Dit wil je niet missen! 24 Maart Solemart Amsterdam 0 580

Solemart is een paradijs voor sneakerlovers. Het is een evenement waar sneakerheads hun grootste passie kunnen delen met elkaar.

Solemart is een event dat georganiseerd wordt door Solebox. Het komt oorspronkelijk uit Berlijn maar komt dit jaar voor het eerst, ook naar Amsterdam! Het is een dag vol sneakerliefde met vrienden, eten, muziek en nátuurlijk de beste keuze uit unieke sneakers.

Bij dit evenement ligt de focus vooral op vintage en sneakers die moeilijk te vinden zijn. En niet te vergeten, is er ook aanbod voor de toekomstige sneakerheads (de kleintjes) en koopjesjagers. Een variatie aan lokale en internationale collectors en shops zullen een groot aanbod aan sneakers voor je meenemen om je de hele dag mee te kunnen vermaken.

Wanneer is het?

Wil je dit niet missen noteer dan zaterdag 24 maart dan maar in je agenda! Het wordt gehouden in de Westergasfabriek (Transformatorhuis). De deuren zijn geopend van 12:00 tot 19:00. De entreeprijs is €5 en kan alleen aan de deur betaald worden (niet van tevoren).

FREE GIVEAWAY ACTIE!
Kans maken op 2×4 tickets voor Solemart Amsterdam op zaterdag 24 maart? Doe dan snel mee met de FREE GIVEAWAY actie via Instagram. KLIK HIER >>

Heb je na het event nog geen genoeg gehad van al die gezelligheid? Dan organiseert Solemart ook nog een afterparty. Bij dit feestje is het handig om je nieuwe kicks niet meteen aan te trekken aangezien er dan een grote kans is dat ze vies worden. Hierover zal binnenkort meer informatie komen.

Images by: @thomaslindie / EUKicks

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

All you need to know: SNEAKERNESS 2018 0 243

Zaterdag 19 mei is het zover… Sneakerness Amsterdam 2018 in de Kromhouthal! Als jij van plan bent om te gaan, kan het zijn dat je nog niet precies weet hoe je daar komt of hoelaat het begint. Daarom hier alle informatie op een rijtje. Als jij benieuwd bent, scroll dan snel verder!

Kaarten

De voorverkoop van de pre-sale kaarten eindigt a.s zaterdag 19 mei, uiterlijk om 9.00 uur. Pre-sale kaarthouders mogen als eerste binnen. Pas dan gaat de kassa open gaat voor de kaartverkoop aan de deur. Dit kan tot meer dan een uur duren, wees hiervan bewust! Aan de deur kaarten kopen kan het hele weekend. Zaterdag €15 en zondag €12. Kinderen tot 12 jaar oud krijgen gratis toegang.

Datum: 19 & 20 mei 2018
Tijd: Zaterdag 12:00 – 18:00 uur / Zondag 12:00 – 17:00
Locatie: Kromhouthal 
Adres: Klönneplein 2 Amsterdam

Vervoer:

Vanaf Amsterdam CS: Er is een GRATIS veerboot die je van de achterkant van Amsterdam Centraal naar de evenementlocatie brengt! Het is de veerboot rechts, bestemming “IJPLEIN”

Parkeren: is gratis in de nabije omgeving van de evenementlocatie.

!!! LET OP!!! Er is GEEN PINAUTOMAAT op de evenementlocatie of in de nabije omgeving (500+ m). Zorg ervoor dat je genoeg geld meeneemt van thuis! Dit omdat de meeste verkopers alleen cash accepteren. 

Wat kan je verwachten op het evenement?

  • Bespokes speciaal gemaakt voor Sneakerness 2018
  • DJ-sets
  • Art Gallery
  • Barber- & tattoo’shop’
  • De meest unieke sneakers
  • Een food corner
  • CREP protect cleaning stand
  • Veel sneakerheads en gezelligheid!

Voor wie Sneakerness gaat bezoeken, veel plezier en hopelijk kan jij jouw Holy Grail vinden! En lukt dat niet, hopen wij dat je alsnog een toffe dag zal hebben.

 

UPDATE: Sneakerness Amsterdam 2018 0 305

Eerder in een blog hadden wij al aangekondigd dat Sneakerness opnieuw zijn terugkeer zou maken naar Amsterdam. In dat blog stond al wat info over de komende editie in de Kromhouthal. Maar nu hebben we nog meer info voor jullie over Sneakerness Amsterdam 2018!

Sneakerness werkt elke editie weer samen met veel andere organisaties/bedrijven. Dit zijn de bevestigde merken/sponsoren tot nu toe: Crep Protect, Swatch, Jameson, Cameranu.nl, Kangaroos, Footlocker, Orange Jungle, Overkill, Xite, 2K Games, The New Originals, Sneakerbaas.

Het thema 

Ook is het thema van dit jaar bekend gemaakt. Het thema van dit jaar is “1 of 1”. De cultuur van super exclusieve sneakers, ontworpen door de meest loyale klanten van het merk Nike. Een kunstvorm die wordt gefaciliteerd door het merk, maar ook een ambacht die wordt beoefend door professionele vakmannen die hun eigen Bespoke-ateliers runnen, zonder ondersteuning van het merk Nike.

