De nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 1300

Iedereen is bekend met de Nike Mercurial. De voetbalschoenen zijn in het leven geroepen in 1998 door Nike met als grootste speler die hem droeg: Ronaldo Lima. De schoen stond volledig in het teken van een ultieme snelheid door de schoen zo ligt mogelijk te maken. Nike is sinds 1998 bezig met het continue ontwikkelen van een nog lichtere en betere voetbalschoen. Nu 20 jaar later heeft Nike de Mercurial een volledig nieuwe look gegeven. Dit is de Nike Mercurial Superfly 360.

De Nike Mercurial Superfly 360 is een voetbalschoen met een 360 graden Flyknit stof. Dit betekent dat de Nike Mercurial Superfly 360 volledig bestaat uit Flyknit. Dit is uniek omdat dit nog nooit eerder vertoond is op een voetbalschoen.

Daarnaast heeft Nike het zwaarste element van de Nike Mercurial veranderd. Dit is namelijk de soleplate. De soleplate is bij Nike Mercurial Superfly 360 gespleten in 2 delen. Dit is te vergelijken met de poot van een cheetah. Naast dat dit zorgt voor een nog lichtere voetbalschoen is het ook zeer uniek. Nog nooit eerder is er een voetbalschoen uitgebracht dat een gespleten soleplate heeft.

De Nike Mercurial Superfly 360 beschikt over een All Conditions Control technologie. Dit zorgt ervoor dat je ongeacht het weer altijd een goede controle zou houden over de bal. Bij de Nike Mercurial Superfly 360 hebben ze dit gedaan door middel van iets dikkere lijnen over de Flyknit stof. Waardoor de bal tussen een soort “drempels” blijft liggen.

Daarnaast is de Dynamic Fit collar “het sokje” lager dan bij de voorgaande Nike Mercurial Superfly 5. Dit is gedaan om het gewicht nog verder omlaag te brengen van de Nike Mercurial Superfly 360.

De Nike Mercurial Superfly 360 is in eerste instantie uitgebracht in een oranje colorway met een zwarte swoosh. Daarnaast is de soleplate van chrome wat dus mee reflecteert met het licht.

De geruchten gaan dat er ook een zwarte colorway van de Nike Mercurial Superfly 360 zal komen, maar hiervan houden we jullie op de hoogte via FC Sneakerjagers.

Nike Mercurial Superfly 360

Releasedatum: 14 februari 2018
Color: Total Orange/ Black/ Chrome
Stylecode: AH7365-810
Shoplink: >> hier <<

 

Previous ArticleNext Article

UNDERCOVER X Nike Daybreak 16

Tijdens de Paris Fashion Week in september 2018 hebben we de eerste beelden gezien van de Undercover x Nike Daybreak. Tijdens de fashion week werden er twee colorways tentoongesteld, ‘Lucky Green’ en ‘Black’.

Over UNDERCOVER
Het Japanse Undercover label staat bekend om zijn gewaagde keuzes in design. De oprichter en eigenaar, Jun Takahashi, houdt zich nooit in. Nike en Undercover zijn van plan twee colorways uit te brengen vol minimalistische details en bulky effecten. 

De ‘Black’ variant komt bijna geheel in het zwart. De sneaker beschikt over verschillende materialen zoals nylon en suède. De Swoosh is van leer en past mooi bij de gespikkelde tussenzool. Een mooi detail bij de sneaker is de tekst die terug te vinden is op de tussenzool.

De ‘Lucky Green’ beschikt over een groene base met rode accenten op de Swoosh en veters. Deze colorway is ongetwijfeld meer opvallender dan zijn voorgangers. De sneaker beschikt over suède overlays op de voorvoet, hak en bovenwerk. Een klassieke wafel zool maakt het ontwerp compleet.

UNDERCOVER X Nike Daybreak ‘Black’

UNDERCOVER X Nike Daybreak ‘Lucky Green’

Air Jordan 33 komt in een “Cement Grey” colorway 16

Voordat de Jordan Brand zijn Air Jordan 34 naar buiten brengt, staan er eerst nog wat nieuwe colorways van de Air Jordan 33 te wachten op een release datum. Gelukkig is er alweer een toffe grijze colorway onderweg met Volt details, genaamd de Air Jordan 33 “Cement Grey”. Het model komt uit op 3 juli 2019.

Toen de Air Jordan nog niet bestond, bestonden alle basketbal schoenen over een witte kleur. Sinds Michael Jordan zijn komst en de lancering van de Air Jordan-franchise is de basketbal wereld compleet veranderd. Elk jaar released er een nieuwe Air Jordan model sinds zijn debuut in 1985. Echter is het een grote uitdaging om elk model te overtreffen, want er zijn hoge verwachtingen van de media, de industrie en de fans. Air Jordan domineert al jaren de markt met al zijn modellen, innovaties en prestaties in de sneakerwereld. In het hart van de franchise is het balans tussen atleten en technologie perfect. Michael Jordan, de grootste speler in de geschiedenis van basketbal, en de schoenen die hij heeft gedragen tijdens zijn carrière zijn een grote toewijding aan zijn prestaties en innovatie.

De Air Jordans van nu bouwen op de rijke geschiedenis van innovatieve designs en enorme presentaties. Geïnspireerd door de de beste speler die basketbal ooit heeft gekend, Michael Jordan, blijft het merk groeien in de wereld van sneakers.

Air Jordan 33 “Cement Grey” Details

Het Air Jordan 33 model is een mooie, bijzondere sneaker dankzij de subtiele Air Jordan 3 details. Bijvoorbeeld de oversized tong met het Jumpman logo en de mudguards op de hiel en voorvoet. Ook de structurering van de toebox zijn kleine knipoogjes naar het model uit 1988.

