Het verhaal achter het design: SW Air Max 97/1 985

Inmiddels weet bijna iedereen al dat de Sean Wotherspoon x Nike Air Max 97/1 zal releasen op 24 maart. En dat dit ontwerp is gekozen als winnaar van de Air Max Vote Forward ontwerpwedstrijd van vorig jaar.

Sean Wotherspoon besloot om een ​​Air Max 97-bovenwerk te combineren met een Air Max 1-buitenzool en tussenzool, met als resultaat en gewaagde look in een regenboog-achtige colorway. Wat de sneaker echt onderscheidt is dat die voor het grootste deel bestaat uit corduroy. Omdat het zo’n opvallende sneaker is, zal die redelijk exclusief zijn. En als het gaat om het aantal mensen die ze willen, zal niet iedereen ze kunnen kopen. Dit komt omdat de verkopen alleen worden gedaan met behulp van raffles. Dit is een woord dat in de sneakerwereld vaak wordt gebruikt en dat staat voor loting. Raffles worden gebruikt als er, in verhouding, weinig paren van beschikbaar zullen zijn.

Dus met de release die binnenkort zal plaatsvinden, is dit hybride silhouet een van de meest hyped Air Max-modellen van 2018 (tot nu toe). Nike heeft daarom informatie naar buiten laten komen over hoe het ontwerp tot stand is gekomen.

Vintage als inspiratie

Sean Wotherspoon onthulde dat zijn Air Max 97/1 is geïnspireerd op vintage Nike-hoeden, -schoenen en -windbreakers uit de jaren ’80 en ’90. Het smileygezicht op de inlegzolen van de schoen is afkomstig van een vintage “Have a Nike Day” -shirt. Over dat detail gesproken, zei Sean: “Als je je schoenen aandoet, is het eerste dat je wil zien een gezicht dat terug lacht, toch?”

Hulp van vrienden

Toen hij voor het eerst vertelde over zijn inzending voor de wedstrijd, zei Wotherspoon dat hij een brainstorm organiseerde met goede vrienden onder het genot van een pizza. “Ik wilde zoveel mogelijk meningen,” zegt Wotherspoon. “Ik heb geprobeerd mensen bij elkaar te brengen die verschillende soorten stijlen vertegenwoordigen.” Een vriend schetste alle ideeën die tijdens deze brainstormsessie naar boven kwamen.

Nostalgie

“Toen we deze schoenen ontwierpen, probeerde ik mijn nostalgische herinneringen op te nemen in de ideeën en daar iets nieuws van te maken”, zegt Wotherspoon. “Dat is mijn ding. Het is een organisch gevoel, en zoals je kunt zien in de schoen die we hebben gemaakt, is het behoorlijk speciaal. ” Een persoonlijk detail aan de schoen is de toevoeging van het borduurwerk “VA -> LA” op de hiel. Dat dient als een ode aan zijn roots in Richmond, Virginia en het moment dat hij verhuisde naar Los Angeles, Californië. Dit detail is ook goed terug te zien in de video van het youtubekanaal van Nike.

Wil jij een kans wagen voor een paar Air Max 97/1? Bekijk dan hier een overzicht van alle online raffles. Ook bij Solemart Amsterdam op 24 maart zal er een live raffle zijn, voor meer informatie daarover klik hier. Veel succes, hopelijk lukt het jou om een paartje te bemachtigen!

Previous ArticleNext Article

Nike Blazers nieuwste ‘Patchwork Pack’ 8

Het afgelopen jaar is de Nike Blazer al verschillende keren een belangrijk onderwerp geweest in de sneaker scene. Deze klassieker is dit jaar dan ook in vele nieuwe colorways gereleased. Dit keer heeft de gigant Nike zowel de Blazer Mid als de Low in een nieuw jasje geheven. Dit pakt uit in de vorm van het Nike Blazer Patchwork Pack.