Om dit thema tot leven te brengen zal er een expositie zijn van 20 paar Bespokes die in het bezit zijn van Nederlanders. Daarnaast heeft Sneakerness twee vakmannen benaderd om exclusieve sneakers te maken voor dit event. Deze sneakers worden ontworpen in samenwerking met echte liefhebbers. Jaimie van Heije is eigenaar van en chef in een aantal geweldige Amsterdamse restaurants. De andere partij is New Originals een jong en fris streetwear label uit het centrum van Amsterdam.

De ontwerpfase en productie van deze unieke sneakers worden vast gelegd in Sneakerness Stories. In deze documentaires staan vakmanschap en passie centraal. Passie voor authenticiteit, kwaliteit en traditioneel ambacht. De sneakers zullen worden tentoongesteld tijdens Sneakerness op een wand vol met 1 of 1 Nike’s. Hier zullen ook de documentaires worden vertoond. Online zal er veel aandacht uitgaan naar het eindproduct, de samenwerking en de documentaires.

Second stop of the season, AMSTERDAM the 19./20. MAY . Tickets are available–> https://www.eventbrite.nl/e/tickets-sneakerness-amsterdam-2018-44143404110?aff=es2_________________________- SNEAKERNESS ZÜRICH 2018 🗓 05/06 MAY📍OERLIKON HALLE 622 🛒 – SNEAKERNESS AMSTERDAM 2018 🗓 19./20 MAY📍KROMHOUTHAL 🛒______________________________http://instagram.com/sneakernesshttp://instagram.com/sneakerness.chhttp://instagram.com/sneakerness.fr______________________________#Sneakerness2018 #Sneakerness #SneakernessZurich #SneakernessParis #SneakernessWarsaw #SneakernessCologne #SneakernessDusseldorf #SneakernessAmsterdam #SneakernessBerlin #SneakernessMoscow #SneakernessJohannesburg #SneakernessRotterdam

Geplaatst door Sneakerness op maandag 23 april 2018

Als jij een echte sneakerhead bent kan je dit dus echt niet missen. Noteer daarom 19 & 20 mei 2018 groot in je agenda of koop hier alvast tickets!

Recap Solemart Amsterdam 2018 0 294

24 maart 2018 was het zover, Solemart Amsterdam 2018. De eerste editie in Nederland. Het werd gehouden in het Transformatorhuis naast de Westergasfabriek. Van 12:00 tot 19:00 kon je op zoek gaan naar jouw holy grail.

Zelf hebben wij Solemart afgelopen weekend ook bezocht. Ondanks dat het pas de eerste editie was, was het heel druk. Het Transformatorhuis is niet heel groot dus een uur na openingstijd was het binnen helemaal vol. Er waren bezoekers én verkopers uit heel Europa. En vooral veel heat! De meest hyped sneakers werden er verkocht. Bijvoorbeeld alle Nike x Off-White modellen, nieuwe en oude Yeezy’s en veel exclusieve Air Max 1’s en Jordans. Sommige waren zelfs zoveel waard dat je ze niet aan mocht raken.

Tegenover het terrein van de Westergasfabriek is een Q-park dus dat is lekker dichtbij. Buiten naast het Transformatorhuis had je nog twee foodtrucks waar je eten en drinken kon halen. Binnen had je ook een gedeelte waar je kon zitten en wat kon drinken. En helemaal achterin de zaal stond iets wat zeker niet te missen was: de Solebox Sean Wotherspoon van (busje). Hierin hadden ze een selectie aan Sean Wotherspoon Air Max 97/1’s meegenomen. Hiervoor was er een live raffle tijdens het event. Voor de bus stond een tafel met een pot waar je een raffle kaartje in kon doen. Dit kon vanaf 12:00 en om 15:00 zouden de winnaars bekend worden gemaakt.

De Air Max 97/1 Sean Wotherspoon 

De Air Max 97/1 waren toch wel het gesprek van de dag op Solemart. Er liep een enkeling rond die ze al eerder hadden bemachtigt en ze dus aan had maar ook mensen die ze eerder die dag hadden opgehaald in de stad van Amsterdam. Ondanks dat waren er superveel inschrijvingen voor de raffle. Uiteindelijk deden er zoveel mensen mee dat het te druk werd binnen. Daarom werd iedereen, voor de bekendmaking, naar buiten gebracht. Hier stond iedereen in een grote kring en in het midden stonden mensen van de organisatie. Ook Brainpower was aanwezig en maakte een paar winnaars bekend. Het was chaos maar gelukkig gunden de mensen elkaar wel om te winnen. Dus er werd ook steeds geapplaudisseerd als er iemand had gewonnen. Het was een bijzondere ervaring. Al die chaos en drukte voor één schoen.

Iedereen die heeft gewonnen bij de raffle: gefeliciteerd! Hopelijk zal je er nog heel lang van genieten. De eerste editie van Solemart Amsterdam was zeker een succes! Hopelijk komt er een tweede editie. We hebben ook nog foto’s gemaakt voor de mensen die er niet bij waren of voor wie gewoon nog even wil nagenieten. Thanks Solebox voor de toffe dag!