De ruimte in met de Vans X NASA collectie 2201

De ruimte is een plek waar veel inspiratie uit gehaald wordt. Door het onbekende is dit misschien wel de meest inspirerende plek die er is. Wie er wel veel kennis over hebben: NASA. Vans gaat de samenwerking aan met NASA. De eerste foto’s van de Vans X NASA collectie zijn nu al gelekt.

Via het Instagram account van dirtymoney823 zijn de foto’s van een Vans Old Skool naar buiten gekomen. Op de sneakers zitten veel details die doen denken aan de Nike X Off-White collectie. Zoals de open binnenvoering in de sneaker en de ‘stempel’ op de zijkant. De upper is gemaakt van tumbled leer. Op de zijkant van de sneakers staat de ‘stempel’ met de tekst NASA, met hier onder nog meer tekst. Verdere details zijn de pull-tab met ‘shuttle’ op de tong en een velcro Amerikaanse vlag op de hiel.

Via het twitter account van StreetNightLive is er nog meer info naar buiten gebracht over de Vans X NASA collectie. Op dit account werd een overview gepost van de collectie. De collectie zal bestaan uit: een rugtas, duffelbag, 2 paar Old Skool, 2 paar Sk8-Hi, 2 paar Sk8-Hi MTE, een Slip-On, kids Sk8-Hi Zip en een kids Slip-on. De Old-Skool op de foto’s verschilt wel in vergelijking met die van de overview, dus het is nog even afwachten.

De collectie staat gepland op 1 oktober 2018.


Vans X NASA Old Skool ‘True White’

Releasedatum: 1 oktober 2018
Colorway: True White
Styelcode: VN0A38G1UP9


Vans X NASA Old Skool ‘Firecracker’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Firecracker
Styelcode: VN0A38G1UPA


Vans X NASA Sk8-Hi MTE DX ‘Black’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/Black
Styelcode: VN0A9D05U03


Vans X NASA Sk8-Hi MTE DX ‘White’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/True White/Marshmallow
Styelcode: VN0A3D05U04


Vans X NASA Sk8-Hi MTE ‘White/Black’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/True White/Black
Styelcode: VN0A2XSNUT0


Vans X NASA Sk8-Hi ZIP ‘White/Black’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/True White/Black
Styelcode: VN032R3UJS


Vans X NASA Slip-On ‘Galaxy’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/Galaxy/blac
Styelcode: VN032QIUj5

 


Vans X NASA Slip-On T ‘Galaxy’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/Galaxy/blac
Styelcode: VN000EX8UJ5

Vans X NASA Duffel & Backpack

Previous ArticleNext Article

Nike beschermt toekomst met de Move to Zero kledinglijn 1

Nike heeft een kledinglijn genaamd Move to Zero ontworpen die helemaal groen en duurzaam is, zij streven naar een toekomst zonder afval en minder CO2-uitstoot. Met de kledinglijn hebben ze alleen gebruik gemaakt van gerecyclede producten en duurzame materiaalproducten. Nike is één van de grootste sportmerken die er bestaat, daarom weten zij ook dat ze een groot bereik hebben. Zij willen alle atleten van dienst zijn en dit willen ze ook nog over 100 jaar doen.

Move to Zero

Het is inmiddels al wel bekend dat we problemen hebben op aarde, er zijn teveel negatieve invloeden die onze natuur aantasten. Nike is daar maar al te goed bewust van en is daarom bezig met een campagne genaamd Move to Zero. In het nieuwe distributiecentrum dat ze hebben gebouwd, draait alles nu op hernieuwbare energie en 95% van het productieafval wordt al gerecycled. Ze maken gebruik van de aarde om ervoor te zorgen dat ze op groene energie draaien.

De kledinglijn

Ze hadden al eerder de Flyknit uitgebracht die geweven is, hiervoor hebben ze minder materiaal voor moeten gebruiken. Dit willen ze doorzetten met een kledinglijn. De kleding is erg klassiek en simpel. De shirts, hoodies, joggers, shorts en zelfs een jurk zijn allemaal gemaakt van een mix van gerecycled polyester en duurzaam katoen. De bedoeling hiervan is om er voor te zorgen dat er zo weinig afval overblijft. Nike heeft ervoor gezorgd dat de kleding bestaat uit ultieme comfort, zoals wij dat gewend zijn van het sportmerk. Door de gerecyclede materialen is Nike weer een echte koploper.

