Disney fans opgelet! Check de Onitsuka Tiger x Mickey & Minnie Mouse collectie 0 32

Disney fan? Dan is dit perfect voor jou! Asics is een bekend merk en heeft veel verschillende modellen. Een typisch Asics kernmerk zijn de tiger strepen. Onitsuka Tiger is een onderdeel van Asics. Onitsuka Tiger heeft samengewerkt met Disney om de 90ste verjaardag van Mickey & Minnie mouse te vieren. Onitsuka Tiger heeft een aantal sneakers ontworpen als eerbetoon.

De collectie bestaat uit twee klassieke modellen, het eerste model is de Mexico 66 sneaker en het tweede model is de Mexico Delegation. De Mexico 66 is geïnspireerd op verschillende klassieke hardloopschoenen, zoals de Limber sneakers die in 1966 werden ontworpen voor preolympische toernooien. Dit ontwerp is rechtstreeks uit de jaren 60 herontworpen naar een modern design. De Mexico Delegation is een reproductie van de delegatieschoen die tijdens de vlaggenceremonie van de Olympische Spelen in 1968 werd gedragen door de Japanse delegatie.

De sneakers komen in verschillende colorways Red, White en Black. De stijl van de Mickey en Minnie sneakers worden beïnvloed door verschillende klassieke loopschoenen die er waren door de jaren ’60 heen. Op het eerste model, de Mexico 66, bevat Mickey’s hand aan de zijkant op de achterkant van de sneaker. De achterkant bevat een Mickey-pictorgam op de rug. Op het tweede model, de Mexico Delegation zitten op het bovenwerk charmante rouches langs de veters en is er ”Minnie” geschreven aan de zijkant. Op de achterkant zit een sierlijke strikje.


Onitsuka Tiger x Disney ”Minnie Mouse”

Prijs: €140,00
Color: White
Stylecode: D8H0L.0101
Shoplink: Klik hier >>


Onitsuka Tiger x Disney ”Minnie Mouse”

Prijs: €140,00
Color: Black
Stylecode: D8H0L.9090
Shoplink: Klik hier >>


Onitsuka Tiger x Disney ”Minnie Mouse”

Prijs: €140,00
Color: Red
Stylecode: D8H0L.2323
Shoplink: Klik hier >>


Onitsuka Tiger x Disney ”Mickey Mouse”

Prijs: €120,00
Color: Black
Stylecode: D8G4L.9090
Shoplink: Klik hier >>


Onitsuka Tiger x Disney ”Mickey Mouse”

Prijs: €120,00
Color: White
Stylecode: D8G4L.0101
Shoplink: Klik hier >>


Onitsuka Tiger x Disney ”Mickey Mouse”

Prijs: €120,00
Color: White
Stylecode: D8G4L.0101
Shoplink: Klik hier >>

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SW Air Max 97/1 release op Solemart Amsterdam 0 22

Heb jij ons blog over Solemart Amsterdam al gelezen? Daarin hebben we namelijk aangekondigd dat de sneakerbeurs genaamd Solemart nu voor het eerst ook naar Nederland komt. Het evenement wordt georganiseerd door Solebox en de focus ligt vooral op vintage en sneakers die moeilijk te vinden zijn. Na een aankondiging die @solebox en @solemart_official deden, op Instagram en Facebook, over de Air Max 97/1, blijkt dat dit zeker waargemaakt gaat worden!

Daarin werd namelijk duidelijk gemaakt dat de Sean Wotherspoon Nike Air Max 97/1 verkocht zal gaan worden online, in alle Solebox winkels maar ook tijdens Solemart Amsterdam! Dit is voor de bezoekers natuurlijk superleuk nieuws omdat de Air Max 97/1 een echte must-have is voor sneakerheads. En aangezien de sneaker overal waarschijnlijk heel snel uitverkocht zal zijn, is er toch nog een extra kans voor de bezoekers die sinds de eerste beelden al vastberaden te zijn om een paar te coppen.

De Air Max 97/1 van Sean Wotherspoon werd vorig jaar uitgeroepen tot winnaar van de ‘Revolution of Air’-wedstrijd en zal nu eindelijk releasen tijdens de Air Max Day dit jaar (26 maart). Zoals de naam al doet vermoeden, is het model een hybride die bestaat uit twee iconische silhouetten, de Air Max 97 en de Air Max 1. Geïnspireerd door zijn liefde voor vintage kleding, is de schoen uitgerust met een corduroy-bovenwerk en een colorway in retro kleuren. Eerder gingen er al geruchten over waarom Solemart Amsterdam vlak voor Air Max Day georganiseerd zou worden en of het een verband zou hebben. En niets blijkt minder waar, er zal een kraam aanwezig zijn van Nike zelf om bezoekers van het event een kans te geven op een paar Air Max 97/1. Dit is best wel bijzonder want normaal verkoopt Nike zelf, speciale releases alleen online. Bij deze aankondiging wordt ook nog gezegd dat er snel meer info zal komen over hoe dit nou precies zal gaan verlopen.

Moet jij de Air Max 97/1 echt hebben? Dan heb je zeker een goede reden om toch maar even een bezoekje te brengen aan Solemart Amsterdam! Was je al van plan om te gaan, veel succes en hopelijk weet jij een paar te bemachtigen!

Image by: @sean_wotherspoon

 

Tutorial: Custom Air Jordan 1 ‘Silver Tangerine’ 0 22

Het is tegenwoordig helemaal in, je eigen sneakers customizen. En het is ook leuk, want op die manier heb je een paartje dat heel uniek is en dat niemand anders heeft. Maar aangezien sneakers elke dag worden gebruikt kun je niet zomaar elke soort verf gebruiken omdat het er anders snel af gaat. De meeste mensen gebruiken voor customizen Angelus Leather Paint. Naast alleen de verf zijn er ook nog redelijk wat andere benodigdheden als je van plan bent om te gaan customizen.

