How to: de perfecte sneakerfoto in 8 stappen 983

1. Maak een plan

How to: de perfecte sneakerfoto in 8 stappen. Dat ga je in deze blog lezen. Voordat je begint is het handig om te kijken wat je nodig hebt en misschien ook naar wat voor shots je wil gaan maken. Zo kan je de locatie van tevoren al bepalen en bijvoorbeeld de camera-instellingen goed zetten.

2. Check de achtergrond

  

Niet geheel onbelangrijk voor het totaalplaatje: de achtergrond. Er zijn meerdere dingen waar je op kan letten als je wil bepalen wat een goede achtergrond is. Bijvoorbeeld of de uitstraling van de achtergrond past bij de uitstraling van de schoen. Of je kan kijken of kleuren uit de achtergrond ook voorkomen in de schoen.

3. Vanuit welke hoek?

How not to: 

How to:

Je hebt het vast weleens gehad, je opent per ongeluk de selfiecamera van je telefoon. Vaak heb je dan opeens een onderkin. En dat is natuurlijk niet zo flatteus voor een mooie selfie. Zo’n effect kan je ook krijgen bij sneakers. Weliswaar geen onderkin maar sneakers kunnen er veel minder aantrekkelijk uit zien als je ze vanuit de verkeerde hoek fotografeert. Dus zorg ervoor dat je een goede hoek kiest. De zijkant van de schoen is vaak een goede hoek om mee te beginnen.

4. Vergeet vooral nabewerking niet

Met alleen deze tips is het natuurlijk al mogelijk om een goede foto te maken. Maar ook het nog net even iets beter te maken is er nog een stap die je niet moet vergeten: nabewerking. Dit kan in professionele programma’s maar ook met apps die dit een stuk makkelijker maken, en ook al complete filters hebben, zoals VSCO. Belangrijk hierbij is om de keuren en het contrast wat aan te passen. En eventueel ongewilde dingen weghalen uit de foto die je later pas opmerkt.

5. Vind het juiste licht

Overbelicht 
Onderbelicht 
How to:

De belichting is heel belangrijk voor de kwaliteit van de foto. Als de foto overbelicht is zie je bijna niks meer doordat je dan teveel wit ziet. En is de foto onderbelicht dan zal de foto er niet opvallen omdat die dan te donker is.

6. Gebruik je creativiteit

 

Van de schoen die jij nu in je hoofd hebt zijn er waarschijnlijk al heel veel foto’s die gemaakt zijn door andere mensen. Wees daarom niet bang om creatief te zijn. Bedenk een idee of thema waardoor de foto een echte eyecatcher zal worden.

7. Nabewerking: niet overdrijven!

  

Nabewerking is goed, maar wel met mate. In de foto wil je natuurlijk dat de sneakers, op de beste manier mogelijk, naar voren komen. Ga je er te veel filters overheen gooien dan kan het zijn dat de details wegvallen of de kleuren heel anders worden. Dat zou natuurlijk zonde zijn. In de foto’s hierboven zie je het origineel, hoe nabewerking de foto zou kunnen verbeteren en hoe het eruit iet als je teveel bewerkt.

8. De vorm van de schoen

How not to:

How to:

Als de schoen wordt gedragen hoef je hier niet echt rekening mee te houden. Maar fotografeer je de schoen zonder dat iemand hem aan heeft, is het wellicht handig om de schoen te vullen met proppen of met een schoenspanner (als je die hebt).

Resultaat

Als je deze stappen goed hebt gevolgd zou je inmiddels wel een goede foto moeten hebben. Soms kost het wat tijd en ben je heel wat foto’s verder voordat er een goede tussen zit. Maar als je blijft oefenen zal je uiteindelijk een goed resultaat behalen.

Previous ArticleNext Article

De nieuwe Nike Air Max FF 720 met open bovenwerk 4

Nadat het bekend was dat Odell Beckham Jr met een eigen Nike AM 720 komt, komt Nike nu ook met een geheel nieuwe silhouet voor dames. De Nike Air Max FF 720.

Wat meteen opvalt aan het nieuwe model voor vrouwen is het open bovenwerk. Dit geeft natuurlijk een mooie kans om je mooiste sokken uit de kast te trekken en ze te stylen met de nieuwe Nike Air Max FF 720. Alleen de twee gaten op het midden van het bovenwerk en bij de hak zijn open. De gehele toebox zal gesloten zijn en zorgt daarmee voor een nog betere fit. Daarnaast kan de sneaker goed strakgetrokken worden door de lussen achterop de sneaker en zal hij makkelijker aan en uit gaan door het elastiek in de hak. Comfortabeler kan bijna niet.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Nike Air Max 720 zool. Met deze gigantische Air unit lijkt het als of je op wolken loopt. Samen met de grote outsole sta je een aantal centimeter hoger dan op de gemiddelde andere sneakers.

De Nike Air Max FF 720 komt uit in twee verschillende colorways. De zwarte heeft witte details zoals de tipjes van de veters en de outsole. De grijze colorway heeft net als de zwarte colorway een witte outsole. Echter zijn de tipjes van de veters rood gekleurd.

Ophef om de Air Max FF 720

Het nieuwste silhouet voor vrouwen heeft ook voor de nodige ophef gezorgd. Velen vinden de sneaker op een strijkijzer lijken waardoor de sneakers als seksistisch wordt gezien.

Ondanks de ophef denken wij van Sneakerjagers dat deze sneaker perfect is voor de zomer. Hij zal releasen op donderdag 20 juni via Nike.com en bij verschillende retailers.

