Jordan onthult de ‘Best Hand In The Game’ collectie 695

Na releases van de ‘Bred Toe’ Air Jordan 1 en de ‘Shadow’ Air Jordan 1 zit het er voorlopig nog niet op met AJ1 releases. Air Jordan heeft nu de ‘Best Hand In The Game collectie bekend gemaakt.

De collectie eert de prestaties die Michael Jordan heeft behaald in zijn carrière. De Air Jordan 1 ‘Blue Moon’ is een eerbetoon aan de 14 All-Star wedstrijden die Michael Jordan heeft gespeeld. Dit hadden er 15 kunnen zijn, maar door een blessure kon hij in 1986 niet spelen. In de insole staat dan ook een speelkaart met 14 sterren die staan voor de gespeelde wedstrijden.

De AJ1 ‘Yellow Ochre’ staat voor de 5 MVP’s prijzen, MVP staat voor: Most Valuable Player . In deze gele sneaker staat op de insole een Royal Flush met MVP erop, het hoogste dat men kan halen bij poker. Dit is omdat een MVP de hoogste individuele prijs is die men kan winnen in een seizoen.

Basketbal is en blijft een teamsport, vandaar dat de AJ1 ‘Track Red’ de 6 kampioenschappen eert die Michael heeft behaald met de Chigaco Bulls. Hier staan op de inlegzool 6 dezelfde kaarten, één voor ieder kampioenschap.

En dan blijft er nog één sneaker over, de AJ 1 ‘Clay Green’. Deze sneaker is eigenlijk een eerbetoon aan alles wat Michael Jordan heeft gedaan en betekent voor de sport. Vandaar dat hij opgenomen is in de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame. Hier vinden we dan ook een kaart met de tekst Hall Of Fame met Michael’s 23 op de insole.

De Air Jordan 1 ´Best Hand In The Game´ collectie staat gepland op 5 mei.


Nike Air Jordan 1 ‘Yellow Ochre’

Releasedatum: 5 mei 2018
Prijs: €160,-
Colorway:  Summit White/Black-Yellow Ochre
Stylecode: 555088-109
Storelist: Klik hier >>


Nike Air Jordan 1 ‘Clay Green’

Releasedatum: 5 mei 2018
Prijs: €160,-
Colorway:  Clay Green/Black/White
Stylecode: 555088-135
Storelist: Klik hier >>


Nike Air Jordan 1 ‘Track Red’

Releasedatum: 5 mei 2018
Prijs: €160,-
Colorway:  Track Red/Black/White
Stylecode: 555088-112
Storelist: Klik hier >>


Nike Air Jordan 1 ‘Blue Moon’

Releasedatum: 5 mei 2018
Prijs: €160,-
Colorway:  Summit White/Black-Blue Moon
Stylecode: 555088-115
Storelist: Klik hier >>

Previous ArticleNext Article

Nike ‘Denim’ Pack // release reminder 4

Vrijdag, 24 mei, is het dan eindelijk zo ver. 3X1 released dan in samenwerking met Nike het ‘Denim’ pack. In totaal komen er 3 colorways uit van de samenwerking, ‘Selvedge Denim’, ‘Black Selvedge Denim’ en ‘Raw Denim’. Echter verwachten wij dat de laatstgenoemde exclusief wordt en misschien later zal uitkomen.

Twee iconen uit verschillende branches zijn samengekomen. Nike heeft in samenwerking met de spijkerbroekenfabrikant uit New York, 3X1, een speciale Air Force 1 vernieuwd met premium selvedge denim. Dit wordt gedaan als eerbetoon aan twee merken die houden van hun vak. Sinds 1982 zijn er minimaal 1500 verschillende varianten geïntroduceerd op de Air Force 1. Dit is de eerste keer dat het iconische design is uitgerust met selvedge denim.

De Air Force 1 werd in 1982 geïntroduceerd en door dit model veranderde het design van basketbalschoenen radicaal, op zowel courts binnen als buiten. Het was overigens ook de eerste schoen met Nike Air.

Op vrijdag 24 mei komen 2 colorways uit van de samenwerking tussen 3X1 en Nike via nike.nl. De ‘Raw Denim’ colorway zal exclusief zijn, maar komt later misschien alsnog uit. De 2 colorways die vrijdag uitkomen gaan €112,- kosten. Scrol naar beneden voor mooie, duidelijke foto’s van de 3 colorways. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste sneakernieuws!


Images by: 43einhalb

Images by: 43einhalb

Images by Nike

ASICSTIGER x Sneaker Freaker GEL-LYTE III ‘Tiger Snake’ 5

De succecvolle samenwerking tussen ASICSTIGER en Sneaker Freaker begon in 2010 met de Gel-Lyte III. Dit was de aftrap van een stijlvolle samenwerking. Nu, in 2019, kiest Sneaker Freaker opnieuw voor het iconische Gel-Lyte III silhouet en introduceert dat met de ‘Tiger Snake’ colorway.

De upper van de sneaker is geheel gemaakt van leer met daarop een zand/beige colorway. De lijnen van ASICS, de veter-ogen en verdere kleine details zijn gemaakt van roze reflecterend 3M materiaal en geeft zo een toffe look aan de sneaker. De upper van de sneaker zit bovenop een zwarte rubberen midsole gedecoreerd met verfspetters.

De ASICSTIGER x Sneaker Freaker Gel-Lyte III ‘Tiger Snake’ is nu al verkrijgbaar bij 43Einhalb! Dus wacht niet te lang want voor je het weet is dit pareltje al uitverkocht.


Images by 43Einhalb

adidas UltraBOOST 19s komen in Toy Story colorways 9

Binnenkort komt Pixar met een vierde deel van de iconische filmserie ‘Toy Story’. Nu heeft adidas besloten om UltraBOOST 19s voor kinderen uit te brengen in Woody en Buzz Lightyear geïnspireerde colorways.

De sneakers die binnenkort verwacht worden, werden gedeeld door @US_11. De “Woody” sneaker is van top tot teen gekleed in vergelijkbare kleuren en vormen als Woody. Het model beschikt over een Primeknit upper in geel, zwart en rode kleuren. Op de tong staat het Disney logo en het Toy Story logo. Ook heeft de sneaker de 3 kenmerkende adidas strepen. Dit keer hebben deze strepen een geel/rode kleur, omdat de blouse die Woody draagt ook deze kleuren heeft. Achterop de hak zijn blauwe details te vinden. Deze blauwe details vertegenwoordigen de blauwe jeans die de cowboy altijd droeg. De outsole van de UltraBOOST 19s hebben een bruine kleur, omdat de laarzen die Woody droeg dit ook hadden. Wat ook wel een grappig detail is om te vermelden, is dat Woody op de insole staat.

Ook komt er een colorway die is geïnspireerd op een ander figuur uit de Toy Story film, genaamd Buzz Lightyear. Deze colorway beschikt over kleuren als paars, neon groen en wit. Al deze kleuren zijn opgenomen uit het ruimtepak dat Buzz Lightyear draagt. Ook bij deze colorway kan je op de insole Buzz Lightyear vinden.

Tot nu toe is er nog geen exacte releasedatum bekend van de 2 door Toy Story geïnspireerde colorways. Wij verwachten dat de 2 colorways op vrijdag 21 juni zullen uitkomen via adidas.nl, omdat ook dan de film ‘Toy Story 4’ in première gaat. Of er nog meer colorways gaan komen die gebaseerd zijn op personages uit de film is nog onbekend. Houd daarom Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


adidas UltraBOOST 19 ‘Woody’


adidas UltraBOOST 19 ‘Buzz Lightyear’

Images by US_11