Nike Air Max 1 x Dover Street Market 0 540

Het ziet er naar uit dat Nike nog niet klaar is met de collaborations in 2018. Daarnaast wordt de Air Max 1 hype volledig doorgezet in het nieuwe jaar, met al verschillende jewels en premium releases zit er ook nog een collab tussen Nike en Dover Street Market aan te komen. Deze strakke Nike Air Max 1 x Dover Street Market komt er aan!

De sneaker zelf bestaat uit een hele minimalistische colorway, gemaakt in zwart/wit tinten. Zo is de upper gemaakt van een Nubuck materiaal met hierop witte branding van zowel Nike als het Dover Street Market logo. Ook zien we dat er bij de eyelits van de laces een ringetje gebruikt is, een klein detail wat de sneaker toch een extra frisse twist geeft. Om de sneaker helemaal af te maken hebben ze een spierwitte miniswoosh op het voorste gedeelte van de mudguard geplaatst. Als finishing touch hebben ze een translucent sole gebruikt met hieronder een big swoosh.

Er is nog geen releasedatum of bevestiging bekend van de DSM x Nike collab maar het ziet er naar uit dat er naast deze colorway nog 2 andere colorways uit zullen komen, houd de Sneakerjagers Releasekalender dus in de gaten om up-to-date te blijven.


Nike Air Max 1 x Dover Street Market

Releasedatum: TBA
Prijs: TBA
Color: Black/White/Wolf Grey/Black
Stylecode: AH8051-001

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De adidas NMD_R1 Primeknit in een marble colorway 0 2

Het NMD R1 model van adidas Originals blijft de aandacht trekken ondanks de vele colorways waarin het silhouet al is verschenen. De runner sneaker keert deze keer terug in een nieuwe marble colorway.

De futuristische look van deze NMD-stijl is gebaseerd op de technische adidas hardloopdesigns uit de jaren 80. Hij is uitgerust met een ondersteunend, sokachtig adidas Primeknit-bovenwerk en vernieuwd met de huidige innovatieve technologieën. Door de Boost-middenzool voelt elke stap veerkrachtig en responsief aan. De nieuwe colorway is volledig bedekt in een marmer print. De basis van de schoen is zwart en de marble strepen zijn groen. Dit biedt een goed contrast op de donkere basis. Delen op de zijkant van de schoen zijn lichtgrijs en de BOOST zool is wit.

Vrijdag 27 juli om 10:00 zal dit toffe paar releasen. Check hieronder alvast de foto’s! Benieuwd naar meer sneakers die zeer binnenkort gereleased worden? Ga dan naar de releasekalender. En als je ons huidige assortiment aan adidas sneakers wil zien klik dan hier.


adidas NMD_R1 Primeknit

Releasedatum: 27.07.2018 om 10:00 uur
Prijs: €180,-
Colorway: Core Black / Ftwr White / Aero Green
Stylecode: BB7996
Bekijk hier de shoplink >>

Images by: adidas / The Sole Supplier

Kick out of the box // 1968, standing in my B-boy stance 0 4

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen… Hallo allemaal, Ik ben Gwen en ik ben verslaafd. Ah dat lucht op! Naast een sneaker addict ben ik ook nog eens een sneaker journalist! Via mijn blog www.kickoutofthebox.com vertel ik mijn eigen sneakerverhalen en sneakerliefde en die van velen andere sneakerheads van over de hele wereld. Sneakerjagers is ook een groot voorstander van het delen van sneakerliefde, dus vanaf nu kunnen jullie de komende weken weer elke vrijdag genieten van één van mijn blogposts op sneakerjagers.nl.

Wij Nederlanders zijn een heel werelds volk, dus dat de posts in het Engels zijn is vast geen probleem! Mocht het toch niet helemaal lukken is er een dikke vriend die je vast wel wil helpen… dan ga je gewoon voor quality time met mr. van Dalen.

