De Nike On Air Finalisten zijn bekend! Heb jij al gestemd? 499

De finalisten van de Nike On Air Campagne zijn gisteren bekend gemaakt en je kunt nu dagelijks 1 keer stemmen op jouw favoriete Air Max model! We zoomen even wat verder in op de finalisten en wat de inspiratie voor de designs was.

Tokyo

Wood

WOOD is een echte Tokio-native en volboed Nike fan. Zijn complexe bovenwerk en het minimalistische kleurenpalet zijn een ode aan de Japanse pop- en straatculturen die hem hebben gevormd. Een geometrische illustratie verwijst naar een antieke stadskaart uit de Edo-periode, getekend in een fusion-stijl van manga en Tokio-graffiti. De organisch uitziende Air Max 95 is gekozen om zijn gelijkenis met de mensachtige vormen van de yokai: geesten en demonen uit de Japanse folklore.

Model: Air Max 95
Naam: “Cultural city of Tokyo!”

 

Nari Kakuwa

Nari woont al haar halve leven in de wijk Shinjuku van Tokio. De ambitieuze modeontwerpster droomt ver over de grenzen heen, zoals blijkt uit haar motto: waarom normaal zijn? Haar ON AIR concept zet de horizon op zijn kop, waarbij de matgrijze tinten verwijzen naar de bouwwerken en unieke karakters waar de stad vol van is. Fluorescerende details brengen een ode aan de metropool die nooit slaapt, terwijl de gouden accenten verwijzen naar de economie waar de stad op draait.

Model: Air Max 98
Naam: “Tokyo in the Air”

Yuta Takuman

Yuta weet dat Tokio verwarrend kan zijn. Mensen en waarden verliezen zichzelf al snel in de stad. En hoewel hij toegeeft dat er in de stad veel mensen rijker, cooler en knapper zijn dan hij, is er maar één Yuta. Zijn Tokyo Maze concept brengt een ode aan het duizelingwekkende stedelijke labyrint van kleurrijke metrolijnen die onder iedereen door lopen. Leer met reliëf vertegenwoordigt de betonnen oppervlakken van de stad, terwijl de rode bubbel verwijst naar de markante toren van Tokio, die als betrouwbaar baken overal bovenuit steekt.

Model: Air Max 1
Naam: “Tokyo Maze”

New York

 Gabrielle Serrano

Gabrielle, ook wel bekend als Queen Leo, heeft oog voor fotografie en sneakers. Haar Air Max 98 La Mezcla laat zien hoe diverse huidtinten in elkaar overlopen, onafhankelijk van ras, etniciteit of culturele achtergrond. Dit benadrukt wat New York zo bijzonder maakt: de mensen. Van Queens, Brooklyn, Little Italy en Chinatown helemaal tot aan Harlem, de Bronx en alle levendige buurten daartussenin: volgens Gaby kun je op wereldreis zonder New York te verlaten.

Model: Air Max 98
Naam: “La Mezcla”

Brett Ginsburg

Brett is een visuele kunstenaar die zijn tijd verdeelt tussen Brooklyn en de Hollywood Hills. Zijn Air Max 95 Cross Section is een verwijzing naar de snelheid, de drukke straten en het lef van New York als inspiratiebron voor uitdagende schoenen. Doordat de schoenen op een unieke manier contact maken met de elementen van de stad, slijten ze allemaal anders. En omdat de constructie uit meerdere lagen bestaat, vertellen ze waar je bent geweest.

Model: Air Max 95
Naam: “Cross Section”

Kevin Louie

Kevin Louie uit Queens werkt bij een technologiestart-up en wil alles uit het leven halen. Hij houdt van efficiëntie en gemak en is gek op de beroemde bodegacultuur van de vijf stadsdelen — en op de 24/7-ontbijtsandwich. Zijn Air Max 95 BEC Bodega is een ode aan de kleurrijke doorsnede van de altijd betrouwbare combinatie bacon, ei en kaas.

