Dé 20 beste sneaker releases van 2017 1243

2017 komt helaas alweer bijna aan een einde, de kerstdagen staan voor de deur en het duurt nog iets langer dan een weekje dat we kunnen klinken op het nieuwe jaar. Als we terugkijken op 2017 zien we ontelbaar veel goede releases voorbijkomen, special releases, exclusives, general releases, 2017 was een top jaar voor de sneakerwereld.

We kunnen wel bevestigen dat Nike zijn Air Max serie weer compleet op de map heeft gezet, met de teugkomst van de oude shape op de Air Max 1 en dan ook nog eens het 30 jarige bestaan van de Air Max 1 én het twintig jarige bestaan van de Air Max 97, de Air was/is HOT! Speciaal voor jullie hebben wij de 20 beste releases van 2017 op een rijtje gezet, dat rijtje check je hieronder!

Adidas FuturceCraft 4D

We beginnen met een sneaker die al geintroduceert was in 2016 maar officieel uitkwam in begin 2017, de adidas FutureCraft 4D. De Futurecraft 4D is een sneaker die volledig gebouwd is van afvalstoffen die vervolgens zijn ge-3d-print in het model. De sneaker is in een beperkte oplage van 5.000 paar uitgekomen. Adidas heeft al wel bevestigd dat de sneaker in 2018 breder zal worden gereleased in een oplage van 100.000 paar.

Adidas x Kanye West Yeezy Boost 350V2 “Zebra”

De samenwerking tussen de Amerikaanse rapper Kanye West en Adidas was al sinds het begin een succes. In 2017 hebben we ook weer een hoop nieuwe colorways voorbij zien komen maar de meest gehypede cw was toch echt wel de all-mighty “Zebra

Nike Air Mag Autolace 2017

In 1987 was de film “Back To The Future II” een razend succes, in de film werd een sneaker gedragen door Michael J. Fox, de hoofdacteur van de film, deze sneaker was ontworpen door Nike en moest een futuristische sneaker voorstellen. In 2011 werd de sneaker, die gebruikt werd in de film, gereproduceerd door Nike en uitgebracht in een gelimiteerd oplage. Deze waren toen nog niet voorzien van de autolaces, maar in 2017 werden ze nog een keer uitgebracht, dit keer wél met autolaces. Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat de toen voorspelde toekomst realiteit is geworden.

Nike Air Max 1 x Atmos “Elephant”

In 2007 werd de iconische Air Max 1 “Elephant” voor het eerst uitgebracht door de Japanse Sneakerhelden Atmos. Tijdens de “Vote For Air Max “ tijdens Air Max Day 2016 werd de Air Max 1 “Elephant” gekozen tot sneaker die gerereleased moest worden. Tijdens Air Max Day 2017 was het dan eindelijk zo ver. De subtiele colorway wordt geliefd door alle Air Max fanaten en dat is ook meer dan terecht.

Nike Air Max 1 Anniversary “OG Red”

Naast de “Elephant” werd de eerste colorway van de Air Max 1 ook gerereleased, de OG Red. De klassieke colorway bestaat uit lichtgrijs, wit en rood. Deze perfecte comibinatie zag het daglicht in 1987 voor het eerst. Door de jaren heen is de sneaker meerdere keren uitgekomen maar voor 2017 stond een hele speciale op het menu. Nike heeft voor deze release samengewerkt met de “Masters of Air”, een groep Air Max fanatics die gehlopen hebben bij het ontwerpproces van de sneakers. Hierdoor is de oude shape en het juiste gebruik van materialen weer volledig teruggekomen. Het eerste model was de grootste inspiratiebron, alles wat daar gebruikt en gedaan was is weer terug te zien op het 2017 anniversary model.

Nike Air Max 1 “Masters of Air”

De groep Air Max 1 fanatics, de Masters of Air, hebben samen ook een hele nieuwe colorway bedacht, een colorway die gebaseerd was op de, naar hun mening, 10 beste Air Max 1 colorways van de hele Air Max 1 geschiedenis. Deze release is ook tijdens Air Max day uitgekomen.

