Skateboarding: Nike SB Nyjah Free 1241

23 jaar zijn en je eigen signature Nike Skateboarding schoen te krijgen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Na een traject van ruim twee jaar is de schoen van Nyjah Huston klaar. Zijn creatie, de Nike SB Nyjah Free, zal een opstap zijn naar nieuwe materialen op skateschoenen.

Nyjah begon als 5 jarige jongen met skateboarden, eenmaal op een plank was hij er niet meer vanaf te slaan. Geen enkele andere sport interesseerde hem meer, Nyjah heeft nog een keer inlineskaten geprobeerd maar die skates gingen direct weer uit. Zijn skateboard was zijn heiligdom. Nu, als 23 jarige, krijgt hij een signature Nike SB schoen. Hierdoor komt hij in een zeer bijzonder rijtje, met legendarische skateboarders als Eric Koston, Paul Rodriguez en Stefan Janoski.


Afbeelding: Nyjah Huston zijn Nike SB Nyjah Free

Zijn grootste zorg was dat de schoen duurzaam zou worden, iedere skateboarder weet hoe het is om een nieuwe schoen na een aantal dagen al helemaal kapot te hebben geskate. Tegen de tijd dat de schoen lekker zit is die meestal helemaal kapot. Daarom is de materiaal keuze gevallen op rubber. Nyjah was skeptisch over dit materiaal, zijn eerste idee was suède. Suède is een van de meest gebruikte materiaal op skateschoenen, met succes. Na het testen van rubber was Nyjah toch om, na twee dagen skaten zaten de schoenen als gegoten! De Free-zool zorgt voor een heerlijk comfort.

Nyjah is zeer betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe schoen. Zo vroeg hij continue aan de testpersonen hoe de schoenen zaten en of de schoenen wel echt lekker waren om mee te skaten. Hij wilde zeker weten dat zijn schoen een van de betere skateschoenen zou worden.

De eerste colorway van Nike SB Hyjah Free is nu verkrijgbaar!


Nike SB Hyjah Free ‘White’

Prijs: €95,-
Colorway: Summit White/Lemon Wash/Anthracite
Stylecode: AA4272-100
Storelist: Klik hier >>Image: Nike & Nyjah Huston

Previous ArticleNext Article

Air Jordan Womens // Top 10 7

De laatste tijd komt Air Jordan met steeds meer nieuwe colorways op verschillende modellen. Daarnaast is het verrassend dat veel van deze nieuwe colorways specifiek voor vrouwen zijn. Daarom hebben wij voor jullie een top 10 samengesteld met daarin de allermooiste Jordans voor vrouwen. Scrol verder om de sneakers te bekijken.


1. Air Jordan 1 Mid SE ‘Hyper Pink’


2. Air Jordan 1 Retro High OG


3. Air Jordan 4 Retro NRG ‘Hot Punch’


4. Air Jordan 1 Rebel XX


5. Air Jordan X Retro


6. Air Jordan 1 Low ‘Black Toe’


7. Air Jordan Legacy 312 ‘Desert Camo’


8. Air Jordan 11 Low WMNS ‘Pink Snakeskin’


9. Air Jordan 1 Mid


10. Air Jordan 1 Retro Premium


Sarenza // Top 10 witte zomer sneakers 24

Hopelijk komt er binnenkort een einde aan het ‘slechte’ weer en komen de zomerse temperaturen langzaam weer te voorschijn. Zodra de zon begint de schijnen zie je dat veel mensen de felle kleuren weer uit de kast trekken. Bij een kleurrijke outfit past natuurlijk perfect een witte sneaker.

Sarenza heeft op dit moment veel witte sneakers in het assortiment. Om jullie te helpen bij het maken van een goede keuze voor de mooiste witte sneakers hebben wij een Top 10 witte zomer sneakers bij Sarenza samengesteld. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder.


1. Nike Air Max 1 | AH8145-110


2. Reebok Classic Leather | 49799


3. Asics Gel-Lyte | HL7W3 0101


4. Nike Air Force 1 | 315122-111


5. Puma Cali | 369155-01


6. Fila Disruptor Low | 1010302.1FG


7. adidas Originals Falcon | EE8838


8. Nike M2K Tekno | AV4789-101


9. adidas Originals U_Path Run | G27637


10. Reebok Club C 85 | CN7753

Uitgelichte afbeelding: Fila


Het adidas ‘Pride’ pack komt uit op 1 juni 10

Binnenkort is het de maand van de LGBTQ+ community. Dit wordt door adidas gevierd met een nieuwe ‘Pride’ pack.

Het nieuwe pack van adidas beschikt over 3 sneakers en 1 paar badslippers. De adidas Continental 80, UltraBOOST ’19 en de Nizza. Deze 3 sneakermodellen behoren samen met de badslippers tot het ‘Pride’ Pack.

Als eerste gaan we het hebben over de ‘Continental 80’. Het retro model beschikt over een off white kleur. Over de strepen op de zijkanten loopt een regenboog. Ook het logo op de tong beschikt over een regenboogkleur evenals het voetbed in de sneaker. De sneaker is gemaakt van leer en heeft een rubberen zool.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

De bekende UltraBOOST 19 van adidas heeft ook een ‘Pride’ make-over gekregen. Dit keer beschikt het model over een kleurrijke upper gemaakt van knit. Ook de tong en het voetbed bevatten een regenboog kleur. Van de neus tot aan de tong heeft de upper een witte kleur, met hier overheen 2 oranje strepen. De 3 kenmerkende adidas strepen op het transparante kooiwerk hebben een opvallende gele en oranje kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

Het Nizza model krijgt ook een nieuw jasje. De rubberen zool beschikt over een kleurencombinatie van groen, blauw en paars. De upper heeft een off white kleur en op de zijkant staat half het adidas Originals logo.


Als laatste beschrijven we de badslipper genaamd Adilette. De band beschikt over 3 verschillende kleuren, groen, blauw en paars. Hierop staat het adidas Originals logo in een witte kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack
Images by adidas

Het is mogelijk om vanaf 1 juni de ‘Pride’ Pack van adidas te shoppen via adidas.com. Houdt onze releasekalender goed in de gaten om op de hoogte te blijven van opkomende sneaker releases.