Tijd voor de nieuwe adidas Predator 1039

Het is tijd voor een nieuwe Predator. Namelijk de Predator 18. Wij hebben de adidas Predator 18.1 getest en kunnen je het volgende erover vertellen.

adidas Predator

De schoen is ideaal omdat het een primeknit sok heeft waardoor de schoen goed aansluit om de voet, daarnaast kan je hem eventueel wat strakker trekken door middel van de veters (dit heeft de 18+ versie niet).

De schoen bevat een Controlskin, dit houdt in dat er kunststoffen plaatjes over de schoen heen zitten waardoor je meer controle krijgt over de bal.

adidas Predator

De primeknit sok is schuin afgesneden zodat die mee vormt met het bewegen van je hak en de enkel.

adidas Predator

Het is de ideale schoen en kan op meerdere ondergronden, zowel op kunstgras al gewoon gras.

Shop de nieuwe adidas Predator hier >>

Historie van de adidas Predator

adidas Predator

In 1994 veranderde adidas het voetbal door het uitbrengen van de adidas Predator. Deze leren schoen had rubberen strepen over de schoen waardoor je met meer curve kon schieten en meer controle kreeg over de bal.

Een jaar later (1995) bracht adidas de Predator “Rapier” uit maar dan had de schoen een tong die je over de veters heen kon vouwen. Dit was zeer uniek en maakte dan ook een grote indruk. De schoen werd uitgebracht in meerdere kleuren maar behield ook de klassieke en ook wel iconische zwart, wit en rode kleuren.

In 1996 bracht adidas de Predator “Touch” uit met een unieke rode tong en een groter gebied over de schoen met speciale rubberen vlakken, ook wel de “striking zone” genoemd.

In 1998 werd de adidas Predator “Accelerator” uitgebracht. Dit was de schoen voor het WK 1998 waarmee Zinedine Zidane kampioen werd met Frankrijk.

In 2000 kwam bracht adidas de Predator “Precision” uit. Deze schoen brachten ze vlak voor het EK van 2000. Dit was tevens de eerste schoen waarbij je de noppen kon vervangen voor andere. Hierdoor konden de spelers inspelen op de conditie van het veld.

In 2002 vlak voor het WK in Japan en Korea bracht adidas opnieuw een Predator uit, deze keer de “Mania”. Dit was de eerste Predator met kangoeroe leer en een elastieken band om de tong vast te zetten.

In 2004 kwam de adidas Predator “Pulse”. Deze schoen had een nieuwe sok voering waardoor de schoen nog beter aansloot bij de voet.

In 2006 kwam de adidas Predator “Absolute”. Omdat het WK in Duitsland werd gespeeld (waar adidas vandaan komt) was te verwachten dat er een speciale Predator uitgebracht zou worden. Dit gebeurde ook. Deze Predator bevatte een stuk meer rood dan de andere Predators maar had ook een kunststoffen binnekant waardoor de schoen lichter was aan de voet.

In 2007 werd de laatste Predator uitgebracht met een tong die over de schoen gevouwen kon worden. Dit was de adidas Predator “Powerswerve”.

In 2009 kwam de adidas Predator “X”. Deze schoen was de tiende editie van de Predator en bevatte dan ook stierenleer en een nieuwe technologie genaamd “powerspine”.

In 2011 kwam toen de adidas Predator “adipower” uit. Dit was een hele andere schoen dan we gewend waren van de adidas predator. Deze predator had namelijk een sprintframe outsole.

In 2012 kwam de eerste Predator uit met een synthetisch leren bovenkant. De Predator “LZ” moet zorgen voor meer balcontrole en een beter schot.

In 2013 kwam de adidas Predator “LZ II” uit. Deze heeft veel weg van de LZ maar is nog lichter waardoor je nog sneller bent.

in 2014 was de laatste voor een aantal jaar. Toen kwam de adidas Predator “Instinct”. Deze predator had een kunststoffen buitenlaag waardoor je nog meer balcontrole zou hebben dan voorheen.

 

Previous ArticleNext Article

Y-3 Kaiwa komt in een triple black colorway 6

Het Japanse merk Yohji Yamamoto breidt zijn collectie in samenwerking met adidas uit. Samen brengen zij namelijk een nieuwe colorway uit van het Y-3 Kaiwa model. Dit keer komt het Kaiwa model in een triple black colorway. Deze colorway zal op 20 juni 2019 verkrijgbaar zijn.

