt het model toch over een aantal leuke details. Om te beginnen kun je uit de naam nagaan dat de sneaker een flyknit upper heeft en dat hij zacht tarwe goud van kleur is. Daarnaast beschikken de eyestays en de heel pull tap over een zachte suède stof. Ten slotte hebben de Swoosh en de zool van de sneaker een sail kleur die de look van de sneaker helemaal afmaken.

Helaas kunnen we nog niet vertellen wanneer dit paartje gaat uitkomen. Wel kunnen we vertellen dat de Air Force 1 Flyknit 2.0 ‘Gold Suède’ een kostprijs van €110,- gaat krijgen. Ben jij benieuwd wanneer deze beauty een releasedatum gaat krijgen? Houd dan onze Releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook goed in de gaten.


Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Images by: Nike