Dit is hem dan, dé top 20 beste Nike Air Max 1 colorways 1276

De Nike Air Max 1, een klassieker binnen de sneakerwereld en misschien toch wel dé beste sneaker allertijden. Het is een sneaker die ontworpen is door de koning van de sneaker- architecten Tinker Hatfield. De Air Max 1 was in 1987 de eerste sneaker waarbij de AIR-unit van de midsole zichtbaar was.

Naast de zichtbare AIR-unit sluiten de natuurlijke en gestroomlijnde vormen van de sneaker perfect op elkaar aan. Door de loop van jaren heeft de Air Max 1 een oneindig aantal colorway variaties gehad maar er zijn er altijd een paar die uitblinken. Wij hebben daarom een top 20 Air Max 1 colorways opgesteld!

20 Nike Air Max 1 “Curry” 2003

De Air Max 1 Curry, de naam zegt het al, Curry! Deze klassieker is uitgekomen in het jaar 2003 en wordt tegenwoordig gezien als een van de meest cleane Air Max 1’s allertijden. In 2003 dachten ze daar echter anders over. De sneaker sloeg toen der tijd compleet niet aan en kwam zelfs in sommige gebieden in de outlet te liggen. Toevallig wordt de Air Max 1 Curry dit jaar, vijftien jaar na de originele release, weer opnieuw uitgebracht, dit keer in samenwerking met de Japanse sneakerstore Atmos.

19 Nike Air Max 1 x Parra x Patta “Burgundy” 2009

Parra en Patta hadden in 2009 hun handen ineengeslagen met sportgigant Nike om samen een pack van 5 Air Max 1 modellen uit te brengen voor het vijfjarige jubileum van Patta. Deze complete pack was direct een hype en bijna tien jaar later is dit nog steeds het geval. Toch is deze Air Max 1 x Patta x Parra “Burgundy”, ook wel “Cherrywood” genoemd, de meest geliefde van het stel. De dieprode kleuren in combinatie met de felle blauwe, gele en oranjekleuren is de perfecte combo. De swoosh is gemaakt van badstof, wat de sneaker helemaal af maakt en tot een van de meest gewilde en gehypde Air Max 1’s.

18 Nike Air Max 1 “Urawa Dragon” 2004

Deze speciale release van Nike was een bijzondere. De sneaker was een eerbetoon aan de Japanse Football Club “Urawa Red Diamonds” en dit zien we terug in de kleuren van de sneaker. De club had als nickname de Urawa Dragons en deze draak is geborduurd terug te vinden op de heel van de sneaker, wat toen der tijd uniek was. De Air Max 1 “Urawa Dragon” hoort absoluut thuis in deze historische lijst van Air Max 1 sneakers.

17 Nike Air Max 1 Powerwall “Morning Glory” 2005

In 2005 bestond Nike 50 jaar en om dit te vieren hebben ze een speciale pack uitgebracht van verschillende Air Max modellen, waaronder ook de Air Max 1. De Morning Glory was één van deze speciale releases. De sneakers zijn uitgevoerd in een stug lederen materiaal in een zwarte kleur met op de zijpanelen “AIR” in lichtgrijs afgebeeld. De fel roze midsole en laces laten de sneakers echt ‘poppen’. Deze klassieker is in een extreem beperkte Tier Zero hoeveelheid uitgebracht in 2005 en verdiend zijn plekje in deze top 20 door zijn extreem gewildheid.

16 Nike Air Max 1 “Book of Ones Cork” sample 2005

Officieel is de Air Max 1 “Book of One” Cork uitgebracht in een lichtgrijze variant. Echter is dit niet het eerste ontwerp geweest, in een vroeg statdium waren ze namelijk nog in een gele/zwarte en bruin/groene kleurencombinatie. Alhoewel deze kleuren combo officieel nooit te koop zijn geweest zijn er toch een aantal samples op de markt terecht gekomen die tegenwoordig gezien worden als een van de meest zeldzame Air Max 1 samples.

15 Nike Air Max 1 x Atmos “Animal” 2006

Als er eentje zonder twijfel in deze top 20 thuishoort is het deze wel. Na de terugkeer van de Atmos Animal is de hype nog groter dan ooit maar we moeten niet vergeten dat dit niet de eerste “Animal” Air Max 1 van Nike is! In 2006 was de eerste Air Max 1 x Atmos “Animal” uitgebracht in de “Animal Pack”. De colorway was ontworpen door de Japanse sneakerboutique Atmos die al meerdere collabs met Nike gedaan hadden en het thema dieren altijd aan hielden. Deze Air Max 1 Animal was in 2006 erg ‘opvallend’ en werd eigenlijk gezien als too much voor de sneakerwereld. Door de jaren heen is de sneaker gegroeid in de harten van de sneakerheads en is langzaam een enorme must have geworden. Afgelopen Air Max Day is de Animal samen met Atmos opnieuw uitgebracht, dit keer met een zwarte toebox.

