Dé 20 beste sneaker releases van 2017 1489

2017 komt helaas alweer bijna aan een einde, de kerstdagen staan voor de deur en het duurt nog iets langer dan een weekje dat we kunnen klinken op het nieuwe jaar. Als we terugkijken op 2017 zien we ontelbaar veel goede releases voorbijkomen, special releases, exclusives, general releases, 2017 was een top jaar voor de sneakerwereld.

We kunnen wel bevestigen dat Nike zijn Air Max serie weer compleet op de map heeft gezet, met de teugkomst van de oude shape op de Air Max 1 en dan ook nog eens het 30 jarige bestaan van de Air Max 1 én het twintig jarige bestaan van de Air Max 97, de Air was/is HOT! Speciaal voor jullie hebben wij de 20 beste releases van 2017 op een rijtje gezet, dat rijtje check je hieronder!

Adidas FuturceCraft 4D

We beginnen met een sneaker die al geintroduceert was in 2016 maar officieel uitkwam in begin 2017, de adidas FutureCraft 4D. De Futurecraft 4D is een sneaker die volledig gebouwd is van afvalstoffen die vervolgens zijn ge-3d-print in het model. De sneaker is in een beperkte oplage van 5.000 paar uitgekomen. Adidas heeft al wel bevestigd dat de sneaker in 2018 breder zal worden gereleased in een oplage van 100.000 paar.

Adidas x Kanye West Yeezy Boost 350V2 “Zebra”

De samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Kanye West en Adidas was al sinds het begin een succes. In 2017 hebben we ook weer een hoop nieuwe colorways voorbij zien komen maar de meest gehypede cw was toch echt wel de all-mighty “Zebra

Nike Air Mag Autolace 2017

In 1987 was de film “Back To The Future II” een razend succes, in de film werd een sneaker gedragen door Michael J. Fox, de hoofdacteur van de film, deze sneaker was ontworpen door Nike en moest een futuristische sneaker voorstellen. In 2011 werd de sneaker, die gebruikt werd in de film, gereproduceerd door Nike en uitgebracht in een gelimiteerd oplage. Deze waren toen nog niet voorzien van de autolaces, maar in 2017 werden ze nog een keer uitgebracht, dit keer wél met autolaces. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat de toen voorspelde toekomst realiteit is geworden.

Nike Air Max 1 x Atmos “Elephant”

In 2007 werd de iconische Air Max 1 “Elephant” voor het eerst uitgebracht door de Japanse Sneakerhelden Atmos. Tijdens de “Vote For Air Max “ tijdens Air Max Day 2016 werd de Air Max 1 “Elephant” gekozen tot sneaker die gerereleased moest worden. Tijdens Air Max Day 2017 was het dan eindelijk zo ver. De subtiele colorway wordt geliefd door alle Air Max fanaten en dat is ook meer dan terecht.

Nike Air Max 1 Anniversary “OG Red”

Naast de “Elephant” werd de eerste colorway van de Air Max 1 ook gerereleased, de OG Red. De klassieke colorway bestaat uit lichtgrijs, wit en rood. Deze perfecte comibinatie zag het daglicht in 1987 voor het eerst. Door de jaren heen is de sneaker meerdere keren uitgekomen maar voor 2017 stond een hele speciale op het menu. Nike heeft voor deze release samengewerkt met de “Masters of Air”, een groep Air Max fanatics die gehlopen hebben bij het ontwerpproces van de sneakers. Hierdoor is de oude shape en het juiste gebruik van materialen weer volledig teruggekomen. Het eerste model was de grootste inspiratiebron, alles wat daar gebruikt en gedaan was is weer terug te zien op het 2017 anniversary model.

Nike Air Max 1 “Masters of Air”

De groep Air Max 1 fanatics, de Masters of Air, hebben samen ook een hele nieuwe colorway bedacht, een colorway die gebaseerd was op de, naar hun mening, 10 beste Air Max 1 colorways van de hele Air Max 1 geschiedenis. Deze release is ook tijdens Air Max day uitgekomen.

Nike HyperAdapt 1.0

Naast de Air Mag heeft nog een andere sneaker de autolaces gekregen, de Nike HyperAdapt 1.0. Dit nieuwe model is gemaakt in een lagere prijsklasse en het is ook nog eens een volledig nieuw model. De eerste, zwart-jade/witte colorway was een groot succes, desondanks zijn prijskaartje van maar liefs €720. De HyperAdapt heeft door het jaar heen al verschillende colorways gehad en we gaan er vanuit dat dat in 2018 gewoon rustig door zal gaan.

