Dé ultieme Nike Air Max 90 top 10 colorways allertijden 850

Door de loop van de jaren heen is de Air Max 90 uitgegroeid tot zo een beetje de beste Air Max modellen van Nike. Door zijn volledige acceptatie binnen de street culture is het een model geworden wat niet weg te slaan valt uit het Nederlandse straatbeeld. Om het Air Max 90 model te eren hebben we de 10 beste colorways op een rijtje gezet.

Nike Air Max 90 “Dizzee Rascal”

In 2009 kreeg de Britse Rapper Dizzee Rascal de gelegenheid om een Nike colorway te ontwerpen. Hij besloot het jaren 90 model, de Air Max 90 de gebruiken als silhouet. Hij sloot zijn armen ineen met die van Ben Durry, een archtiect en kunstenaar die al eerder had samen gewerkt met Nike. Uiteindelijk hebben ze een sneaker ontworpen ter promotie van het nieuwe album van Dizzee Rascal “tongue in Cheek”. De simpele maar keiharde colorway is in 2009 exclusief bij 1948 (tegenwoordig bekend als een NikeLab locatie) uitgebracht in beperkte oplage. Tegenwoordig is dit een enorm gewilde sneaker binnen de community.

Releasedatum: 2009
Stylecode: 346115-191

Nike Air Max 90 x Atmos “Duck Camo” 

Atmos kennen we al Jarenlang van de vele releases samen met Nike. De Air Max 1 is jarenlang het favoriete model geweest van Atmos maar in 2013 kregen ze de kans om eens een ander model een make-over te geven. Dit werd de Duck Camo in 2013. Het dierenthema wat Atmos bijna altijd aanhoudt is volledig weer terug te zien en verdiend wederom een plekje thuis in deze top 10.

Releasedatum: 2013
Stylecode: 333888-025

Nike Air Max 90 Powerwall “Lemonade” 

In 2005 vierde nike 30 jaar “AIR CUSHONING”, een mooie gelegenheid om een gigantisch pack uit te brengen. Deze Powerwall pack bestond uit maar liefst 56(!) colorways op de 7 beste Air Max modellen. De Air Max 90 Lemonade was er hier een van. De naam zegt het al, hij was geinspieerd op limonade. Met zijn fel gele kleur en de witte/groene details is deze sneaker uitgegroeid tot een extreem gewilde colorway.

Releasedatum: 2005
Stylecode: 314206-771

Nike Air Max 90 “Warhawk” 

In 2007 heeft Nike zijn fans tot het uiterste gepusht met de Warhwak colorway. Ze wilde zien hoe ver de fans zouden gaan om een extreem wilde colorway te kopen. Ze kwamen uit op een design gebaseerd op een Amerikaans Curtiss P-40 Warhawk jachtvliegtuig uit de tweede wereldoorlog. Het design sloeg direct aan wat resulteerde in een gigantische hype die tot op de dag vandaag nog steeds aanwezig is.

Releasedatum: 2007
Stylecode: 315728-381

Nike Air Max 90 “BRS” 

Net zoals de Air Max 90 Lemonade was de BRS een colorway uit de Powerwall pack. De colorway was gebasseerd op felle kleure die represent stonden voor het begin van Nike. Elk Air Max model kreeg een BRS colorway die overigens ook allemaal de meest zeldzame zijn. Ze zijn in 2005 exclusief bij NikeTown winkels uitgebracht in extreem gelimiteerde oplages.

Releasedatum: 2005
Stylecode: 314206-581

Nike Air Max 90 “DQM Bacon” 

In 2004 ging Nike de samenwerking aan met Dave Ortiz, eigenaar van Dave’s Quality Meat, een sneakerboutique geïnspireerd op een slagerswinkel. Toen hij de kans kreeg een sneaker te ontwerpen kwam hij op het idee om zijn sneaker te baseren op niks mindr dan: Bacon. De kleuren en de vormen komen terug in de colorway. De Air Max 90 “DQM’s” hebben in 2005 de lat hoger gelegde voor de sneakerwinkels wat een schitterende revolutie heeft voortgezet.

Releasedatum: 2004
Stylecode: 310766-161

Nike Air Max 90 “Homegrown” 

Het Nederlandse hiphop Magazine “State Magazine” ging in 2006 samen met Nike om de tafel om een colorway te ontwikkelen voor het magazine. Ze kregen bij het ontwerpproces hulp van de Amsterdamse sneakerhelden Patta waarmee ze op het wiet thema kwamen. De groene colorway is afgeleid aan de kleur van cannabis waarvan we de texturen ook terugzien op de sidepannels. Naast de groene tinten is er gebruik gemaakt van oranje (represent voor Nederland). Een geinig detail is dat de insole gemaakt is van kurk.

Releasedatum: 2006
Stylecode: 315728-331

Nike Air Max 90 x OFF_White 2017

2017 was volledig in de ban van de “The Ten” release. Een samenwerking tussen Nike en Virgil Abloh van OFF_White. Hij had in zijn studenten periode verschillende Nike modellen geontworpen als een deconstructed variant wat hij in 2017 tot werkelekheid bracht.

Releasedatum: 2017
Stylecode: AA7293-100

Nike Air Max 90 “Infrared” OG

Je moet ergens beginnen. In 1990 ontwierp niemand minder dan Tinker Hattfild het nu ó zo populaire Air Max 90 model. De eerste colorway die hij gebruikte was deze infrared variant, die in de loop van jaren op veel modellen gebruikt is als inspiratie. Deze ware klassieker was toen der tijd een revolutie die zich nog steeds voortzet. De Infrared variant hoort zonder twijfel thuis in de Air Max 90 top 10.

