Nieuw Nike concept voor vrouwen: Unlaced 761

De sneaker-cultuur is lang iets voor mannen geweest. Nu wil Nike daar verandering in brengen! Dit doen ze met een nieuw concept: Unlaced. Vroeger stonden rijen van nieuwe in-store releases  vol met jongens en mannen. Maar dat is tegenwoordig niet meer zo. En zeker niet in Nike’s nieuwe showroom, speciaal voor vrouwen, in Parijs.

Een samengestelde selectie sneakers, inclusief uitgebreide maten, innovatieve stijlen en iconische samenwerkingen, vormen de basis van Nike Unlaced. Andere sportmerken hebben al jaren achtergestelde vrouwelijke sneakerconsumenten. Terwijl mannen al lang genoten van een breed aanbod, heeft het vrouwelijke publiek vaak overige items van herenproducten in kleinere maten en uitgebracht in meer vrouwelijke kleuren. Dus dat is iets waar Nike nu echt verandering in wil brengen. Vorige maand onthulde het sportkledingbedrijf “The 1 Reimagined” – een pack samengesteld uit de Air Force 1 en de Air Jordan 1 opnieuw ontworpen. Speciaal voor vrouwen, door een team van 14 materiaalspecialisten en ontwerpers.

Maten uitbreiden 

Ook op limited releases wil Nike dat er zowel vrouwen- als mannenmaten uitgebracht zullen worden. Unisex-maatvoering op geselecteerde klassieke Jordan-stijlen en samenwerkingscollecties zoals Virgil Abloh x Nike The Ten erkent de universaliteit van sneakercultuur en vermindert de frustratie van missen vanwege maten die niet beschikbaar zijn. In het najaar breiden maten zich uit naar iconische silhouetten, waaronder de Nike Air Force 1 en Air Max-lijnen. Dit is een reden waarom de Off-White x Air Jordan 1 White (die zaterdag 3 maart zal releasen), nu verkrijgbaar zal zijn in vrouwen- en mannenmaten.

Off-White x Air Jordan 1 White, nu ook in vrouwenmaten 

Unieke koopbeleving

Nike Unlaced is een wereldwijd digitaal en retailconcept. De selectie wordt gekozen door invloedrijke creatievelingen en stylisten uit New York, Parijs, Londen, Shanghai. Ze willen dat klanten het als een unieke koopervaring beleven. Dit willen ze bereiken door bijvoorbeeld duurzaam materiaal of een bijzondere verpakking.

Iconische modellen gemaakt met duurzame materialen. Waaronder de Nike Flyleather Classic Cortez die is gemaakt met 50 procent gerecycleerde leervezels.

Nieuwe Showroom 

Nu onthult Nike Unlaced, een nieuw op vrouwen gericht shop-in-shop-concept dat op 27 maart online zal lanceren. Bij de showroom in Parijs is een theatrale ruimte die bestaat uit meerdere kamers. Er is een middelbare schoolkleedkamer en een spiegelkamer met Nike’s meest iconische damessneakers. Deze dienen om het belang van de vrouwenkant van het sportkledingbedrijf en het nieuwe concept te laten zien.

Exclusieve diensten 

Van gepersonaliseerde styling tot VIP-lidervaringen (inclusief levering op dezelfde dag en exclusieve uren). Deze diensten die worden aangeboden door Nike Unlaced zijn ontworpen om de toegang tot sneakers voor vrouwen te vergroten. Leden hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om individuele afspraken met gaststylisten te maken. En een door hun gekozen selectie thuis te ontvangen in een speciale verpakking.

Via Nike Unlaced hebben vrouwen toegang tot een breed scala aan colorways in sportschoenen. Waaronder de Nike Epic React Flyknit-hardloopschoen. Daardoor dus ook bredere stylingopties.

Nieuwe inbrengen

Toen sneakers de sport overstegen en trends in straatstijl inluidden, werd samenwerking een belangrijk onderdeel van de sneakercultuur. En zo groeide het uit tot een goede relatie tussen merken en externe creatieve gemeenschappen. Die gemeenschap is voor het merdendeel mannelijk geweest.

Daarom wil Nike nu meer vrouwelijke stemmen pushen. In de afgelopen jaren is dit gestimuleerd door door partnerschappen (bijvoorbeeld de eerder genoemde boetiek Kim en Nordstrom). Een ander voorbeeld is het recente The Reimagined-project, de eerste collectie schoenen van Nike die volledig is ontworpen door een 14 vrouwelijke ontwerpers.

Voor de tweede collectie van The Reimagined zal i.p.v wit een heel ander kleurenschema worden gebruikt. Meer felle colorways. 

