Air Max Day 2018 line-up 2840

Air Max day 2018 valt dit jaar op 26 maart en komt dus steeds dichterbij. Het is een dag die volledig in het teken staat van verschillende Air Max modellen. Op deze dag worden er meerdere paar sneakers in een keer gereleased met als doel om het publiek te informeren over oude en nieuwe modellen. Nike heeft daarover al wat informatie naar buiten laten komen tijdens een pre-launch.

In Shanghai werden tijdens een pre-launch evenement de nieuwe modellen van dit jaar gepresenteerd. Er komen onder andere schoenen uit in OG colourways maar ook releases die weer opnieuw uitgebracht zullen worden zoals het Animal Pack. Ook twee opvolgers van ‘The Ten’ door Virgil Abloh zullen erbij zitten. In deze blog kan je hier meer over lezen.

Sommige modellen zoals Air VaporMax Plus, Air Max 93, Air Max 180 en een colourway van Air Max 270 zijn nu al verkrijgbaar via Nike SNEAKRS. Klik hier om alle modellen te bekijken en/of te shoppen.

Hieronder staat de line-up van Air Max Day 2018 ook al op een rijtje. Met foto’s die gemaakt zijn tijdens de pre-release en wat informatie over de schoen zelf.


 

Air Max 270 in drie nieuwe colourways 

De onlangs onthulde Air Max 270 zal ook bijdragen aan de herdenking van Air Max Day met nieuwe kleurstellingen. Het nieuwe model is de eerste Air Max-sneaker die specifiek is ontworpen voor lifestyle. Dit model heeft een grote heel bag van 32 mm ​​en is daarmee de hoogste op een Air Max-sneaker tot nu toe.

Air Max Vapormax 2.0 Flyknit

De innoverende hardloopschoen van Nike die gedurende 7 jaar is ontwikkeld, is alweer vernieuwd. De Nike Air VaporMax Flyknit 2 heeft de meeste Air tot nu toe aangezien het onder de schoen aan een stuk door loopt. Daardoor voelt de schoen heel licht en flexibel. Voor de Nike collectie ‘The Ten’ van Virgil Abloh, van het modemerk Off-White, is Nike VaporMax al gebruikt. De nieuwe modellen lijken dan ook veel op de VaporMax uit ‘The Ten’ alleen dan in twee nieuwe colourways.

Nike Air Max 1/97 ‘Vote Forward’ SW

Sean Wotherspoon, een van ’s werelds beroemdste verzamelaars van vintage schoenen en kleding, ontwierp de Air Max 1/97 SW voor Vote Forward 2017. Het design is gekozen door middel van stemmen. Het ontwerp laat zijn passie voor de cultuur van de jaren 80 zien, en tegelijkertijd ook de invloed van vintage petten van corduroy, zijn eigen geliefde Virginia en LA, en zijn twee favoriete sneakers: de Air Max 1 en de Air Max 97.

Air Max Atmos Animal Pack 2.0

Voor Air Max Day 2018 komt Nike met de Air Max Atmos Animal 2.0 Pack.Het ontwerp van de Japanse boetiek plaatst een pony-geïnfundeerd bovenwerk en combineert een cheetah-, zebra- en tijgerprint. Atmos en Nike zetten, met de komst van de derde re-release, de traditie voort van het terugbrengen van de iconische samenwerkingen. Wil je meer weten over dit model? Klik dan hier.

Air Max 180 ‘Ultramarine’ 

Ook het iconische Air Max 180 model keert weer terug. De sneaker maakte zijn debuut in 1992 en heeft 180 graden zichtbare lucht. En om de nadruk te leggen op het verleden hebben ze als coulourway gekozen voor een OG genaamd ‘Ultramarine’.

Air Max 93

Een ander iconisch model dat ze weer terugbrengen is het Air Max 93-model dat het model Air Max 180 overtreft dankzij het blootstellen van 270 graden lucht in plaats van 180. Bovendien werd een kraag van neopreen toegevoegd voor meer comfort en gemakkelijk in- en uitstappen.

Air VaporMax 97

De Nike Air VaporMax 97 bevat een combinatie van de twee iconische voorbeelden van Air uit het verleden en het heden. De Air Max 97 heeft dezelfde iconische designlijnen en het bovenwerk volgt het voorbeeld van de revolutionaire Air-Sole unit over de gehele lengte die de Air VaporMax ook heeft.

Vanaf linksboven: Nike VaporMax Flyknit 2.0, Nike Air Max 93, Nike Air Max 180, Nike Air Max 270, Nike VaporMax Plus, Nike Air VaporMax 97 and Air Max 1/97 Vote Forward SW

 

Als je op de hoogte wil blijven over exacte releasedatums houd dan onze releasekalender in de gaten.

 

 

Previous ArticleNext Article

Nike Blazer Mid Vintage ‘University Red’ 1

De Nike Blazer Mid Vintage is langzamerhand steeds meer aan het terug komen. Na de release van “The Ten” Nike Blazer heeft deze sneaker een flinke boost gekregen. De Nike Blazer Mid wordt dit keer bekleed met een frisse University Red colorway met zilveren Swoosh.

