Terug van weggeweest: Hi-Tec 1110

Hi-Tec is back

De chunky sneaker trend is eentje die we maar niet vergeten. Merken zoals Balenciaga en Gucci zijn voorstander van deze trend. Natuurlijk moet je wel even sparen voordat je die pareltjes koopt… Nu is het merk Hi-Tec al een tijdje terug met een te gekke collectie.

Get to know Hi-Tec

Hi-Tec werd opgericht in 1974 in Essex, Engeland door een Nederlander genaamd Frank van Wezel. Het kantoor is momenteel in Nederland gevestigd. Hi -Tec staat voornamelijk bekend om zijn lichtgewicht wandelschoen, dit werd ook het belangrijkste succes van Hi-Tec. Frank van Wezel vetrok naar Nederland voor zijn studie en werd verliefd op squash en tennis. Dit leidde tot zijn betrokkenheid in de sport schoen-industrie waar hij de eerste speciale squash schoen introduceerde. Dit zorgde voor de oprichting van Hi-Tec Sports. Het merk Hi-Tec begon zich te concentreren op de perfecte wandel-en loop sneaker. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds het belangrijkste voor Hi-Tec. De meeste Hi-Tec sneakers zijn herkenbaar aan hun slanke silhouetten met een sterk oog voor detail en duurzaamheid. Geïnspireerd door het leven, ontwerpt sportmerk Hi-Tec moderne wandel- en sportschoenen voor jong en oud. Ze geven de steun en comfort die iedere voet nodig heeft, zodat blessures worden voorkomen.

Hi-Tec’s nieuwe collectie

Hi-Tec maakt een comeback met de release van de ‘HTS74’ collectie. Het merk bracht een team van jonge talenten bij elkaar voor de ontwikkeling van premium sneaker lijn. De collectie is zeer geslaagd! De sneakers hebben een perfecte balans tussen functionele sportschoenen en hedendaagse fashion sneakers. De Spring/Summer ’18 collectie is een reflectie op het verleden, en het pad van de toekomst. De SS18 campagne beschikt over oude video’s met het oude slogan van Hi-Tec ‘Inspired By Life’, die staat voor de mix tussen oud en nieuw. Met deze campagne is Hi-Tec de toekomst, de HTS74 collectie maakt gebruikt van nieuwe technische stoffen en historische ontwerpen.

Hieronder staan een aantal sneakers van de ‘HTS74’ Spring Summer 2018 collectie. De sneakers zijn al verkrijgbaar, dus veel plezier met winkelen!


Hi-Tec ”Badwater 146 ABC Suede”

Prijs: €140,00
Colorway: Suede Sky Blue Lemon Navy
Stylecode: 6780-031
Shoplink: Klik hier >>

 


Hi-Tec ”Badwater 146 Abc”

Prijs: €140,00
Colorway: 6274-013
Stylecode: White/Red
Shoplink: Klik hier >> 

 


Hi-Tec ”Silver Shadow RGS”

Prijs: €180,00
Colorway: 6273-022
Stylecode: Silver Shadow RGS Black White Red
Shoplink: Klik hier >> 

 

Images by: Titolo

Previous ArticleNext Article

Eric Emanuel x adidas Originals nieuwste samenwerking 3

Eric Emanuel en adidas Originals gaan opnieuw een samenwerking aan. Afgelopen jaar vond er ook een samenwerking tussen deze twee plaats. Dit was op de adidas Originals Rivalry HI en adidas Originals Crazy BYW. Met de nieuwste samenwerking is de Crazy BYW echter weg gelaten, maar de Rivalry HI zien we weer terugkomen samen met de Rivalry RM.

Het label Eric Emanuel, dat vernoemd is naar de gelijknamige designer, staat bekend om zijn rap- , straatcultuur- en basketbalontwerpen. Dit past natuurlijk perfect bij een groot sportmerk zoals adidas. Eric Emanuel richt zich hierdoor op luxere sportkleding en sneakers.

De details

Eric Emanuel en adidas werken dus samen aan een pack van twee paar sneakers. Dit is de adidas Originals Rivalry HI en Rivalry RM. Het element dat op beide sneakers terug te zien is, is een wat ouderwetse bloemenprint. Deze print is geïnspireerd op vervaagd hotelbehang.