Model: Air Max 95
Naam: “Bec Bodega”

 

Seoul

Gwang Shin

Grafisch ontwerper en zelfbenoemde ‘sneaker freaker’ Gwang Shin ziet overal kunst in. Zijn leven draait om design, familie en sneakers. Geïnspireerd door de neonborden van de stad creëerde Gwang de Air Max 97 Neon Seoul: een matzwart concept met neonkleuren en contouren gebaseerd op het Taeguk-symbool op de Zuid-Koreaanse vlag. De neon Swoosh en ‘Seoul’-ledlogo’s ademen de energie van een stad die ’s avonds tot leven komt.

Model: Air Max 95
Naam: Neon Seoul

Binna Kim

Binna, een ontwerpster uit Gangnam, wordt gedreven door contrast en brengt haar perspectief tot uiting door middel van fotografie, kalligrafie en productontwerp. De sterke contrasten van haar Air Max 98 staan symbool voor de toekomst en tradities van Seoul. De buitenzool en onderste helft van het bovenwerk hebben vergelijkbare kleuren en materialen als traditionele Koreaanse schoenen, terwijl het deels doorschijnende bovenwerk de kleur van de sokken laat zien, zodat je eindeloos kunt combineren.

Model: Air Max 98
Naam: Ulsoo

Joon Oh Park

Joon Oh Park heeft als forens altijd treinroutes in zijn hoofd. Als kledingontwerper weet hij dat je outfit je omgeving vertegenwoordigt. Zijn Air Max 98 Metro is geïnspireerd op het uitgebreide ondergrondse vervoersnetwerk van Seoul. Het design verwijst naar de kleurrijke kaart, metalen treinstellen en veiligheidsborden. Elke schoen verwijst ofwel naar de noordkant (Gang-buk) ofwel naar de zuidkant (Gang-nam) van de stad.

Model: Air Max 98
Naam: Metro

 

Shanghai 

Cash Ru

Ru is voormalig student industrieel design en ontwerpt momenteel sieraden. Zijn Air Max 97 SH Kaleidoscope is een weergave van zijn eigen indruk van Shanghai en de wolken boven de stad: steeds weer veranderend en snel verdwenen om vervolgens in nieuwe vormen terug te komen. Voor hem staan de wolken symbool voor de atleten van Nike: ze verleggen constant grenzen, bereiken nieuwe hoogten en blijven steeds veranderen. Maak je eigen schoenen en loop op wolken.

Model: Air Max 97
Naam: SH Kaleidoscope

Harry Wong

Wong gelooft in de kracht van het verhaal dat een schoen kan vertellen. Zijn designstijl kenmerkt zich door eenvoud en futurisme, altijd met een Chinees accent. Zijn Air Max 270 Kung Fu Soul is een eerbetoon aan Shanghai als brug tussen het noorden en zuiden van China. Hij vergelijkt de regio’s met de ‘yin en yang’ in kungfu. De schoenen zijn zo gemaakt dat ze op kungfuslippers lijken en stralen de sterke, gecontroleerde snelheid en vloeiende bewegingen van de sport uit. De felblauwe hak verwijst naar het vloeiende, dynamische karakter van kungfu dat aan water doet denken.

Model: Air Max 270
Naam: Kung Fu Soul

James Lin

Als middelbareschoolleerling staat Lin aan het begin van zijn reis als designer. Het design van zijn Air Max 97 SH City of Stars is geïnspireerd op de knipperende lichten van de skyline van Shanghai, omringd door de bruisende, nachtelijke sterrenhemel. Op de inlegzool zie je de plattegrond van de metro. Dit is een verwijzing naar zijn eerste indruk van Shanghai: een stad die snel verandert en bijna eindeloze mogelijkheden heeft.

Model: Air Max 97
Naam: SH City of Stars

 

London

Reuben Chartes-Bastide

Reuben is geboren en getogen in Londen en werkt daar momenteel als model naast zijn kunstopleiding. Zijn Air Max 98 Ode to Layou is een ode aan zijn familie en zijn Caribische afkomst. Het design is gebaseerd op de reis van zijn grootvader op de HMT Empire Windrush van St Vincent naar het Verenigd Koninkrijk, en staat voor de grote bijdrage van immigratie aan het multiculturele landschap van Londen.

