How to: de perfecte sneakerfoto in 8 stappen 715

1. Maak een plan

How to: de perfecte sneakerfoto in 8 stappen. Dat ga je in deze blog lezen. Voordat je begint is het handig om te kijken wat je nodig hebt en misschien ook naar wat voor shots je wil gaan maken. Zo kan je de locatie van tevoren al bepalen en bijvoorbeeld de camera-instellingen goed zetten.

2. Check de achtergrond

  

Niet geheel onbelangrijk voor het totaalplaatje: de achtergrond. Er zijn meerdere dingen waar je op kan letten als je wil bepalen wat een goede achtergrond is. Bijvoorbeeld of de uitstraling van de achtergrond past bij de uitstraling van de schoen. Of je kan kijken of kleuren uit de achtergrond ook voorkomen in de schoen.

3. Vanuit welke hoek?

How not to: 

How to:

Je hebt het vast weleens gehad, je opent per ongeluk de selfiecamera van je telefoon. Vaak heb je dan opeens een onderkin. En dat is natuurlijk niet zo flatteus voor een mooie selfie. Zo’n effect kan je ook krijgen bij sneakers. Weliswaar geen onderkin maar sneakers kunnen er veel minder aantrekkelijk uit zien als je ze vanuit de verkeerde hoek fotografeert. Dus zorg ervoor dat je een goede hoek kiest. De zijkant van de schoen is vaak een goede hoek om mee te beginnen.

4. Vergeet vooral nabewerking niet

Met alleen deze tips is het natuurlijk al mogelijk om een goede foto te maken. Maar ook het nog net even iets beter te maken is er nog een stap die je niet moet vergeten: nabewerking. Dit kan in professionele programma’s maar ook met apps die dit een stuk makkelijker maken, en ook al complete filters hebben, zoals VSCO. Belangrijk hierbij is om de keuren en het contrast wat aan te passen. En eventueel ongewilde dingen weghalen uit de foto die je later pas opmerkt.

5. Vind het juiste licht

Overbelicht 
Onderbelicht 
How to:

De belichting is heel belangrijk voor de kwaliteit van de foto. Als de foto overbelicht is zie je bijna niks meer doordat je dan teveel wit ziet. En is de foto onderbelicht dan zal de foto er niet opvallen omdat die dan te donker is.

6. Gebruik je creativiteit

 

Van de schoen die jij nu in je hoofd hebt zijn er waarschijnlijk al heel veel foto’s die gemaakt zijn door andere mensen. Wees daarom niet bang om creatief te zijn. Bedenk een idee of thema waardoor de foto een echte eyecatcher zal worden.

7. Nabewerking: niet overdrijven!

  

Nabewerking is goed, maar wel met mate. In de foto wil je natuurlijk dat de sneakers, op de beste manier mogelijk, naar voren komen. Ga je er te veel filters overheen gooien dan kan het zijn dat de details wegvallen of de kleuren heel anders worden. Dat zou natuurlijk zonde zijn. In de foto’s hierboven zie je het origineel, hoe nabewerking de foto zou kunnen verbeteren en hoe het eruit iet als je teveel bewerkt.

8. De vorm van de schoen

How not to:

How to:

Als de schoen wordt gedragen hoef je hier niet echt rekening mee te houden. Maar fotografeer je de schoen zonder dat iemand hem aan heeft, is het wellicht handig om de schoen te vullen met proppen of met een schoenspanner (als je die hebt).

Resultaat

Als je deze stappen goed hebt gevolgd zou je inmiddels wel een goede foto moeten hebben. Soms kost het wat tijd en ben je heel wat foto’s verder voordat er een goede tussen zit. Maar als je blijft oefenen zal je uiteindelijk een goed resultaat behalen.

Previous ArticleNext Article

Alexander McQueen’s oversized hologram sneaker 11

Kort geleden heeft het merk Alexander McQueen een nieuwe kleur uitgebracht van de oversized sneaker voor de Spring/Summer 2019 collectie.

Alexander McQueen staat momenteel bekend om de Oversized Sneaker. Het Britse merk is opgericht in 1992. Het staat al jaren aan de top van de designerwereld. Wanneer er een collectie uit komt wordt deze geprezen. De collecties worden gemaakt met de focus op handwerk, kwaliteit en de beste materialen.

De details

Sinds 2016 is Alexander McQueen’s oversized sneaker een kenmerkende schoen geworden en is het een grote trend. De sneaker is ondertussen in veel verschillende kleuren uitgebracht. Nu heeft Alexander McQueen een hele toffe colorway uitgebracht, de Hologram colorway. Net zoals de andere oversized sneakers, is deze colorway gemaakt in Italië en bestaat de sneaker uit kalfsleer. Op de hiel is het van leer gemaakte label te vinden in de hologram kleur. De veters op deze schoen zijn groot en plat. De oversized zool is gemaakt van rubber. Op de onderkant van de zool is het logo van Alexander McQueen erin gestempeld.

