Zaterdag 14 oktober: Asics Tiger X Patta Gel Mai Knit. 523

Als Asics en Patta een samenwerking aankondigen gaan hier bij Sneakerjagers de ogen altijd verder open. Op 14 oktober aanstaande is het weer zover en lanceren deze twee grootheden de Asics Tiger X Patta Gel-Mai Knit in de winkels in Amsterdam en Londen.

Op maandag 16 oktober gaat de sneaker online. We zijn benieuwd of er dan nog maten verkrijgbaar zullen zijn. De wereldwijde release volgt dan 4 november. Drie kansen om ze aan te schaffen dus. Oorspronkelijk werd de Gel-Mai gelanceerd in de jaren negentig. De Gel Mai heeft een asymmetrisch snijsysteem wat gelijk het belangrijkste optische kenmerk is van deze schoen. Het model heeft een donderbruine premium nubuck overlay en een comfortabel gebreide bovenkant. De sokachtige bovenkant heeft het Patta Script logo en er zijn 3M reflecterende accenten op de webbing. Bijzonder hé? Dus als je zin hebt en zaterdagmorgen tijd hebt zien we je op de Zeedijk in Amsterdam. Sneakerjagers houdt je op de hoogte waar je ze vanaf 4 november online kunt krijgen.

Previous ArticleNext Article

Versace geeft preview van SS20 footwear 15

Eerder dit jaar presenteerde Versace de SQUALO sneaker met ons, deze sneaker werd geïnspireerd door haaien. Nu heeft Salehe Bembury (ontwerper Versace sneakers) een first look met de wereld gedeeld via zijn Instagram van 2 nieuwe sneaker modellen. Beide sneaker modellen zijn onderdeel van de Versace SS20 collectie.

Versace is een Italiaans modehuis dat in 1978 werd opgericht door Gianni Versace. De hoofdcollectie van het merk bestaan vooral uit producten als kleding en lederen accessoires. Ook beschikt het merk over collecties als Versace Jeans, en Versus. Het logo van Versace is Medusa, dit is een Grieks mythologisch figuur. Het logo kwam van de vloer van ruïnes in het Reggio Calabria gebied, waar de Versace broers en zussen destijds speelden. Gianni Versace koos Medusa als het logo, omdat ze mensen verliefd maakte op haar en die mensen hadden geen weg meer terug. Hij hoopte dat hij met zijn merk hetzelfde effect kon creëren. Versace was een van de weinige ontwerpers die alles zelf bepaalde, van ontwerpen tot aan de verkoop van producten.

Versace werd af en toe omschreven als “Rock n’ Roll” ontwerper, omdat hij kleding ontwierp voor beroemde artiesten, zoals Elton John en Michael Jackson. Op 15 juli 1997 werd Gianni Versace doodgeschoten. Toen hebben zijn broer en zus het merk overgenomen.

Het Italiaanse merk is al een aantal keer de samenwerking aangegaan met grote merken. In 2006 bracht Versace samen met Lamborghini een auto uit. Ook hebben zij samen met H&M heren en dameskleding uitgebracht in 2011.

Versace SS20 Sneakers Details

Salehe Bebury deelde via zijn Instagram 2 foto’s van 2 nieuwe sneakers van Versace’s SS20 collectie. Één van de modellen is een soort tactical boot met Versace’s iconische sleutelpatroon om zijn as gewikkeld. De outsole beschikt over een verborgen Versace logo in een opvallend rode kleur. Achterop de hak staat de “Versace” branding. Ook op de midsole bevind zich het kenmerkende sleutelpatroon van Versace.

Het tweede model beschikt iets meer over zomerse kleuren. Ook het model is iets zomerser aangekleed. Het silhouet behoudt het gestroomlijnde gevoel van de SQUALO op de midsole. De upper beschikt over slanke overlays in felle roze tinten. Op de zijkant bevind zich de handtekening van Gianni Versace om een verhoogd gevoel toe te voegen aan de sneaker. De subtiele branding op de heel pull tab en langs de veters versterken het Versace gevoel.

Benieuwd hoe de twee nieuwe sneakermodellen eruit zien? Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van de first looks. Vergeet trouwens ook niet om Sneakerjagers in de gaten te houden voor jouw dagelijkse portie sneakernieuws!


Versace SS20
Versace SS20
Images by @salehbembury

Top 10 // New Balance sneakers 17

New Balance is het laatste jaar flink aan het terug komen in het straat beeld. Het Amerikaanse bedrijf is veel nieuwe modellen aan het uitbrengen of opnieuw aan het uitbrengen. Veel merken zijn aan het samenwerken met New Balance zoals Bodega die samen de Bodega x New Balance 997s hebben gemaakt. Wil jij je sneaker collectie uitbreiden met een toffe New Balance sneaker? Dan hebben wij voor jou een top 10 gemaakt van beste New Balance sneakers.