In 2018 debuteerde de adidas Y-3 Kaiwa. Al snel werd de sneaker populair onder Yohji Yamamoto fans dankzij de combinatie van een futuristische upper met een hoge tong en een trendy midsole. Nu is het model klaar om zijn debuut te maken in 2019 in een nieuwe colorway, namelijk een triple black colorway.

adidas Y-3 debuteerde hun samenwerking in 2003. Wat bijzonder is aan deze samenwerking, is dat de designs ver voor zijn tijd is. De sneakers zijn erg futuristisch ontworpen. De naam Y-3 heeft een vrij simpele betekenis. De ‘Y’ staat voor Yohji Yamamoto en de ‘3’ staat voor de 3 kenmerkende strepen van adidas. Het streepje in het midden staat voor de samenwerking tussen de twee merken.

adidas Y-3 Kaiwa ‘Triple Black’ | EF2561

Zoals we al zeiden is de Y-3 Kaiwa een geliefd model en een futuristische sneaker. De voorkant van de sneaker is gemaakt van leer. In tegenstelling tot de voorkant is de achterkant gemaakt van rekbaar neopreen. Hierop zit een suède heel pull tab op bevestigd. De hoog uitgesneden tong biedt enige afwijking van het silhouet. Op de tong staat in witte dikgedrukte letters de ‘Y-3′ branding met hier doorheen Yamamoto’s handtekening. De midsole wordt geaccentueerd door bolvormige pods die extra vorm geven aan de outsole.

Morgen, 20 juni 2019, is deze sneaker verkrijgbaar voor €350,- via adidas.nl en andere webshops. Bekijk onze Releasekalender om de volledige Storelist overview te bekijken. Bekijk foto’s van de adidas Y-3 Kaiwa ‘Triple Black’ colorway hieronder. Neem ook dagelijks een kijkje op Sneakerjagers, zodat jij up-to-date blijft van het laatste sneakernieuws!


Y-3 Kaiwa
Y-3 Kaiwa
Y-3 Kaiwa
Images by adidas

De adidas Yeezy Boost 700 V2 komt mogelijk in een nieuwe colorway 20

Dit weekend bracht Kanye West in samenwerking met adidas de nieuwe ‘Tephra’ colorway uit van de adidas Yeezy Boost 700 V2 . Nu gaat het gerucht rond dat er een nieuwe colorway aan zit te komen van dit model. De naam van de colorway is “Blue Water”.

Verschillen tussen de adidas Yeezy Boost 700 V1 en V2

De adidas Yeezy Boost 700 is er in een V1 model en een V2 model, maar wat zijn nu precies de verschillen? In de midsole en de outsole zitten geen grote verschillen, maar de upper beschikt wel over wat opvallende verschillen. De achterkant van het V1 model is vooral gemaakt van suède en het V2 model van mesh. Ook beschikt de achterkant van het V1 model over een boog in de hiel en het V2 model over 2 punten.

De zijkanten hebben ook grote verschillen. Zo bevat de V2 versie over een mudgard boven de midsole en drie reflecterende strepen over de hele zijkant. De V1 heeft ook 3 reflecterende strepen, echter zijn deze niet zo groot als de reflecterende strepen op de V2. Ook de veters van de V2 zijn reflecterend. Dit is niet het geval bij de V1 versie.

Dan komen we aan bij de voorkant van de sneaker, hier zijn niet enorm grote verschillen. Het mesh en de suède overlays op de toe box zijn iets anders op de V2 versie. Ook beschikt de V2 over een reflecterend stukje op de toe box.

adidas Yeezy Boost 700 V2 “Blue Water” Details

Volgens het Instagram account @ONUS komt de adidas Yeezy Boost 700 V2 in een nieuwe colorway, genaamd “Blue Water”.

De sneaker is gemaakt van een basislaag van mesh met lederen overlays in blauwe en grijze kleuren. De outsole beschikt over een contrasterende, fellere blauwe kleur. Ook de midsole beschikt over blauwkleurige details, echter is dit meer zeewater blauw.

Of dit echt een colorway is die gaat uitkomen is nog niet bekend, tot nu toe zijn het slechts geruchten. Ben jij benieuwd hoe de adidas Yeezy Boost 700 V2 “Blue Water” eruit ziet? Scroll dan naar beneden om de foto te bekijken. Vergeet trouwens ook niet om onze Releasekalender in de gaten te houden voor upcoming releases.


Yeezy
Image by @ovrnundrshp

Sale bij de Bijenkorf // Vanaf 30% korting op veel sneakers 46

Bij hét warenhuis van Nederland, de Bijenkorf, is momenteel een grote sale gaande! Je ontvangt nu namelijk vanaf 30% korting op duizenden artikelen van topmerken. Omdat de Bijenkorf zo’n groot assortiment heeft, hebben wij van Sneakerjagers een top 10 samengesteld van de mooiste sneakers die nu tijdelijk in de sale zijn. De top 10 is een mix van heren- en damessneakers.

Klik hier om alle sneakers te shoppen die in de sale zijn. Scroll naar beneden om de gehele top 10 te bekijken en te shoppen. Houd ook dagelijks Sneakerjagers in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.Sale de Bijenkorf

Sale de Bijenkorf

Sale de Bijenkorf

Sale de Bijenkorf

Sale de Bijenkorf
Images by de Bijenkorf