WOW, de nieuwe Puma Prevail Heart W komt deze week. 553

De afgelopen tijd wordt er in onze zoekmachine weer veel gezocht op Puma. Op dit moment vooral op de Creeper. Een ongekende populair model, vooral door de samenwerking met Rihanna. Nieuwe colorways zijn niet aan te slepen. Het verhaal van Puma is prachtig.

Het begon allemaal als familiebedrijf. De broers Adolf (Adi) (3 november 1900 – 6 september 1978) en Rudolf Dassler (26 maart 1898 – 27 oktober 1974) waren oprichter van een van de twee belangrijkste sportkledingmerken ter wereld. Adi was de oprichter van het merk Adidas en Rudolf richtte op zijn beurt het bedrijf Puma op. Deze schoenenfabrieken waren echter het resultaat van een furieuze broederstrijd.

Adolf Dassler was vlak na de Eerste Wereldoorlog begonnen met het maken van schoenen in het plaatsje Herzogenaurach te Beijeren. Gebruik makend van het washok van zijn ouders en met steun van een plaatselijke smid, die voor hem de noppen maakte, wist Adi al snel een goed lopend bedrijfje van zijn schoenfabriekje te maken. In 1924 voegde zijn twee jaar oudere broer, Rudolf, zich bij hem. Samen startten zij toen de Gebrüder Dassler Schuhfabrik.

Omdat beide broers vrij verschillende karakters hadden, vulden zij elkaar aanvankelijk zeer goed aan. Adi was meer de ambachtsman die zich vast kon bijten in het produceren en ontwerpen van schoenen, terwijl Rudolf zich prettiger voelde als hij mensen hun schoenen wist te verkopen. Dat het goed ging met het bedrijf bleek in 1936. De hardloper Jesse Owens droeg tijdens de Olympische spelen van dat jaar schoenen van de Dassler Schuhfrabrik. Daarmee won hij vier gouden medailles – een heuse topprestatie.

Na de Tweede Wereldoorlog verbrokkelde de broederlijke band die beide broers met elkaar hadden. De werkelijke reden is nooit bekend geworden, maar het kan te maken hebben gehad met gebeurtenissen tijdens de oorlog. Beide broers waren lid geworden van de Nazi Partij, maar Rudolf was altijd meer begaan geweest met de partijbeginselen dan Adi. Toen beiden in 1943 tijdens een aanval van geallieerden in dezelfde schuilkelder plaatsnamen, riep Adi tijdens het binnenstappen iets over de vervelende geallieerden. Rudolf dacht echter dat dit voor hem bedoeld was. Toen Rudolf later werd opgepakt door de Amerikanen, die hem verdachten lid te zijn van de SS, dacht hij daarom ook dat zijn jongere broer hier achter zat.

Ook verhalen dat hun beide vrouwen achter de breuk zaten doen de ronde. Feit blijft dat beiden overeenkwamen om in 1948 niet meer samen verder te gaan. Op 18 augustus 1949 richtte Adi daarom een nieuwe fabriek op, die hij de Adi Dassler Adidas Sportschuhfabrik noemde. Rudolf was toen al een eigen schoenenfabriek begonnen aan de andere kant van de stad, die hij aanvankelijk Ruda noemde, naar de eerste twee letters van zijn achternaam. In datzelfde jaar veranderde hij de naam echter nog naar Puma Schuhfabrik Rudolf Dassler.

Door de vete tussen beide broers werd ook de stad bijna onzichtbaar ingedeeld in twee kampen. Sommige winkeliers bleken bijvoorbeeld niet bereid werknemers van Adidas te helpen, omdat zij zich bij het kamp van Puma hadden geschaard. Ook de twee voetbalteams in de stad droegen gescheiden kleding. Bij ASV Herzogenaurach droeg men de kleding met drie strepen van Adidas en bij FC Herzogenaurach mochten alleen Pumaschoenen gedragen worden.Ook buiten de stad werd de ruzie van de broers uitgevochten. Toen de Duitse sprinter Armin Hary, die op Pumaschoenen liep, na het winnen van goud bij de Spelen van 1960 in Adidas tenue de medailleceremonie betrad besloot Adi de man te verbieden ooit nog Adidas kleding te dragen.

De broers hebben hun ruzie tijdens hun leven nooit bijgepraat. Ondanks dat ze uiteindelijk op dezelfde begraafplaats werden begraven, liggen ze daar ook zo ver mogelijk bij elkaar vandaan als mogelijk. Pas in 2009 werd de ruzie tussen beide delen van de familie bijgelegd met een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen personeel van Adidas en personeel van Puma.

Terug naar het heden. Puma komt donderdag 11 mei met de Prevail Heart W in een Black en Halogen Blue colorway. Ze gaan 109 euro kosten. En wat zijn ze bijzonder. Waarschijnlijk weer binnen een paar uur uitverkocht. Zorg dus dat je aan de knoppen zit aanstaande donderdag om zo’n mooi paartje Puma’s te scoren. Dat kan onder andere bij Asphaltgold waar ook de foto’s vandaan komen. Volg onze Facebook pagina voor het laatste nieuws mbt deze nieuwe Puma colorways.