Release

De collectie zal vanaf aankomende zomer verkrijgbaar zijn, wanneer precies is nog niet bekend gemaakt. Wil jij nou ook iets bijdragen? Je kan je oude sneakers recyclen in één van de Nike locaties. Dit wordt gebruikt voor sportondergronden of performanceproducten.

Ook altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers? Houd onze releasekalender in de gaten.


Images by Nike

Nike viert 30-jarig bestaan van de Air Max 90 met nieuwe colorway! 2

De Nike Air Max 90 is voor het eerst uitgebracht in 1990, wat betekent dat de sneaker dit jaar alweer 30 jaar bestaat. Nike viert dit dertig jarig bestaan volop en komen alweer met een nieuwe colorway. En deze wil je niet missen!

Tot 2000 heette de sneaker nog Air Max lll omdat dit het derde Air Max model is die is uitgebracht. Vanaf 2000 is de sneaker vernoemd naar het jaar waarin hij voor het eerst gelanceerd werd. Echter is de sneaker tot de dag van vandaag een van de bekendste modellen van Nike. In de afgelopen dertig jaar is het model al in talloze verschillende colorways uitgebracht en Nike krijgt er maar geen genoeg van! We kunnen dit jaar nog meer nieuwe collorways verwachten op de Nike Air Max 90.

Nike Air Max 90 ‘Vivid Pink’ | Closer Look

De sneaker zal, zoals we gewend zijn van deze klassieker, gemaakt zijn van leer. Daaroverheen zit het vilt-achtige materiaal voor de swoosh. Daarbij zal het kleurenpallet van deze colorway bestaan uit wit, roze en blauw. Een belangrijk detail in de sneaker is de roze stitching op de zijkant over de swoosh heen. Dit detail zat ook op de allereerste Nike Air Max 90. De roze kleur bevindt zich in de hiel, bij de veters en op het branding logo op de achterkant. De spatborden onderbreken de schoen met een fel blauwe kleur. Deze blauwe kleur op de spatborden komt terug in het logo in de binnenkant van de sneaker.

Op dit moment is er nog geen releasedatum bekend voor de Nike Air Max 90 ‘Vivid Pink’. Wat wel bekend is, is dat deze nog in 2020 uit zal komen. Kun jij niet wachten totdat deze colorway uitkomt? Houd dan onze releasekalender in de gaten voor meer informatie over de laatste sneaker releases. Check hieronder de afbeeldingen van de sneaker.

Nike Air Max 90 'Vivid Pink'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 90 'Vivid Pink'
Nike Air Max 90 'Vivid Pink'
Nike Air Max 90 'Vivid Pink'
Images by Nike

De Nike Blazer Low ‘Leather White’ komt eraan! 9

De Nike Blazer is een sneaker die super gewild is! De Nike Blazer Low is een sneaker waar je wat minder vaak wat van hoort maar dit voorjaar komt er nog een te gekke colorway uit van de Low. Scroll naar beneden om de sneaker te bekijken!

De Nike Blazer Low is een tegenhanger van de Nike Blazer Mid ’77. De sneaker is eigenlijk een basketbal schoen die uitkwam in 1973. De Blazer werd voor het eerst gedragen door George Gervin. Al snel werd de sneaker populair buiten het veld en werd gedragen als echte lifestyle sneaker. De klassieke Blazer staat bekent om de rubberen zool en de oversized swoosh. De sneaker staat overigens ook bekend om te gekke samenwerkingen onder andere Sacai, Off-White en Supreme. De Blazer is ook nog eens bekend als skate shoe.

Nike Blazer Low ‘Leather White/Sail’ | CW7585-100

De Nike Blazer Low ‘Leather White/Sail’ zal een cleane colorway krijgen. De sneaker heeft een wit bovenwerk met suède overlays aan de zijkant van de sneaker. Het suède is trouwens ook te zien bij de veters en op de heel. De swoosh en de veters hebben een gebroken witte kleur, waarbij de swoosh van canvas is. Kortom: een te gekke sneaker!

Verdere details van de Nike Blazer Low zijn nog onbekend. Er wordt verwacht dat de sneaker dit voorjaar nog gedropt wordt. Tot die tijd kan je de sneaker hieronder bekijken! Houdt de releasekalender in de gaten en volg ons op social media, zo blijf je altijd op de hoogte!

Nike Blazer Low Leather 'Platinum Tint'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders

Images by: Nike