Skip to content
Upcoming

Tijd voor de nieuwe adidas Predator

5 december 2017 16:38
Tijd voor de nieuwe adidas Predator

Het is tijd voor een nieuwe Predator. Namelijk de Predator 18. Wij hebben de adidas Predator 18.1 getest en kunnen je het volgende erover vertellen.

adidas Predator

De schoen is ideaal omdat het een primeknit sok heeft waardoor de schoen goed aansluit om de voet, daarnaast kan je hem eventueel wat strakker trekken door middel van de veters (dit heeft de 18+ versie niet).

De schoen bevat een Controlskin, dit houdt in dat er kunststoffen plaatjes over de schoen heen zitten waardoor je meer controle krijgt over de bal.

adidas Predator

De primeknit sok is schuin afgesneden zodat die mee vormt met het bewegen van je hak en de enkel.

adidas Predator

Het is de ideale schoen en kan op meerdere ondergronden, zowel op kunstgras al gewoon gras.

Shop de nieuwe adidas Predator hier >>

Historie van de adidas Predator

adidas Predator

In 1994 veranderde adidas het voetbal door het uitbrengen van de adidas Predator. Deze leren schoen had rubberen strepen over de schoen waardoor je met meer curve kon schieten en meer controle kreeg over de bal.

Een jaar later (1995) bracht adidas de Predator “Rapier” uit maar dan had de schoen een tong die je over de veters heen kon vouwen. Dit was zeer uniek en maakte dan ook een grote indruk. De schoen werd uitgebracht in meerdere kleuren maar behield ook de klassieke en ook wel iconische zwart, wit en rode kleuren.

In 1996 bracht adidas de Predator “Touch” uit met een unieke rode tong en een groter gebied over de schoen met speciale rubberen vlakken, ook wel de “striking zone” genoemd.

In 1998 werd de adidas Predator “Accelerator” uitgebracht. Dit was de schoen voor het WK 1998 waarmee Zinedine Zidane kampioen werd met Frankrijk.

In 2000 kwam bracht adidas de Predator “Precision” uit. Deze schoen brachten ze vlak voor het EK van 2000. Dit was tevens de eerste schoen waarbij je de noppen kon vervangen voor andere. Hierdoor konden de spelers inspelen op de conditie van het veld.

In 2002 vlak voor het WK in Japan en Korea bracht adidas opnieuw een Predator uit, deze keer de “Mania”. Dit was de eerste Predator met kangoeroe leer en een elastieken band om de tong vast te zetten.

In 2004 kwam de adidas Predator “Pulse”. Deze schoen had een nieuwe sok voering waardoor de schoen nog beter aansloot bij de voet.

In 2006 kwam de adidas Predator “Absolute”. Omdat het WK in Duitsland werd gespeeld (waar adidas vandaan komt) was te verwachten dat er een speciale Predator uitgebracht zou worden. Dit gebeurde ook. Deze Predator bevatte een stuk meer rood dan de andere Predators maar had ook een kunststoffen binnekant waardoor de schoen lichter was aan de voet.

In 2007 werd de laatste Predator uitgebracht met een tong die over de schoen gevouwen kon worden. Dit was de adidas Predator “Powerswerve”.

In 2009 kwam de adidas Predator “X”. Deze schoen was de tiende editie van de Predator en bevatte dan ook stierenleer en een nieuwe technologie genaamd “powerspine”.

In 2011 kwam toen de adidas Predator “adipower” uit. Dit was een hele andere schoen dan we gewend waren van de adidas predator. Deze predator had namelijk een sprintframe outsole.

In 2012 kwam de eerste Predator uit met een synthetisch leren bovenkant. De Predator “LZ” moet zorgen voor meer balcontrole en een beter schot.

In 2013 kwam de adidas Predator “LZ II” uit. Deze heeft veel weg van de LZ maar is nog lichter waardoor je nog sneller bent.

in 2014 was de laatste voor een aantal jaar. Toen kwam de adidas Predator “Instinct”. Deze predator had een kunststoffen buitenlaag waardoor je nog meer balcontrole zou hebben dan voorheen.