Rihanna’s nieuwe Fenty x Puma Creeper! 0 30

Get ready for the summer met deze gave kicks! Bad Gal RiRi heeft het weer voor elkaar! Rihanna’s Fenty x Puma assortiment is terug met een knaller voor de lente/zomer 2018! Weet je iets over ”Fenty”? Het is Rihanna’s achternaam en wordt nu ook gebruikt voor het beschrijven van haar collectie. Het bekende sneaker model ”Creeper” wordt bij deze collectie weer gebruikt! De ”Creeper” staat bekend om zijn hoge-platform zool.

De ”creeper” zal in twee verschillende colorways komen en speelt een grote rol in de nieuwe collectie. De twee colorways genaamd ”Black” en ”Dazzling Blue” hebben levendige groene details als hoogtepunt. De iconische nieuwe Fenty x Puma Creeper is gemaakt met een scuba-style. De sneaker is gedetailleerd met groene gedurfde strepen, die staan voor zowel het strand en het race circuit.

De nieuwe collectie bevat niet alleen sneakers maar ook nieuwe accessoires. Er komt een neopreen rugzak en een tas versierd met logo graphics. Rihanna’s nieuwe collectie zal na een langverwachte release snel uitverkocht zijn dus houd onze releasekalender goed in de gaten voor deze kicks!


Puma x Fenty ”Dazzling Blue”

Releasedatum:
Prijs: €160,00
Colorway: Dazzling Blue
Stylecode: 367681-01
Shoplist: klik hier >>

De Puma Fenty Creeper Blue kan misschien als een verassing over komen door de colorway. Helder blauw en lime groen is niet een gebruikelijke colorway maar staat bij deze sneaker prachtig! De gelei-doorzichtige zool maakt het ontwerp helemaal af.


Puma x Fenty ”Black”

Releasedatum:
Prijs: €160,00
Colorway: Black
Stylecode: 367681-03
Shoplist: klik hier >> 

De sneaker is voornamelijk zwart maar valt op dankzij de groende details. Het boven werk van de ”Creeper” is van nylon en op de zijkant zitten leren details.

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SW Air Max 97/1 release op Solemart Amsterdam 0 22

Heb jij ons blog over Solemart Amsterdam al gelezen? Daarin hebben we namelijk aangekondigd dat de sneakerbeurs genaamd Solemart nu voor het eerst ook naar Nederland komt. Het evenement wordt georganiseerd door Solebox en de focus ligt vooral op vintage en sneakers die moeilijk te vinden zijn. Na een aankondiging die @solebox en @solemart_official deden, op Instagram en Facebook, over de Air Max 97/1, blijkt dat dit zeker waargemaakt gaat worden!

Daarin werd namelijk duidelijk gemaakt dat de Sean Wotherspoon Nike Air Max 97/1 verkocht zal gaan worden online, in alle Solebox winkels maar ook tijdens Solemart Amsterdam! Dit is voor de bezoekers natuurlijk superleuk nieuws omdat de Air Max 97/1 een echte must-have is voor sneakerheads. En aangezien de sneaker overal waarschijnlijk heel snel uitverkocht zal zijn, is er toch nog een extra kans voor de bezoekers die sinds de eerste beelden al vastberaden te zijn om een paar te coppen.

De Air Max 97/1 van Sean Wotherspoon werd vorig jaar uitgeroepen tot winnaar van de ‘Revolution of Air’-wedstrijd en zal nu eindelijk releasen tijdens de Air Max Day dit jaar (26 maart). Zoals de naam al doet vermoeden, is het model een hybride die bestaat uit twee iconische silhouetten, de Air Max 97 en de Air Max 1. Geïnspireerd door zijn liefde voor vintage kleding, is de schoen uitgerust met een corduroy-bovenwerk en een colorway in retro kleuren. Eerder gingen er al geruchten over waarom Solemart Amsterdam vlak voor Air Max Day georganiseerd zou worden en of het een verband zou hebben. En niets blijkt minder waar, er zal een kraam aanwezig zijn van Nike zelf om bezoekers van het event een kans te geven op een paar Air Max 97/1. Dit is best wel bijzonder want normaal verkoopt Nike zelf, speciale releases alleen online. Bij deze aankondiging wordt ook nog gezegd dat er snel meer info zal komen over hoe dit nou precies zal gaan verlopen.

Moet jij de Air Max 97/1 echt hebben? Dan heb je zeker een goede reden om toch maar even een bezoekje te brengen aan Solemart Amsterdam! Was je al van plan om te gaan, veel succes en hopelijk weet jij een paar te bemachtigen!

Image by: @sean_wotherspoon

 

Tutorial: Custom Air Jordan 1 ‘Silver Tangerine’ 0 22

Het is tegenwoordig helemaal in, je eigen sneakers customizen. En het is ook leuk, want op die manier heb je een paartje dat heel uniek is en dat niemand anders heeft. Maar aangezien sneakers elke dag worden gebruikt kun je niet zomaar elke soort verf gebruiken omdat het er anders snel af gaat. De meeste mensen gebruiken voor customizen Angelus Leather Paint. Naast alleen de verf zijn er ook nog redelijk wat andere benodigdheden als je van plan bent om te gaan customizen.

