Kick in the closet door // “Mr. ShoeZeum” Jordan Geller 524

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen… Hallo allemaal, Ik ben Gwen en ik ben verslaafd.
Ah dat lucht op!
Naast een sneaker addict ben ik ook nog eens een sneaker journalist! Via mijn blog www.kickoutofthebox.com deel ik mijn eigen sneakerverhalen en sneakerliefde en die van velen andere sneakerheads van over de hele wereld.
Sneakerjagers is ook een groot voorstander van het delen van sneakerliefde, dus vanaf nu kunnen jullie de komende weken elke vrijdag genieten van één van mijn blogposts op sneakerjagers.nl.

Wij Nederlanders zijn een heel werelds volk, dus dat de posts in het Engels zijn is vast geen probleem! Mocht het toch niet helemaal lukken is er een dikke vriend die je vast wel wil helpen… dan ga je gewoon voor quality time met mr. van Dalen.


Like most people I’m very curious. I love to take a sneak peek in the sneaker collection of others. To share this guilty pleasure, I’m going to kick in some closet doors. “kick in the closet door” invades the sneaker closet of a different sneakerhead every week.

This week’s sneaker closet belongs to:

“Mr. ShoeZeum” Jordan Geller // Years collecting: 18 // Number of pairs: approx. 300

Jordan has been collecting sneakers since 1999 and I think it’s save to say that his knowledge about Nike is limitless. I’ve been reading up on him and his activities for years and years. This guy is amazing and I’m honored to be able to give you all a sneak peek into his sneaker closet and sneaker world.

Jordan didn’t only collect kicks, but also started reselling shoes. His business expanded and at one point he had about 1 Million Dollars worth of shoes in stock. Eventually he got banned by Nike in 2009 and about a year later he came up with this great idea to curate the history of Nike through his famous ShoeZeum. In a way I’m thankful Nike banned him, because it lead to this amazing thing. Jordan was now able to fulfill his childhood dream.
The ShoeZeum was so special that it ended up being the reason Nike lifted the ban.
Jordan told Sneakerwatch all about his motivation to start the ShoeZeum.
Check out this video to see Jordan telling the incredible story behind ShoeZeum.

Because I can imagine that not everyone has seen the ShoeZeum, I thought it would be fun to include a video in which Jordan gives us a tour through his ShoeZeum.

Because all good things come to and end, ShoeZeum eventually closed it’s doors. I have to admit it saddens me to see the place all packed up, because this is what my heaven looks like!

After years of reading up on Jordan and his ShoeZeum, I was dying to know the stories behind the kicks in his sneaker closet. I contacted him and he blessed us with a sneak peek into his sneaker closet.

Jordan told me that the first pair of shoes he bought and collected were the Air Jordan 5 Retros. “I wanted Air Jordan 5s way back in 1990, but never got them because they were too expensive. Once I got my first pair of Retros, I could not even think about wearing them because I didn’t want to mess them up. So I kept them New In Box in my closet and started collecting sneakers!”

Jordan currently owns about 300 pairs. At one point he had more than 2500 pairs on display in the ShoeZeum. He even is in the 2013 Book Of Guinness World Records for the World’s Largest Sneaker Collection.

Which pair in your collection brings you the best memories? Why?
The Game Worn Air Jordan 1s. Every time I look at them I think of MJ lacing them up and wearing them. When I was growing up I always wanted Air Jordans. It is a dream come true to own a pair that MJ actually wore. I won these shoes on eBay in 2012. I was actually on a plane flight when the auction was ending. I used esnipe to place a bid on the auction at the very last minute. As the plane descended and prepared to land I pulled out my phone and hoped for enough service to see whether or not I won. When I got the email from eBay I leaped out of my seat in joy.


Which pair of kicks in your closet matches your personality best? Why?
What The Dunks! They are fun, whimsical, crazy, and serious all at the same time. I am very proud to have completed the entire What The Dunk Set. When I got my first pair of What The Dunks in 2008 I was instantly inspired to collect each and every shoe that makes them up. It took me more than six years to complete the set!
Gwen: Check out my post on the SB Dunks to see Jordan’s What The Dunk Set.

Which kicks in your collection are your guilty pleasure? Why?
Mark Covert’s Nike Moon Shoes. I could literally stare at them all day long. These shoes represent three very important firsts.
   1 Nike’s first major innovation was the Waffle Sole.
   2 Nike Moon Shoes were the first Nikes with Waffle Soles.
   3 Mark Covert was the first person to cross a finish line in Moon Shoes.

 Go to www.shoezeum.com to check out these amazing shoes. In my opinion they are the world’s greatest sneakers.

What’s your worst sneaker boo-boo?

I bought a pair of Black Quai 54 Air Jordan 5s on eBay that turned out to be fake. I did not find out they were fake until months after I purchased them. eBay and PayPal refused to grant me buyer protection. I ended up selling them to Buffalo Exchange.


Wanna know which closet door I’m kickin’ in next week?
Share the love and please:
– Like FB: kick out of the box
– Follow IG: kickoutofthebox

Previous ArticleNext Article

Gyakusou x Nike Spring/Summer 2019 collectie 19

Na een lange samenwerking is het eindelijk zo ver. De Gyakusou lijn van Jun Takahashi samen met Nike wordt gereleased. De complete Gyakusou x Nike collectie van sneakers en kleding is al onderweg. Donderdag 28 februari zal de gehele collectie online komen via de Nike webstore.