Nike HyperAdapt 1.0

Naast de Air Mag heeft nog een andere sneaker de autolaces gekregen, de Nike HyperAdapt 1.0. Dit nieuwe model is gemaakt in een lagere prijsklasse en het is ook nog eens een volledig nieuw model. De eerste, zwart-jade/witte colorway was een groot succes, desondanks zijn prijskaartje van maar liefs €720. De HyperAdapt heeft door het jaar heen al verschillende colorways gehad en we gaan er vanuit dat dat in 2018 gewoon rustig door zal gaan.

Nike Air Max 97 “Silver Bullet”

Het begon eigenlijk allemaal in Italie, waar de Silver Bullet een van de meest gerespecteerde sneakers was onder de Italiaanse jeugd en streetculture. We hebben daarom ook in het begin van 2017 een italy exclusive voorbij zien komen, een Silver Bullet met Italiaanse details op de tongue en heel. Later werd de Silver Bullet ook in de oude OG colorway gereleased. Naast de rerelease van de OG colorway is het ook nog eens de 20e verjaardag van het model, wat een feest!

Nike Air Max 97 x Skepta SK

Deze nostalgische colorway, gekozen en ontworpen door de Rapper Skepta, gaat terug naar een oude sneaker, waar de colorway van gebruikt is. De beroemde Air Max 97 upper is ondergedompeld in een iriserende koper en zwarte colorway en heeft een geupgrade lacing-systeem. Daarnaast staat de sneaker op een volledig zichtbare Air Max Ultra Bag over de gehele lengte van de sneaker, wat de sneaker zo beroemd heeft gemaakt.

Nike Air Max 97 x UNDFT

Skepta was niet de enige Air Max 97 collab. Zo heeft het Amerikaanse bedrijf UNDFT ook een colorway bedacht op het futurischte Air max model. Ze waren begonnen met twee colorways, een zwarte en een witte. Naast de het gebruikte lakleer was ook een gucci inspired line aangebracht met de tekst undft erop. Later is tijdens sneaker con L.A. ook nog een groene variant uitgebracht.

NikeCraft x Tom Sachs “Mars Yard 2.0”

De wat onbekende ontwerper Tom Sachs kreeg in 2012 voor het eerst de kans van Nike om een eigen sneaker te ontwerpen, dit werd de NikeCraft x Tom Sachs “Mars Yard 1.0. Deze sneaker was gemaakt van materialen die gebruikt waren tijdens een vlucht naar de planeet Mars. De sneaker was in 2012 zo exclusief uitgebracht dat het bijna onmogelijk is om een nieuw paar te vinden en daarom heeft Nike de sneaker opnieuw uitgebracht.

Asics GEL-Lyte III x Woei “Vintage Nylon”

Rotterdamse sneakerstore Woei is dit jaar alweer 10 jaar oud en dat was een reden voor Asics om weer een keiharde nieuwe colorway uit te brengen, de Vintage Nylon. De Vintage Nylon is gebasseerd op de jaren 90, zijn felle zalmkleuren en synthetische materialen gooien een throwback naar de jaren 90 en de afwerking met Woei branding maakt de sneaker tot de beste Asics release van 2017.

Air Jordan 1 x OFF-White

Iedereen heeft “The Ten” wel op zijn lijstje gehad het afgelopen jaar. De exclusieve collab tussen Nike en OFF-White was een gigantisch succes, zelf zo groot dat de online release geanuleerd was wegens te veel vraag en verkeer op de SNKRS App. Deze Air Jordan 1 valt toch wel bij alle lijstjes in de prijzen. De OG colorway “deconstructed” was een instant hit en de resell prijzen zijn volledig door het dak heen geschoten, al met al, een fantastische vernieuwde release.

Adidas x Kanye West Yeezy Boost 700 “Wave Runner”

De Wave Runner was al enige tijd aangekondigd maar nooit echt bevestigd. Tot dat hij random verscheen op de website Yeezysupply, waar hij instant uitverkocht was maar door de grote vraag de productie van de sneakers veel langer duurde dan verwacht. Door de exclusieve release is het een van de meest gewilde yeezys van 2017 en verdiend hij een plekje in deze top 20.