14 Nike Air Max 1 “Dirty Denim” 2004

De Dirty Denim is geen speciale release of collab geweest, het was gewoon een GR (General Release). Toch is deze ontzettend strakke colorway een erg geliefde colorway. Het denim detail was in 2004 compleet nieuw en sloeg direct goed aan.

13 Nike Air Max 1 x CLOT “Kiss Of Death” 2005

In 2005 kreeg de Hongkongse sneakerstore CLOT de gelegenheid om een Air Max 1 colorway te ontwerpen en ze grepen deze kans met de volledige twee handen. De Air Max 1 kreeg een doorzichtige toebox wat gedaan werd door een doorzichtig vinyl materiaal te gebruiken maar hier bleef het niet bij. Overige materialen die gebruikt zijn op de sneakers waren struisvogelleer, slangenleer en kalfsleer, materialen die je tegenwoordig niet meer ziet op een sneaker. Met zijn unieke looks, kleurencombinatie en materialen behoort deze sneaker voor de volle 100% in deze top 20.

12 Nike Air Max 1 “Kid Robot” 2005

De Air Max 1 Kid Robot is ontworpen door Kid Robot in 2005 en is eigenlijk een hele simpele sneaker. De zwarte upper met gouden details is erg clean maar het Kid Robot logo op de heel maakt hem uniek. In 2005 werd de sneaker uitsluitend bij Barneys in New York uitgebracht waardoor de oplage erg beperkt werd. De vraag naar de cleane sneaker was achteraf veel hoger waardoor de sneaker erg gewild werd. Naast deze zwarte variant is er ook een hyperstrike variant die nóg zeldzamer is. Deze is uitsluitend aan friends & family wegegeven.

11 Nike Air Max 1b x Atmos “Viotech” 2003

2003 was het eerste jaar dat Nike en Atmos de handen ineensloeg. Ze kregen direct de kans om twee modellen te ontwerpen, waarvan de Viotech er eentje was. De bruine, gouden, paarsen en witte kleuren waren totaal niet de meest voor de hand liggende combinatie maar hij sloeg enorm aan. Velen zeggen dat dit vooral kwam door de mini-swoosh op de neus van de sneakers, een detail wat bijna niet gebruikt werd op Air Max 1 modellen en ervoor zorgt dat de sneaker ook beland in onze top 20.

10 Nike Air Max 1b x Atmos “Safari” 2003

Samen met de Viotech is de Safari uitgebracht in 2003. De Safari was ook voorzien van een mini-swoosh en was gebasseerd op “Safari” zo is de safari print op de mudquard te vinden en zijn er oranje, bruine en groene tinten gebruikt. De Safari was wederom een unieke sneaker, omdat de swoosh aan de binnenkant een andere kleur (groen) had dan de buitenkant (oranje).

9 Nike Air Max 1 x Atmos “Elephant” 2006

De Elephant is misschien wel de meest herkenbare en gewilde Air Max 1 allertijden. Hij heeft in 2017 een retro gehad voor Air Max Day maar dit was niet zomaar. Hij was namelijk gekozen in de Vote Back campagne in 2016 en dit kwam puur door het feit dat de sneaker altijd enorm gewild is geweest. Door zijn beperkte oplage in 2006 was hij door de jaren heen steeds moeilijker te krijgen. De colorway zelf is gebasseerd op een olifant die water over zich heen spuit met zijn slurf. Vandaar de jade-kleurige swoosh.

8 Nike Air Max 1 “Chili” 2003

Chili is de perfecte naam voor deze tijdloze klassieker. De 3-tone colorway is erg vergelijkbaar met de og colorways die ook altijd aansloegen.

7 Nike Air Max 1 x Parra “Amsterdam” 2006

Amsterdamse kunstenaar Parra kreeg in 2006 de kans van Nike om een Air Max 1 colorway te ontwerpen en hij besloot zich te laten inspireren door zijn thuisbasis, Amsterdam. In eerste instantie was zijn ontwerp gebaseerd op de Albert Heijn, oranje, geel, blauw en wit. Toen Albert Heijn zijn kleuren plotseling besloot te veranderen besloot Parra het ontwerp te schrappen en een nieuw ontwerp te maken, hier kwam de “Amsterdam” colorway uit. De kleurencombinatie was gebaseerd op het Amsterdamse Redlight district. Dit is terug te zien aan de donkere kleuren in combinatie met felroze, blauw en bordeaux rood. Op de heel is het detail “Amsterdam is King” toegevoegd en dit wordt compleet gemaakt door een kroon op de tonque. Alleen al door zijn geschiedenis heeft de “Amsterdam” colorway zijn plekje bemachtigd in de top 20.