UNDERCOVER-oprichter Jun Takahashi is al 10 jaar in samenwerking met Nike om zijn Gyakusou-lijn te produceren. De nieuwe collectie is erg breed. De collectie bestaat namelijk niet alleen uit sneakers, maar ook uit sportkleding. De sportkleding heeft een nieuw transformeer JKT effect. Een kledingstuk wat je kan transformeren naar één van je zakken. Het kledingstuk kan je namelijk zo opvouwen dat het in de zak van het kledingstuk past. Zo is het altijd makkelijk om mee te nemen, in welke situatie dan ook. De sportkleding heeft veel nieuwe details waardoor het sporten erg comfortabel wordt. De buitenkant van het jack zorgt bijvoorbeeld voor bescherming tegen wind en regen. De binnenkant van het jack heeft een zweetafvoerend Dri-Fit element.

Naast de sportkleding heeft de collectie natuurlijk ook sneakers. Dit zijn drie verschillende varianten geworden. Om te beginnen, de twee herhalingen van de Gyakusou x Nike Pegasus Turbo. Deze zijn verdeeld in twee colorways: donker groen en mosterd geel met het witte Nike logo. Andere details zijn de reflecterende effecten op de tong en rond het vetersysteem. Daarnaast heb je het afzonderlijke model van de twee. Dit is de Gyakusou x Nike Vaporfly 4%. Dit is het welbekende brei-model. Het heeft een bordeauxrode Flyknit upper. Daarnaast heeft de sneaker een groot Nike logo op de zijkant en een Gyakusou op de achterkant.

De nieuwe Gyakusou Spring/Summer 2019 collectie zal donderdag 28 februari gereleased worden op de Nike webstore.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 

Gyakusou x Nike Vaporfly 4%

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Red/White/Black/Yellow
Stylecode: AV7998-600

Gyakusou x Nike Vaporfly 4%

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Green/Yellow/Black
Stylecode: BQ0579-300

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Yellow/Green/Black
Stylecode: BQ0579-700

Golf le Fleur* X Converse “industrial” Pack 10

Er hebben al verschillende samenwerkingen plaatsgevonden tussen Golf le Fleur en Converse. Zo zijn er eerder al sneakers uitgekomen in verschillende vrolijke kleuren, maar ook met een metallic look. Deze keer wilden Golf le Fleur en Converse de sneakers een industriële look geven. Dit is zeker gelukt!

Net zoals bij een aantal voorgaande samenwerkingen, is op deze sneaker de iconische bloem te vinden aan de zijkant van de schoen. Ook is deze bloem all-over de outsole geplaatst. in het midden van de bloem op de zijkant van de sneaker, is de herkenbare ster te zien van Converse. De sneaker komt in twee colorways, namelijk “Barely Blue/Black/Egret” en “Barely Blue/Patriot/Egret”.

Op zaterdag 23 februari komen deze sneakers uit voor een prijs van €110,-. Voor meer info check je de releasekalender!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


CONVERSE GOLF LE FLEUR 'BARELY BLUE'
164023C

CONVERSE GOLF LE FLEUR 'PATRIOT'
164024C

Top 10 Nubikk sneakers van de Bijenkorf 29

Nubikk is nog een redelijk jong merk. Het Nederlandse schoenenmerk werd in 2012 opgericht. De naam Nubikk is afgeleid van het leersoort Nubuck. De kenmerken van Nubikk zijn dat zij de schoenen heel minimaal houden, hun kleurgebruik heel simpel is en het ontwerp van de sneakers erg clean is. Eerst kwam Nubikk met wat enkellaarzen voor dames. Niet veel later kwamen daar ook sneakers bij voor dames en heren. Het merk Nubikk werd snel een grote naam in Nederland en 3 jaar na de lancering stondt Nubikk al op de Europese kaart.

Als je op zoek bent naar minimalistische, comfortabele schoenen ben je bij Nubikk aan het juiste adres. Ze zitten heerlijk en je kan er de hele dag op lopen zonder last van je voeten te krijgen. De reden dat je geen last van je voeten krijgt is het voetbed. De herenschoenen van Nubikk zijn zo goed als overal mee te combineren door het simpele kleurgebruik. Zomers wordt er vooral gebruik gemaakt van witte/beige kleuren en ’s winters met name donkere kleuren.

Wij hebben een top 10 gemaakt van de Nubikk sneakers die verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf. Scroll snel naar beneden en check de top 10!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


1. Nubikk Scott sneaker – Nubuck

Prijs: €179,90
Colorway: Donkerblauw
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

2. Nubikk Yeye sneaker – Kalfsleer

Prijs: €169,95
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

3. Nubikk Yeye sneaker – Suède

Prijs: €169,95
Colorway: Beige
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

4. Nubikk Yeye Maze Costa sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

5. Nubikk Jhay Low Gomma sneaker – Leer

Prijs: €169,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

6. Nubikk Jagger Aspen sneaker – Leer

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

7. Nubikk Jagger Classic sneaker – Nubuck

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers

8. Nubikk Yeye Pure sneaker Camouflage- Textiel

Prijs: €159,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

9. Nubikk Jagger Classic sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

10. Nubikk Scott sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Grijs
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers
Afbeeldingen: De Bijenkorf