Model: Air Max 98
Naam: Ode to Layou

Shamima Ahmed

Ze is pas 18 jaar maar kunst en design zijn al een passie van Shamima zolang ze zich kan herinneren. In haar Air Max 270 London Darwin komt die passie echt tot uitdrukking. Het design laat de evolutie zien van de brutalistische architectuur die vanaf de jaren 50 het gezicht van Londen vormde. Het concept is een toelichting op de verborgen pracht van de infrastructuur van de stad en hoe dit een weerspiegeling is van de mensen eromheen.

Model: Air Max 270
Naam: London Darwin

Jasmine Lasode

Jasmine is beeldend kunstenares die naar Londen is verhuisd om haar creativiteit te ontplooien. Op dit moment woont ze in het steeds weer veranderende East-End. Haar Air Max 97 London Summer of Love is geïnspireerd op een dierbare herinnering: een eerste date op Primrose Hill. Dit is een eerbetoon aan de liefde en de zomer in de stad — een fijne vibe waar iedereen zich in kan vinden.

Model: Air Max 97
Naam: London summer of Love

Parijs

Quentin Sobaszek

Quentin is een grafisch ontwerper die zich laat inspireren door streetwear, high-end fashion, architectuur en digitale kunst. Zijn Air Max 180 1.0 is een symbolische weergave van het Parijs van de toekomst, de omgeving van de Bibliothèque Nationale de France en de contrasterende architectuur. De kooi van TPU, vlakken van ripstopnylon en contrasterende Swoosh en Air-Sole unit laten het diverse design van de eclectische hoofdstad van Frankrijk zien.

Model: Air Max 180
Naam: 1.0

Lou Matheron

Lou is een Parijse fotografe en haar werk omvat mode, architectuur en portretten. Nadat ze een gerechtsgebouw in aanbouw had gefotografeerd, maakte ze Paris Works In Progress: een Air Vapormax Plus design met een recreatie van de kleuren en materialen van dat gebouw. De instapsneaker heeft een ondersteunend bandje en een modulaire Swoosh waarin het kleurenpalet van de bouwplaats en de opvallende kleding van de arbeiders tot uiting komen.

Model: Air VaporMax Plus
Naam: Paris Works in Progress

Coralie Rabbe

Coralie beheert projecten voor een creatieve organisatie die artistieke uitingen in de openbare ruimte bevordert. Haar doel is om kunst in het dagelijkse leven van Parijzenaren te brengen. De Air Max 90 Age of Gold van Coralie overstijgt cultuur en is een mix van traditionele materialen en spikkelprint. Door middel van verwijzingen naar Europese, Aziatische en Afrikaanse textielen en patronen brengt ze met haar design een eerbetoon aan de harmonieuze diversiteit en culturele rijkdom van Parijs.

Model: Air Max 90
Naam: Age of Gold

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Gyakusou x Nike Spring/Summer 2019 collectie 11

Na een lange samenwerking is het eindelijk zo ver. De Gyakusou lijn van Jun Takahashi samen met Nike wordt gereleased. De complete Gyakusou x Nike collectie van sneakers en kleding is al onderweg. Donderdag 28 februari zal de gehele collectie online komen via de Nike webstore.

UNDERCOVER-oprichter Jun Takahashi is al 10 jaar in samenwerking met Nike om zijn Gyakusou-lijn te produceren. De nieuwe collectie is erg breed. De collectie bestaat namelijk niet alleen uit sneakers, maar ook uit sportkleding. De sportkleding heeft een nieuw transformeer JKT effect. Een kledingstuk wat je kan transformeren naar één van je zakken. Het kledingstuk kan je namelijk zo opvouwen dat het in de zak van het kledingstuk past. Zo is het altijd makkelijk om mee te nemen, in welke situatie dan ook. De sportkleding heeft veel nieuwe details waardoor het sporten erg comfortabel wordt. De buitenkant van het jack zorgt bijvoorbeeld voor bescherming tegen wind en regen. De binnenkant van het jack heeft een zweetafvoerend Dri-Fit element.