De details

Het Patchwork Pack zal in twee verschillende colorways gaan verschijnen. The Low krijgt een “Black/Multi Color” colorway, terwijl The Mid een “White/Multi Color” colorway krijgt. Beide sneakers maken gebruik van dezelfde pattern stijl en zijn compleet bedekt met gekleurde logo’s van Nike die op de sneaker zijn genaaid. Op de tong hebben ze een oud Nike logo geplaatst en op de achterkant staat Nike in letters uitgeschreven. Het materiaal dat de gigant heeft toegepast op de upper is een zacht robuuste stof en de mudguard is van leer. Ten slot hebben ze de outsole van rubber gemaakt.

Het is nog niet precies bekend wanneer deze twee beauty’s op de markt gaan verschijnen. Naar verwachting gaat het dit jaar nog wel gebeuren. De Nike Blazer Mid krijgt een kostprijs van €110,- en de Low zal zo’n €90,- gaan kosten. Kan jij ook niet wachten tot de drop van deze twee unieke sneakers, houd onze releasekalender dan goed in de gaten voor meer informatie.Nike Blazer Low Patchwork CI9888-001 Release Date
Nike Blazer Low Patchwork CI9888-001 Release Date
Nike Blazer Low Patchwork CI9888-001 Release Date
Nike Blazer Low Patchwork CI9888-001 Release Date

Release Reminder: Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’ 71

Oorspronkelijk is de Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’ exclusief in Azie uitgebracht in 1996. Nu, 23 jaar na dato dropt Nike deze Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’ opnieuw sinds het oorspronkelijke debuut. Wij konden niet wachten tot aanstaande woensdag 22 mei 2019 en hebben alvast een kleine reportage gemaakt van dit retro paartje.

De details

De Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’ komt in een premium-stijl met een bovenwerk van wit leer en een ‘Elemental Gold/Dark Hazel’ slangenhuid die de Swoosh- en hiellip bedekt. Het ontwerp is verder afgewerkt met een retro label van het merk “Nike Air” in zwart en wit op de tong. Met zijn klassiek nette afwerking, zal deze eens exclusieve beauty zeker zijn weg vinden in je reguliere sneakerrotatie.

Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’
Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’
Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’
Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’

How to cop

De Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’ dropt op woensdag 22 mei bij geselecteerde Nike retailers zoals Size?, Baskéts, 43einhalb en op nike.com voor €130,-. Voor een volledige Store overzicht raadpleeg je onze Releasekalender door op de onderstaande button te klikken.

Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’
Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’
Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’
Nike Air Force 1 Low Premium QS ‘Ivory Snake’
Images: Sneakerjagers | Photographer: Nikki van Toorn

Nike HyperAdapt BB nieuwste colorway 21

Nike komt met een nieuwe colorway voor de HyperAdapt BB. Dit keer komt de sneaker die zichzelf strikt in een MAG colorway. De MAG is een sneaker die door Nike werd uitgebracht voor de film “Back To The Future II”.

Eerder bracht Nike een zwarte colorway uit van dit model. Niet veel later kwam er ook een donkergrijze colorway uit. A’ja Wilson, basketballer in de WNBA’s, plaatse op haar Instagram account een foto van de nieuwe colorway van de Nike HyperAdapt BB. Zoals je wel kan zien heeft Nike zich door de MAG laten inspireren voor deze nieuwe colorway. De sneaker beschikt over een grijze upper en blauwe spetters op de zool en hak. Rode, gele, groene en blauwe stippen staan achterop de hak net als bij de MAG. Ook op de tong beschikt de sneaker over stippen in dezelfde kleuren.

Op woensdag 29 mei komt de nieuwe colorway uit in Amerika. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van $350. Of de nieuwe colorway uitkomt via nike.nl in Europa is helaas nog niet bekend. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Scroll naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de nieuwe colorway van de Nike HyperAdapt BB.


HyperAdapt BB
HyperAdapt BB
HyperAdapt BB