De ruimte in met de Vans X NASA collectie 1536

De ruimte is een plek waar veel inspiratie uit gehaald wordt. Door het onbekende is dit misschien wel de meest inspirerende plek die er is. Wie er wel veel kennis over hebben: NASA. Vans gaat de samenwerking aan met NASA. De eerste foto’s van de Vans X NASA collectie zijn nu al gelekt.

Via het Instagram account van dirtymoney823 zijn de foto’s van een Vans Old Skool naar buiten gekomen. Op de sneakers zitten veel details die doen denken aan de Nike X Off-White collectie. Zoals de open binnenvoering in de sneaker en de ‘stempel’ op de zijkant. De upper is gemaakt van tumbled leer. Op de zijkant van de sneakers staat de ‘stempel’ met de tekst NASA, met hier onder nog meer tekst. Verdere details zijn de pull-tab met ‘shuttle’ op de tong en een velcro Amerikaanse vlag op de hiel.

Via het twitter account van StreetNightLive is er nog meer info naar buiten gebracht over de Vans X NASA collectie. Op dit account werd een overview gepost van de collectie. De collectie zal bestaan uit: een rugtas, duffelbag, 2 paar Old Skool, 2 paar Sk8-Hi, 2 paar Sk8-Hi MTE, een Slip-On, kids Sk8-Hi Zip en een kids Slip-on. De Old-Skool op de foto’s verschilt wel in vergelijking met die van de overview, dus het is nog even afwachten.

De collectie staat gepland op 1 oktober 2018.


Vans X NASA Old Skool ‘True White’

Releasedatum: 1 oktober 2018
Colorway: True White
Styelcode: VN0A38G1UP9


Vans X NASA Old Skool ‘Firecracker’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Firecracker
Styelcode: VN0A38G1UPA


Vans X NASA Sk8-Hi MTE DX ‘Black’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/Black
Styelcode: VN0A9D05U03


Vans X NASA Sk8-Hi MTE DX ‘White’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/True White/Marshmallow
Styelcode: VN0A3D05U04


Vans X NASA Sk8-Hi MTE ‘White/Black’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/True White/Black
Styelcode: VN0A2XSNUT0


Vans X NASA Sk8-Hi ZIP ‘White/Black’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/True White/Black
Styelcode: VN032R3UJS


Vans X NASA Slip-On ‘Galaxy’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/Galaxy/blac
Styelcode: VN032QIUj5

 


Vans X NASA Slip-On T ‘Galaxy’

Releasedatum: 1 oktober
Colorway: Space Voyager/Galaxy/blac
Styelcode: VN000EX8UJ5

Vans X NASA Duffel & Backpack

Previous ArticleNext Article

Leaked: adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Topen’ 1

2 weken geleden kwam de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Black’ uit en aankomend weekend komt er alweer een nieuwe colorway uit van dit model, genaamd de ‘Antlia’. Nu zijn er foto’s opgedoken van een nieuwe colorway, de ‘Topen’. Echter is het slechts een gerucht en is er nog niets officieel bevestigd.

De laatste tijd droppen er ongelofelijk veel colorways van de adidas Yeezy Boost 350 V2 en de Yeezy Boost 700 V2. Ook komen er ook nog aardig wat colorways aan. Aankomend weekend released de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Antlia’ in Europa via adidas.nl/yeezy. In Amerika en Azië droppen er 2 andere colorways die niet in Europa verkrijgbaar zullen zijn. Een week later komt er een nieuwe colorway uit van de adidas Yeezy Boost V1, genaamd de ‘Utility Black’. Tot nu toe is er nog niks bevestigd van de ‘Topen’ colorway.

adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Topen’ Details

De sneaker beschikt net als elk 350 model over een geliefde Primeknit upper. Deze Primeknit upper voorziet de drager van een comfortabele pasvorm. De bovenste helft van de upper van de ‘Topen’ colorway beschikt over een kleur die gelijk is aan de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Lundmark’. Zodra je naar beneden afdaalt en de transparante mesh streep passeert veranderd de kleur in een heldere, lichgrijze tint. Nog nooit werd zo’n aparte colorway vertoont op een Yeezy model. De BOOST midsole heeft een crème kleur gekregen. Deze kleur contrasteert mooi met de dubbel kleurige upper. De midsole en de outsole zijn beiden gemaakt van rubber materiaal voor extra duurzaamheid en voor een extra comfortabel gevoel bij elke stap.