Previous ArticleNext Article

Nike ‘Denim’ Pack // release reminder 8

Vrijdag, 24 mei, is het dan eindelijk zo ver. 3X1 released dan in samenwerking met Nike het ‘Denim’ pack. In totaal komen er 3 colorways uit van de samenwerking, ‘Selvedge Denim’, ‘Black Selvedge Denim’ en ‘Raw Denim’. Echter verwachten wij dat de laatstgenoemde exclusief wordt en misschien later zal uitkomen.

Twee iconen uit verschillende branches zijn samengekomen. Nike heeft in samenwerking met de spijkerbroekenfabrikant uit New York, 3X1, een speciale Air Force 1 vernieuwd met premium selvedge denim. Dit wordt gedaan als eerbetoon aan twee merken die houden van hun vak. Sinds 1982 zijn er minimaal 1500 verschillende varianten geïntroduceerd op de Air Force 1. Dit is de eerste keer dat het iconische design is uitgerust met selvedge denim.

De Air Force 1 werd in 1982 geïntroduceerd en door dit model veranderde het design van basketbalschoenen radicaal, op zowel courts binnen als buiten. Het was overigens ook de eerste schoen met Nike Air.

Op vrijdag 24 mei komen 2 colorways uit van de samenwerking tussen 3X1 en Nike via nike.nl. De ‘Raw Denim’ colorway zal exclusief zijn, maar komt later misschien alsnog uit. De 2 colorways die vrijdag uitkomen gaan €112,- kosten. Scrol naar beneden voor mooie, duidelijke foto’s van de 3 colorways. Houd Sneakerjagers goed in de gaten om up-to-date te blijven van het laatste sneakernieuws!


Images by: 43einhalb

Images by: 43einhalb

Images by Nike

ASICSTIGER x Sneaker Freaker GEL-LYTE III ‘Tiger Snake’ 6

De succecvolle samenwerking tussen ASICSTIGER en Sneaker Freaker begon in 2010 met de Gel-Lyte III. Dit was de aftrap van een stijlvolle samenwerking. Nu, in 2019, kiest Sneaker Freaker opnieuw voor het iconische Gel-Lyte III silhouet en introduceert dat met de ‘Tiger Snake’ colorway.

De upper van de sneaker is geheel gemaakt van leer met daarop een zand/beige colorway. De lijnen van ASICS, de veter-ogen en verdere kleine details zijn gemaakt van roze reflecterend 3M materiaal en geeft zo een toffe look aan de sneaker. De upper van de sneaker zit bovenop een zwarte rubberen midsole gedecoreerd met verfspetters.

De ASICSTIGER x Sneaker Freaker Gel-Lyte III ‘Tiger Snake’ is nu al verkrijgbaar bij 43Einhalb! Dus wacht niet te lang want voor je het weet is dit pareltje al uitverkocht.


Images by 43Einhalb

adidas UltraBOOST 19s komen in Toy Story colorways 11

Binnenkort komt Pixar met een vierde deel van de iconische filmserie ‘Toy Story’. Nu heeft adidas besloten om UltraBOOST 19s voor kinderen uit te brengen in Woody en Buzz Lightyear geïnspireerde colorways.

De sneakers die binnenkort verwacht worden, werden gedeeld door @US_11. De “Woody” sneaker is van top tot teen gekleed in vergelijkbare kleuren en vormen als Woody. Het model beschikt over een Primeknit upper in geel, zwart en rode kleuren. Op de tong staat het Disney logo en het Toy Story logo. Ook heeft de sneaker de 3 kenmerkende adidas strepen. Dit keer hebben deze strepen een geel/rode kleur, omdat de blouse die Woody draagt ook deze kleuren heeft. Achterop de hak zijn blauwe details te vinden. Deze blauwe details vertegenwoordigen de blauwe jeans die de cowboy altijd droeg. De outsole van de UltraBOOST 19s hebben een bruine kleur, omdat de laarzen die Woody droeg dit ook hadden. Wat ook wel een grappig detail is om te vermelden, is dat Woody op de insole staat.

Ook komt er een colorway die is geïnspireerd op een ander figuur uit de Toy Story film, genaamd Buzz Lightyear. Deze colorway beschikt over kleuren als paars, neon groen en wit. Al deze kleuren zijn opgenomen uit het ruimtepak dat Buzz Lightyear draagt. Ook bij deze colorway kan je op de insole Buzz Lightyear vinden.

Tot nu toe is er nog geen exacte releasedatum bekend van de 2 door Toy Story geïnspireerde colorways. Wij verwachten dat de 2 colorways op vrijdag 21 juni zullen uitkomen via adidas.nl, omdat ook dan de film ‘Toy Story 4’ in première gaat. Of er nog meer colorways gaan komen die gebaseerd zijn op personages uit de film is nog onbekend. Houd daarom Sneakerjagers goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws.


adidas UltraBOOST 19 ‘Woody’


adidas UltraBOOST 19 ‘Buzz Lightyear’

Images by US_11