Dé ultieme Nike Air Max 90 top 10 colorways allertijden 1019

Door de loop van de jaren heen is de Air Max 90 uitgegroeid tot zo een beetje de beste Air Max modellen van Nike. Door zijn volledige acceptatie binnen de street culture is het een model geworden wat niet weg te slaan valt uit het Nederlandse straatbeeld. Om het Air Max 90 model te eren hebben we de 10 beste colorways op een rijtje gezet.

Nike Air Max 90 “Dizzee Rascal”

In 2009 kreeg de Britse Rapper Dizzee Rascal de gelegenheid om een Nike colorway te ontwerpen. Hij besloot het jaren 90 model, de Air Max 90 de gebruiken als silhouet. Hij sloot zijn armen ineen met die van Ben Durry, een archtiect en kunstenaar die al eerder had samen gewerkt met Nike. Uiteindelijk hebben ze een sneaker ontworpen ter promotie van het nieuwe album van Dizzee Rascal “tongue in Cheek”. De simpele maar keiharde colorway is in 2009 exclusief bij 1948 (tegenwoordig bekend als een NikeLab locatie) uitgebracht in beperkte oplage. Tegenwoordig is dit een enorm gewilde sneaker binnen de community.

Releasedatum: 2009
Stylecode: 346115-191

Nike Air Max 90 x Atmos “Duck Camo” 

Atmos kennen we al Jarenlang van de vele releases samen met Nike. De Air Max 1 is jarenlang het favoriete model geweest van Atmos maar in 2013 kregen ze de kans om eens een ander model een make-over te geven. Dit werd de Duck Camo in 2013. Het dierenthema wat Atmos bijna altijd aanhoudt is volledig weer terug te zien en verdiend wederom een plekje thuis in deze top 10.

Releasedatum: 2013
Stylecode: 333888-025

Nike Air Max 90 Powerwall “Lemonade” 

In 2005 vierde nike 30 jaar “AIR CUSHONING”, een mooie gelegenheid om een gigantisch pack uit te brengen. Deze Powerwall pack bestond uit maar liefst 56(!) colorways op de 7 beste Air Max modellen. De Air Max 90 Lemonade was er hier een van. De naam zegt het al, hij was geinspieerd op limonade. Met zijn fel gele kleur en de witte/groene details is deze sneaker uitgegroeid tot een extreem gewilde colorway.

Releasedatum: 2005
Stylecode: 314206-771

Nike Air Max 90 “Warhawk” 

In 2007 heeft Nike zijn fans tot het uiterste gepusht met de Warhwak colorway. Ze wilde zien hoe ver de fans zouden gaan om een extreem wilde colorway te kopen. Ze kwamen uit op een design gebaseerd op een Amerikaans Curtiss P-40 Warhawk jachtvliegtuig uit de tweede wereldoorlog. Het design sloeg direct aan wat resulteerde in een gigantische hype die tot op de dag vandaag nog steeds aanwezig is.

Releasedatum: 2007
Stylecode: 315728-381

Nike Air Max 90 “BRS” 

Net zoals de Air Max 90 Lemonade was de BRS een colorway uit de Powerwall pack. De colorway was gebasseerd op felle kleure die represent stonden voor het begin van Nike. Elk Air Max model kreeg een BRS colorway die overigens ook allemaal de meest zeldzame zijn. Ze zijn in 2005 exclusief bij NikeTown winkels uitgebracht in extreem gelimiteerde oplages.

Releasedatum: 2005
Stylecode: 314206-581

Nike Air Max 90 “DQM Bacon” 

In 2004 ging Nike de samenwerking aan met Dave Ortiz, eigenaar van Dave’s Quality Meat, een sneakerboutique geïnspireerd op een slagerswinkel. Toen hij de kans kreeg een sneaker te ontwerpen kwam hij op het idee om zijn sneaker te baseren op niks mindr dan: Bacon. De kleuren en de vormen komen terug in de colorway. De Air Max 90 “DQM’s” hebben in 2005 de lat hoger gelegde voor de sneakerwinkels wat een schitterende revolutie heeft voortgezet.

Releasedatum: 2004
Stylecode: 310766-161

Nike Air Max 90 “Homegrown” 

Het Nederlandse hiphop Magazine “State Magazine” ging in 2006 samen met Nike om de tafel om een colorway te ontwikkelen voor het magazine. Ze kregen bij het ontwerpproces hulp van de Amsterdamse sneakerhelden Patta waarmee ze op het wiet thema kwamen. De groene colorway is afgeleid aan de kleur van cannabis waarvan we de texturen ook terugzien op de sidepannels. Naast de groene tinten is er gebruik gemaakt van oranje (represent voor Nederland). Een geinig detail is dat de insole gemaakt is van kurk.

Releasedatum: 2006
Stylecode: 315728-331

Nike Air Max 90 x OFF_White 2017

2017 was volledig in de ban van de “The Ten” release. Een samenwerking tussen Nike en Virgil Abloh van OFF_White. Hij had in zijn studenten periode verschillende Nike modellen geontworpen als een deconstructed variant wat hij in 2017 tot werkelekheid bracht.

Releasedatum: 2017
Stylecode: AA7293-100

Nike Air Max 90 “Infrared” OG

Je moet ergens beginnen. In 1990 ontwierp niemand minder dan Tinker Hattfild het nu ó zo populaire Air Max 90 model. De eerste colorway die hij gebruikte was deze infrared variant, die in de loop van jaren op veel modellen gebruikt is als inspiratie. Deze ware klassieker was toen der tijd een revolutie die zich nog steeds voortzet. De Infrared variant hoort zonder twijfel thuis in de Air Max 90 top 10.