Images by 43Einhalb

New Balance lanceerde de V5 van de klassieke 990 op 5 mei 2019. De V5 is een dikke upgrade van de klassieke 990. Zo is de Midsole eenvoudiger gemaakt om zo een moderne look te geven aan de sneaker, zit er een strap aan de zijkant en heeft de sneaker een ultra soft insole om zo extra comfort te bieden. De sneaker werd bekend met de quote “Worn by supermodels in London and dads in Ohio”.


Images by 43Einhalb

New Balance viert haar dertig jaar lang bestaan met de New Balance M1500WTP 90s Revival Pack. Dit is misschien wel een van de beste sneakers van New Balance aller tijden!


Images by 24/7 Premium

Het Nederlandse skate label Pop Trading Company heeft zijn samenwerking aangekondigd met New Balance. Samen geven zij het iconische M1500 Made in England model van New Balance een makeover!


New Balance
Images by 43Einhalb

De nieuwe New Balance 997H heeft een moderne look, maar blijft trouw aan de originele New Balance modellen. Wat deze sneaker zo modern maakt is de vernieuwde midsole. Niet alleen de look ervan is veranderd, maar de nieuwe midsole is ook extreem licht en bied extra comfort.


Images by Asphaltgold

De New Balance 1500 viert dit jaar haar 30e verjaardag. Het iconische silhouet kwam voor het eerst op de markt in 1989 en is sinds toen nog steeds op de markt te vinden. Door de jaren heen is de New Balance 1500 populair geworden bij verzamelaars en is een van de meest populaire sneakers van New Balance.


New Balance
Images by Asphaltgold

De klassieke New Balance 997 wordt weer in een modern jasje gestoken. Met een grotere Midsole die extra comfort bied, straalt deze sneaker de toekomst uit.


New Balance
Images by 43Einhalb

New Balance viert het 30 jarig bestaan van de New Balance 1500 ook met een Made in UK “Anniversary Pack”. In dit pack zit een blauwe en witte colorway.


Images by Asphaltgold

New Balance
Images by 43Einhalb

De New Balance 574 kwam voor het eerst op de markt in 1988. Dit model kwam voor het eerst met het ENCAP systeem in de midsole om veel comfort te bieden. De 574 is hierdoor een van de populairste silhouette geworden.


New Balance
Images by Asphaltgold

Air Jordan 33 komt in een “Cement Grey” colorway 16

Voordat de Jordan Brand zijn Air Jordan 34 naar buiten brengt, staan er eerst nog wat nieuwe colorways van de Air Jordan 33 te wachten op een release datum. Gelukkig is er alweer een toffe grijze colorway onderweg met Volt details, genaamd de Air Jordan 33 “Cement Grey”. Het model komt uit op 3 juli 2019.

Toen de Air Jordan nog niet bestond, bestonden alle basketbal schoenen over een witte kleur. Sinds Michael Jordan zijn komst en de lancering van de Air Jordan-franchise is de basketbal wereld compleet veranderd. Elk jaar released er een nieuwe Air Jordan model sinds zijn debuut in 1985. Echter is het een grote uitdaging om elk model te overtreffen, want er zijn hoge verwachtingen van de media, de industrie en de fans. Air Jordan domineert al jaren de markt met al zijn modellen, innovaties en prestaties in de sneakerwereld. In het hart van de franchise is het balans tussen atleten en technologie perfect. Michael Jordan, de grootste speler in de geschiedenis van basketbal, en de schoenen die hij heeft gedragen tijdens zijn carrière zijn een grote toewijding aan zijn prestaties en innovatie.

De Air Jordans van nu bouwen op de rijke geschiedenis van innovatieve designs en enorme presentaties. Geïnspireerd door de de beste speler die basketbal ooit heeft gekend, Michael Jordan, blijft het merk groeien in de wereld van sneakers.

Air Jordan 33 “Cement Grey” Details

Het Air Jordan 33 model is een mooie, bijzondere sneaker dankzij de subtiele Air Jordan 3 details. Bijvoorbeeld de oversized tong met het Jumpman logo en de mudguards op de hiel en voorvoet. Ook de structurering van de toebox zijn kleine knipoogjes naar het model uit 1988.

De nieuwe colorway beschikt over grijze upper, gemaakt van mesh. Daarnaast beschikt de sneaker over lederen overlays, ook in een grijze kleur. Naast de kleur grijs, beschikt de sneaker ook over Volt kleurige details zoals de stitching van de lederen tong en panelen. Achterop de hiel bevind zich een grote, zwarte heel pull tab met Nike Air branding erop. Een ander opvallend detail is de zwarte strap op het bovenwerk. Hiermee kan je de sneaker strakker of losser om de voet heen doen. Last but not least, de zool. De midsole beschikt over een contrasterende zwart/witte kleur met een blauwe doorzichtige outsole.

De Air Jordan 33 “Cement Grey” komt uit op 3 juli 2019 voor €175,- via nike.com. Ben jij benieuwd naar hoe de nieuwe colorway eruit ziet? Bekijk dan de foto’s hieronder! Vergeet ook niet om onze Releasekalender dagelijks in de gaten te houden om up-to-date te blijven van upcoming releases.


Air Jordan 33
Air Jordan 33
Air Jordan 33
Air Jordan 33
Images by Nike