Wil jij deze bijzondere kleur toevoegen aan je schoenencollectie? Deze kleur is sinds dinsdag 19 februari verkrijgbaar bij Eleganza voor €420,-. Scroll naar beneden voor meer info en foto’s van de schoen.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Alexander McQueen Oversized Sneaker – Hologram

Prijs: €420,-
Colorway: Hologram
Stylecode: 561580WHVI59375
>> Shop deze sneaker voor heren hier <<
>> Shop deze sneaker voor dames hier <<
>> Meer Alexander McQueen shoppen? Klik dan hier <<

Alexander McQueen Oversized Hologram
Alexander McQueen Oversized Hologram
Afbeeldingen: Eleganza

Nike Air Max 720 Saturn RELEASE info 12

De Nike Air Max 720 Saturn maakte zijn debuut tijdens het All-Star Weekend in het zwart met geel. Nu in een gloednieuwe colorway. Dit is een combinatie van wit, zwart en university rood. De release hiervan is op zaterdag 23 februari.

Met de aanloop naar Air Max Day op 26 maart laat Nike zien wat de Air Max 720-technologie kan doen met een sneaker. De Air Max 720 is een speciaal model, vanwege de Air Max unit, de bijzondere zool en het high-top model. Hierdoor krijgt de sneaker een vrij futuristisch uiterlijk. We hebben meerdere colorways gezien van de Air Max 720. Nu met een nieuw Air Max 720-model dat de ‘Saturn’ wordt genoemd. Het debuut van deze sneaker was tijdens het All-Star Weekend in een zwart en gele colorway en zag eruit als een race-schoen die je zou zien als Moto-GP. Nike komt terug met nog een gloednieuwe colorway van de Air Max 720 Saturn. Deze keer in wit, zwart en university rood.

Nike Air Max 720 Saturn ‘White’

Deze schone colorway heeft een basis van wit met zwarte details zoals: de veters, de tong, en enkele zwarte strepen aan de zijkant. De Nike Swoosh is rood omlijnd. Er is ook een ritssluiting aan de zijkant die de Swoosh eigenlijk doorsnijdt. Op de rits staat Nike Air Max wat je met het ritsen open haalt. Het is een vrij innovatief ontwerp dat mee gaat met de tijd. De Air unit is verbonden aan de sneaker. Hierdoor is de sneaker een compleet geheel. Beide colorways van de Nike Air Max 720 Saturn sluiten goed op elkaar aan. Het model is exact hetzelfde.

De release van deze gloednieuwe sneaker is op zaterdag 23 februari en zal rond de €200,- gaan kosten. Benieuwd waar je de Nike Air Max 720 Saturn kan bemachtigen? Check dan de releasekalender.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 

Nike Air Max 720 Saturn
Nike Air Max 720 Saturn
Nike Air Max 720 Saturn
Nike Air Max 720 Saturn
Images by Nike

Unboxing: Mizuno Wave Rider 1 18

Er staat een nieuwe unboxing video online. In deze video vind je twee nieuwe colorways van de Mizuno Wave Rider 1. Check hieronder de video!

Mizuno bestaat als sinds 1907 en is een van de oudste sportmerken op de markt.
Op 16 februari kwam dan ook het nieuwe Mizuno 90’s Athletic pack uit, een pack dat geïnspireerd is op het succes van de periode in de jaren ’90.

De jaren ’90 waren erg succesvol voor Mizuno. De nieuwe sneakers zijn dan ook een throwback naar de jaren ’90 en dan vooral naar de hardlooplijnen. In dit pack zitten drie paar Wave Rider’s die stuk voor stuk klassieke jaren ’90 colorways hebben. De ‘Nasturtium’ heeft een witte basis van mesh en leer. Deze witte kleur wordt aangevuld door verschillende panelen die in het blauw komen. Als eye-catcher is er gebruik gemaakt van een rood-oranje kleur die goed contrasteert tegen de andere kleuren. De mudguard valt wel het meest op met zijn blauw met rode print. De andere twee colorways hebben de zelfde details maar komen in het zwart met rood en roze met blauw.

Het model past vandaag de dag perfect in het straatbeeld. Door zijn uitgesproken en ‘bulky’ zool sluit het aan bij de ‘dad-shoe’ trend. Met deze drop legt Mizuno dan ook een goede link tussen het verleden en het hedendaagse modebeeld. Check hier onder alle foto’s en release informatie van het Mizuno 90’s Athletic pack.

Afbeeldingen: Mizuno

Afbeeldingen: Mizuno

Afbeeldingen: Mizuno