In de video wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Hierbij wil ik wel even zeggen dat ik natuurlijk geen professional ben. Hoe ik het heb gedaan in de video, is gewoon wat ik het geleerd door zelf naar veel tutorials te kijken en uitleg te lezen. En als het gaat om het ontwerp… Je kan natuurlijk zelf bepalen welke kleuren je gebruikt en hoe je dat verdeelt op de schoen.

Een vaste hand is handig voor het customizen, maar heb je dat niet, dan kan je ook tape gebruiken om delen af te plakken. Dus als het jou wat lijkt dan zou ik het zeker een keertje uitproberen. Misschien heb je nog een oud paar dat wel een make-over kan gebruiken of vind je een (wit) paar sneakers in de sale. In de tutorial video gebruik ik een compleet witte Nike Air Jordan 1, die ik in de sale heb gekocht voor €40 omdat de linkerschoen een beetje verkleurd was.

Dit blog dient een beetje als ondersteuning van de tutorial, omdat daar niet heel veel tekst in staat. Het kan zijn dat je genoeg hebt aan alleen de video maar hier nog even wat extra tekst ter ondersteuning. Als jij deze tutorial wil volgen, veel succes maar vooral veel plezier! Helemaal onderaan staan before & after foto’s.


Tutorial: Custom Air Jordan 1 ‘Silver Tangerine’

De benodigdheden:

Stap 1. Het leer voorbereiden met de Deglazer
Dit is de belangrijkste stap van het proces. Met de Deglazer kun je de fabriekslaag van de schoen afhalen zodat je de verf ruimte geeft om aan het leer te hechten. Dus neem hier goed de tijd voor, en ga liever te lang door dan te kort. Want doe je dit niet goed dan kan het zijn dat de verf niet hecht en dat die zal gaan bladderen of cracken. Vooral goed bij de randen boven de zool omdat daar vaak veel lijmresten zitten.

Stap 2. Begin met de eerste laag verf
Dit spreekt eigenlijk voor zich. Maar wat hierbij belangrijk is, is meerdere lagen verf aanbrengen. Er wordt aangeraden om tussen de 5-6 dunne lagen aan te brengen. Als je te dikke lagen aanbrengt zul je dat terugzien in het eindresultaat. Als je de eerste laag hebt gehad, zal die niet volledig dekken en vlekkerig zijn, maar dat hoort zo. Dus niet extra veel verf gebruiken voor de eerste laag want dan wordt het niet egaal.

Stap 3. Verf het zachte materiaal
Voor zacht materiaal zoals stof moet je de Angelus Paint mengen met de 2-Soft met verhouding van 1 op 1 (ratio 1:1). In de video heb ik het uit de losse pols gedaan. Maar wil jij zeker weten dat het niet te veel of te weinig is, dan kun je een mixpotje voor de helft vullen met verf en voor de helft met 2-Soft.

!!! Verf gemixt met de 2-Soft moet met hitte gefixeerd worden na het aanbrengen. Dit doe je door het oppervlak, na het drogen, te verhitten met een heat gun. (3-5 minuten op 150 graden) Heb je geen heat gun, kun je ook een föhn gebruiken. Alleen duurt het dan langer. !!! 

Stap 4. (Matte) Finisher + Duller
De laatste stap van het proces is de Finisher aanbrengen. Angelus Finisher wordt gebruikt na het gebruik van Angelus Leather Paint. De Finisher zorgt voor extra bescherming tegen krassen en schaafplekken. Dit hoeft niet over de verf die gemengd is met de 2-Soft! Ik mix de finisher met de Duller om het een extra matte look te geven. Te veel Duller zorgt voor cracks, dus voeg ongeveer 6-8% toe aan de Finisher (of de verf, dat kan in principe ook, maar is geen aanrader).

Heat Gun
Föhnen is dus voor de 2-Soft essentieel maar voor de verf niet. Wel kan je het gebruiken om de verf sneller te laten drogen zodat je niet steeds hoeft te wachten tussen de lagen door.


Before

After 

 

De nieuwe Vans Old Skool is on fire! 0 20

Vans heeft een nieuwe sneaker en het design is HOT! Als een kick off van het nieuwe seizoen heeft Vans een van zijn meest iconische modellen gebruikt. Vans heeft het klassieke Old Skool sneaker model gebruikt. De schoen heeft een stevig bovenwerk van suède, een enkele opstaande band op de zool, een UltraCush HD-voetbed voor een goed board-gevoel en effectieve impactdemping. De originele Vans-wafelzool van rubber zorgt voor grip en support. De Old Skool is ook voorzien van DURACAP-bevestiging op slijtagegevoelige plekken in het bovenwerk, voor ongeëvenaarde duurzaamheid. Vans heeft al vaker een sneaker ontworpen met een vuur en vlammen design maar dit ontwerp springt eruit!

De sneaker heeft een all-black colorway. De vlammen aan de zijkant zijn het meest opvallende van dit design. De vlammen zijn fel rood en oranje. De sneaker beschikt over een suède detaillering. De Vans Jazz stripe zit boven op de zwarte rubberen zool.

Als je van plan bent om deze Vans Old Skool aan te schaffen moet je helaas nog even wachten. In de U.S. is de sneaker al verkrijgbaar maar wanneer de sneakers de Europese kust zullen bereiken is helaas nog niet bekend. Houd onze releasekalender in de gaten voor meer informatie. Kan je niet wachten en wil je bij onze huidige Vans collectie kijken? Klik dan hier.


Vans On Fire!