Deze schoenen ga je terugzien in de halve finales! 0 145

De loting voor de halve finale van de Champions League en de Europa League begon op 13 april om 13:00. Als eerst werden de halve finales van de Champions League geloot: Bayern Munchen – Real Madrid en Liverpool – AS Roma.

Na deze loting begon de loting voor de Europa League: Arsenal – Atletico Madrid en Olympic Marseille – FC Salzburg. Hieronder de belangrijkste spelers uitgelicht van deze duels!

Bayern Munchen – Real Madrid

Hier heb je een strijd tussen twee Europese grootmachten waarbij er meerdere spelers belangrijk zijn. Maar bij Bayern Munchen is de 29 jarige Lewandowski de grote man van dit seizoen. Hij heeft er in de Bundesliga al 26 in liggen en is ruimschoots de topscorer. Ook in de Champions League heeft hij er al 5 in liggen. De voetbalschoenen waarop Lewandowski zal aantreden zullen de Nike Hypervenom zijn.

Bij Real Madrid is er natuurlijk maar één man, de man die ze naar de halve finale schoot van elf meter. Het gaat natuurlijk over Cristiano Ronaldo! Cristiano Ronaldo heeft er dit jaar al 23 in liggen in La Liga en 15 in de Champions League. De voetbalschoenen waarop Cristiano Ronaldo in de halve finale tegen Bayern zal spelen, zijn de door hem ontworpen Nike Mercurial Superfly 6.

De wedstrijd is 24 keer eerder gespeeld waarbij beide ploegen allebei 11 keer hebben gewonnen en er 2 keer gelijk is gespeeld. Dit betekend dat het een spannende wedstrijd zal worden tussen deze twee grootmachten.

Liverpool – AS Roma

Dit is bij voorbaat een mooie wedstrijd omdat dit betekend dat een “underdog” in de finale zal staan tegen of Bayern Munchen of Real Madrid! De wedstrijd is vijf keer eerder gespeeld waarbij Liverpool twee keer de winst pakt, twee keer een gelijkspel en één keer de winst voor AS Roma.

Bij Liverpool is dit jaar de grote man natuurlijk Mohamed Salah. Salah heeft dit jaar al 29 goals in de competitie en 10 in de Champions League. Salah maakt zich hiermee wekelijks onsterfelijk bij het publiek van Liverpool. Salah speelt het liefst op de adidas X en zal dan ook in de halve finale van de Champions League op deze voetbalschoenen spelen.

Bij AS Roma zal er niet specifiek één speler zijn die eruit springt. AS Roma staat echt bekend om de kracht van het team en presteert dan ook zeer goed als team. Dat toonde ze ook tegen FC Barcelona, de veerkracht van het team leverde een halve finale plaats op.

Arsenal – Atletico Madrid

Dit is een heerlijke pot om op de donderdag avond van te genieten. Dit zijn ploegen die normaal volop strijden in de Champions League maar dit jaar gaan vechten om de andere Europese prijs, de Europa League.

Bij Arsenal is er maar één man die op elke speler een assist kan geven. Mesut Ozil is de grote man bij Arsenal dit jaar. Op zijn adidas Predator geeft Ozil elke 100 minuten 1 assist in de Europa League. De Koning van de assist zal dan hopelijk ook in de halve finale mooie passes geven!

Bij Atletico Madrid is de grote naam Antoine Griezmann. Op zijn puma’s heeft Griezmann al 18 goals gemaakt in La Liga en heeft er in de Europa League ook al drie in liggen.

Olympic Marseille – FC Salzburg

Voor de neutrale voetballiefhebber is het geweldig om te zien dat een “underdog” als FC Salzburg in de halve finale staat van de halve finale van de Europa League. Maar ook deze wedstrijd heeft spelers die onder het vergrootglas zullen komen.

Bij Olympic Marseille is dit Payet. De man die elke vrije trappen er in kan schieten zal in deze halve finale een grote rol kunnen spelen voor Olympic Marseille. Wij hopen uiteraard dat hij er in de halve finale ook een heerlijke vrije trap zal inschieten met zijn Nike Mercurial.