Nike Air Max 97 “Silver Bullet”

Het begon eigenlijk allemaal in Italie, waar de Silver Bullet een van de meest gerespecteerde sneakers was onder de Italiaanse jeugd en streetculture. We hebben daarom ook in het begin van 2017 een italy exclusive voorbij zien komen, een Silver Bullet met Italiaanse details op de tongue en heel. Later werd de Silver Bullet ook in de oude OG colorway gereleased. Naast de rerelease van de OG colorway is het ook nog eens de 20e verjaardag van het model, wat een feest!

Nike Air Max 97 x Skepta SK

Deze nostalgische colorway, gekozen en ontworpen door de Rapper Skepta, gaat terug naar een oude sneaker, waar de colorway van gebruikt is. De beroemde Air Max 97 upper is ondergedompeld in een iriserende koper en zwarte colorway en heeft een geupgrade lacing-systeem. Daarnaast staat de sneaker op een volledig zichtbare Air Max Ultra Bag over de gehele lengte van de sneaker, wat de sneaker zo beroemd heeft gemaakt.

Nike Air Max 97 x UNDFT

Skepta was niet de enige Air Max 97 collab. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf UNDFT ook een colorway bedacht op het futurischte Air max model. Ze waren begonnen met twee colorways, een zwarte en een witte. Naast de het gebruikte lakleer was ook een gucci inspired line aangebracht met de tekst undft erop. Later is tijdens sneaker con L.A. ook nog een groene variant uitgebracht.

NikeCraft x Tom Sachs “Mars Yard 2.0”

De wat onbekende ontwerper Tom Sachs kreeg in 2012 voor het eerst de kans van Nike om een eigen sneaker te ontwerpen, dit werd de NikeCraft x Tom Sachs “Mars Yard 1.0. Deze sneaker was gemaakt van materialen die gebruikt waren tijdens een vlucht naar de planeet Mars. De sneaker was in 2012 zo exclusief uitgebracht dat het bijna onmogelijk is om een nieuw paar te vinden en daarom heeft Nike de sneaker opnieuw uitgebracht.

Asics GEL-Lyte III x Woei “Vintage Nylon”

Rotterdamse sneakerstore Woei is dit jaar alweer 10 jaar oud en dat was een reden voor Asics om weer een keiharde nieuwe colorway uit te brengen, de Vintage Nylon. De Vintage Nylon is gebasseerd op de jaren 90, zijn felle zalmkleuren en synthetische materialen gooien een throwback naar de jaren 90 en de afwerking met Woei branding maakt de sneaker tot de beste Asics release van 2017.

Air Jordan 1 x OFF-White

Iedereen heeft “The Ten” wel op zijn lijstje gehad het afgelopen jaar. De exclusieve collab tussen Nike en OFF-White was een gigantisch succes, zelf zo groot dat de online release geanuleerd was wegens te veel vraag en verkeer op de SNKRS App. Deze Air Jordan 1 valt toch wel bij alle lijstjes in de prijzen. De OG colorway “deconstructed” was een instant hit en de resell prijzen zijn volledig door het dak heen geschoten, al met al, een fantastische vernieuwde release.

Adidas x Kanye West Yeezy Boost 700 “Wave Runner”

De Wave Runner was al enige tijd aangekondigd maar nooit echt bevestigd. Tot dat hij random verscheen op de website Yeezysupply, waar hij instant uitverkocht was maar door de grote vraag de productie van de sneakers veel langer duurde dan verwacht. Door de exclusieve release is het een van de meest gewilde yeezys van 2017 en verdiend hij een plekje in deze top 20.

Air Jordan IV x KAWS

OFF-White was niet de enige Jordan samenwerking die een succes was in 2017, de samenwerking tussen Amerikaanse kunstenaar KAWS en Jordan Brand was misschien nog wel groter. De exclusieve release is volledig omgetoverd in suede, zelfs de midsole. Met een splashing detail op de outsole die gemaakt is van een glow in the dark materiaal.