Unlaced zal een bredere sneakerselectie in damesmaten bieden. Inclusief de veel besproken Air Jordan-stijlen en modellen van populaire samenwerkingen zoals The Ten van Virgil Abloh. Het biedt ook gepersonaliseerde stylingdiensten gericht op vrouwen. En als laatste toevoeging speciale functies voor leden van Nike. Zoals levering op dezelfde dag en exclusieve winkeltijden.

Previous ArticleNext Article

Het adidas ‘Pride’ pack komt uit op 1 juni 10

Binnenkort is het de maand van de LGBTQ+ community. Dit wordt door adidas gevierd met een nieuwe ‘Pride’ pack.

Het nieuwe pack van adidas beschikt over 3 sneakers en 1 paar badslippers. De adidas Continental 80, UltraBOOST ’19 en de Nizza. Deze 3 sneakermodellen behoren samen met de badslippers tot het ‘Pride’ Pack.

Als eerste gaan we het hebben over de ‘Continental 80’. Het retro model beschikt over een off white kleur. Over de strepen op de zijkanten loopt een regenboog. Ook het logo op de tong beschikt over een regenboogkleur evenals het voetbed in de sneaker. De sneaker is gemaakt van leer en heeft een rubberen zool.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

De bekende UltraBOOST 19 van adidas heeft ook een ‘Pride’ make-over gekregen. Dit keer beschikt het model over een kleurrijke upper gemaakt van knit. Ook de tong en het voetbed bevatten een regenboog kleur. Van de neus tot aan de tong heeft de upper een witte kleur, met hier overheen 2 oranje strepen. De 3 kenmerkende adidas strepen op het transparante kooiwerk hebben een opvallende gele en oranje kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

Het Nizza model krijgt ook een nieuw jasje. De rubberen zool beschikt over een kleurencombinatie van groen, blauw en paars. De upper heeft een off white kleur en op de zijkant staat half het adidas Originals logo.


Als laatste beschrijven we de badslipper genaamd Adilette. De band beschikt over 3 verschillende kleuren, groen, blauw en paars. Hierop staat het adidas Originals logo in een witte kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack
Images by adidas

Het is mogelijk om vanaf 1 juni de ‘Pride’ Pack van adidas te shoppen via adidas.com. Houdt onze releasekalender goed in de gaten om op de hoogte te blijven van opkomende sneaker releases.


Nieuwe Air Jordan 1 Cargo komt in het zwart 9

Een maand geleden introduceerde Jordan een nieuw model, genaamd de Air Jordan 1 Cargo. Toen brachten zij een witte colorway uit en nu is er een zwarte colorway onderweg. De AJ 1 Cargo beschikt over allerlei lagen die over elkaar heen lopen. De ontwerpers van het nieuwe model hebben hun inspiraties gehaald uit reizen en vliegen.

Air Jordan 1 Cargo “Black”

AJ1 Cargo’s nieuwste colorway behoudt de kenmerkende, kruisende lagen op de zijkanten. Door middel van de overlappende lagen zie je de witte Swoosh amper. Op de tong en op de veters zitten kleine oranje details. De upper is gemaakt van leer en textiel, dit zorgt voor een enorm licht en comfortabel gevoel. Op de tong zit een kliksluiting en deze is geïnspireerd op een bagagelabel. Ook de rubberen zool beschikt over een witte kleur. Op de enkel aan de binnenkant staat in witte letters “Inspired by greatness designed for flight”.

In Amerika is de nieuwe colorway al uitgekomen. Wanneer de colorway in Europa zal uitkomen is nog niet bekend, maar wij verwachten dat hij binnenkort verkrijgbaar zal zijn via nike.nl. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


Air Jordan 1 Cargo
Air Jordan 1 Cargo
Images by Nike

Air Max 720 Junior // Top 10 10

De Nike Air Max 720 is een van de populairste modellen van Nike op het moment. Dit model van Nike kreeg zijn release aan het begin van dit jaar en heeft nu al heel veel verschillende colorways gekregen. Een goede reden voor een top 10 dus! En niet zomaar eentje… deze top 10 is namelijk speciaal voor kids!


1. Nike Air Max 720 | AQ3196-005

2. Nike Air Max 720 | AQ3196-004

3. Nike Air Max 720 | AQ3196-400

4. Nike Air Max 720 | AQ3195-601

5. Nike Air Max 720 | AQ3195-600

6. Nike Air Max 720 | AQ3196-001

7. Nike Air Max 720 | AQ3196-100

8. Nike Air Max 720 | AQ3196-003

9. Nike Air Max 720 | AQ3196-006

10. Nike Air Max 720 | AQ3196-006