Tijd voor de nieuwe adidas Predator 0 161

Het is tijd voor een nieuwe Predator. Namelijk de Predator 18. Wij hebben de adidas Predator 18.1 getest en kunnen je het volgende erover vertellen.

adidas Predator

De schoen is ideaal omdat het een primeknit sok heeft waardoor de schoen goed aansluit om de voet, daarnaast kan je hem eventueel wat strakker trekken door middel van de veters (dit heeft de 18+ versie niet).

De schoen bevat een Controlskin, dit houdt in dat er kunststoffen plaatjes over de schoen heen zitten waardoor je meer controle krijgt over de bal.

adidas Predator

De primeknit sok is schuin afgesneden zodat die mee vormt met het bewegen van je hak en de enkel.

adidas Predator

Het is de ideale schoen en kan op meerdere ondergronden, zowel op kunstgras al gewoon gras.

Shop de nieuwe adidas Predator hier >>

Historie van de adidas Predator

adidas Predator

In 1994 veranderde adidas het voetbal door het uitbrengen van de adidas Predator. Deze leren schoen had rubberen strepen over de schoen waardoor je met meer curve kon schieten en meer controle kreeg over de bal.

Een jaar later (1995) bracht adidas de Predator “Rapier” uit maar dan had de schoen een tong die je over de veters heen kon vouwen. Dit was zeer uniek en maakte dan ook een grote indruk. De schoen werd uitgebracht in meerdere kleuren maar behield ook de klassieke en ook wel iconische zwart, wit en rode kleuren.

In 1996 bracht adidas de Predator “Touch” uit met een unieke rode tong en een groter gebied over de schoen met speciale rubberen vlakken, ook wel de “striking zone” genoemd.

In 1998 werd de adidas Predator “Accelerator” uitgebracht. Dit was de schoen voor het WK 1998 waarmee Zinedine Zidane kampioen werd met Frankrijk.

In 2000 kwam bracht adidas de Predator “Precision” uit. Deze schoen brachten ze vlak voor het EK van 2000. Dit was tevens de eerste schoen waarbij je de noppen kon vervangen voor andere. Hierdoor konden de spelers inspelen op de conditie van het veld.

In 2002 vlak voor het WK in Japan en Korea bracht adidas opnieuw een Predator uit, deze keer de “Mania”. Dit was de eerste Predator met kangoeroe leer en een elastieken band om de tong vast te zetten.

In 2004 kwam de adidas Predator “Pulse”. Deze schoen had een nieuwe sok voering waardoor de schoen nog beter aansloot bij de voet.

In 2006 kwam de adidas Predator “Absolute”. Omdat het WK in Duitsland werd gespeeld (waar adidas vandaan komt) was te verwachten dat er een speciale Predator uitgebracht zou worden. Dit gebeurde ook. Deze Predator bevatte een stuk meer rood dan de andere Predators maar had ook een kunststoffen binnekant waardoor de schoen lichter was aan de voet.

In 2007 werd de laatste Predator uitgebracht met een tong die over de schoen gevouwen kon worden. Dit was de adidas Predator “Powerswerve”.

In 2009 kwam de adidas Predator “X”. Deze schoen was de tiende editie van de Predator en bevatte dan ook stierenleer en een nieuwe technologie genaamd “powerspine”.

In 2011 kwam toen de adidas Predator “adipower” uit. Dit was een hele andere schoen dan we gewend waren van de adidas predator. Deze predator had namelijk een sprintframe outsole.

In 2012 kwam de eerste Predator uit met een synthetisch leren bovenkant. De Predator “LZ” moet zorgen voor meer balcontrole en een beter schot.

In 2013 kwam de adidas Predator “LZ II” uit. Deze heeft veel weg van de LZ maar is nog lichter waardoor je nog sneller bent.

in 2014 was de laatste voor een aantal jaar. Toen kwam de adidas Predator “Instinct”. Deze predator had een kunststoffen buitenlaag waardoor je nog meer balcontrole zou hebben dan voorheen.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Top 10 nieuwste Triple Black sneakers 0 16

Iedereen heeft wel een zwart paar sneakers in zijn collectie. Althans, iedereen wíl dat. Vooral met dit weer zijn zwarte sneakers altijd goed, en makkelijk te combineren met welke kleding dan ook! Met al die releases op het moment moeten we de Triple Black’s niet over het hoofd zien. Wij hebben voor jou de top 10 beste en nieuwste Triple Black sneakers op een rijtje gezet!

