20 jaar snelheid op het WK met de Nike Mercurial 931

De Nike Mercurial is al 20 jaar de snelste schoen op de velden. De Nike Mercurial maakte zijn debuut in 1998 op het WK in Frankrijk. Om het 20 jarige bestaan van de Nike Mercurial te vieren brengt Nike nieuwe Nike ID mogelijkheden uit op de nieuwste Nike Mercurial Superly 6 en Vapor 12.

De mogelijkheden zijn om de Nike Mercurial van het WK van 1998, 2002, 2006, 2010 en 2014 opnieuw te bemachtigen in de vorm van de Nike Mercurial Superfly 6 of Vapor 12. Hieronder zijn alle colorways zichtbaar van de iconische Mercurials. Alle schoenen zullen gedragen worden door een speler afkomstig uit het land van de winnaar van het desbetreffende WK.

WK 1998 Frankrijk

De Nike Mercurial uit 1998 was de allereerste Mecurial die gedragen werd door niemand minder dan Ronaldo Lima op het WK in Frankrijk. Het WK in 1998 werd gewonnen door Frankrijk. De vernieuwde modellen zullen dan ook gedragen worden door de Franse voetballers Kylian Mbappé (superfly 6) en de Ousmane Dembélé (vapor 12).

WK 2002 Japan en Zuid-Korea

De Nike Mercurial uit 2002 van het WK in Japan en Zuid-Korea werd gewonnen door de goddelijke kanaries (Brazilië). Omdat Brazilië dit WK heeft gewonnen is Phillipe Coutinho de uitgekozen man die deze heerlijke Mercurial zal gaan dragen. Hij zal spelen op de Vapor 12.

WK 2006 Duitsland

De Mercurial uit 2006 van het WK in Duitsland werd gewonnen door de Italianen. Dit was een memorabele finale waarbij Zinedine Zidane een kopstoot uitdeelde aan Marco Materazzi. Omdat Italië de WK finale had gewonnen zal Federico Chiesa van Fiorentina aantreden op deze legendarische Mercurials. Helaas neemt Italië dit jaar niet deel aan het WK, dus wij zijn benieuwd welke spelers op de Mercurial uit 2006 zullen aantreden.

WK 2010 Zuid-Afrika

De Mercurial van het WK uit 2010 in Zuid Afrika is een schoen die vele Nederlanders zich nog wel zullen herinneren. Het WK waaraan wij liever niet herinnert worden zal dan ook gedragen worden door de Spaanse speler Marco Assensio. Hij zal spelen op de Superfly 6. Wij zijn echter zelf wel van mening dat het ook zomaar Justin Kluivert had kunnen zijn als de grens had afgevlagd voor buitenspel van Iniesta ?.

WK 2014 Brazilië

De Mercurial van het WK 2014 in Brazilië zal gedragen worden door Leroy Sané. De winnaar was Duitsland die zeer overtuigend door het WK in 2010 wandelde. Het WK in 2010 won Duitsland dan ook ongeslagen. Het enige puntverlies was tegen Ghana. Vleugelspeler Leroy Sané zal gaan spelen op de Superfly 6, wellicht maakt hij Duitsland opnieuw Weltmeister!

Nike Air Max 270

Voor de voetbal/sneaker liefhebbers heeft Nike deze geweldige colorways ook uitgebracht op het populaire model van nu, namelijk de Nike Air Max 270. Het nieuwste model Nike Sneaker is op het moment zeer populair en heeft daarom ook deze gelimiteerde colorways gekregen.

Wij kijken erg uit naar het WK in Rusland om weer een zomer heerlijke voor de TV te zitten. Wij zijn benieuwd wat jullie vinden van deze unieke colorways, dus laat het ons weten in de reacties!

Previous ArticleNext Article

Celtic FC X New Balance 997H // closer look 74

Afgelopen jaar heeft de voetbalclub Celtic FC uit Schotland geschiedenis geschreven. Voor het eerst in de historie heeft de club de ‘treble-treble’ weten te veroveren. Sterker nog, niemand heeft dit ooit geflikt in het land. New Balance heeft hier op ingespeeld en heeft samen met Celtic FC een nieuwe sneaker ontworpen. Bij deze samenwerking hebben ze gekozen om het silhouet van het ‘997H’ model te gebruiken.

Celtic is al jaren lang heer en meester in de schotse competitie, maar wat ze nu hebben geflikt is wel zeer uitzonderlijk. De ‘treble-treble’. Voor het derde jaar op rij hebben ze de ‘treble’ gewonnen. Na dat ze de League cup en de landstitel hadden gewonnen , hebben ze ook de schotse FA Cup binnengehaald.

De details

New Balance heeft voor dit historische moment ook een legendarische model gekozen, de ‘997H’. De sneaker heeft natuurlijk de kleuren van de voetbalclub. Samen hebben ze er dan ook voor gezorgd dat hij echt van het doek af spat. Later we beginnen met de upper, deze heeft een basis van een lichtbeige kleur en een witte toebox. Boven op de upper zijn nog een aantal overlays geplaatst. Bij de toebox hebben ze een lichtbruine overlay geplaatst terwijl ze op de zijkant en de achterkant donker grijze overlays hebben bevestigd. Vervolgens hebben ze de mudguard een zacht groene kleur gegeven. Net zoals bij het vak boven de heel counter. Ten slotte hebben ze het Celtic FC logo op het tonglabel geplaatst. Al met al is de look van deze sneaker clean en zeer sterk.