De Nike Blazer kwam voor het eerst uit in 1973 en was die tijd de beste basketball schoen van Nike. De sneaker had een lederen upper, nylon tong en rubberen zool. Een rubberen zool was die tijd het fijnst voor de basketballers. George Gervin, een Amerikaanse basketballer, maakten de Nike Blazer populair. George Gervin droeg elke wedstrijd de Nike Blazer. In 1980 groeide Nike bij de skate community en ontplofte in 2002. Skaters gebruikten voor het skateboarden de Nike Blazer, omdat de Nike Blazer een ruwe en stugge zool had.

Nike Blazer Mid Vintage ‘University Red’ Details

De upper van de sneaker is gemaakt van een zacht rood suede. Een grote zilveren swoosh is te vinden op de zijkant van de sneaker gecombineerd met een zilveren hiel. Het bovenwerk zit bovenop een frisse witte rubberen mid en outsole.

De Nike Blazer Mid Vintage komt binnenkort uit via 43Einhalb voor €100,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws!


Nike Blazer Mid Vintage
Nike Blazer Mid Vintage
Nike Blazer Mid Vintage
Images by Nike

Ellesse komt met een Semi-Palla Pack! 4

De laatste paar jaar is het bedrijf Ellesse naast tennis ook ontzettend populair geworden als streetwear. Wat we nog niet hebben gezien is een nieuw paar sneakers van het merk. Plots gaat daar opeens verandering in komen. En hoe! Het bedrijf heeft twee paar sneakers naar buiten gebracht die ze gaan releasen binnen het Semi-Palla Pack. Naast deze Pack gaan ze ook nog een kledinglijn uitbrengen.

De ondernemer Leonardo Servadio richte het bedrijf in 1959 op. De naam van het bedrijf is afkomstig van de initialen van de oprichter, L.S. In haar eerste jaren stond het bedrijf vooral bekend om de skie en tennis artikelen. Ze hebben de inspiratie van het logo dan ook uit een tennisbal gehaald. Inmiddels staat het bedrijf, onder de jongeren, bekend als een top streetwear merk. overal waar je kijkt komt wel iemand voorbij met een kledingstuk van het merk.

Closer look

Ellesse gaat dus twee colorways uitbrengen. Een witte colorway met een aantal unieke kleurrijke details en een zwarte colorway die iets rustig oogt, maar heel erg sterk uit de verf komt. De basis van de body bevat een witte kleur en is met lederen stof aangebracht. Daarnaast zitten er een aantal leuke details op de body. De toebox is gemaakt van een synthetische stof en beschikt over een rode kleur. Op de zijkant van de sneaker zijn twee zelfde soort overlays geplaatst met dezelfde stof. Nog een rode en een oranje. Dit geeft de huisstijl van het bedrijf weer. De hiel is gemaakt van stevig rubber en daarop staat het logo van het bedrijf. Tevens heeft de midsole een witte kleur en hebben ze in het midden met de kleuren rood, oranje en blauw leuke details eraan toegevoegd.

Zoals ik al zei oogt de zwarte colorway iets rustiger. De gehele body is dan ook bedekt met een zwarte kleur. Toch beschikt de colorway over een aantal leuke details. De basis van de upper bestaat voornamelijk uit een zacht suède stof. Daarnaast bevinden er zich verschillende vlakken met een synthetische stof op de sneaker, dit is in precies hetzelfde patroon geplaatst als op de witte colorway. De midsole heeft een zwarte kleur en ook hier hebben ze in het midden met de kleuren rood, oranje en blauw leuke details aan de sneaker toegevoegd. De hiel is van rubber en ook hier staat het Ellesse logo.

Deze twee beauty’s komen aankomende zaterdag 22 juni uit. Op dit moment kunnen we zeggen dat ze in ieder geval $115 gaan kosten. Helaas is het nog niet bekend hoeveel de sneakers in euro’s gaan kosten. Wil jij een van deze twee paartjes heel graag hebben of wil je ze zelfs allebei? Houdt onze Releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


Images by: Ellesse

Virgil Abloh toont twee nieuwe Off-White x Nike SB Dunk’s 12

Het zijn wellicht de meest gewilde collabo sneakers van het moment. We hebben het natuurlijk over de Off-White x Nike collecties. De welbekende ‘The Ten’ collectie verscheen voor het eerst in 2017. Twee jaar later en de Off-White en Nike collabs blijven uitkomen. Waar de meeste modellen nieuwe colorways krijgen heeft Virgil Abloh nu een nieuw model laten zien op zijn Instagram, namelijk de Nike SB Dunk Low. Opvallend is dat deze release in samenwerking is met Futura.

De volgende release zal toch nog wel wat overeenkomsten hebben met de vorige. Zo zien we dat er twee colorways komen. Één daarvan lijkt veel op de Air Jordan 1 High ‘UNC’ colorway, met baby blauwe en feloranje details. 

De tweede colorway is volledig nieuw. Een feloranje upper gaat hand in hand met donkerblauwe details. De signature Futura details zien we terugkomen in de translucent outsole en het middenpaneel achter de swoosh. Op de zijkanten zien we de standaard Nike x Off-White tekst staan. Dit keer staat er ook de tekst Nike Dunk Low op.

Dunk
Dunk
Images by Hypebeast