In de video wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen. Hierbij wil ik wel even zeggen dat ik natuurlijk geen professional ben. Hoe ik het heb gedaan in de video, is gewoon wat ik het geleerd door zelf naar veel tutorials te kijken en uitleg te lezen. En als het gaat om het ontwerp… Je kan natuurlijk zelf bepalen welke kleuren je gebruikt en hoe je dat verdeelt op de schoen.

Een vaste hand is handig voor het customizen, maar heb je dat niet, dan kan je ook tape gebruiken om delen af te plakken. Dus als het jou wat lijkt dan zou ik het zeker een keertje uitproberen. Misschien heb je nog een oud paar dat wel een make-over kan gebruiken of vind je een (wit) paar sneakers in de sale. In de tutorial video gebruik ik een compleet witte Nike Air Jordan 1, die ik in de sale heb gekocht voor €40 omdat de linkerschoen een beetje verkleurd was.

Dit blog dient een beetje als ondersteuning van de tutorial, omdat daar niet heel veel tekst in staat. Het kan zijn dat je genoeg hebt aan alleen de video maar hier nog even wat extra tekst ter ondersteuning. Als jij deze tutorial wil volgen, veel succes maar vooral veel plezier! Helemaal onderaan staan before & after foto’s.


Tutorial: Custom Air Jordan 1 ‘Silver Tangerine’

De benodigdheden:

Stap 1. Het leer voorbereiden met de Deglazer
Dit is de belangrijkste stap van het proces. Met de Deglazer kun je de fabriekslaag van de schoen afhalen zodat je de verf ruimte geeft om aan het leer te hechten. Dus neem hier goed de tijd voor, en ga liever te lang door dan te kort. Want doe je dit niet goed dan kan het zijn dat de verf niet hecht en dat die zal gaan bladderen of cracken. Vooral goed bij de randen boven de zool omdat daar vaak veel lijmresten zitten.

Stap 2. Begin met de eerste laag verf
Dit spreekt eigenlijk voor zich. Maar wat hierbij belangrijk is, is meerdere lagen verf aanbrengen. Er wordt aangeraden om tussen de 5-6 dunne lagen aan te brengen. Als je te dikke lagen aanbrengt zul je dat terugzien in het eindresultaat. Als je de eerste laag hebt gehad, zal die niet volledig dekken en vlekkerig zijn, maar dat hoort zo. Dus niet extra veel verf gebruiken voor de eerste laag want dan wordt het niet egaal.

Stap 3. Verf het zachte materiaal
Voor zacht materiaal zoals stof moet je de Angelus Paint mengen met de 2-Soft met verhouding van 1 op 1 (ratio 1:1). In de video heb ik het uit de losse pols gedaan. Maar wil jij zeker weten dat het niet te veel of te weinig is, dan kun je een mixpotje voor de helft vullen met verf en voor de helft met 2-Soft.

!!! Verf gemixt met de 2-Soft moet met hitte gefixeerd worden na het aanbrengen. Dit doe je door het oppervlak, na het drogen, te verhitten met een heat gun. (3-5 minuten op 150 graden) Heb je geen heat gun, kun je ook een föhn gebruiken. Alleen duurt het dan langer. !!! 

Stap 4. (Matte) Finisher + Duller
De laatste stap van het proces is de Finisher aanbrengen. Angelus Finisher wordt gebruikt na het gebruik van Angelus Leather Paint. De Finisher zorgt voor extra bescherming tegen krassen en schaafplekken. Dit hoeft niet over de verf die gemengd is met de 2-Soft! Ik mix de finisher met de Duller om het een extra matte look te geven. Te veel Duller zorgt voor cracks, dus voeg ongeveer 6-8% toe aan de Finisher (of de verf, dat kan in principe ook, maar is geen aanrader).

Heat Gun
Föhnen is dus voor de 2-Soft essentieel maar voor de verf niet. Wel kan je het gebruiken om de verf sneller te laten drogen zodat je niet steeds hoeft te wachten tussen de lagen door.


Before

After 

 

De nieuwe Vans Old Skool is on fire! 0 20

Vans heeft een nieuwe sneaker en het design is HOT! Als een kick off van het nieuwe seizoen heeft Vans een van zijn meest iconische modellen gebruikt. Vans heeft het klassieke Old Skool sneaker model gebruikt. De schoen heeft een stevig bovenwerk van suède, een enkele opstaande band op de zool, een UltraCush HD-voetbed voor een goed board-gevoel en effectieve impactdemping. De originele Vans-wafelzool van rubber zorgt voor grip en support. De Old Skool is ook voorzien van DURACAP-bevestiging op slijtagegevoelige plekken in het bovenwerk, voor ongeëvenaarde duurzaamheid. Vans heeft al vaker een sneaker ontworpen met een vuur en vlammen design maar dit ontwerp springt eruit!

De sneaker heeft een all-black colorway. De vlammen aan de zijkant zijn het meest opvallende van dit design. De vlammen zijn fel rood en oranje. De sneaker beschikt over een suède detaillering. De Vans Jazz stripe zit boven op de zwarte rubberen zool.

Als je van plan bent om deze Vans Old Skool aan te schaffen moet je helaas nog even wachten. In de U.S. is de sneaker al verkrijgbaar maar wanneer de sneakers de Europese kust zullen bereiken is helaas nog niet bekend. Houd onze releasekalender in de gaten voor meer informatie. Kan je niet wachten en wil je bij onze huidige Vans collectie kijken? Klik dan hier.


Vans On Fire!