Releasedatum: 1990
Stylecode: Variërend

Nike Air Max 90 Hyperfuse “Independence Day” 

Toen in 2013 de Air Max 90 Independence day pack werd uitgebracht was dit niet regelrecht een hit. Pas toen Kanye West de sneakers uitgebreid showde op zijn Instagram sloegen de verkopen door het dak, iedereen moest ze hebben. De pack bestond uit drie colorways, rood, wit en navy blue.

Releasedatum: 2013
Stylecode: 613841-110


De Air Max 90 is in de loop van de jaren gegroeid tot een vast beeld in de street culture. Check de nieuwste releases in de sneakerjagers releasekalender om te weten wanneer er weer een nieuwe Air Max 90 uit gaat komen die wellicht jouw nieuwe favoriet gaat worden!

Previous ArticleNext Article

Golf le Fleur* X Converse “industrial” Pack 2

Er hebben al verschillende samenwerkingen plaatsgevonden tussen Golf le Fleur en Converse. Zo zijn er eerder al sneakers uitgekomen in verschillende vrolijke kleuren, maar ook met een metallic look. Deze keer wilden Golf le Fleur en Converse de sneakers een industriële look geven. Dit is zeker gelukt!

Net zoals bij een aantal voorgaande samenwerkingen, is op deze sneaker de iconische bloem te vinden aan de zijkant van de schoen. Ook is deze bloem all-over de outsole geplaatst. in het midden van de bloem op de zijkant van de sneaker, is de herkenbare ster te zien van Converse. De sneaker komt in twee colorways, namelijk “Barely Blue/Black/Egret” en “Barely Blue/Patriot/Egret”.

Op zaterdag 23 februari komen deze sneakers uit voor een prijs van €110,-. Voor meer info check je de releasekalender!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


CONVERSE GOLF LE FLEUR 'BARELY BLUE'
164023C

CONVERSE GOLF LE FLEUR 'PATRIOT'
164024C

Top 10 Nubikk sneakers van de Bijenkorf 21

Nubikk is nog een redelijk jong merk. Het Nederlandse schoenenmerk werd in 2012 opgericht. De naam Nubikk is afgeleid van het leersoort Nubuck. De kenmerken van Nubikk zijn dat zij de schoenen heel minimaal houden, hun kleurgebruik heel simpel is en het ontwerp van de sneakers erg clean is. Eerst kwam Nubikk met wat enkellaarzen voor dames. Niet veel later kwamen daar ook sneakers bij voor dames en heren. Het merk Nubikk werd snel een grote naam in Nederland en 3 jaar na de lancering stondt Nubikk al op de Europese kaart.

Als je op zoek bent naar minimalistische, comfortabele schoenen ben je bij Nubikk aan het juiste adres. Ze zitten heerlijk en je kan er de hele dag op lopen zonder last van je voeten te krijgen. De reden dat je geen last van je voeten krijgt is het voetbed. De herenschoenen van Nubikk zijn zo goed als overal mee te combineren door het simpele kleurgebruik. Zomers wordt er vooral gebruik gemaakt van witte/beige kleuren en ’s winters met name donkere kleuren.

Wij hebben een top 10 gemaakt van de Nubikk sneakers die verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf. Scroll snel naar beneden en check de top 10!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


1. Nubikk Scott sneaker – Nubuck

Prijs: €179,90
Colorway: Donkerblauw
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

2. Nubikk Yeye sneaker – Kalfsleer

Prijs: €169,95
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

3. Nubikk Yeye sneaker – Suède

Prijs: €169,95
Colorway: Beige
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

4. Nubikk Yeye Maze Costa sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

5. Nubikk Jhay Low Gomma sneaker – Leer

Prijs: €169,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

6. Nubikk Jagger Aspen sneaker – Leer

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

7. Nubikk Jagger Classic sneaker – Nubuck

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers

8. Nubikk Yeye Pure sneaker Camouflage- Textiel

Prijs: €159,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

9. Nubikk Jagger Classic sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

10. Nubikk Scott sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Grijs
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers
Afbeeldingen: De Bijenkorf

LEAKED: Twee Supreme x Nike Air Max 4 Tailwind’s 11

Door de jaren heen hebben Nike en Supreme talloze collabs gehad. Van Air Forces tot volledige tracksuits. Het afgelopen jaar stond de Nike Spectrum PLS op de voorgrond met een gradiant colorway op een witte upper. Voor de volgende collab pakt het Amerikaanse Skatemerk wederom een onbekend model, dit keer de Nike Air Max Tailwind 4.

De afgelopen dagen zijn er een aantal foto’s gelekt van twee nieuwe colorways van een Air Max Tailwind 4. Met de hype rondom de chunky en vintage look runners, valt deze collab bij veel Supreme én retro runner liefhebbers goed in de smaak.

De twee colorways lijken echter niet op elkaar. Zo is er een galaxy/black/blue colorway en de klassieke Supreme combo: Red/White. Beide sneakers hebben een lekker geavanceerd bovenwerk, wat precies past binnen de look and feel die Supreme wil behalen met deze collab.

Als we verder inzoomen op beide colorways zien we bij de rood/witte colorway dat de grootste gedeeltes rood zijn. Dit zien we terug op de toebox, tongue en de sidepannels. De edges van deze panelen hebben echter een witte/lichtgrijze kleur verspreid over het gehele bovenwerk wat doorloopt tot de heel. Op de toebox zien we een witte miniswoosh en het lacedetail is gebrand met Supreme. De zwarte variant bestaat voornamelijk uit zwart met hier en daar wat space en diepblauwe details.

Al met al twee heerlijke sneakers die waarschijnlijk binnenkort zullen releasen!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 

Supreme
Supreme