Nike Air Max FF 720
Nike Air Max FF 720

Nike Air Force 1’s Swoosh is er in 2 nieuwe kleuren 7

Jij of iemand anders in je omgeving heeft vast wel een paartje Air Force 1’s in de kast staan. Nu heeft de Nike Air Force 1 een kleine make-over gekregen. De Swoosh van het iconische model heeft er twee kleuren bijgekregen. Het gaat om een ‘Orange Peel’ en een ‘Racer Blue’ kleur. Beide zijn nu verkrijgbaar via nike.com.

Nike’s Air Force 1 werd oorspronkelijk de Air Force genoemd. Het model is vernoemd naar het vliegtuig van de Verenigde Staten, Air Force One. In 1982 bracht Nike de eerste Air Force 1 uit, het ging om het high-top model. Dit was de eerste basketbal schoen die Nike Air op de kaart zette. Een jaar later volgde het low-top model. In 1984 wilde Nike bijna stoppen met het produceren de Air Force 1, maar door enthousiaste fans uit Baltimore is de sneaker blijven bestaan. De sneaker zorgde voor een revolutie in het spel, terwijl iedereen er over de hele wereld grip op kreeg.

Van basketbal courts tot aan de hiphopcultuur, bijna iedereen droeg ze. Tot aan de dag van vandaag blijft de Air Force 1 trouw aan zijn roots met zijn zachte, veerkrachtige demping. Echter heeft de Nike Air technologie een stapje terug gedaan voor de iconische status van de sneaker. Een groot voordeel van Nike’s Air Force 1 is dat het model tijdloos is. Ook passen er enorm veel verschillende stijlen op de sneaker. Het model is al een aantal keren gebruikt voor samenwerking met bijvoorbeeld Off-White, Levi’s, A-Cold-Wall en Travis Scott.

Nike Air Force 1 ‘Racer Blue’/’Orange Peel’ Details

Als gevolg van Nike’s zomerse releases, heeft Nike nu de Air Force 1 een mooie make-over gegeven. De iconische sneaker beschikt over een klassieke witte upper, gemaakt van leer en textiel. Dit alles wordt gecontrasteerd door een dikke, holografische Swoosh op de zijkant. Uitgekomen in een ‘Orange Peel’ en een ‘Racer Blue’ colorway, is dit de perfecte sneaker om een beetje kleur toe te voegen aan je seizoensrotatie. Beide colorways zijn afgewerkt met kleurrijke branding op de tong, evenals simpele, witte veters.

De ‘Orange Peel’ colorway is nu verkrijgbaar bij footlocker.nl voor €110,-. Wanneer de ‘Racer Blue’ colorway uitkomt is tot zover nog niet bekend. Benieuwd hoe de nieuwe Air Force 1’s eruit zien? Check het in de link hieronder. Wil jij geen enkele sneakerrelease meer missen? Check dan dagelijks onze Releasekalender voor upcoming releases.


Nike Air Force

Nike Air Force
Nike Air Force
Nike Air Force
Images by Nike

Naast de ‘SpongeBob’ komt de Kyrie 5 met de ‘Patrick’ 8

Een tijdje werd bekend gemaakt dat Nike en Nickelodeon een samenwerking zijn aangegaan om een speciale sneaker te creëren. Bij deze samenwerking hebben ze gekozen om een van de modellen van Kyrie Irving te pakken en hebben ze de Nike Kyrie 5 een ‘SpongeBob SquerePants’ colorway gegeven. Nu zijn er ook beelden te voorschijn gekomen van een ander personage uit deze legendarische cartoon serie, namelijk van ‘Patrick Star’!

De basketballer Kyrie Irving heeft al eerder aangegeven dat hij met verschillende cartoon series een samenwerking aan wilde gaan. Het lijkt nu toch wel zeker te zijn dat deze twee ‘SpongeBob SquarePants’ sneakers werkelijkheid gaan worden. De eerste twee modellen zijn dan ook voor het eerst gezien onder de voeten van WNBA sterren Tina Charles en Odyssey Sims. Er bestaat ook een grote kans dat meerdere personages binnen deze serie een eigen sneaker gaan krijgen

Closer look

De sneaker heeft een fel uiterlijk, net zoals de grappige Patrick zelf. Als je gaat kijken naar de body van de sneaker zie je dat de huid van Patrick over de gehele upper te vinden is, natuurlijk in een roze kleur. Over deze roze kleur hebben ze een patroon aangebracht met rondjes die de huid van de zeester doen weergeven. De gehele zool heeft een groene kleur gekregen. Dot staat voor de broek van Patrick. Daarnaast heeft de sneaker nog verschillende leuke details. Net zoals op de ‘SpongeBob’ colorway staat er bovenop de overlay die over de tong loopt het logo van Nickelodeon. Tevens staat er op de binnenkant van de tong “Patrick Star” geschreven in het handschrift die bekend is van de serie. Ten slotte staat er “Nike” op de heel van de schoen, ook in het lettertype van de serie.

Helaas kunnen we van beide sneakers nog niet vertellen wanneer ze gaan releasen en hoeveel het prijskaartje gaat bedragen. Ben jij een groot Nickelodeon fan en kan jij niet wachten om allebei de paartjes binnen te halen? Houd onze releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


Nike Kyrie 5 Patrick Star Release Date
Nike Kyrie 5 Patrick Star Release Date
Nike Kyrie 5 Patrick Star Release Date
Images by: Steven Freeman