Neymar’s Nike Mercurial Puro Fenomeno 1270

Wij hebben het privilege gehad dat wij de Nike Mercurial Neymar Puro Fenomeno al in handen hebben gehad voordat ze gereleased zijn. Wij hebben ze getest en kunnen je het volgende over de voetbalschoen vertellen.

De schoen is geïnspireerd op de voetbalschoenen van Ronaldo Lima die hij droeg op het WK in 1998. De slogan die Nike dan ook uitbrengt bij de nieuwe voetbalschoenen van Neymar Jr. is als volgt: “There is only one. Until another arises”. Dit is dan te relateren aan het feit dat er een nieuwe Braziliaanse legende is opgestaan.

Wij hebben de schoenen in handen gehad maar ook aan de voeten. Naast dat ze geweldig zitten en het uiteraard een uniek exemplaar is kan ik er het volgende over vertellen.

De schoenen hebben zoals te zien is op de foto een chrome kleur waarbij er Volt (geel/groen) en Racer Blue (blauw) strepen over de schoen zitten wat geïnspireerd is op de schoenen van Ronaldo uit 1998. Of het bewust is dat dit ook de kleuren zijn van de Braziliaanse vlag (het geel/groene) dat durf ik niet te zeggen maar het zou zomaar een achterliggende gedachte kunnen zijn.

De schoen is uit de collectie van de Nike Mercurial Vapor wat betekend dat die beschikt over een ACC (All Conditions Control) technologie van Nike. Deze technologie houdt in dat je met alle weersomstandigheden altijd een goede controle houdt over de bal. Dit staat dan ook gedrukt op de tong van de schoen.

Op de hak staat de naam van Neymar in plaats van Mercurial, dit is dan ook te wijten aan de signature boot die hij verdient heeft.

Op de binnenkant van de linkerschoen staat de tekst “Ousadia” en op de rechterschoen “Alegria”. Dit betekend durf en plezier, dit staat op de schoenen omdat dit kenmerkend is voor de speelstijl van Neymar Jr.

De Puro Fenomeno van Neymar worden zeer gelimiteerd uitgebracht dus wees er snel bij en shop ze hier.

Nike Mercurial Vapor “Puro Fenomeno” releasedatum

Color: Chrome/Volt/Racer Blue
Releasedatum: 21-12-2017
Storelist: >> Klik hier <<

Previous ArticleNext Article

Release Reminder // Nike Air Max 90 ‘Mixtape Side A’ 7

De releasedatum was al bekend voor deze sneaker, maar wij willen jullie er toch nog even aan herinneren. Aanstaande donderdag 20 juni 2019 released Nike de Air Max 90 ‘Mixtape Side A’.

Nike Air Max 90 ‘Mixtape Side A’ | CI6394-100

Deze uitvoering van de Air Max 90 is een mix van 8 iconische colorways, namelijk de ‘OG Infrared’, ‘King of the Mountain’, ‘Anniversary Cork’, ‘Moon Landing’, ‘Lemon Frost’, ‘Untold Truth’, ‘OG Ostrich’ en de ‘BRS Powerwall’. Het model beschikt over een upper gemaakt van het materiaal mesh in een witte kleur. Over deze mesh upper lopen lederen off-white overlays. Daarnaast komen de Swoosh, veters, het Nike Air logo en de Air Unit in de hak in de kleur ‘Lemon Frost’. Ook bevat de sneaker vele details, zoals het OG Nike logo op de tong, de hiel die gestikt is en op de binnenkant van de sneaker bevind zich een deel van de ‘Moon Landing’. De colorway word afgemaakt met een transparante outsole, hier staan tevens alle acht de iconische colorways beschreven.

Wil jij dit paartje hebben? Zit dan klaar op donderdag 20 juni 2019 om 09:00u ’s ochtends, want dan komt deze sneaker onder andere uit via nike.com. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €170,-. Benieuwd naar hoe de colorway eruit ziet? Check de foto’s hieronder. Bekijk ook onze Releasekalender voor een volledige Storelist overview.


Image by Nike
Image by SNS
Mixtape Side A
Image by SNS
Mixtape Side A
Image by Nike
Mixtape Side A
Image by Nike

Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 ‘Gold Suède’ // closer look 11

Een paar maanden geleden verschenen er opeens twee nieuwe Air Force 1 colorways. Nu horen wij jullie al denken: “Wat was er zo speciaal aan deze twee colorways dan?” Nou deze twee colorways beschikte na een lange tijd weer over een flyknit upper! Op dit moment zijn er weer beelden opgedoken van een nieuwe colorway die beschikt over een flyknit upper in zachte gouden kleur.

Een paar jaar geleden was de Air Force 1 Flyknit ontzettend populair, de laatste jaren werd het een beetje afgezwakt. Nike besloot om die reden iets rustiger aan te gaan doen met deze sneaker en toen werd het als maar lastiger om nog zo’n soort paartje te bemachtigen. Gelukkig heeft het bedrijf een ommekeer gemaakt met dit silhouet!

Closer look

Ondanks dat het uiterlijk van de sneaker redelijk simpel is beschikt het model toch over een aantal leuke details. Om te beginnen kun je uit de naam nagaan dat de sneaker een flyknit upper heeft en dat hij zacht tarwe goud van kleur is. Daarnaast beschikken de eyestays en de heel pull tap over een zachte suède stof. Ten slotte hebben de Swoosh en de zool van de sneaker een sail kleur die de look van de sneaker helemaal afmaken.

Helaas kunnen we nog niet vertellen wanneer dit paartje gaat uitkomen. Wel kunnen we vertellen dat de Air Force 1 Flyknit 2.0 ‘Gold Suède’ een kostprijs van €110,- gaat krijgen. Ben jij benieuwd wanneer deze beauty een releasedatum gaat krijgen? Houd dan onze Releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook goed in de gaten.


Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Nike Air Force 1 Flyknit 2.0 Gold Suede CI0051-700 Release Date
Images by: Nike

Sale bij de Bijenkorf // Tot wel 50% korting op vele sneakers 23

Bij het warenhuis van Nederland, de Bijenkorf, is momenteel een grote sale gaande! Je ontvang nu namelijk tot 30% korting op duizenden artikelen van topmerken. Omdat de Bijenkorf zo’n groot assortiment heeft, hebben wij van Sneakerjagers een top 10 samengesteld van de mooiste sneakers die nu tijdelijk in de sale zijn. De top 10 is een mix van heren sneakers en van dames sneakers.

Klik hier om alle sneakers te shoppen die in de sale zijn. Scroll naar beneden om de gehele top 10 te bekijken en te shoppen. Houd ook dagelijks Sneakerjagers in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.Sale de Bijenkorf

Sale de Bijenkorf

Sale de Bijenkorf

Sale de Bijenkorf

Sale de Bijenkorf
Images by de Bijenkorf