Air Jordan IV x KAWS

OFF-White was niet de enige Jordan samenwerking die een succes was in 2017, de samenwerking tussen Amerikaanse kunstenaar KAWS en Jordan Brand was misschien nog wel groter. De exclusieve release is volledig omgetoverd in suede, zelfs de midsole. Met een splashing detail op de outsole die gemaakt is van een glow in the dark materiaal.

Adidas HU x Chanel x Colette x Pharell Williams

Naast alle successen in 2017 komt er helaas ook aan sommige geode dingen een einde. Zo heeft een van de meest gerespecteerde sneakerwinkels van Europa haar deuren gesloten. We hebben het helaas over Colette in Parijs. De winkel heeft als soort van afscheid toch nog een speciale release tussen Chanel, Adidas en Pharell Williams gekregen. De sneaker werd verkocht voor een magere €1000,- en werd exclusief bij Colette in Parijs verkocht. Over het algemeen is het een vrij simpele colorway maar het eerbetoon aan Colette is veel meer dan simpel. De collab is een vereiste in deze top 20.

Nike Air Presto x OFF-White

Naast de Air Jordan 1 was ook de Air Presto een knaller van een sneaker. De simpele colorway werd compleet gemaakt door het deconstructie effect en de materiaalkeuze. De sneaker is samen met de Air Jordan 1 de meest gewilde van de 9 uitgekomen paartjes.

Nike SB Dunk “Black Pigeon”

De Nike SB Dunk “Pigeon” in het begin van 2000 was dé sneaker die collaborations op de kaart gezet hebben. De sneaker was zo extreem populair dat het overal in het nieuws stond. Als eerbetoon aan deze gebeurtenis heeft Jeff Staple samen met Nike de Pigeon’s nieuw leven ingeblazen met deze strakke “Black Pigeon” variant.

Nike Air VaporMax “OG”

Naast het 30 jarige bestaan van de Air Max 1 en het 20 jarige bestaan van de Air Max 97 heeft er ook een nieuwe toevoeging plaatsgevonden in de Air Max Familie, de Air VaporMax. De sneaker werd uitgebracht op Air Max Day in maart en is sindsdien niet meer weg te slaan uit het straatbeeld. De revolutionaire midsole, die volledig gemaakt is van de AIR technologie levert een extreem lekker comfort wat ook nog eens even goed samen gaat met de flexiebele Flyknit upper.

Nike Air Max 1 SC “Jewel”

De Air Max 1 Jewel is na maar dan 10 jaar ook weer eens teruggekomen in het Nike assortiment. Deze klassieke colorway is gebasseerd op, de naam zegt het al, een juweel. De shiny Jewel Mini-Swoosh was voor het laatst in 2007 uitgekomen maar in 2017 werd de OG colorway weer opnieuw uitgebracht. Deze nostalgische sneaker colorway heeft zijn plekje in de top 20 meer dan verdiend.

Zo dat was onze top 20 sneakers van 2017. Welke sneaker vond jij de meest toffe? Laat het ons weten in de reacties!

Previous ArticleNext Article

Top 10 Nubikk sneakers van de Bijenkorf 18

Nubikk is nog een redelijk jong merk. Het Nederlandse schoenenmerk werd in 2012 opgericht. De naam Nubikk is afgeleid van het leersoort Nubuck. De kenmerken van Nubikk zijn dat zij de schoenen heel minimaal houden, hun kleurgebruik heel simpel is en het ontwerp van de sneakers erg clean is. Eerst kwam Nubikk met wat enkellaarzen voor dames. Niet veel later kwamen daar ook sneakers bij voor dames en heren. Het merk Nubikk werd snel een grote naam in Nederland en 3 jaar na de lancering stondt Nubikk al op de Europese kaart.

Als je op zoek bent naar minimalistische, comfortabele schoenen ben je bij Nubikk aan het juiste adres. Ze zitten heerlijk en je kan er de hele dag op lopen zonder last van je voeten te krijgen. De reden dat je geen last van je voeten krijgt is het voetbed. De herenschoenen van Nubikk zijn zo goed als overal mee te combineren door het simpele kleurgebruik. Zomers wordt er vooral gebruik gemaakt van witte/beige kleuren en ’s winters met name donkere kleuren.

