Dit wil je niet missen! 24 Maart Solemart Amsterdam 1147

Solemart is een paradijs voor sneakerlovers. Het is een evenement waar sneakerheads hun grootste passie kunnen delen met elkaar.

Solemart is een event dat georganiseerd wordt door Solebox. Het komt oorspronkelijk uit Berlijn maar komt dit jaar voor het eerst, ook naar Amsterdam! Het is een dag vol sneakerliefde met vrienden, eten, muziek en nátuurlijk de beste keuze uit unieke sneakers.

Bij dit evenement ligt de focus vooral op vintage en sneakers die moeilijk te vinden zijn. En niet te vergeten, is er ook aanbod voor de toekomstige sneakerheads (de kleintjes) en koopjesjagers. Een variatie aan lokale en internationale collectors en shops zullen een groot aanbod aan sneakers voor je meenemen om je de hele dag mee te kunnen vermaken.

Wanneer is het?

Wil je dit niet missen noteer dan zaterdag 24 maart dan maar in je agenda! Het wordt gehouden in de Westergasfabriek (Transformatorhuis). De deuren zijn geopend van 12:00 tot 19:00. De entreeprijs is €5 en kan alleen aan de deur betaald worden (niet van tevoren).

FREE GIVEAWAY ACTIE!
Kans maken op 2×4 tickets voor Solemart Amsterdam op zaterdag 24 maart? Doe dan snel mee met de FREE GIVEAWAY actie via Instagram. KLIK HIER >>

Heb je na het event nog geen genoeg gehad van al die gezelligheid? Dan organiseert Solemart ook nog een afterparty. Bij dit feestje is het handig om je nieuwe kicks niet meteen aan te trekken aangezien er dan een grote kans is dat ze vies worden. Hierover zal binnenkort meer informatie komen.

Images by: @thomaslindie / EUKicks

 

Previous ArticleNext Article

Nike Air Max Day 🔥 26 maart 2019 117

De maand maart is begonnen en dat betekent dat Air Max Day 2019 steeds dichterbij komt. Bereid je voor op een maand vol met nieuwe releases om het grote succes van de bekende sneakers te vieren!

26 maart vindt het jaarlijkse event plaats om het grote succes van de Nike Air Max modellen te vieren. Deze specifieke datum is gekozen omdat op die dag, 32 jaar geleden, de eerste paar Air Max sneakers gereleased werden. Vanaf dat moment tot op heden zijn de Nike Air Max silhouetten niet meer weg te denken uit de sneakerwereld.

De geschiedenis

Ondanks dat de lancering van de eerste Air Max in het jaar 1987 de start was van het grote succes, was dit niet de eerste sneaker van Nike waarin lucht verwerkt zat in de zool. Deze techniek werd namelijk al in de jaren ’70 gebruikt. De eerste Air Max, de Nike Air Max 1, was echter wel de eerste sneaker die het gebruik van lucht zichtbaar maakte met de transparante Air unit. Het gebruik van deze Air unit was het geweldige idee van Tinker Hatfield. Hij heeft de Nike Air Max 1 ontworpen met het idee dat de sneaker luchtig, flexibel en comfortabel moest zijn. Doordat de Air Max 1 enorm verschillend was van de andere sneakers op dat moment, werd het direct een groot succes. Geen wonder dat Nike het gebruik van de Air unit volop heeft voortgezet door het uitbrengen van nieuwe, originele modellen en vele verschillende colorways.

image by: Nike

Terugblik op 2018

Afgelopen jaar zijn er verschillende hoogtepunten geweest rondom de jaarlijkse Nike Air Max Day. Eén van de mooiste releases was de Nike Air Max 1/97 Sean Wotherspoon. Ook lanceerde Nike deze maand een nieuw Air Max silhouet. Dit was de Nike Air Max 270. Deze sneaker kreeg de dikste Air unit (32 mm) tot op dat moment.

Nu, in 2019, maakt de Nike Air Max 720 daar echter verandering in. Dit model heeft namelijk een Air unit van 38 mm dikte. Naast de lancering van de Nike Air Max 270, zagen we ook nog vele andere colorways gereleased worden.

Verder in de maand maart begon ook de Nike On Air contest. Er werden verschillende designworkshops gehouden in 6 grote steden in de wereld. Dit waren Parijs, Londen, New York, Seoul, Shanghai en Tokio. Per stad mochten deelnemers hun eigen ontwerp maken. Uit alle ontwerpen werden er drie per stad uitgekozen die verder mochten in de competitie. Na een verdere uitwerking van de gekozen ontwerpen in 3D, kon er gestemd worden op het favoriete model per stad. De winnaars hebben vervolgens hun eigen ontwerpen werkelijkheid zien worden.