Helaas is er nog niets officieel bevestigd door adidas of Yeezy, maar zodra dit wel gebeurd zullen wij jullie gelijk op de hoogte brengen via Sneakerjagers. Blijf daarom ook goed Sneakerjagers in de gaten houden voor het laatste sneaker nieuws.


adidas Yeezy BOOST 350 V2 - Topen
Image by @yeezyseason2

Nike Blazer Mid Vintage ‘University Red’ 5

De Nike Blazer Mid Vintage is langzamerhand steeds meer aan het terug komen. Na de release van “The Ten” Nike Blazer heeft deze sneaker een flinke boost gekregen. De Nike Blazer Mid wordt dit keer bekleed met een frisse University Red colorway met zilveren Swoosh.

De Nike Blazer kwam voor het eerst uit in 1973 en was die tijd de beste basketball schoen van Nike. De sneaker had een lederen upper, nylon tong en rubberen zool. Een rubberen zool was die tijd het fijnst voor de basketballers. George Gervin, een Amerikaanse basketballer, maakten de Nike Blazer populair. George Gervin droeg elke wedstrijd de Nike Blazer. In 1980 groeide Nike bij de skate community en ontplofte in 2002. Skaters gebruikten voor het skateboarden de Nike Blazer, omdat de Nike Blazer een ruwe en stugge zool had.

Nike Blazer Mid Vintage ‘University Red’ Details

De upper van de sneaker is gemaakt van een zacht rood suede. Een grote zilveren swoosh is te vinden op de zijkant van de sneaker gecombineerd met een zilveren hiel. Het bovenwerk zit bovenop een frisse witte rubberen mid en outsole.

De Nike Blazer Mid Vintage komt binnenkort uit via 43Einhalb voor €100,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws!


Nike Blazer Mid Vintage
Nike Blazer Mid Vintage
Nike Blazer Mid Vintage
Images by Nike

Ellesse komt met een Semi-Palla Pack! 7

De laatste paar jaar is het bedrijf Ellesse naast tennis ook ontzettend populair geworden als streetwear. Wat we nog niet hebben gezien is een nieuw paar sneakers van het merk. Plots gaat daar opeens verandering in komen. En hoe! Het bedrijf heeft twee paar sneakers naar buiten gebracht die ze gaan releasen binnen het Semi-Palla Pack. Naast deze Pack gaan ze ook nog een kledinglijn uitbrengen.

De ondernemer Leonardo Servadio richte het bedrijf in 1959 op. De naam van het bedrijf is afkomstig van de initialen van de oprichter, L.S. In haar eerste jaren stond het bedrijf vooral bekend om de skie en tennis artikelen. Ze hebben de inspiratie van het logo dan ook uit een tennisbal gehaald. Inmiddels staat het bedrijf, onder de jongeren, bekend als een top streetwear merk. overal waar je kijkt komt wel iemand voorbij met een kledingstuk van het merk.

Closer look

Ellesse gaat dus twee colorways uitbrengen. Een witte colorway met een aantal unieke kleurrijke details en een zwarte colorway die iets rustig oogt, maar heel erg sterk uit de verf komt. De basis van de body bevat een witte kleur en is met lederen stof aangebracht. Daarnaast zitten er een aantal leuke details op de body. De toebox is gemaakt van een synthetische stof en beschikt over een rode kleur. Op de zijkant van de sneaker zijn twee zelfde soort overlays geplaatst met dezelfde stof. Nog een rode en een oranje. Dit geeft de huisstijl van het bedrijf weer. De hiel is gemaakt van stevig rubber en daarop staat het logo van het bedrijf. Tevens heeft de midsole een witte kleur en hebben ze in het midden met de kleuren rood, oranje en blauw leuke details eraan toegevoegd.

Zoals ik al zei oogt de zwarte colorway iets rustiger. De gehele body is dan ook bedekt met een zwarte kleur. Toch beschikt de colorway over een aantal leuke details. De basis van de upper bestaat voornamelijk uit een zacht suède stof. Daarnaast bevinden er zich verschillende vlakken met een synthetische stof op de sneaker, dit is in precies hetzelfde patroon geplaatst als op de witte colorway. De midsole heeft een zwarte kleur en ook hier hebben ze in het midden met de kleuren rood, oranje en blauw leuke details aan de sneaker toegevoegd. De hiel is van rubber en ook hier staat het Ellesse logo.

Deze twee beauty’s komen aankomende zaterdag 22 juni uit. Op dit moment kunnen we zeggen dat ze in ieder geval $115 gaan kosten. Helaas is het nog niet bekend hoeveel de sneakers in euro’s gaan kosten. Wil jij een van deze twee paartjes heel graag hebben of wil je ze zelfs allebei? Houdt onze Releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


Images by: Ellesse