Wij hebben een top 10 gemaakt van de Nubikk sneakers die verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf. Scroll snel naar beneden en check de top 10!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


1. Nubikk Scott sneaker – Nubuck

Prijs: €179,90
Colorway: Donkerblauw
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

2. Nubikk Yeye sneaker – Kalfsleer

Prijs: €169,95
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

3. Nubikk Yeye sneaker – Suède

Prijs: €169,95
Colorway: Beige
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

4. Nubikk Yeye Maze Costa sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

5. Nubikk Jhay Low Gomma sneaker – Leer

Prijs: €169,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

6. Nubikk Jagger Aspen sneaker – Leer

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

7. Nubikk Jagger Classic sneaker – Nubuck

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers

8. Nubikk Yeye Pure sneaker Camouflage- Textiel

Prijs: €159,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

9. Nubikk Jagger Classic sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

10. Nubikk Scott sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Grijs
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers
Afbeeldingen: De Bijenkorf

LEAKED: Twee Supreme x Nike Air Max 4 Tailwind’s 8

Door de jaren heen hebben Nike en Supreme talloze collabs gehad. Van Air Forces tot volledige tracksuits. Het afgelopen jaar stond de Nike Spectrum PLS op de voorgrond met een gradiant colorway op een witte upper. Voor de volgende collab pakt het Amerikaanse Skatemerk wederom een onbekend model, dit keer de Nike Air Max Tailwind 4.

De afgelopen dagen zijn er een aantal foto’s gelekt van twee nieuwe colorways van een Air Max Tailwind 4. Met de hype rondom de chunky en vintage look runners, valt deze collab bij veel Supreme én retro runner liefhebbers goed in de smaak.

De twee colorways lijken echter niet op elkaar. Zo is er een galaxy/black/blue colorway en de klassieke Supreme combo: Red/White. Beide sneakers hebben een lekker geavanceerd bovenwerk, wat precies past binnen de look and feel die Supreme wil behalen met deze collab.

Als we verder inzoomen op beide colorways zien we bij de rood/witte colorway dat de grootste gedeeltes rood zijn. Dit zien we terug op de toebox, tongue en de sidepannels. De edges van deze panelen hebben echter een witte/lichtgrijze kleur verspreid over het gehele bovenwerk wat doorloopt tot de heel. Op de toebox zien we een witte miniswoosh en het lacedetail is gebrand met Supreme. De zwarte variant bestaat voornamelijk uit zwart met hier en daar wat space en diepblauwe details.

Al met al twee heerlijke sneakers die waarschijnlijk binnenkort zullen releasen!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 

Supreme
Supreme

Eerste beelden van de adidas Yeezy Boost 350 V2 “Hyperspace” 22

Paar dagen geleden keken wij naar de adidasYeezy Boost 700 “Salt”, die was aangekondigd door adidas op twitter. Nu, 2 dagen later, hebben wij de eerste look van de adidas Yeezy Boost 350 V2 “Hyperspace”.

De adidas Yeezy Boost 350 was de tweede schoen uit de samenwerking tussen adidas en Kanye West. De sneaker werd wereldwijd gereleased op 27 juni, 2015 met een white en grey “Turtle Dove” Color scheme.

De Yeezy Boost 350 V2 werd aangekondigd tijdens de “Yeezy season 3” show en werd gereleased op 24 september, 2016. De Yeezy Boost 350 V2 kreeg veel veranderingen aan het uiterlijk namelijk een ander patroon, een grote streep aan de zeikant van de schoen met “SPLY-350” erop en de heel tab werd weggehaald. De zool is doorzichtig gemaakt, zodat je het boost systeem in de zool ziet zitten. Er zijn tot nu toe 19 colorways gereleased en dit jaar wordt er nog één aan toegevoegd!

De Details
De adidas Yeezy Boost 350 V2 “Hyperspace” krijgt een blauwe halfdoorzichtige tint op de primeknit. De streep op de zeikant van de schoen waar altijd “SPLY-350” op stond, word vervangen door een doorzichtige streep. Als laatste gaat de “Hyperspace” kleur door de doorzichtige Boost midsole.

De Yeezy Boost 350 V2 “Hyperspace” wordt een special release in de lente en gaat weg voor €220,-. Er is nog niet duidelijk wanneer deze schoen gaat uitkomen, dus hou daarom onze releasekalender in de gaten!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.