6 Nike Air Max 1 x Patta “Chlorophyll” 2009

De Air Max 1 x Patta “Chlorophyll” was onderdeel van de pack die in 2009 werd uitgebracht door Patta samen met Nike ter eren van hun vijfjarige bestaan. Deze colorway was gebaseerd op de OG Air Max 1 maar is toch anders. De mudguard is van een denimachtig materiaal met hier op een miniswoosh toegevoegd. Een mooi detail op de sneaker was de Patta signing op de tongue.

5 Nike Air Max 1 Powerwall “BRS” 2005

Net zoals de Morning Glory was de BRS-onderdeel van de powerwall pack uitgebracht in 2005. BRS staat voor de originele naam van Nike, namelijk Blue Ribbon Sports. De sneakers kwamen met twee setjes extra laces en is door zijn beperkte oplage altijd erg gewild geweest, tot op de dag van vandaag is dit een van de meest gezochte Air Max 1 colorways.

4 Nike Air Max 1 “Grape” 2003

Een colorway die uitsluitend gemaakt was voor vrouwen. Deze enorm cleane colorway was in 2003 geen baanbrekend succes maar is door de jaren heen gegroeid in zijn status. De sneaker was in 2003 geen succes, waardoor hij niet veel verkocht werd en niet gekoesterd werd. Hierdoor is door de jaren heen de sneaker bijna uitgestorven en is het ontzettend moeilijk om nog aan een paartje te komen.

3 Nike Air Max 1 Leather SC “Jewel” 1996

Het gericht ging al bijna 2 jaar dat de Jewel weer terug zou komen op de Air Max 1. Toen in 2017 aangekondigd werd dat ze daadwerkelijk weer uitgebracht zouden worden was dit een droom van veel verzamelaars. De originele Air Max 1 Leather SC “Jewel” is uitgebracht in 1996 in een witte upper met kleine rode details.

2 Nike Air Max 1 “OG Blue” 1988

De tweede colorway van de Air Max 1 was een blauwe variant op de rode variant. Geen poespas, gewoon blauw, grijs, lichtgrijs en wit.

1 Nike Air Max 1 “OG Red” 1987

De OG Red is de colorway waar het allemaal bij begon, alleen daarom al moet hij in de top 20. Deze colorway, ontworpen door de uitvinder van de Air Max 1, Tinker Hattfield, is een van de meest herkenbare colorways van Nike en wordt tegenwoordig gezien als een icoon. In 1992 werd de colorway voor het eerste opnieuw uitgebracht als een ‘retro’ en door de loop van de jaren is dit nog vaker gedaan. In 2017 werd de sneaker weer gebaseerd op zijn originele materialen en vormen.


Een top 20 van de Air Max 1 is eigenlijk nooit compleet. De Nike Air Max 1 heeft in de loop der jaren zó ontzettend veel goeie colorways gehad dat de lijst eigenlijk oneindig door kan gaan. Is er nou nog wel een colorway die jij echt vindt missen in deze lijst? Laat het ons dan weten!

Heb je jouw liefde voor de Nike Air Max 1 weer helemaal te pakken gekregen? Check dan nu onze releasekalender waar je jouw toekomstige paartje zult vinden: >> Klik Hier <<

Previous ArticleNext Article

Gyakusou x Nike Spring/Summer 2019 collectie 2

Na een lange samenwerking is het eindelijk zo ver. De Gyakusou lijn van Jun Takahashi samen met Nike wordt gereleased. De complete Gyakusou x Nike collectie van sneakers en kleding is al onderweg. Donderdag 28 februari zal de gehele collectie online komen via de Nike webstore.

UNDERCOVER-oprichter Jun Takahashi is al 10 jaar in samenwerking met Nike om zijn Gyakusou-lijn te produceren. De nieuwe collectie is erg breed. De collectie bestaat namelijk niet alleen uit sneakers, maar ook uit sportkleding. De sportkleding heeft een nieuw transformeer JKT effect. Een kledingstuk wat je kan transformeren naar één van je zakken. Het kledingstuk kan je namelijk zo opvouwen dat het in de zak van het kledingstuk past. Zo is het altijd makkelijk om mee te nemen, in welke situatie dan ook. De sportkleding heeft veel nieuwe details waardoor het sporten erg comfortabel wordt. De buitenkant van het jack zorgt bijvoorbeeld voor bescherming tegen wind en regen. De binnenkant van het jack heeft een zweetafvoerend Dri-Fit element.

