Nieuw Nike concept voor vrouwen: Unlaced 0 445

De sneaker-cultuur is lang iets voor mannen geweest. Nu wil Nike daar verandering in brengen! Dit doen ze met een nieuw concept: Unlaced. Vroeger stonden rijen van nieuwe in-store releases  vol met jongens en mannen. Maar dat is tegenwoordig niet meer zo. En zeker niet in Nike’s nieuwe showroom, speciaal voor vrouwen, in Parijs.

Een samengestelde selectie sneakers, inclusief uitgebreide maten, innovatieve stijlen en iconische samenwerkingen, vormen de basis van Nike Unlaced. Andere sportmerken hebben al jaren achtergestelde vrouwelijke sneakerconsumenten. Terwijl mannen al lang genoten van een breed aanbod, heeft het vrouwelijke publiek vaak overige items van herenproducten in kleinere maten en uitgebracht in meer vrouwelijke kleuren. Dus dat is iets waar Nike nu echt verandering in wil brengen. Vorige maand onthulde het sportkledingbedrijf “The 1 Reimagined” – een pack samengesteld uit de Air Force 1 en de Air Jordan 1 opnieuw ontworpen. Speciaal voor vrouwen, door een team van 14 materiaalspecialisten en ontwerpers.

Maten uitbreiden 

Ook op limited releases wil Nike dat er zowel vrouwen- als mannenmaten uitgebracht zullen worden. Unisex-maatvoering op geselecteerde klassieke Jordan-stijlen en samenwerkingscollecties zoals Virgil Abloh x Nike The Ten erkent de universaliteit van sneakercultuur en vermindert de frustratie van missen vanwege maten die niet beschikbaar zijn. In het najaar breiden maten zich uit naar iconische silhouetten, waaronder de Nike Air Force 1 en Air Max-lijnen. Dit is een reden waarom de Off-White x Air Jordan 1 White (die zaterdag 3 maart zal releasen), nu verkrijgbaar zal zijn in vrouwen- en mannenmaten.

Off-White x Air Jordan 1 White, nu ook in vrouwenmaten 

Unieke koopbeleving

Nike Unlaced is een wereldwijd digitaal en retailconcept. De selectie wordt gekozen door invloedrijke creatievelingen en stylisten uit New York, Parijs, Londen, Shanghai. Ze willen dat klanten het als een unieke koopervaring beleven. Dit willen ze bereiken door bijvoorbeeld duurzaam materiaal of een bijzondere verpakking.

Iconische modellen gemaakt met duurzame materialen. Waaronder de Nike Flyleather Classic Cortez die is gemaakt met 50 procent gerecycleerde leervezels.

Nieuwe Showroom 

Nu onthult Nike Unlaced, een nieuw op vrouwen gericht shop-in-shop-concept dat op 27 maart online zal lanceren. Bij de showroom in Parijs is een theatrale ruimte die bestaat uit meerdere kamers. Er is een middelbare schoolkleedkamer en een spiegelkamer met Nike’s meest iconische damessneakers. Deze dienen om het belang van de vrouwenkant van het sportkledingbedrijf en het nieuwe concept te laten zien.

Exclusieve diensten 

Van gepersonaliseerde styling tot VIP-lidervaringen (inclusief levering op dezelfde dag en exclusieve uren). Deze diensten die worden aangeboden door Nike Unlaced zijn ontworpen om de toegang tot sneakers voor vrouwen te vergroten. Leden hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om individuele afspraken met gaststylisten te maken. En een door hun gekozen selectie thuis te ontvangen in een speciale verpakking.

Via Nike Unlaced hebben vrouwen toegang tot een breed scala aan colorways in sportschoenen. Waaronder de Nike Epic React Flyknit-hardloopschoen. Daardoor dus ook bredere stylingopties.

Nieuwe inbrengen

Toen sneakers de sport overstegen en trends in straatstijl inluidden, werd samenwerking een belangrijk onderdeel van de sneakercultuur. En zo groeide het uit tot een goede relatie tussen merken en externe creatieve gemeenschappen. Die gemeenschap is voor het merdendeel mannelijk geweest.

Daarom wil Nike nu meer vrouwelijke stemmen pushen. In de afgelopen jaren is dit gestimuleerd door door partnerschappen (bijvoorbeeld de eerder genoemde boetiek Kim en Nordstrom). Een ander voorbeeld is het recente The Reimagined-project, de eerste collectie schoenen van Nike die volledig is ontworpen door een 14 vrouwelijke ontwerpers.

Voor de tweede collectie van The Reimagined zal i.p.v wit een heel ander kleurenschema worden gebruikt. Meer felle colorways. 

Unlaced zal een bredere sneakerselectie in damesmaten bieden. Inclusief de veel besproken Air Jordan-stijlen en modellen van populaire samenwerkingen zoals The Ten van Virgil Abloh. Het biedt ook gepersonaliseerde stylingdiensten gericht op vrouwen. En als laatste toevoeging speciale functies voor leden van Nike. Zoals levering op dezelfde dag en exclusieve winkeltijden.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Binnenkort: Concepts X Nike SB Low ‘Purple Lobster 0 3

10 jaar na de release van de Dunk SB Red Lobster vieren Nike SB en Concept het jubileum van de sneaker. De Concepts X Nike Sb ‘Purple Lobster’ zal snel uitkomen

2018 is het jaar dat de Nike SB Dunk na een aantal rustige jaren weer vaker naar voren komt. Zo zagen we dit jaar de Nike SB Dunk Low ‘Diamond Supply Co.’ collabs. Vlak na deze release kwamen de eerste berichten naar buiten dat er een nieuwe Dunk collab zou komen met Concepts. De ‘Purple Lobster’ wordt de 4e sneaker uit de lobster serie. Eerder zagen we de Red, Blue en Yellow Lobster al.