Naast de sportkleding heeft de collectie natuurlijk ook sneakers. Dit zijn drie verschillende varianten geworden. Om te beginnen, de twee herhalingen van de Gyakusou x Nike Pegasus Turbo. Deze zijn verdeeld in twee colorways: donker groen en mosterd geel met het witte Nike logo. Andere details zijn de reflecterende effecten op de tong en rond het vetersysteem. Daarnaast heb je het afzonderlijke model van de twee. Dit is de Gyakusou x Nike Vaporfly 4%. Dit is het welbekende brei-model. Het heeft een bordeauxrode Flyknit upper. Daarnaast heeft de sneaker een groot Nike logo op de zijkant en een Gyakusou op de achterkant.

De nieuwe Gyakusou Spring/Summer 2019 collectie zal donderdag 28 februari gereleased worden op de Nike webstore.

Gyakusou x Nike Vaporfly 4%

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Red/White/Black/Yellow
Stylecode: AV7998-600

Gyakusou x Nike Vaporfly 4%

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Green/Yellow/Black
Stylecode: BQ0579-300

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Yellow/Green/Black
Stylecode: BQ0579-700

Golf le Fleur* X Converse “industrial” Pack 6

Er hebben al verschillende samenwerkingen plaatsgevonden tussen Golf le Fleur en Converse. Zo zijn er eerder al sneakers uitgekomen in verschillende vrolijke kleuren, maar ook met een metallic look. Deze keer wilden Golf le Fleur en Converse de sneakers een industriële look geven. Dit is zeker gelukt!

Net zoals bij een aantal voorgaande samenwerkingen, is op deze sneaker de iconische bloem te vinden aan de zijkant van de schoen. Ook is deze bloem all-over de outsole geplaatst. in het midden van de bloem op de zijkant van de sneaker, is de herkenbare ster te zien van Converse. De sneaker komt in twee colorways, namelijk “Barely Blue/Black/Egret” en “Barely Blue/Patriot/Egret”.

Op zaterdag 23 februari komen deze sneakers uit voor een prijs van €110,-. Voor meer info check je de releasekalender!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


CONVERSE GOLF LE FLEUR 'BARELY BLUE'
164023C

CONVERSE GOLF LE FLEUR 'PATRIOT'
164024C

Top 10 Nubikk sneakers van de Bijenkorf 26

Nubikk is nog een redelijk jong merk. Het Nederlandse schoenenmerk werd in 2012 opgericht. De naam Nubikk is afgeleid van het leersoort Nubuck. De kenmerken van Nubikk zijn dat zij de schoenen heel minimaal houden, hun kleurgebruik heel simpel is en het ontwerp van de sneakers erg clean is. Eerst kwam Nubikk met wat enkellaarzen voor dames. Niet veel later kwamen daar ook sneakers bij voor dames en heren. Het merk Nubikk werd snel een grote naam in Nederland en 3 jaar na de lancering stondt Nubikk al op de Europese kaart.

Als je op zoek bent naar minimalistische, comfortabele schoenen ben je bij Nubikk aan het juiste adres. Ze zitten heerlijk en je kan er de hele dag op lopen zonder last van je voeten te krijgen. De reden dat je geen last van je voeten krijgt is het voetbed. De herenschoenen van Nubikk zijn zo goed als overal mee te combineren door het simpele kleurgebruik. Zomers wordt er vooral gebruik gemaakt van witte/beige kleuren en ’s winters met name donkere kleuren.

Wij hebben een top 10 gemaakt van de Nubikk sneakers die verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf. Scroll snel naar beneden en check de top 10!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


1. Nubikk Scott sneaker – Nubuck

Prijs: €179,90
Colorway: Donkerblauw
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

2. Nubikk Yeye sneaker – Kalfsleer

Prijs: €169,95
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

3. Nubikk Yeye sneaker – Suède

Prijs: €169,95
Colorway: Beige
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

4. Nubikk Yeye Maze Costa sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

5. Nubikk Jhay Low Gomma sneaker – Leer

Prijs: €169,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

6. Nubikk Jagger Aspen sneaker – Leer

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

7. Nubikk Jagger Classic sneaker – Nubuck

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers

8. Nubikk Yeye Pure sneaker Camouflage- Textiel

Prijs: €159,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

9. Nubikk Jagger Classic sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

10. Nubikk Scott sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Grijs
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers
Afbeeldingen: De Bijenkorf