De nieuwe colorway beschikt over grijze upper, gemaakt van mesh. Daarnaast beschikt de sneaker over lederen overlays, ook in een grijze kleur. Naast de kleur grijs, beschikt de sneaker ook over Volt kleurige details zoals de stitching van de lederen tong en panelen. Achterop de hiel bevind zich een grote, zwarte heel pull tab met Nike Air branding erop. Een ander opvallend detail is de zwarte strap op het bovenwerk. Hiermee kan je de sneaker strakker of losser om de voet heen doen. Last but not least, de zool. De midsole beschikt over een contrasterende zwart/witte kleur met een blauwe doorzichtige outsole.

De Air Jordan 33 “Cement Grey” komt uit op 3 juli 2019 voor €175,- via nike.com. Ben jij benieuwd naar hoe de nieuwe colorway eruit ziet? Bekijk dan de foto’s hieronder! Vergeet ook niet om onze Releasekalender dagelijks in de gaten te houden om up-to-date te blijven van upcoming releases.


Air Jordan 33
Air Jordan 33
Air Jordan 33
Air Jordan 33
Images by Nike

De Top 10 Chunky Nike sneakers 26

Sinds 2016 is de ‘dad’/chunky sneaker helemaal hot. Door de loop van jaren hebben veel grote merken hierop ingespeeld met het terugbrengen van oude modellen of compleet nieuwe modellen. De koploper van de sportieve chunky sneakers blijft toch nog wel Nike! Om in beeld te krijgen welke er eigenlijk allemaal zijn hebben we voor jullie een top tien Chunky Nike sneakers gemaakt.

Chunky
Picture by: 43einhalb

1. Nike P-6000

Het algemene design is geïnspireerd op de Nike Pegasus 25 en de Nike Pegasus 2006; van het chunky foam van de middenzool tot de versterkte overlays die de voet omsluiten.

Chunky
Picture by: Asphaltgold

2. Nike M2K Tekno

De Nike M2K Tekno haalt inspiratie uit de Monarch franchise en is gemoderniseerd met opvallende, krachtige kleurencombinaties, een futuristische hielclip en een zachte tong. Het gelaagde bovenwerk herinnert aan het design van de oorspronkelijke Monarch en de stevige buitenzool doet denken aan de geliefde Monarch IV.

Chunky
Picture by: Asphaltgold

3. Nike Shox R4

De Nike Shox R4 biedt de ultieme responsieve demping met 4 ondersteunende kolommen onder de hiel. Het lichte bovenwerk van synthetisch materiaal en textiel is zacht en duurzaam. Perforaties bij de tenen en rond de enkel verbeteren de ventilatie.

Chunky
Picture by: 43einhalb

4. Nike Air VaporMax Plus

De Nike Air VaporMax Plus is geïnspireerd op het verleden, maar ontworpen voor de toekomst. Deze vernieuwing is een knipoog naar de super technische Air Max Plus uit 1998 met de zwevende kooi, het gewatteerde bovenwerk en het heel logo. Dankzij de revolutionaire VaporMax Air technologie is de schoen helemaal eigentijds.

Chunky
Picture by: 43einhalb

5. Nike Air Max Tailwind IV

De Nike Air Max Tailwind IV geeft de klassieker uit de jaren 90 een nieuwe look. Stijlvolle Max Air units bieden langdurig comfort.

Chunky
Picture by: Afew

6. Nike Air Monarch IV

De lichte Nike Air Monarch IV-lifestyle-/sportschoen heeft een Phylon middenzool voor demping en een leren bovenwerk voor duurzaamheid en ondersteuning. Flex-groeven zorgen voor natuurlijke flexibiliteit bij iedere stap. Eigenlijk is de Monarch dé grondlegger van de typische dad-shoe!

Chunky
Picture by: 43einhalb

7. Nike Zoom 2K

De Nike Zoom 2K is geïnspireerd op de look van eind jaren 90 en dan met name de schoenen uit het Nike Alpha Project. Hier wordt een klassieke stijl gecombineerd met het moderne comfort van Zoom Air demping. De materiaalmix op het bovenwerk wordt benadrukt door rubberen ‘vleugels’ die de buitenzool aan beide zijkanten omsluiten. Dit zorgt voor een opvallende look die zowel retro als futuristisch is. 

Chunky
Picture by: Nike

8. Nike Air Max 2 Light

De Nike Air Max2 Light werd voor het eerst uitgebracht in 1994 en keert nu als lifestyleschoen terug in de vorm van een vrijwel exacte replica van de iconische hardloopschoen. De schoen heeft een bovenwerk van mesh en synthetisch materiaal, en een voorgevormd hielstuk en een Max Air unit waarmee de OG wordt geëerd. De zachte middenzool van foam optimaliseert het comfort voor langdurig gebruik.

Chunky
Picture by: Asphaltgold

9. Nike Air More Uptempo 720

De Nike Air More Uptempo, een sneaker met een uitgesproken stijl. De grote letters over het gehele bovenwerk geven de sneakers een futuristische look. Deze letters lopen gestroomlijnd door op de midsole en de speciale air units. 

Chunky
Picture by: Asphaltgold

10. Nike React Element 55

De Nike React Element 55 omarmt de voetbalgeschiedenis en trekt deze de toekomst in. Nike React technologie zorgt voor een verende reactie en de rubberen pods op de buitenzool zorgen voor een moderne look die zeker reacties zal uitlokken.