De sneaker heeft een aantal herkenbare details die verwijzen naar kreeften. Zo zijn de overlays gevlekt, net als een echte kreeft. Voor op de neus van de sneaker zit een groot elastiek. Dit elastiek zit normaal om de scharen van de kreeft, een heel tof detail! De paarse sneaker wordt afgemaakt met een zwarte midsole en een paarse outsole. Buiten deze ‘Purple Lobster’ zijn er ook beelden opgedoken van een ‘Green Lobster’. Deze sneaker heeft dezelfde details als de paarse variant maar komt dan in een groene kleur. Over deze sneaker is verder nog niks bekend!

Deze sneaker komt in het rijtje van toffe Nike SB Dunks die dit jaar uit zijn gekomen, hopelijk belooft dit ook veel goeds voor 2019 en Nike SB. De sneaker komt op 14 december uit bij Concepts, op 15 december bij geselecteerde skatestores en op 17 december op de Nike SNKRS app.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Concepts X Nike SB Low ‘Purple Lobster

Releasedatum: 17.12.2018 – 09:00
Prijs: verwacht €110,-
Colorway: Voltage Purple/Voltage Purple
Stylecode: BV1310-555
Bekijk hier de storelist>>

Images by: Concepts

Concepts X Nike SB Low ‘Green Lobster

Releasedatum: TBA
Prijs: TBA
Colorway: Green
Stylecode: TBA

Images by: Paul Rodriguez

De Air Jordan 11 “Bred” komt terug in 2019 0 6

Air Jordan 11 "Bred"

In december 2016 kwam de Air Jordan 11 “Space Jam” uit. Dit jaar kwam de iconische “Concord” colorway van de Jordan 11 uit. Dan is er nog maar één colorway van de Air Jordan 11 die nog moet komen; de “Bred” colorway. Er wordt verwacht dat de Air Jordan 11 “Bred” volgend jaar december zal releasen.

De “Bred” colorway is gebaseerd op het tenue van de Chicago Bulls waar Michael Jordan speelde. In tegenstelling tot de “Concord” colorway bracht deze sneaker wel successen met zich mee. De Jordan 11 werd namelijk gedragen door Michael Jordan in de 1996 NBA Playoffs en behaalde zijn vierde NBA Championship in de Air Jordan 11. Daarnaast won hij ook nog eens de Finals MVP award in de “Bred’s”.

Air Jordan 11 "Bred"

De Air Jordan 11 heeft de klassieke kleuren Black, White en Varsity Red. Deze kleuren zijn erg populair onder de Air Jordan liefhebbers. Net als de “Concord” heeft de “Bred” colorway het iconische zwarte lakleer net boven de witte midsole. De outsole is rood gekleurd en dit past perfect bij de details op het bovenwerk. Hier zit namelijk een rode Jumpman op de hiel. Ook zal er net als de “Concord” colorway, waarschijnlijk het nummer 45 op de hak staan.

Er zijn nog geen officiële foto’s beschikbaar van de Air Jordan 11 “Bred”. Dit geld ook voor de release informatie van de Air Jordan. Hij zal waarschijnlijk net als de “Concord” €200 gaan kosten. We verwachten dat er volgend jaar meer informatie over deze legendarische Air Jordan 11 zal komen. Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Air Jordan 11 “Bred”

Releasedatum: Verwacht december 2019
Prijs: €200,-
Colorway: Black/White/Varsity Red
Stylecode: 378037-061

Foto’s zijn van de Air Jordan 11 “Bred” uit 1995

Air Jordan 11 "Bred"

Air Jordan 11 "Bred"

Air Jordan 11 "Bred"

Air Jordan 11 "Bred"
Images by FlightClub / Uitgelichte afbeelding by All About Anthony

 

De Air Jordan 1 komt in een Spider-Man thema 0 36

Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story”

Misschien wel een van de meest iconische sneaker komt terug namelijk, de Air Jordan 1 Chicago. Dit keer in een Spider-Man thema. Dit najaar komt de film “Spider-Man: Into The Spider-Verse,” uit en datzelfde geldt voor deze iconische sneaker. De Air Jordan 1 Spider-Man komt uit in zowel kinder als volwassen maten.

De Air Jordan 1 Spider-Man heeft dezelfde colorway als de originele Chicago colorway. Echter heeft de Spider-Man versie wel wat kleine nieuwe details. Bijvoorbeeld het blauwe lipje op de ting waar de Nike Air branding op staat. Deze kleuren refereren naar het rode en blauwe pak dat Spider-Man altijd draagt. Het meest opvallende detail zijn de stippen op het bovenwerk. De stippen zijn transparant en glimmen een beetje. Hierdoor heeft de sneaker een aparte uitstraling. Tenslotte zit er onder de witte midsole van de Jordan een transparante outsole.

De Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story” komt uit op 14 december. Er wordt verwacht dat de Air Jordan 1 €160 zal gaan kosten. Hij zal uitkomen in zowel kinder als volwassene maten.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story”

Releasedatum: 14 december
Prijs: €160,-
Colorway: Gym Red/Black/White-Photo Blue
Stylecode: 555088-602
Bekijk hier de storelist>>

Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story”

Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story”

Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story”

Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story”

Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story”

Air Jordan 1 Retro High OG “Origin Story”