Releasedatum: 1990
Stylecode: Variërend

Nike Air Max 90 Hyperfuse “Independence Day” 

Toen in 2013 de Air Max 90 Independence day pack werd uitgebracht was dit niet regelrecht een hit. Pas toen Kanye West de sneakers uitgebreid showde op zijn Instagram sloegen de verkopen door het dak, iedereen moest ze hebben. De pack bestond uit drie colorways, rood, wit en navy blue.

Releasedatum: 2013
Stylecode: 613841-110


De Air Max 90 is in de loop van de jaren gegroeid tot een vast beeld in de street culture. Check de nieuwste releases in de sneakerjagers releasekalender om te weten wanneer er weer een nieuwe Air Max 90 uit gaat komen die wellicht jouw nieuwe favoriet gaat worden!

Previous ArticleNext Article

Nike ‘Denim’ Pack // release reminder 7

Vrijdag, 24 mei, is het dan eindelijk zo ver. 3X1 released dan in samenwerking met Nike het ‘Denim’ pack. In totaal komen er 3 colorways uit van de samenwerking, ‘Selvedge Denim’, ‘Black Selvedge Denim’ en ‘Raw Denim’. Echter verwachten wij dat de laatstgenoemde exclusief wordt en misschien later zal uitkomen.

Twee iconen uit verschillende branches zijn samengekomen. Nike heeft in samenwerking met de spijkerbroekenfabrikant uit New York, 3X1, een speciale Air Force 1 vernieuwd met premium selvedge denim. Dit wordt gedaan als eerbetoon aan twee merken die houden van hun vak. Sinds 1982 zijn er minimaal 1500 verschillende varianten geïntroduceerd op de Air Force 1. Dit is de eerste keer dat het iconische design is uitgerust met selvedge denim.

De Air Force 1 werd in 1982 geïntroduceerd en door dit model veranderde het design van basketbalschoenen radicaal, op zowel courts binnen als buiten. Het was overigens ook de eerste schoen met Nike Air.

Op vrijdag 24 mei komen 2 colorways uit van de samenwerking tussen 3X1 en Nike via nike.nl. De ‘Raw Denim’ colorway zal exclusief zijn, maar komt later misschien alsnog uit. De 2 colorways die vrijdag uitkomen gaan €112,- kosten. Scrol naar beneden voor mooie, duidelijke foto’s van de 3 colorways. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste sneakernieuws!


Images by: 43einhalb

Images by: 43einhalb

Images by Nike

ASICSTIGER x Sneaker Freaker GEL-LYTE III ‘Tiger Snake’ 5

De succecvolle samenwerking tussen ASICSTIGER en Sneaker Freaker begon in 2010 met de Gel-Lyte III. Dit was de aftrap van een stijlvolle samenwerking. Nu, in 2019, kiest Sneaker Freaker opnieuw voor het iconische Gel-Lyte III silhouet en introduceert dat met de ‘Tiger Snake’ colorway.

De upper van de sneaker is geheel gemaakt van leer met daarop een zand/beige colorway. De lijnen van ASICS, de veter-ogen en verdere kleine details zijn gemaakt van roze reflecterend 3M materiaal en geeft zo een toffe look aan de sneaker. De upper van de sneaker zit bovenop een zwarte rubberen midsole gedecoreerd met verfspetters.

De ASICSTIGER x Sneaker Freaker Gel-Lyte III ‘Tiger Snake’ is nu al verkrijgbaar bij 43Einhalb! Dus wacht niet te lang want voor je het weet is dit pareltje al uitverkocht.


Images by 43Einhalb

adidas UltraBOOST 19s komen in Toy Story colorways 9

Binnenkort komt Pixar met een vierde deel van de iconische filmserie ‘Toy Story’. Nu heeft adidas besloten om UltraBOOST 19s voor kinderen uit te brengen in Woody en Buzz Lightyear geïnspireerde colorways.

De sneakers die binnenkort verwacht worden, werden gedeeld door @US_11. De “Woody” sneaker is van top tot teen gekleed in vergelijkbare kleuren en vormen als Woody. Het model beschikt over een Primeknit upper in geel, zwart en rode kleuren. Op de tong staat het Disney logo en het Toy Story logo. Ook heeft de sneaker de 3 kenmerkende adidas strepen. Dit keer hebben deze strepen een geel/rode kleur, omdat de blouse die Woody draagt ook deze kleuren heeft. Achterop de hak zijn blauwe details te vinden. Deze blauwe details vertegenwoordigen de blauwe jeans die de cowboy altijd droeg. De outsole van de UltraBOOST 19s hebben een bruine kleur, omdat de laarzen die Woody droeg dit ook hadden. Wat ook wel een grappig detail is om te vermelden, is dat Woody op de insole staat.

Ook komt er een colorway die is geïnspireerd op een ander figuur uit de Toy Story film, genaamd Buzz Lightyear. Deze colorway beschikt over kleuren als paars, neon groen en wit. Al deze kleuren zijn opgenomen uit het ruimtepak dat Buzz Lightyear draagt. Ook bij deze colorway kan je op de insole Buzz Lightyear vinden.

Tot nu toe is er nog geen exacte releasedatum bekend van de 2 door Toy Story geïnspireerde colorways. Wij verwachten dat de 2 colorways op vrijdag 21 juni zullen uitkomen via adidas.nl, omdat ook dan de film ‘Toy Story 4’ in première gaat. Of er nog meer colorways gaan komen die gebaseerd zijn op personages uit de film is nog onbekend. Houd daarom Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


adidas UltraBOOST 19 ‘Woody’


adidas UltraBOOST 19 ‘Buzz Lightyear’

Images by US_11