Vanaf dit moment kan je op de website van de voetbalclub een pre-order plaatsen voor deze sneaker. Er komt een prijskaartje aan te hangen van maar liefst £85.00. Ben jij fan van Celtic FC of vind je deze sneaker er gewoon ontzettend goed uit zien, druk dan hieronder op de button en zorg ervoor dat je dit mooie paartje aan jou collectie kan toevoegen.


celtic treble treble football club new balance 997h release information First Look buy cop purchase details new soccer scottish scotland spl
celtic treble treble football club new balance 997h release information First Look buy cop purchase details new soccer scottish scotland spl
celtic treble treble football club new balance 997h release information First Look buy cop purchase details new soccer scottish scotland spl
celtic treble treble football club new balance 997h release information First Look buy cop purchase details new soccer scottish scotland spl
celtic treble treble football club new balance 997h release information First Look buy cop purchase details new soccer scottish scotland spl
Images by: New Balance


Van Magista naar Phantom VSN 795

De Nike Magista lijn is vervangen door de nieuwste Nike Phantom VSN (Phantom vision). Dus mocht jij een echte Magista speler zijn dan zal je zeker de Nike Phantom VSN moeten hebben! De “Stealth  Ops” pack is vanaf 18 juli 2018 verkrijgbaar, terwijl de “Raised on Concrete”  gereleased zullen wordt op 30 juli 2018. Dit betreft allemaal de Elite versie van de schoen. De “Stealth Ops” pack is op 26 juli 2018 en de “Raised on Concrete” 2 augustus 2018 in elke prijscategorie beschikbaar.

Een nieuwe voetbalschoen betekent vaak veel verbeteringen en dat is bij de Nike Phantom VSN dan ook niet minder waar. De schoen heeft de volgende belangrijke veranderingen:

Quadfit Mesh

Dit is nieuw ontworpen door de designers van Nike. Deze nieuwe technologie zal op meerdere schoenen gaan toegepast worden. Quadfit zorgt ervoor dat de schoen direct goed aansluit bij de voet en dat de schoen direct uit de doos wedstrijd klaar is. Het materiaal vormt zich namelijk naar de voet en zorgt er daarmee voor dat iedereen de nieuwe Nike Phantom VSN kan dragen.

Ghost Lace

Het klinkt gek en het is ook zeker gek. Nike geeft niet toe aan een veterloze voetbalschoen omdat ze hebben gemerkt dat voetballers graag de veters strak trekken tijdens het voetballen. Maar uiteraard hebben ze hier wel een oplossing voor bedacht om de controle van de bal te optimaliseren. Ze hebben de “Ghost Lace” bedacht. “Ghost Lace” is een systeem waarbij er een Flyknit laag over de veters heen gaan die zorgen dat de veters niet meer tot hinder zijn van de spelers en de controle.

3D texture

De upper van de Nike Phantom VSN heeft een 3D structuur op de schoen. Dit zorgt ervoor dat de controle van de bal nog sterker verbeterd wordt. Door de kleine “vormpjes” op de schoen zal de bal namelijk eerder aan de voet blijven dan wegspringen.

Alle spelers die eerst op de Nike Magista speelde zullen nu gaan spelen op de Nike Phantom VSN. Daarnaast zijn de grootste boegbeelden van de Nike Phantom VSN Phillipe Coutinho, Kevin de Bruyne en Leon Goretzka.

Nike Phantom VSN Elite

Releasedatum: 18 juli 2018 9:00
Prijs: €270,-
Colorway: ZWART//ZWART/ZWART
Stylecode: AO3262-001
Shop hier >>

Nike Phantom VSN Elite

Releasedatum: 30 juli 2018 9:00
Prijs: €270,-
Colorway: Grey/ Light Crimson/ Black
Shop hier >>

Wees trots en personaliseer de Nike “Just Do It” 750

Het WK is aan! In Rusland is het volop feest bij de supporters die hun land aanmoedigen tijdens het WK. Nike begrijpt heel goed dat niet iedereen naar Rusland toe kan om zijn land te ondersteunen in de strijd om de felbegeerde wereldbeker. Daarom heeft Nike bij de “Just Do It” pack, waarop veel spelers momenteel op spelen, een nieuwe personalisatie toegevoegd. Je kan naast de tekst nu ook een “Heel Flag” toevoegen om jouw land te steunen tijdens het WK.

Op de hak van de elite modellen van de “Just Do It” pack staat een driehoek die bestaat uit 32 lijntjes. Dit specifieke aantal is uiteraard bepaald door het aantal deelnemende landen aan het WK 2018 in Rusland. De voetballers hebben de mogelijkheid om de driehoek te vullen met het logo van hun land/nationaliteit. Dit doen de spelers uit blijk van trots op het land waarvoor ze mogen spelen. Maar Nike heeft het nu mogelijk gemaakt dat niet alleen de profs deze unieke schoenen kunnen dragen maar jij ook! Wees trots op je land en personaliseer nu jouw eigen schoen.

Deze nieuwe manier van personalisatie bestaat uit de volgende vier elementen: de driehoekige vlag, de silo, de merklogo’s en ten slotte jouw eigen gekozen tekst aan de rechterkant. Je hebt keuze uit veel verschillende vlaggen waaronder die van: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Turkije, Marokko en Suriname. Het is ook mogelijk voor de grote Ajax en Feyenoord fans om de vlag van Amsterdam of Rotterdam erop te zetten. Deze personalisatie is volledig gratis bij de Nike “Just Do It” pack bij voetbalshop.

Bekijk alle mogelijkheden hier! Wees trots op jouw land en/ of plaats en begin het nieuwe seizoen op de Nike “Just Do It” pack. JUST DO IT ?