Naast de sportkleding heeft de collectie natuurlijk ook sneakers. Dit zijn drie verschillende varianten geworden. Om te beginnen, de twee herhalingen van de Gyakusou x Nike Pegasus Turbo. Deze zijn verdeeld in twee colorways: donker groen en mosterd geel met het witte Nike logo. Andere details zijn de reflecterende effecten op de tong en rond het vetersysteem. Daarnaast heb je het afzonderlijke model van de twee. Dit is de Gyakusou x Nike Vaporfly 4%. Dit is het welbekende brei-model. Het heeft een bordeauxrode Flyknit upper. Daarnaast heeft de sneaker een groot Nike logo op de zijkant en een Gyakusou op de achterkant.

De nieuwe Gyakusou Spring/Summer 2019 collectie zal donderdag 28 februari gereleased worden op de Nike webstore.

Gyakusou x Nike Vaporfly 4%

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Red/White/Black/Yellow
Stylecode: AV7998-600

Gyakusou x Nike Vaporfly 4%

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Green/Yellow/Black
Stylecode: BQ0579-300

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Yellow/Green/Black
Stylecode: BQ0579-700

Golf le Fleur* X Converse “industrial” Pack 3

Er hebben al verschillende samenwerkingen plaatsgevonden tussen Golf le Fleur en Converse. Zo zijn er eerder al sneakers uitgekomen in verschillende vrolijke kleuren, maar ook met een metallic look. Deze keer wilden Golf le Fleur en Converse de sneakers een industriële look geven. Dit is zeker gelukt!

Net zoals bij een aantal voorgaande samenwerkingen, is op deze sneaker de iconische bloem te vinden aan de zijkant van de schoen. Ook is deze bloem all-over de outsole geplaatst. in het midden van de bloem op de zijkant van de sneaker, is de herkenbare ster te zien van Converse. De sneaker komt in twee colorways, namelijk “Barely Blue/Black/Egret” en “Barely Blue/Patriot/Egret”.

Op zaterdag 23 februari komen deze sneakers uit voor een prijs van €110,-. Voor meer info check je de releasekalender!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


CONVERSE GOLF LE FLEUR 'BARELY BLUE'
164023C

CONVERSE GOLF LE FLEUR 'PATRIOT'
164024C

Top 10 Nubikk sneakers van de Bijenkorf 21

Nubikk is nog een redelijk jong merk. Het Nederlandse schoenenmerk werd in 2012 opgericht. De naam Nubikk is afgeleid van het leersoort Nubuck. De kenmerken van Nubikk zijn dat zij de schoenen heel minimaal houden, hun kleurgebruik heel simpel is en het ontwerp van de sneakers erg clean is. Eerst kwam Nubikk met wat enkellaarzen voor dames. Niet veel later kwamen daar ook sneakers bij voor dames en heren. Het merk Nubikk werd snel een grote naam in Nederland en 3 jaar na de lancering stondt Nubikk al op de Europese kaart.

Als je op zoek bent naar minimalistische, comfortabele schoenen ben je bij Nubikk aan het juiste adres. Ze zitten heerlijk en je kan er de hele dag op lopen zonder last van je voeten te krijgen. De reden dat je geen last van je voeten krijgt is het voetbed. De herenschoenen van Nubikk zijn zo goed als overal mee te combineren door het simpele kleurgebruik. Zomers wordt er vooral gebruik gemaakt van witte/beige kleuren en ’s winters met name donkere kleuren.

Wij hebben een top 10 gemaakt van de Nubikk sneakers die verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf. Scroll snel naar beneden en check de top 10!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


1. Nubikk Scott sneaker – Nubuck

Prijs: €179,90
Colorway: Donkerblauw
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

2. Nubikk Yeye sneaker – Kalfsleer

Prijs: €169,95
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

3. Nubikk Yeye sneaker – Suède

Prijs: €169,95
Colorway: Beige
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

4. Nubikk Yeye Maze Costa sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

5. Nubikk Jhay Low Gomma sneaker – Leer

Prijs: €169,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

6. Nubikk Jagger Aspen sneaker – Leer

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

7. Nubikk Jagger Classic sneaker – Nubuck

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers

8. Nubikk Yeye Pure sneaker Camouflage- Textiel

Prijs: €159,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

9. Nubikk Jagger Classic sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

10. Nubikk Scott sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Grijs
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers
Afbeeldingen: De Bijenkorf