Nike Vote Forward. Maak kennis met de “RevolutionAIRS” 368


De verkiezingen in Nederland zijn achter de rug, maar we hebben de komende week weer wat te stemmen! En wel iets heel belangrijks! Vorig jaar kon er gekozen worden, doormiddel van Nike Vote Back, welk model er dit jaar tijdens Air Max Month opnieuw wordt uitgebracht. Het werd de Nike Air Max 1 Atmos ‘Elephant’ die zaterdag 18 maart is gereleased. Ook dit jaar kunnen we dus weer kiezen wat er volgend jaar tijdens Air Max Month zal worden gereleased, echter zal het geen bestaand model zijn. Want dit jaar gaan we niet Vote Back’n maar we gaan Vote Foward’n. Jij kan namelijk de toekomst van de Air Max bepalen. Erg belangrijk, dus ook jouw stem telt!


Voor het eerst heeft Nike 12 bekende kunstenaars uit de Air Max community, Alexandra Hackett (London), Artemy Lebedev (Moscow), Bunyamin Aydin (Istanbul), Celement Balvoine (Amsterdam), Fabikr (Seoul), Kyle Ng (Los Angeles), Lourdes Villagómez (Mexico City), Naotaka Konno (Tokyo), Sean Wotherspoon (Los Angeles), Shangguan Zhe (Shanghai), Tianzhuo Chen (Beijing), and Venus X (New York), uitgenodigd om samen aan hun visie op de toekomst van Air te werken. Net als de originele Air Max vechten deze designs tegen de status quo en zijn ze klaar om een creatieve revolutie te starten. Bekijk de designs van deze gedurfde ontwerpers en stem op de Air Max die Nike volgens jou moet uitbrengen.Bekijk hier de design waarop jij je stem op uit kan brengen. Aarzel niet en breng jouw stem uit!Alexandra Hackett (London)
Haar schoen is een samensmelting van de meest iconische Air Max designs. Hij bevat elementen van de Air Max 1, 90, 180, 93, 95, 97, Plus, 360 en 2015, allemaal verwerkt in één tijdloos design. De schoen, die zowel oude als nieuwe elementen bevat, weerspiegelt Alexandra’s heldere visie op design.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR ALEXANDRA HACKETT >>


Artemy Lebedev (Moscow)
Gestroomlijnd. Gedurfd. Snel. Daar denk je aan wanneer je deze schoen ziet. Het zwarte reflecterende bovenwerk is gecombineerd met een veterbedekking met rits — een geheel nieuwe versie van de Air Max 97. Door het doorschijnende zijvlak boven de Air VaporMax middenzool is de speciale inlegzool te zien.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR ARTEMY LEBEDEV >>


Bunyamin Aydin (Istanbul)
Dit design verbindt oost en west — typisch Istanbul. Bovenwerk, kraag, veters en Swoosh, afkomstig van de Air Max 97, hebben een patroon dat op Turkse tapijten is geïnspireerd. De tussenzool is bedekt met zilveren ponyhaar. De finishing touch, een doorschijnende VaporMax middenzool, benadrukt het patroon van het bovenwerk.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR BUNYAMIN AYDIN >>


Clément Balavoine (Amsterdam)
Dit strakke design is geraffineerder dan je denkt. Als je goed kijkt, zie je namelijk subtiele verwijzingen naar de favoriete Air Max designs van de ontwerper. Het bovenwerk bevat elementen van de Air Max 90, terwijl de tong en middenzool op de Air Max 97 zijn geïnspireerd. Je krijgt bonuspunten als je de cryptische getallen op de Air bag kunt ontcijferen.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR CLEMENT BALAVIONE >>


Fabrikr (Seoul)
Het design van Fabrikr weerspiegelt hun ideeën over esthetiek en design: het bestaande behouden en toch iets nieuws creëren. Ze hebben het bovenwerk van de klassieke rood-witte Air Max 1 verpakt in beschermend transparant materiaal — geïnspireerd door sneakerheads die hun schoenen in plastic wikkelen en een reis naar het mistige Portland.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR FABRIKR >>


Kyle Ng (Los Angeles)
Deze schoen, een typische Air Max 1 Ultra Flyknit, heeft een neutraal kleurenpalet en is met de hand beschilderd, wat zorgt voor een onaffe DIY-uitstraling. Dit design is afgemaakt met het logo ‘Give a Damn’ op de hak. Het daagt mensen uit om hun stem te laten horen en op te komen voor de dingen die ze belangrijk vinden.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR KYLE NG >>