Image by: Nike

Nike Air Max Day 2019

Dinsdag 26 maart is het zo ver, dan vindt de jaarlijkse Nike Air Max Day weer plaats. Rondom deze dag zullen er veel vette releases droppen om het succes van de Air Max modellen te vieren. Nike houdt zich echter nog behoorlijk stil rondom de Air Max Day. Dit zorgt voor veel geruchten op het gebied van aankomende releases. Zo is al een tijdje geleden de ‘Have A Nike Day’ collectie bekend gemaakt. Velen verwachten dat de sneakers uit deze collectie zullen releasen op en rondom de Nike Air Max Day, maar zekerheid wordt helaas nog niet geboden vanuit Nike. Ditzelfde geldt voor een eventuele release van één van de winnende ontwerpen van de Nike On Air Contest, namelijk de Nike Air Max 97 “Neon Seoul”. Hiervan zijn nu namelijk wel originele Nike foto’s te vinden, maar verder is er nog weinig duidelijkheid.

Image by: Nike

Nike Air Max Day 2019 blijft voorlopig nog even een verrassing op het gebied van aankomende releases. Zodra er meer bekend wordt, laten wij jullie dat zo snel mogelijk weten. Houd Sneakerjagers dus vooral in de gaten voor de laatste updates!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Sneakerness Amsterdam komt er weer aan! 146

Door het jaar heen zijn er talloze sneaker evenementen. In Nederland, Europa, Amerika, grote evenementen, kleine, nieuwe, ze zijn er in alle formatenm en plaatsen. Een van de meest bekende EU-evenementen, Sneakerness zal in juni weer naar Nederland komen. Op het evenement kunnen we twee dagen genieten van de beste sneakers, streetwear, kunst en muziek in de Sneakerscene.

Bijna elk jaar komt Sneakerness wel weer naar Nederland. In de beginjaren van Sneakerness vond het evenment voornamelijk plaats in Amsterdam. Na een aantal jaar ging de focus langzaam ook naar de havenstad Rotterdam, maar voor de volgende editie gaan ze weer knallen in onze hoofdstad Amsterdam. Het evenement vindt plaats in de bekende Kromhouthal, waar Sneakerness al vaker een evenement heeft georganiseerd. 

Waar in andere steden, zoals Rome en Milaan hype sneakers, zoals Yeezy’s en off-white x Nike centraal staan blijft Nederland lekker nuchter. Zoals we allemaal weten is de Air Max 1 of überhaupt een Air Max de meest geliefde sneaker in Nederland. We kunnen daarom al wel zeggen dat voor iedere Air Max liefhebber een must is om Sneakerness te bezoeken, omdat veel private Air Max sellers, zoals we gewend zijn, aanwezig zullen zijn.

Datum: Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019
Plaats: Kromhouthal, Amsterdam

Tickets voor Sneakerness Amsterdam zijn nu verkrijgbaar, maar wacht niet te lang! Bemachtig daarom snel jouw ticket via deze link en check het Facebook evenement voor meer info en updates!

Wil jij nog even kijken hoe Sneakerness Rotterdam er eind 2018 aan toe ging? Check dan ff de video hieronder! 

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Social Status X Air Jordan 6 RELEASE: donderdag 21 februari 141

Het is eindelijk zo ver. De Social Status X Air Jordan 6 NRG ‘PONY HAIR’. Hier hebben veel sneakerfans op gewacht. Op 14 februari werd deze premium editie al gereleased bij Social Status tijdens het NBA All-Star Weekend. De grotere release van deze populaire sneaker is op donderdag 21 februari bij Nike.

Sinds het begin is de Jordan 6 altijd een van Jumpman’s meest iconische sneakers geweest. De Social Status x Air Jordan 6 NRG ‘PONY HAIR’ laat precies zien wat deze sneaker zo bijzonder maakt. Deze premium editie heeft een ingetogen kleur in vergelijking met de andere modellen. Toch heeft deze sneaker enkele klassieke kenmerken van het Jordan Brand in zich. Dit is gecombineerd met een opvallend ontwerp. Zo is er gebruik gemaakt van bijzondere materialen zoals ponyhaar. De sneaker is geïnspireerd door Michael Jordan zijn succes. De Air Jordan 6 was ook de sneaker waarin Michael Jordan in 1991 zijn eerste NBA-kampioenschap won.

Social Status X Air Jordan 6 NRG ‘PONY HAIR’

Deze Air Jordan 6 is voorzien van een zwarte onderlaag met slangenhuid over de bovenkant. Het opmerkelijke detail van de sneaker is dat er gebruik is gemaakt van slangenprint en koeienhuid. Dit is aangebracht op de hiel, de zijkant en aan de voorkant van de sneaker. Het Jumpman-logo is te zien op de tong van de sneaker. Michael Jordan is ook de inspiratie van de sneaker. Hij werd ook wel de “Black Cat” genoemd. Daarom is de sneaker ontworpen met twee kleuren: zwart en concord. De Social Status X Air Jordan 6 NRG ‘PONY HAIR’ haalt zijn inspiratie uit de locatie van het evenement. Dit is te zien aan de kleur details op de sneaker. Concord-accenten zorgen voor een mooi contrast op de Jumpman-tong, het lipje van de hiel en wat accenten op de midsole.

De Social Status X Air Jordan 6 NRG ‘PONY HAIR’ is op 14 februari al gereleased bij Social Status zelf tijdens het NBA All-star Weekend. De volgende grote release zal plaatsvinden op donderdag 21 februari bij Nike en zal €190 gaan kosten. Blijf op de hoogte via de releasekalender.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Images: Sneakerjagers