17 maart: De Yeezy Powerphase Calabasas ‘Black’ 989

Misschien wel de meest ondergewaardeerde adidas Yeezy die er is, de Yeezy Powerphase Calabasas. Met eerdere releases in het wit en grijs wordt nu de collectie uitgebreid met een Powerphase Calabasas ‘Black’ uitvoering. Het grote voordeel van de Powerphase Calabasas is de prijs, zowel de retail als de resell prijzen liggen ver onder die van de Yeezy Boost modellen.

Net als de vorige releases krijgt de Yeezy Powerphase Calabasas een eenkleurige colorway. De details op de Yeezy is het adidas logo in het groen en rood. Ook is de geprinte Calabasas tekst een detail dat opvalt. Voorlopig is dit de laatste colorway die bekend is op de Calabasas, maar wie weet wat er nog komen gaat!

Yeezy Mafia weet te melden dat de Yeezy Powerphase Calabasas ‘Black’ 17 maart gereleased zal worden. De release zou zowel bij adidas, Yeezy Supply en geselecteerde retailers zijn.


adidas Yeezy Powerphase Calabasas ‘Black’

Releasedatum: 17 maart
Prijs: €135,-
Colorway: Core Black
Stylecode: CG6420
Storelist: Klik hier >>


Previous ArticleNext Article

First Look: Patta x Air Jordan 7 0

Patta en Nike werken al ruim 10 jaar samen en nu, in 2019, gaat Patta voor het eerst hun naam op een Jordan silhouet zetten. De Air Jordan waar Patta en Nike mee aan het werk zijn is de Air Jordan 7.

De details

De colorway die gebruikt wordt bij deze samenwerking op de Air Jordan 7 is een mix van Crème wit en een basis van een bruine overlay. Accenten van zwart en rood zijn de vinden op de midsole en in het midden van de upper. Het Patta logo is te zien aan de voorkant van de midsole en aan de achterkant van de midsole. De speciale heel tab, tong tag en het iconishce Jordan logo, die zich op de enkel bevindt, maken de look helemaal af.

Er komt vandaag (23 april) meer informatie over deze samenwerking tussen Patta en Nike. Dus houd vooral onze blog in de gaten voor deze release en alle andere releases!


Patta x Air Jordan 7
Patta x Air Jordan 7
Image by: @zsneakerheadz
View this post on Instagram

#PattaJordan

A post shared by Patta (@patta_nl) on


Gucci released opvallende sandalen voor SS19 9

Gucci heeft nieuwe sandalen toegevoegd aan de Spring/Summer ’19 collectie. Deze opvallende sandalen zijn uitgekomen in 3 verschillende colorways.

Het Italiaanse merk Gucci heeft nieuwe sandalen uitgebracht die behoren tot de SS19 collectie. De sandalen zijn nu verkrijgbaar in 3 colorways, bestaande uit de kleuren beige, wit en grijs. Doordat Alessandro Michele, de creative director, beschikt het design over het kenmerkende off-kilter design. Het ontwerp is een soort mix van sneakers en sandalen. Ook blijft Gucci het idee van hybridisatie verkennen.

De details

De 3 colorways zijn van verschillende soorten materialen gemaakt. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van leer, mesh, neopreen en rubber. Ook wordt er gewerkt met ambachtelijk, Italiaans vakmanschap. Enkele details zijn de verstelbare riem en de reflecterende panelen. Ook beschikt de sandaal over een rubberen neus. Op het klittenband staat het Gucci logo. Ook staat er op elke zijkant het nummer ’25’.

Vanaf vandaag is het mogelijk om deze sandaal te bestellen in 3 verschillende colorways via gucci.com. Wij verwachten dat dit model ook binnenkort verkrijgbaar zal zijn via ‘Farfetch‘. Houd onze kanalen goed in de gaten om up-to-date te blijven. Aan deze sandaal hangt een prijskaartje van €690,-.


Gucci sandalen

Prijs: €690,-
Colorway: Beige
Stylecode: 564297 98D30 8485

Gucci sandalen

Prijs: €690,-
Colorway: Grijs
Stylecode: 563484 98D10 8461

Gucci sandalen

Prijs: €690,-
Colorway: Wit
Stylecode: 563484 98D10 8475

Gucci sandalen
Images by Gucci

adidas komt met de gerecyclede Futurecraft.Loop 17

adidas lanceert een gloednieuw hardloopmodel. Dit is de Futurecraft.Loop die 100% gerecycled is. Door het terugsturen van gebruikte sneakers worden er gloednieuwe modellen ontworpen. Hierdoor is het ook nog eens een duurzame sneaker.

De samenwerking van adidas met Parley heeft zich volledig uitgebreid. Dit begon in 2015 waarbij garen van upcyclische kunststoffen uit de oceaan en kustlijn werden gebruikt. Hiervan werden er al meerdere modellen ontworpen zoals de Ultra Boost, NMD en Alphabounce. De Futurecraft.Loop is het bewijs dat dit nog uitgebreider kan. Dit is de eerste hardloopschoen die gemaakt is van gebruikte materialen van een oude sneaker. Het is een statement van intentie om verantwoordelijkheid te nemen voor de hele levensduur van adidas zijn producten. Hiermee wil adidas bewijzen dat je van gebruikte sneakers een vernieuwend model kan ontwerpen en dus een duurzaam product kan neerzetten.

In tegenstelling tot de traditionele sneakers die gemaakt zijn van complexe materialen en lijm, is de Futurecraft.Loop volledig gemaakt van TPU. Dit is gesponnen tot garen, vervolgens gebreid, en afgemaakt met een Futurecraft-technologie. Wanneer een consument zijn sneaker terugstuurt naar adidas wordt deze eerst gewassen. Vervolgens gemalen tot pellets en gesmolten om de materialen te maken die nodig zijn voor een nieuw paar. Het model heeft een basis van licht crème. De witte mid-/outsole maakt het ontwerp compleet.

Er is nog niet bekend wanneer de Futurecraft.Loop precies gereleased gaat worden. Een uitgebreidere introductie voor het publiek is momenteel gepland voor de lente/zomer van 2021.


Futurecraft.Loop
Futurecraft.Loop
Futurecraft.Loop
Images by adidas