Adidas HU x Chanel x Colette x Pharell Williams

Naast alle successen in 2017 komt er helaas ook aan sommige geode dingen een einde. Zo heeft een van de meest gerespecteerde sneakerwinkels van Europa haar deuren gesloten. We hebben het helaas over Colette in Parijs. De winkel heeft als soort van afscheid toch nog een speciale release tussen Chanel, Adidas en Pharell Williams gekregen. De sneaker werd verkocht voor een magere €1000,- en werd exclusief bij Colette in Parijs verkocht. Over het algemeen is het een vrij simpele colorway maar het eerbetoon aan Colette is veel meer dan simpel. De collab is een vereiste in deze top 20.

Nike Air Presto x OFF-White

Naast de Air Jordan 1 was ook de Air Presto een knaller van een sneaker. De simpele colorway werd compleet gemaakt door het deconstructie effect en de materiaalkeuze. De sneaker is samen met de Air Jordan 1 de meest gewilde van de 9 uitgekomen paartjes.

Nike SB Dunk “Black Pigeon”

De Nike SB Dunk “Pigeon” in het begin van 2000 was dé sneaker die collaborations op de kaart gezet hebben. De sneaker was zo extreem populair dat het overal in het nieuws stond. Als eerbetoon aan deze gebeurtenis heeft Jeff Staple samen met Nike de Pigeon’s nieuw leven ingeblazen met deze strakke “Black Pigeon” variant.

Nike Air VaporMax “OG”

Naast het 30 jarige bestaan van de Air Max 1 en het 20 jarige bestaan van de Air Max 97 heeft er ook een nieuwe toevoeging plaatsgevonden in de Air Max Familie, de Air VaporMax. De sneaker werd uitgebracht op Air Max Day in maart en is sindsdien niet meer weg te slaan uit het straatbeeld. De revolutionaire midsole, die volledig gemaakt is van de AIR technologie levert een extreem lekker comfort wat ook nog eens even goed samen gaat met de flexiebele Flyknit upper.

Nike Air Max 1 SC “Jewel”

De Air Max 1 Jewel is na maar dan 10 jaar ook weer eens teruggekomen in het Nike assortiment. Deze klassieke colorway is gebasseerd op, de naam zegt het al, een juweel. De shiny Jewel Mini-Swoosh was voor het laatst in 2007 uitgekomen maar in 2017 werd de OG colorway weer opnieuw uitgebracht. Deze nostalgische sneaker colorway heeft zijn plekje in de top 20 meer dan verdiend.

Zo dat was onze top 20 sneakers van 2017. Welke sneaker vond jij de meest toffe? Laat het ons weten in de reacties!

Previous ArticleNext Article

De Bijenkorf // Top 10 luxury damessneakers 1

Houd jij ook zo van luxury merken? Klik dan niet weg! Wij van Sneakerjagers hebben voor jullie een nieuwe top 10 samengesteld van de mooiste luxury damessneakers bij de Bijenkorf. De Bijenkorf heeft een enorm groot assortiment aan luxury sneakers en daarom hebben wij een top 10 samengesteld. In deze top 10 staan merken als Alexander McQueen, Dsquared2, Balenciaga en Filling Pieces.

Scrol naar beneden om de gehele top 10 te bekijken en te shoppen. Staat het paartje sneakers dat jij wil hebben er niet tussen? Wees dan niet getreurd en neem een kijkje in het gehele assortiment via debijenkorf.nl.