Bij FC Salzburg is het ook een echte teamprestatie. Waarbij zij in de competitie iedere ploeg te sterk af zijn, doen ze in de Europa League niet anders. Ze winnen keer op keer en hebben tegen Lazio Roma pas het eerste verlies gehad in de Europa League.

TOTO?

Wij durven zelf geen toto in te zetten op deze wedstrijden omdat er daadwerkelijk alles mogelijk is maar uiteraard heeft iedereen een voorkeur voor de finale wedstrijden van de Champions League en van de Europa League. Laat ons weten wat jullie voorkeur is!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wees trots en personaliseer de Nike “Just Do It” 0 32

Het WK is aan! In Rusland is het volop feest bij de supporters die hun land aanmoedigen tijdens het WK. Nike begrijpt heel goed dat niet iedereen naar Rusland toe kan om zijn land te ondersteunen in de strijd om de felbegeerde wereldbeker. Daarom heeft Nike bij de “Just Do It” pack, waarop veel spelers momenteel op spelen, een nieuwe personalisatie toegevoegd. Je kan naast de tekst nu ook een “Heel Flag” toevoegen om jouw land te steunen tijdens het WK.

Op de hak van de elite modellen van de “Just Do It” pack staat een driehoek die bestaat uit 32 lijntjes. Dit specifieke aantal is uiteraard bepaald door het aantal deelnemende landen aan het WK 2018 in Rusland. De voetballers hebben de mogelijkheid om de driehoek te vullen met het logo van hun land/nationaliteit. Dit doen de spelers uit blijk van trots op het land waarvoor ze mogen spelen. Maar Nike heeft het nu mogelijk gemaakt dat niet alleen de profs deze unieke schoenen kunnen dragen maar jij ook! Wees trots op je land en personaliseer nu jouw eigen schoen.

Deze nieuwe manier van personalisatie bestaat uit de volgende vier elementen: de driehoekige vlag, de silo, de merklogo’s en ten slotte jouw eigen gekozen tekst aan de rechterkant. Je hebt keuze uit veel verschillende vlaggen waaronder die van: Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Turkije, Marokko en Suriname. Het is ook mogelijk voor de grote Ajax en Feyenoord fans om de vlag van Amsterdam of Rotterdam erop te zetten. Deze personalisatie is volledig gratis bij de Nike “Just Do It” pack bij voetbalshop.

Bekijk alle mogelijkheden hier! Wees trots op jouw land en/ of plaats en begin het nieuwe seizoen op de Nike “Just Do It” pack. JUST DO IT 😉

Voetbal als inspiratie voor fashion 0 140

Voetbal is een sport die je vanuit verschillende perspectieven kan bekijken. Dat blijkt wel weer als je de verschillen tussen de volgende twee designers ziet. Virgil Abloh, oprichter van OFF-WHITE, en Kim Jones hebben allebei een andere kijk op de prachtige sport.

Nike X OFF-WHITE “Football, Mon Amour”

Voor Virgil Abloh is voetbal een kans om zijn jeugdherinneringen vorm te geven. Bijvoorbeeld dat hij naar hip-hop luisterde terwijl hij onderweg was naar voetbalwedstrijden. Abloh vindt het heel interessant om lifestyle te combineren met sport. Het is namelijk bijzonder op hoeveel vlakken deze twee overeenkomsten hebben. Denk bijvoorbeeld aan de felle kleuren die voetbalschoenen hebben om op te vallen, net zoals je outfit moet opvallen.

Het geweldige aan de historie van voetbal is dat alles zijn eigen stijl heeft. Abloh was zeer geïnspireerd doordat er bij Europese clubs altijd een sponsor op de borst stond, en nog steeds staat. Met de nieuwe collectie van NIKE X OFF-WHITE wilde Abloh de verschillende soorten typografie eren.

De nummers op de shirts zijn de rugnummers van Abloh die hij droeg toen hij nog op voetbal zat. Het zwart witte shirt met het schaakboordpatroon is ontworpen met oog op de Tsjechische strepen.

Op elk shirt zit het logo van een leeuw die stippen aan het jongleren is. De leeuw is een eerbetoon aan “Ubiquitous Crests”. De stippen staan weer symbool voor waar je een voetbal moet raken. Het moet simpel maar begrijpelijk zijn.

