Nike Air Max 1 x PARRA 'Albert Heijn' 1674

Voor heel veel sneaker liefhebbers is deze Nike Air Max 1 x PARRA 'Albert Heijn' toch wel echt de ‘Holy Grail’. Het is dan ook een zeer exclusief paartje, want het schijnt dat er maar 24 paar ooit het levenslicht hebeen gezien, echter zijn alle 24 exemplaren nog nooit getraceerd. 

De sneaker is ontstaan nadat Nike de Amsterdamse illustrator Pieter Jansen, beter bekend onder zijn pseudoniem Piet Parra, had gevraagd om het Air Max 1 sillhouet naar zijn eigen smaak te ontwerpen.Hierop volgende 2 ontwerpen, te weten de Air Max 1 ‘Amsterdam’ en de de Air Max 1 'Albert Heijn'. Je zal je nu wellicht afvragen waarom de sneaker in godsnaam 'Albert Heijn' heet, echter had Albert Heijn ten tijde van het ontwerp een andere huiskleur (oranje, wit en blauw) dan vandaag de dag (wit, blauw). 

Mede omdat AH van huiskleur veranderde, mocht de sneaker niet meer verkocht worden. Er gaan geruchten dat Nike alle Air Max 1 'Albert Heijn' sneakers heeft teruggeroepen, echter schijnt dit verhaal nooit door iemand te zijn bevestigd en was het meer van horen zeggen. Nike verkoos de Air Max 1 ‘Amsterdam’ naar alle waarschijnlijkheid gewoon boven de Air Max 1 'Albert Heijn', mede door de van huisstijl veranderende AH. De 24 paartjes die vandaag de dag rond dwalen in sneakerland zijn dus blijkbaar de samples die van het ontwerp van Pier Parra zijn gemaakt.  

Maar laten wij nou precies vandaag via Ebay een paartje in een gangbare 10US / 44EU size tegenkomen. Het kost je een paar behoorlijke duiten ($14.999,00), maar dan ben jij wel één van de 24 gelukkigen op deze aardbol die een paartje van de meest exclusieve Nike Air Max 1 bezit.

Interesse? Check dan hier de link >>

Previous ArticleNext Article

Nike ‘Denim’ Pack // release reminder 3

Vrijdag, 24 mei, is het dan eindelijk zo ver. 3X1 released dan in samenwerking met Nike het ‘Denim’ pack. In totaal komen er 3 colorways uit van de samenwerking, ‘Selvedge Denim’, ‘Black Selvedge Denim’ en ‘Raw Denim’. Echter verwachten wij dat de laatstgenoemde exclusief wordt en misschien later zal uitkomen.

Twee iconen uit verschillende branches zijn samengekomen. Nike heeft in samenwerking met de spijkerbroekenfabrikant uit New York, 3X1, een speciale Air Force 1 vernieuwd met premium selvedge denim. Dit wordt gedaan als eerbetoon aan twee merken die houden van hun vak. Sinds 1982 zijn er minimaal 1500 verschillende varianten geïntroduceerd op de Air Force 1. Dit is de eerste keer dat het iconische design is uitgerust met selvedge denim.

De Air Force 1 werd in 1982 geïntroduceerd en door dit model veranderde het design van basketbalschoenen radicaal, op zowel courts binnen als buiten. Het was overigens ook de eerste schoen met Nike Air.

Op vrijdag 24 mei komen 2 colorways uit van de samenwerking tussen 3X1 en Nike via nike.nl. De ‘Raw Denim’ colorway zal exclusief zijn, maar komt later misschien alsnog uit. De 2 colorways die vrijdag uitkomen gaan €112,- kosten. Scrol naar beneden voor mooie, duidelijke foto’s van de 3 colorways. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste sneakernieuws!


Images by: 43einhalb

Images by: 43einhalb

Images by Nike

ASICSTIGER x Sneaker Freaker GEL-LYTE III ‘Tiger Snake’ 4

De succecvolle samenwerking tussen ASICSTIGER en Sneaker Freaker begon in 2010 met de Gel-Lyte III. Dit was de aftrap van een stijlvolle samenwerking. Nu, in 2019, kiest Sneaker Freaker opnieuw voor het iconische Gel-Lyte III silhouet en introduceert dat met de ‘Tiger Snake’ colorway.

De upper van de sneaker is geheel gemaakt van leer met daarop een zand/beige colorway. De lijnen van ASICS, de veter-ogen en verdere kleine details zijn gemaakt van roze reflecterend 3M materiaal en geeft zo een toffe look aan de sneaker. De upper van de sneaker zit bovenop een zwarte rubberen midsole gedecoreerd met verfspetters.

De ASICSTIGER x Sneaker Freaker Gel-Lyte III ‘Tiger Snake’ is nu al verkrijgbaar bij 43Einhalb! Dus wacht niet te lang want voor je het weet is dit pareltje al uitverkocht.


Images by 43Einhalb

adidas UltraBOOST 19s komen in Toy Story colorways 8

Binnenkort komt Pixar met een vierde deel van de iconische filmserie ‘Toy Story’. Nu heeft adidas besloten om UltraBOOST 19s voor kinderen uit te brengen in Woody en Buzz Lightyear geïnspireerde colorways.

De sneakers die binnenkort verwacht worden, werden gedeeld door @US_11. De “Woody” sneaker is van top tot teen gekleed in vergelijkbare kleuren en vormen als Woody. Het model beschikt over een Primeknit upper in geel, zwart en rode kleuren. Op de tong staat het Disney logo en het Toy Story logo. Ook heeft de sneaker de 3 kenmerkende adidas strepen. Dit keer hebben deze strepen een geel/rode kleur, omdat de blouse die Woody draagt ook deze kleuren heeft. Achterop de hak zijn blauwe details te vinden. Deze blauwe details vertegenwoordigen de blauwe jeans die de cowboy altijd droeg. De outsole van de UltraBOOST 19s hebben een bruine kleur, omdat de laarzen die Woody droeg dit ook hadden. Wat ook wel een grappig detail is om te vermelden, is dat Woody op de insole staat.

Ook komt er een colorway die is geïnspireerd op een ander figuur uit de Toy Story film, genaamd Buzz Lightyear. Deze colorway beschikt over kleuren als paars, neon groen en wit. Al deze kleuren zijn opgenomen uit het ruimtepak dat Buzz Lightyear draagt. Ook bij deze colorway kan je op de insole Buzz Lightyear vinden.

Tot nu toe is er nog geen exacte releasedatum bekend van de 2 door Toy Story geïnspireerde colorways. Wij verwachten dat de 2 colorways op vrijdag 21 juni zullen uitkomen via adidas.nl, omdat ook dan de film ‘Toy Story 4’ in première gaat. Of er nog meer colorways gaan komen die gebaseerd zijn op personages uit de film is nog onbekend. Houd daarom Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


adidas UltraBOOST 19 ‘Woody’


adidas UltraBOOST 19 ‘Buzz Lightyear’

Images by US_11