Deze week neem ik jullie mee terug in de tijd. Tussen al het hype geweld van tegenwoordig kan een beetje cultural history op z’n tijd geen kwaad. Ik vertel jullie een sneakerstory over 1 van mijn lievelingsparen. Zo underrated, maar oh zo belangrijk voor de cultuur.


So imagine… me sitting in a traffic jam trying to get to Amsterdam, because I just HAVE TO pick up this one pair in person. On November 18th last year after work I thought I’d quickly drive to Sunika Amsterdam to go and get that special non-hyped pair of kicks I really desperately needed. The moment I got to the highway I saw that I was headed for a traffic jam. I could’ve turned around, but I was too excited to go get my precious Puma Suede B-boy. These kicks have been around since ’68. B-boys from all over the world danced in them. And now with those gold accents on that red suede… Oh boy! I’m always talking about that old school feel and I tend to romanticize “those good old days” and now finally I’d seen this pair that screams old school Hip Hop and B-boying. The one pair that represents where it all started! When I saw these, I nearly lost it. You can imagine that I just didn’t have it in me to turn around and I thought “How long can this traffic jam really be, I mean okay so I’ll have a little bit of a delay”. At first it was all fun and games, listening to some old school b-boy beats and checking out cars… 30 minutes later I started to feel a wee bit annoyed… 45 minutes later I suddenly realized that Sunika would’t be open forever and I might just miss the chance to get my kicks today. That was when irritation turned into full blown anger. I literally jelled at other motorists who happened to get in my way. I even had a little bit of a fight (in sign language) with one guy who thought it was funny to cut in on me, I kid you not. But then I remembered what I was picking up… I was picking up a pair of kicks which represent the start of Hip Hop…. Peace, Unity, Love and having Fun. I decided to let him go and turned my focus back to getting to Sunika.

2,5 hours later I finally arrived at Sunika Amsterdam and I can honestly tell you that I’ve never felt this much love for a pair of kicks. I obviously already knew that I wanted them, but when I saw them on feet I completely fell in love. They are exactly what I envision when I think of the late 60’s, early 70’s. Turntablists spinning those records, MC’s spitting those rhymes, B-boys dancing the night away and all of that still pure and untouched by the mainstream… Let’s all take a moment to think about the origin of it all and use that knowledge the next time we charge each other ridiculous resell prices. And even more important… let’s educate the next generations about this beautiful and meaningful heritage and stop the sneakerculture from turning into a hyped, fully commercial, empty ruin.

Share the love and please:
– Like FB: kick out of the box
– Follow IG: kickoutofthebox

RUMOUR: Nike x Carhartt WIP Air Force 1 collab? 0 21

De Air Force 1 is weer helemaal terug en dat is duidelijk zichtbaar in de aantal releases die Nike eruit gooit. Sneakerleaker Py-Rates heeft laatst foto’s geleaked van een nieuwe Nike release/collab met Carhartt WIP.

Het is zonder twijfel dat Carhartt een van de meest bekende Amerikaanse werkkleding maakt. Het sublabel, Work in Progress (WIP), is de modieuze kant van het merk. Met een hoop modieuze releases is het klaar voor de volgende collectie, dit keer met Nike. Carhartt krijgt de kans om samen met Nike los te gaan op de Air Force 1 Low.

Er zijn wat beelden naar buitengekomen van twee mogelijke colorways. Zo zien we bij de eertse colorway dat er gebruik is gemaakt van twee kleuren, licht- en donkerbruin. De donkerbruine upper wordt goed in contrast gebracht met een lichtbruine swoosh, midsole en laces. We zien ook een branding op de heel-/sidepannel.

De andere colorway is compleet anders. Er is hier gebruik gemaakt van een camouflage patroon over de upper met feloranje details, zoals de laces en branding de side-/heelpannel. De mid- en outsole zijn bruinkleurig wat de upper lekker in contrast brengt.

De release is nog niet bevestigd door Nike maar als we Py-Rates moeten geloven zal de sneaker in oktober 2018 uitkomen.