Lourdes Villagómez (Mexico City)
Op het eerste gezicht is dit een mix van de Air Max 1 en Air Max 90 waarop een mooie, brede kleurenband is aangebracht. Als je beter kijkt, zie je elementen van de quetzal, een vogel uit de bossen van Midden-Amerika. Binnen in de schoen vind je een volledig originele inlegzool die de eeuwenoude cultuur weerspiegelt waarop het design is geïnspireerd.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR LOURDES VILLAGOMEZ >>


Naotaka Konno (Tokyo)
Dit design, geïnspireerd op muziek, klassieke sciencefictionfilms en het nachtleven van Tokio (met name de polsbandjes van clubs), is niet alleen geschikt om op straat te dragen, maar doet het ook goed in clubs. Met het Flyknit bovenwerk, het reflecterende materiaal dat de schoen bijna volledig bedekt en de glow in the dark Air Max 97 Air bag val je niet alleen overdag, maar ook ’s avonds op.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR NAOTAKA KONNO >>


Sean Wotherspoon (Los Angeles)
Deze Air Max 97 x Air Max 1 toont Seans liefde voor vintage Nike headgear uit de jaren 80. Deze sneaker, die door het dragen alleen maar mooier zal worden, heeft gerafelde randen, een opvallend kleurenpalet, een met velours gevoerde kraag en een unieke tong met golflogo.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR SEAN WOTHERSPOON >>


Shangguan Zhe (Shanghai)
Het doorlopende patroon van de schoen, met een volledig vernieuwd, uniek bovenwerk, is geïnspireerd op de libellevleugel, een van de lichtste creaties van de natuur. De schoen heeft een Air VaporMax Air bag waarin Air zichtbaarder is dan ooit.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR SHANGGUAN ZHE >>


Chen Tianzhuo (Beijing)
Chen wil zijn publiek altijd verrassen, en dat is bij dit project niet anders. Voor dit baanbrekende design gebruikt hij de middenzool van de nieuwe Air VaporMax. En met de designelementen van skischoenen, insecten, harnassen en zelfs de Kobe 9 Elite zal zijn creatie zeker indruk maken op de sneakercommunity.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR CHEN TIANZHUO >>


Venus X (New York)
Dit design toont Venus’ ideeën over het politieke klimaat. De kleuren van het Air Max 97 bovenwerk verwijzen naar de klassieke Air Max Plus, terwijl de tekst over de neus en de lange sok duidelijke taal spreekt. Deze moderne en gewaagde visie op een klassiek design wordt afgemaakt met een sok tot over de knie, die eraf kan worden geritst.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR VENUS X >>

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram.

Previous ArticleNext Article

adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Glow’ // Release Reminder 5

Gisteren bracht adidas om 06:00 uur plotseling een gelimiteerd aantal Yeezy Boost 350 V2 ‘Glow’ uit. Heb jij deze release gemist? Of is het jou niet gelukt om een paartje te bemachtigen? Wees dan niet getreurd, want zaterdag 25 mei komt de colorway nog een keer uit.

Check onze releasekalender om te bekijken bij welke retailers de adidas Yeezy Boost 350 V2 ‘Glow’ verkrijgbaar zal zijn. Ook zal de sneaker in-store verkrijgbaar zijn bij Patta, Solebox en adidas. adidas heeft via officiële kanalen laten weten dat de colorway komt in maten voor volwassenen (€250,-), kinderen (€180,-) en baby’s (€160,-).

Eerder schreven wij al een blog met de details over deze sneaker. KLIK HIER om dit blog te lezen. Wil jij geen enkele release meer missen? Check dan onze releasekalender om op de hoogte te blijven!


adidas Yeezy Boost
Image by adidas

Naast Fox komen nu ook Booker en Tatum met een Nike silhouet 14

Eerder maakten wij al bekend dat de basketballer De’Aaron Fox een samenwerking is aangegaan met Nike om een nieuwe sneaker op de markt te brengen. Het is nu bekend geworden dat, naast Fox, de basketballers Jayson Tatum en Devin Booker ook een samenwerking zijn aangegaan.