De collectie “Football, Mon Amour” is begonnen door de Nike Flyknit Zoom Fly die hij heeft ontworpen. Hij wilde communiceren waar een voetballer de bal moet raken op de schoen, want als je een bal wilt schieten is je voet/oog coördinatie de enige kans om de bal goed te raken. De Flyknit Zoom Fly zijn dezelfde schoenen als die je op het veld draagt alleen met een Zoom Fly zool.

De collectie van Virgil Abloh is vanaf 14 juni 2018 om 09:00 verkrijgbaar. In deze collectie zitten de Nike Mercurials, Jerseys en Flyknit Zoom Fly. >> Shop de collectie hier.

NIKE X KIM JONES “Football Reimagined”

Kim Jones ziet voetbal als een kans om fashion een andere draai te geven. Hij gebruikt de traditionele voetbalkledingstijl – korte broek, shirt en trainingsvest – en maakt er een dagelijks kledingstuk van. Deze lijn is geïnspireerd door de London punk style van de 70’s en 80’s en laat zien hoe belangrijk het is om een uniform te dragen.

In plaats van het tenue alleen zien op het veld, wilde Kim Jones zorgen dat het tenue meer zichtbaar zou worden. Hij was geïnspireerd door het concept van “Do It Yourself”. Zorgen dat je een eigen stijl creëert door anders te denken. Door deze gedachte kan je iets nieuws creëren.

Het idee om iets nieuws te creëren heeft hem ook geholpen bij het ontwerpen van de nieuwe sneaker. Het is een hybrid van zijn favoriete schoenen. Het is een Nike Mercurial gecombineerd met een Footscape, the Vandal en de Air Max 97. Combineer deze schoenen en dan krijg je het volgende design.

Deze collectie zal op 7 juni 2018 om 09:00 gereleased worden. >> Shop de collectie hier & shop de sneakers hier!

Start het WK met de Off-White X Nike Zoom Fly Mercurial Flyknit 0 159

Waar normaal één keer in de twee jaar het voetbal seizoen verlengd wordt door een internationaal toernooi is het dit jaar voor Nederland anders. Helaas nemen wij dit jaar geen deel aan het wereldkampioenschap. Wel brengt Nike samen met Vigil Abloh een Off-White X Nike Zoom Fly Mercurial Flyknit collab uit.

In de oorspronkelijke The Ten collectie zat al een witte Zoom Fly. Voor de nieuwste collab zijn ze nog een stukje verder gegaan en is er gewerkt met een Zoom Fly Mercurial Flyknit. Het model bestaat voornamelijk uit twee onderdelen namelijk een Zoom Fly zool en een Mercurial Flyknit upper. Er zullen twee colorways uit gaan komen namelijk een zwarte en een oranje colorway. De zwarte sneaker heeft een zwarte upper en zool. Op zijkant zit een Swoosh en een grote witte cirkel, op de hiel zit ook een circel die neon-groen gekleurd is. De oranje sneaker heeft de zelfde details alleen heeft een witte zool met oranje upper.

Opvallend bij deze samenwerking is het ontbreken van een aantal herkenbare details die wel op andere Off-White collabs zaten. Zo mist het oranje labeltje en zit er geen rode tag aan. Wel staat de Off-White stempel aan de binnenkant van de sneakers.

De release staat gepland op de eerste dag van het wereldkampioenschap namelijk 14 juni. Houd voor updates over de release Sneakerjagers en de releasekalender in de gaten. Check hier onder snel de foto’s!


OFF WHITE X Nike Zoom Fly Mercurial Flyknit ‘Black’

Releasedatum: 14 juni
Prijs: Verwacht €200,-
Colorway: Black/Volt-White
Stylecode: AO2115-001
Storelist: Klik hier >>


OFF WHITE X Nike Zoom Fly Mercurial Flyknit ‘Orange’

Releasedatum: 14 juni 2018
Prijs: Verwacht €200,-
Colorway: Total Orange/White-Volt
Stylecode: AO2115-800
Storelist: Klik hier >>

Images: GC911