#1 Nike Air Vapormax Plus Retuned Air
Prijs: €210
Stylecode: 924453-004
Shoplink: Klik HIER


#2 Nike Air Vapormax Flyknit ‘Triple Noir’
Prijs: €210
Stylecode: 849557-011
Shoplink: Klik HIER


#3 Nike Flyknit Trainer ‘Triple Black’

Releasedatum: 23 februari
Prijs: €165
Stylecode: AH8396-004
Storelist: Klik HIER

#4 adidas Originals Prophere ‘Triple Black’
Releasedatum: Maart
Prijs: €120

#5 Nike SF Air Force 1 MID
Prijs: €150
Stylecode: 917753-005
Shoplink: Klik HIER

 

#6 Nike Epix React ‘Black’
Releasedatum: 22 februari
Prijs: €160
Stylecode: AQ0067-004
Storelist: Klik HIER

#7 Nike Air Max 95 OG
Prijs: €160
Stylecode: 307960-010
Shoplink: Klik HIER

#8 Neighborhood x adidas I-5923
Releasedatum: 24 februari
Prijs: €200
Stylecode: DA8838
Storelist: Klik HIER

#9 Neighborhood Gazelle Super
Releasedatum: 24 februari
Prijs: €180
Stylecode: DA8836
Storelist: Klik HIER

#10 Reebok Classic Leather OG ULTK
Prijs: €110
Stylecode: CM9875
Shoplink: Klik HIER

Niet zo’n fan van helemaal zwarte sneakers? Kijk dan eens op onze releasekalender voor alle nieuwe en verwachte sneaker releases!

Drie nieuwe colorways voor de Ultra Boost en de Ultra Boost X 0 18

adidas komt met drie nieuwe colorways voor de Ultra Boost en de Ultra Boost X. Voor adidas is de Ultra Boost een doorslaand succes, sinds de introductie in 2015 zijn er veel verschillende modellen geweest die gebruik maken van de Ultra Boost zool. De zool wordt niet alleen geprezen door hardlopers maar is ook in trek bij sneakerliefhebbers, met de NMD en Yeezy lijn als uitschieters.

Voor de mannen is er een donkere rode colorway. De gebreide upper bestaat uit een rode met zwarte muliti-color stof. Met de donker rode adidas strepen heeft de schoen een mooi contrast van rode kleuren. Voor de dames zijn er 2 colorways, een nieuwe colorway op de Ultra Boost en een colorway op de Ultraboost X. De Ultra Boost bestaat uit een Grey Five en Carbon upper en een Ash Pearl hiel. Een lichtere colorway zien we op de Ultra Boost X, deze bestaat uit een Grey Two en Hi-Res Blue Primeknit upper met een blauwe 3-D hielcounter. Door de flexibele voetboog geeft de sneaker een goede ondersteuning tijdens het lopen.


adidas Ultraboost ‘Noble Red’

Releasedatum: 21 februari 10:00
Prijs: €180,-
Colorway: Noble Red/Noble Red/Core Black
Stylecode: CP9248
Storelist: Klik Hier >>>adidas Ultraboost ‘Grey Five’

Releasedatum: 21 februari 10:00
Prijs: €180,-
Colorway: Grey Five/Carbon/Ash Pearl
Stylecode: BB6151
Storelist: Klik Hier >>>adidas Ultraboost X ‘Grey Two’

Releasedatum: 21 februari 10:00
Prijs: €180,-
Colorway: Grey Two/Grey Two/Hi-Res Blue
Stylecode: BB6155
Storelist: Klik Hier >>>Images: Sneakernews

Size? brengt binnenkort nog een exclusieve editie uit! 0 40

De Britse retailer Size? heeft de laatste tijd al een hele reeks exclusieve sneakers gereleased. Deze keer nemen we een kijkje bij de adidas EQT Support Mid in “OG Blue”.

Size? zal een nieuwe exclusieve colorway van de EQT Support Mid uitbrengen, met onderdelen van het 1991 EQT DNA van het merk. Met die gedachte in het achterhoofd, begon adidas begin 2017 om hun EQT-lijn een nieuw leven in te blazen. Dit deden ze door lichtere en meer innovatieve materialen aan de schoenen toe te voegen.

Deze EQT Support Mid versie combineert de “OG Blue” kleur met witte en zwarte details. De upper van de sneaker is volledig voorzien van Primeknit. Houd onze Facebook en de releasekalender in de gaten voor de releasedatum!

adidas EQT Support Mid

adidas EQT Support Mid

adidas EQT Support Mid

adidas EQT Support Mid

Images by: Size?