CHapter VI: Pride Of Portugal 865

Chapter VI of VII: Er is geen opoffering te groot om jouw land te mogen bedanken waarin je bent opgevoed. Het land waarin je geleerd wordt dat alleen goud (de winst) telt en je nooit genoegen moet nemen met minder dan goud (of de winst). Dit hoofdstuk gaat over het land waar Cristiano Ronaldo is geboren: Portugal.

Cristiano is trots op het gegeven dat hij een Portugees is. Dankzij zijn opvoeding daar is hij een geboren leider en winnaar geworden en dat laat hij nu ook zien in het zesde hoofdstuk van zijn verhaal. Hieronder een korte samenvatting van de hoofdstukken 1 tot en met 5:

Chapter I “Savage Beauty”

De schoen bevat een lavaprint wat kenmerkt is voor het eiland waar hij is opgegroeid, namelijk Madeira. Het eiland zal altijd in zijn hart blijven en was dan ook trots dat er een schoen gemaakt werd speciaal voor hem.

Chapter II “Natural Diamond”

De schoen is blauw gekleurd met zwart. Daarnaast heeft het een diamante swoosh wat kenmerkt dat Ronaldo een diamant is. Toen ronaldo namelijk 12 jaar oud was verliet hij zijn thuis voor een kans op een profcarrière. Ronaldo werkt altijd hard en wilt altijd de beste zijn, een diamant is altijd te slijpen om nog mooier (beter) te worden.

Chapter III “Discovery”

Deze schoen is gemaakt ter ere van de ontdekking van Cristiano Ronaldo door Sir Alex Ferugson in een oefenwedstrijd tegen Manchester United. Vijf dagen na de wedstrijd was de transfer rond tussen Cristiano Ronaldo en Manchester United. De groene kleur op de schoen staat symbool voor de clubkleuren van Sporting Lissabon. Achterop de schoen staat de datum 07-08-03 dit is de datum dat de wedstrijd tussen Sporting Lissabon en Manchester United plaats vond.

Chapter IV “Forged For Greatness”

Deze schoen staat voor de switch naar nummer 7 bij Manchester United. Hiervoor speelde hij met nummer 28 die in romeinse cijfers op de hak staat geschreven. Hij had niet verwacht dat hij nummer 7 zou krijgen bij Manchester maar Sir Alex Ferguson stond erop. Ronaldo kreeg hierdoor een grote taak bij de club omdat hij wist welke grootheden in het shirt van Manchester hebben gespeeld met rugnummer 7.

Chapter V “Cut For Brilliance”

De witte kleuren zijn gekozen omdat hij nu een succes is bij zijn huidige club Los Blancos (Real Madrid). De diamante kleur over de schoen heen is omdat het een diamant is die perfect geslepen is en waar geen record meer veilig voor is. Het gekleurde bovenwerk (flyknit) staat voor het licht dat door een diamant heen gaat. Waar het in Chapter II nog een ruwe diamant is, is het bij Chapter V een perfect geslepen diamant die alleen maar presteert en alles binnenhaalt wat binnen zijn bereik ligt.


Chapter VI “Pride of Portugal”

Dit verhaal gaat over de trots voor zijn land en de winst die hij met Portugal behaalde op het EK in 2016. Ronaldo was geblesseerd geraakt in de finale en moest zijn team naar de overwinning coachen/juichen vanaf de zijlijn. Hij kon niet de ster/leider zijn die hij wilde zijn voor Portugal tijdens de finale maar hij is niet minder trots op zijn land. Hoofdstuk 6 van de 7 draait dan ook volledig om de winnaarsmentaliteit en de trots op zijn land Portugal.

Cristiano Ronaldo zal in de wedstrijd tegen Egypte gaan spelen op de Nike Mercurial Superfly 360.


Nike Mercurial CR7 Chapter VI
Prijs: €185-€295
Colorway: Clear Jade/Zwart/Hyper Turquoise/Metallic Vivid Gold
Shoplink: >>hier<<

Previous ArticleNext Article

Nike HyperAdapt BB nieuwste colorway 21

Nike komt met een nieuwe colorway voor de HyperAdapt BB. Dit keer komt de sneaker die zichzelf strikt in een MAG colorway. De MAG is een sneaker die door Nike werd uitgebracht voor de film “Back To The Future II”.