1. Gucci New Ace ‘Loved’

Prijs: €575,-
Colorway: Wit
Stylecode: ‎505328 DOPE0 9095

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<


2. Balenciaga Track Trainer

Prijs: €695,-
Colorway: Wit
Stylecode: 542436W1GB19059

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<


3. Valentino Bounce Sneaker

Prijs: €750,-
Colorway: Wit
Stylecode: RW0S0M53RKW A01

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<


4. Bronx Bubbly Sneaker

Prijs: €160,-
Colorway: Lichtgrijs
Stylecode: –

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<

de Bijenkorf top 10

5. Michael Kors Mindy Sneaker

Prijs: €175,-
Colorway: Wit
Stylecode: 43S9MNFS1L

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<

de Bijenkorf top 10

6. Dsquared2 251 sneaker

Prijs: €325,-
Colorway: Wit
Stylecode: SNW010106501472M241

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<


7. Alexander McQueen Oversized Sneaker

Prijs: €395,-
Colorway: Wit
Stylecode: 553770WHGP09000

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<

de Bijenkorf top 10

8. Filling Pieces Low Top Angelica Sneaker

Prijs: €200,-
Colorway: Wit
Stylecode: –

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<


9. Y-3 ZX Run Sneaker

Prijs: €250,-
Colorway: Wit
Stylecode: –

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<

de Bijenkorf top 10

10. Acne Studios Manhattan Sneaker

Prijs: €390,-
Colorway: Wit
Stylecode: –

>> Shop deze sneaker hier <<
>> Shop alle sneakers hier <<

de Bijenkorf top 10
Images by de Bijenkorf

adidas Yung-1 krijgt een volledige Snakeskin colorway 2

De laatste paar maanden hebben we veel verschillende dierenprints zien verschijnen op sneakers. Vooral Leopard en Snakeskin werden veel gebruikt bij het creëren van nieuwe colorways. Tot op de dag van vandaag wordt deze trend van animalprints nog altijd voortgezet. Eén van de merken die zich flink bezig heeft gehouden met deze trend is adidas. Eerder kwamen zij namelijk met de Continental 80 ‘Leopard’ en de Falcon ‘Animal’. Dit keer krijgt de Yung-1 een make-over waarin veel gebruik wordt gemaakt van Snakeskin. Benieuwd naar de adidas Consortium Yung-1 ‘Snakeskin’? Lees dan snel verder.

De nieuwe Snakeskin colorway op de adidas Yung-1 is gecreëerd door adidas Consortium. adidas Consortium is een afdeling binnen adidas waarmee het merk unieke concepten kan uitwerken. Denk hierbij aan luxe materialen en originele colorways. Het uitbrengen van deze concepten doet adidas Consortium vaak in samenwerking met retailers. Een aantal bekende retailers die samenwerken met adidas Consortium zijn END., Undefeated en Footpatrol.

De details

De adidas Consortium Yung-1 krijgt een all over look van Snakeskin. Deze dierenprint zie je namelijk terugkomen op de gehele upper in een Ivory kleur. Alleen de bekende drie strepen van adidas, de veters en de midsole zijn niet voorzien van dit patroon. Deze elementen hebben juist een zacht beige kleur gekregen. Dit past overigens mooi bij de lichte delen die je terugziet in het Snakeskin patroon. De lichte en rustige zool maakt deze sneaker mooi af. Ondanks de drukke Snakeskin op de upper zorgt deze zool er namelijk voor dat de sneaker toch wat rustiger oogt.

De adidas Consortium Yung-1 ‘Snakeskin’ zal vrijdag 24 mei releasen voor een prijs van €149,-. Benieuwd waar jij deze sneakers kan scoren en hoe laat de release zal plaatsvinden? Check dan onze releasekalender.Karhu // Top 10 7

De afgelopen paar jaren is Karhu bezig met een gigantische come-back. Dit merk is dan ook een must-have geworden in iedere sneaker collectie. Om die reden hebben wij een Karhu top 10 samengesteld van alle verschillende paartjes van dit mooie merk. Kan jij niet wachten om binnen de kortste keren een paar sneakers van Karhu in je handen te hebben? Scrol dan naar beneden en check welk paar Karhu sneakers perfect is voor jou.

1. Karhu Fushion 2.0 Monthless ‘Lunar Rock’ | F804051

Karhu Fusion 2.0 Monthless 'Lunar Rock'

2. Karhu Synchron Classic ‘Linnut Pack 2’ | F802627

Karhu Synchron Classic ‘Linnut Pack 2’

3. Karhu Aria Night Sky Pack ‘Burnt Ochre’ | F803047

Karhu Aria Night Sky Pack 'Burnt Ochre'

4. Karhu Fushion 2.0 ‘Track & Field Pack 2’ | F804036


5. Karhu Synchron Classic ‘Winter Pack’ | F802636

Karhu Synchron Classic 'Winter Pack'

6. Karhu Fushion 2.0 Catch Of The Day ‘Ocean Depths’ | F804047

Karhu Fusion 2.0 Catch Of The Day 'Ocean Depths'

7. Karhu Fushion 2.0 ‘Barbados Cherry’ | F804054

Karhu Fusion 2.0 'Barbados Cherry'

8. Karhu Aria ‘Daphne’ | F803042

Karhu Aria 'Daphne'

9. Karhu Fusion 2.0 ‘Maaliskuu Pack’ | F804013


10. Karhu Fushion 2.0 ‘Poseidon’ | F804044

Karhu Fusion 2.0 'Poseidon'