Als eerst kijken we naar de adidas Originals Rivalry HI OG. Hierop komt de bloemenprint direct goed naar voren. De gehele upper is namelijk voorzien van deze print op het gladde leer. Als kleuren op de upper vind je onder andere Off White, oud roze en licht groen. Over deze bloemen upper lopen natuurlijk de drie strepen van adidas. Deze hebben een mooie witte kleur gekregen waardoor de strepen goed opvallen ondanks de print op de achtergrond. De upper is geplaatst op een witte mid- en outsole. In het midden van de outsole vind je echter ook nog de oud roze kleur terug. Verder is de Eric Emanuel branding te vinden op de hiel en de tong.

De tweede sneaker uit het pack is de adidas Originals Rivalry RM. Deze sneaker oogt een stuk rustiger doordat de bloemenprint niet de overhand heeft. Je moet zelfs goed zoeken op het model om de bloemen te ontdekken. De print vind je namelijk alleen op de branding op de tong en op de heeltab achterop de sneaker. Verder vind je op de upper een beige/zandkleurige kleur. De upper van deze sneaker is voorzien van nubuck. Onder deze upper vind je een midsole dat voor een deel wit is, maar ook voor en deel geel/oranje. deze kleur loopt ook over naar de outsole. Op dit model vind je de Eric Emanuel branding alleen maar op de tong.

De adidas Originals Rivalry HI OG en Rivalry RM releasen op zaterdag 27 april. Check hieronder de foto’s met verdere informatie zoals de prijs en waar jij de sneakers straks kan bemachtigen.Images by: adidas

First Look: Patta x Air Jordan 7 6

Patta en Nike werken al ruim 10 jaar samen en nu, in 2019, gaat Patta voor het eerst hun naam op een Jordan silhouet zetten. De Air Jordan waar Patta en Nike mee aan het werk zijn is de Air Jordan 7.

De details

De colorway die gebruikt wordt bij deze samenwerking op de Air Jordan 7 is een mix van Crème wit en een basis van een bruine overlay. Accenten van zwart en rood zijn de vinden op de midsole en in het midden van de upper. Het Patta logo is te zien aan de voorkant van de midsole en aan de achterkant van de midsole. De speciale heel tab, tong tag en het iconishce Jordan logo, die zich op de enkel bevindt, maken de look helemaal af.

Er komt vandaag (23 april) meer informatie over deze samenwerking tussen Patta en Nike. Dus houd vooral onze blog in de gaten voor deze release en alle andere releases!


Patta x Air Jordan 7
Patta x Air Jordan 7
Image by: @zsneakerheadz
View this post on Instagram

#PattaJordan

A post shared by Patta (@patta_nl) on


Gucci released opvallende sandalen voor SS19 10

Gucci heeft nieuwe sandalen toegevoegd aan de Spring/Summer ’19 collectie. Deze opvallende sandalen zijn uitgekomen in 3 verschillende colorways.

Het Italiaanse merk Gucci heeft nieuwe sandalen uitgebracht die behoren tot de SS19 collectie. De sandalen zijn nu verkrijgbaar in 3 colorways, bestaande uit de kleuren beige, wit en grijs. Doordat Alessandro Michele, de creative director, beschikt het design over het kenmerkende off-kilter design. Het ontwerp is een soort mix van sneakers en sandalen. Ook blijft Gucci het idee van hybridisatie verkennen.

De details

De 3 colorways zijn van verschillende soorten materialen gemaakt. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van leer, mesh, neopreen en rubber. Ook wordt er gewerkt met ambachtelijk, Italiaans vakmanschap. Enkele details zijn de verstelbare riem en de reflecterende panelen. Ook beschikt de sandaal over een rubberen neus. Op het klittenband staat het Gucci logo. Ook staat er op elke zijkant het nummer ’25’.

Vanaf vandaag is het mogelijk om deze sandaal te bestellen in 3 verschillende colorways via gucci.com. Wij verwachten dat dit model ook binnenkort verkrijgbaar zal zijn via ‘Farfetch‘. Houd onze kanalen goed in de gaten om up-to-date te blijven. Aan deze sandaal hangt een prijskaartje van €690,-.


Gucci sandalen

Prijs: €690,-
Colorway: Beige
Stylecode: 564297 98D30 8485

Gucci sandalen

Prijs: €690,-
Colorway: Grijs
Stylecode: 563484 98D10 8461

Gucci sandalen

Prijs: €690,-
Colorway: Wit
Stylecode: 563484 98D10 8475

Gucci sandalen
Images by Gucci