Eerder bracht Nike een zwarte colorway uit van dit model. Niet veel later kwam er ook een donkergrijze colorway uit. A’ja Wilson, basketballer in de WNBA’s, plaatse op haar Instagram account een foto van de nieuwe colorway van de Nike HyperAdapt BB. Zoals je wel kan zien heeft Nike zich door de MAG laten inspireren voor deze nieuwe colorway. De sneaker beschikt over een grijze upper en blauwe spetters op de zool en hak. Rode, gele, groene en blauwe stippen staan achterop de hak net als bij de MAG. Ook op de tong beschikt de sneaker over stippen in dezelfde kleuren.

Op woensdag 29 mei komt de nieuwe colorway uit in Amerika. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van $350. Of de nieuwe colorway uitkomt via nike.nl in Europa is helaas nog niet bekend. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Scroll naar beneden voor gedetailleerde foto’s van de nieuwe colorway van de Nike HyperAdapt BB.


HyperAdapt BB
HyperAdapt BB
HyperAdapt BB

Nike Vapor Street PEG, het nieuwste silhouet met Japanse details 51

Nike laat zijn nieuwste silhouet zien voor de spring/summer 2019 collectie. Dit nieuwe model is de Nike Vapor Street PEG. Dit nieuwste silhouet van Nike is geïnspireerd op de old-school Air Pegasus en het moderne Nike model de Vapor Street Flyknit.

De Nike Vapor Street is ontworpen ter ere aan de oude training sneakers van Nike. Nike gaat twee colorways uitbrengen voor de Vapor Street. Namelijk “Plum Dust” en “Cargo Khaki”. Deze colorways worden geplaatst op de water dichte syntetische upper. Alle twee de colorways hebben Japanse en Gyakusou geïnspireerde details. Zo zijn er namelijk Kanji (Japans schrift) designs te vinden op de kurk insole en een Japanse zon op de hiel. Verder is de upper van de Nike Vapor Street PEG geplaatst op een Lunarlon sole system om zo extra comfort te bieden.

Beide colorways zullen releasen op dinsdag 21 mei voor €160,- via Nike.nl en bij andere Nike retailers. Bekijk hieronder de afbeeldingen en store-lists. Benieuwd naar andere releases? Check dan onze releasekalender.


Nike Vapor Street PEG
Nike Vapor Street PEG
Nike Vapor Street PEG

Nike Vapor Street PEG
Nike Vapor Street PEG
Nike Vapor Street PEG
Images by Nike

Uitgelichte afbeelding: 43einhalb


Nieuwe Air Jordan 1 Cargo komt in het zwart 25

Een maand geleden introduceerde Jordan een nieuw model, genaamd de Air Jordan 1 Cargo. Toen brachten zij een witte colorway uit en nu is er een zwarte colorway onderweg. De AJ 1 Cargo beschikt over allerlei lagen die over elkaar heen lopen. De ontwerpers van het nieuwe model hebben hun inspiraties gehaald uit reizen en vliegen.

Air Jordan 1 Cargo “Black”

AJ1 Cargo’s nieuwste colorway behoudt de kenmerkende, kruisende lagen op de zijkanten. Door middel van de overlappende lagen zie je de witte Swoosh amper. Op de tong en op de veters zitten kleine oranje details. De upper is gemaakt van leer en textiel, dit zorgt voor een enorm licht en comfortabel gevoel. Op de tong zit een kliksluiting en deze is geïnspireerd op een bagagelabel. Ook de rubberen zool beschikt over een witte kleur. Op de enkel aan de binnenkant staat in witte letters “Inspired by greatness designed for flight”.

In Amerika is de nieuwe colorway al uitgekomen. Wanneer de colorway in Europa zal uitkomen is nog niet bekend, maar wij verwachten dat hij binnenkort verkrijgbaar zal zijn via nike.nl. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


Air Jordan 1 Cargo
Air Jordan 1 Cargo
Images by Nike