De nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 1036

Iedereen is bekend met de Nike Mercurial. De voetbalschoenen zijn in het leven geroepen in 1998 door Nike met als grootste speler die hem droeg: Ronaldo Lima. De schoen stond volledig in het teken van een ultieme snelheid door de schoen zo ligt mogelijk te maken. Nike is sinds 1998 bezig met het continue ontwikkelen van een nog lichtere en betere voetbalschoen. Nu 20 jaar later heeft Nike de Mercurial een volledig nieuwe look gegeven. Dit is de Nike Mercurial Superfly 360.

De Nike Mercurial Superfly 360 is een voetbalschoen met een 360 graden Flyknit stof. Dit betekent dat de Nike Mercurial Superfly 360 volledig bestaat uit Flyknit. Dit is uniek omdat dit nog nooit eerder vertoond is op een voetbalschoen.

Daarnaast heeft Nike het zwaarste element van de Nike Mercurial veranderd. Dit is namelijk de soleplate. De soleplate is bij Nike Mercurial Superfly 360 gespleten in 2 delen. Dit is te vergelijken met de poot van een cheetah. Naast dat dit zorgt voor een nog lichtere voetbalschoen is het ook zeer uniek. Nog nooit eerder is er een voetbalschoen uitgebracht dat een gespleten soleplate heeft.

De Nike Mercurial Superfly 360 beschikt over een All Conditions Control technologie. Dit zorgt ervoor dat je ongeacht het weer altijd een goede controle zou houden over de bal. Bij de Nike Mercurial Superfly 360 hebben ze dit gedaan door middel van iets dikkere lijnen over de Flyknit stof. Waardoor de bal tussen een soort “drempels” blijft liggen.

Daarnaast is de Dynamic Fit collar “het sokje” lager dan bij de voorgaande Nike Mercurial Superfly 5. Dit is gedaan om het gewicht nog verder omlaag te brengen van de Nike Mercurial Superfly 360.

De Nike Mercurial Superfly 360 is in eerste instantie uitgebracht in een oranje colorway met een zwarte swoosh. Daarnaast is de soleplate van chrome wat dus mee reflecteert met het licht.

De geruchten gaan dat er ook een zwarte colorway van de Nike Mercurial Superfly 360 zal komen, maar hiervan houden we jullie op de hoogte via FC Sneakerjagers.

Nike Mercurial Superfly 360

Releasedatum: 14 februari 2018
Color: Total Orange/ Black/ Chrome
Stylecode: AH7365-810
Shoplink: >> hier <<

 

Previous ArticleNext Article

Nike Air Max 90 Essential ‘Neon’ 7

De Nike Air Max 90 is een van de meest geliefde sneakers van Nike. Door de jaren heen heeft deze sneaker veel colorways gehad en er wordt er nu weer een aan toegevoegd!

De iconische Nike Air Max 90 krijgt nu een nieuwe colorway met neon accenten erin. De sneaker zelf heeft een grijze basis en een zwarte mudguard. Als accenten worden de jaren 90 fuchsia en volt neon kleuren gebruikt. Deze kleuren zijn terug te vinden in een deel van de midsole en op het logo van Nike. De neon kleuren springen er echt goed uit en geven zo de neon look aan de sneaker. Als laatst wordt de sneaker afgemaakt met een witte midsole, zwarte outsole en grijze veters.

De sneaker wordt later in maart verwacht en gaan rond de €140,- kosten. Check hieronder de foto’s van deze awesome sneaker!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Nike Air Max 720 Saturn RELEASE info 43

De Nike Air Max 720 Saturn maakte zijn debuut tijdens het All-Star Weekend in het zwart met geel. Nu in een gloednieuwe colorway. Dit is een combinatie van wit, zwart en university rood. De release hiervan is op zaterdag 23 februari.

Met de aanloop naar Air Max Day op 26 maart laat Nike zien wat de Air Max 720-technologie kan doen met een sneaker. De Air Max 720 is een speciaal model, vanwege de Air Max unit, de bijzondere zool en het high-top model. Hierdoor krijgt de sneaker een vrij futuristisch uiterlijk. We hebben meerdere colorways gezien van de Air Max 720. Nu met een nieuw Air Max 720-model dat de ‘Saturn’ wordt genoemd. Het debuut van deze sneaker was tijdens het All-Star Weekend in een zwart en gele colorway en zag eruit als een race-schoen die je zou zien als Moto-GP. Nike komt terug met nog een gloednieuwe colorway van de Air Max 720 Saturn. Deze keer in wit, zwart en university rood.

Nike Air Max 720 Saturn ‘White’

Deze schone colorway heeft een basis van wit met zwarte details zoals: de veters, de tong, en enkele zwarte strepen aan de zijkant. De Nike Swoosh is rood omlijnd. Er is ook een ritssluiting aan de zijkant die de Swoosh eigenlijk doorsnijdt. Op de rits staat Nike Air Max wat je met het ritsen open haalt. Het is een vrij innovatief ontwerp dat mee gaat met de tijd. De Air unit is verbonden aan de sneaker. Hierdoor is de sneaker een compleet geheel. Beide colorways van de Nike Air Max 720 Saturn sluiten goed op elkaar aan. Het model is exact hetzelfde.

De release van deze gloednieuwe sneaker is op zaterdag 23 februari en zal rond de €200,- gaan kosten. Benieuwd waar je de Nike Air Max 720 Saturn kan bemachtigen? Check dan de releasekalender.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 

Nike Air Max 720 Saturn
Nike Air Max 720 Saturn
Nike Air Max 720 Saturn
Nike Air Max 720 Saturn
Images by Nike

Unboxing: Mizuno Wave Rider 1 33

Er staat een nieuwe unboxing video online. In deze video vind je twee nieuwe colorways van de Mizuno Wave Rider 1. Check hieronder de video!

Mizuno bestaat als sinds 1907 en is een van de oudste sportmerken op de markt.
Op 16 februari kwam dan ook het nieuwe Mizuno 90’s Athletic pack uit, een pack dat geïnspireerd is op het succes van de periode in de jaren ’90.

De jaren ’90 waren erg succesvol voor Mizuno. De nieuwe sneakers zijn dan ook een throwback naar de jaren ’90 en dan vooral naar de hardlooplijnen. In dit pack zitten drie paar Wave Rider’s die stuk voor stuk klassieke jaren ’90 colorways hebben. De ‘Nasturtium’ heeft een witte basis van mesh en leer. Deze witte kleur wordt aangevuld door verschillende panelen die in het blauw komen. Als eye-catcher is er gebruik gemaakt van een rood-oranje kleur die goed contrasteert tegen de andere kleuren. De mudguard valt wel het meest op met zijn blauw met rode print. De andere twee colorways hebben de zelfde details maar komen in het zwart met rood en roze met blauw.

Het model past vandaag de dag perfect in het straatbeeld. Door zijn uitgesproken en ‘bulky’ zool sluit het aan bij de ‘dad-shoe’ trend. Met deze drop legt Mizuno dan ook een goede link tussen het verleden en het hedendaagse modebeeld. Check hier onder alle foto’s en release informatie van het Mizuno 90’s Athletic pack.

Afbeeldingen: Mizuno

Afbeeldingen: Mizuno

Afbeeldingen: Mizuno