De details

Het is bekend dat Fox de ‘Nike Air Max 1 Swipa’ gaat uitbrengen. Booker en Tatum hebben allebei een ander model uitgekozen. Om te beginnen hebben we Booker die aan de haal is gegaan met de ‘Air Force 1’. Vervolgens is de sneaker bedekt met een licht blauwe kleur. Tevens heeft de eyestay een grijze kleur en is de sole in de kleur ‘Sail’ gekleurd. Ten slot heeft Booker nog een paar persoonlijke details toegevoegd aan de sneaker. Op de tong staat een stukje tekst over zijn geschiedenis. Hij heeft op de hiel van de linker sneaker ‘yes máam’ gezet en op de rechte ‘no sir’.

Tatum heeft voor een ‘Air Max 97‘ gekozen. De upper van de sneaker is zwart met rode overlays. Vervolgens heeft de mudguard een witte kleur met zwarte tekeningetjes er op. Deze tekeningen staan voor zijn roots in Saint Louis. Daarnaast heeft de midsole een zilveren kleur, heeft de Air Bubble een rode kleur en is de outsole wit. Tevens staat onderop de outsole de postcode van zijn buurt waar hij vandaan komt. Ten slotte is deze sneaker reflecterend.

Iedere sneaker heeft een andere releasedatum. Wat ze wel gemeen hebben is dat ze eerst gereleased worden bij de ‘House of Hoops’ en twee dagen daarna worden ze gewoon online verkocht. Om te beginnen wordt de Air Max 1 gereleased op donderdag 30 mei en daarna op zaterdag 1 juni, hij krijgt een prijskaartje van €150,-. Vervolgens wordt de Air Force 1 op donderdag 6 juni als eerst gereleased en daarna op zaterdag 8 juni, deze sneaker gaat €130,- kosten. Helaas is er over de Air Max 97 nog geen prijs bekend. Wel is het bekend dat hij eerst op donderdag 13 juni wordt gereleased en daarna op zaterdag 15 juni. Kan jij niet wachten op deze drie beauty’s? Houd dan voor meer informatie onze releasekalender in de gaten.
Images by: Nike

Diversité x The Golden Shape ‘Bridge Areia’ 18

Vrijdag 24 mei lanceert het Rotterdamse merk Diversité zijn eerste sneaker van de nieuwe collectie: de Bridge Areia. Deze sneaker is op verzoek van het grootste fashion blog van de wereld, Hypebeast, geïnspireerd op een ontwerp van de Franse designer Romain Guillermont.

Mede-oprichter Wesley dos Santos kwam het design van Romain Guillermont tegen op Instagram. Het ging om de ‘Hypebeast x The Golden Shape Dad Shoe Concept’. De Franse ontwerper is gelinkt met Hypebeast en staat vooral bekend om zijn digitale ontwerpen van sneakers. Deze ontwerpen deelt hij via zijn kanaal ‘The Golden Shape’. Diversité was erg geïnspireerd door het ontwerp en besloot om naar Parijs te gaan. Ze wilden kijken of het mogelijk was om Romain persoonlijk te ontmoeten. Zijn uiteindelijke doel was om hem de uiteindelijke sample te laten zien en de welverdiende credits aan Romain te geven. Echter komt het vaak voor dat de digitale designs van Romain worden overgenomen en gefabriceerd zonder enkele toestemming. Dit is niet hoe Diversité het wilde aanpakken. Vlak voordat ze terug naar Rotterdam vlogen, was het hun gelukt om Romain te ontmoeten en de sneaker aan hem te presenteren.

Romain vond de sneaker zo tof dat hij achter het design is gaan staan. Hij vond het een eer dat Diversité zijn design had gebruikt als inspiratiebron. Ondanks dat het een Frans ontwerp is, houdt Diversité hun Rotterdamse kenmerken aan in de sneaker. In elke sneaker van Diversité zit de Erasmusbrug verwerkt.

Release informatie

Aankomend weekend is er een feestelijke lancering met een perspresentatie, gevolgd door een inloopprogramma voor liefhebbers en geïnteresseerden met onder andere een host, spoken word, beat box act en als afsluiting een DJ. Vrijdag 24 mei is de ‘Bridge Areia’ exclusief verkrijgbaar in de shop-in-shop. De shop-in-shop is het gehele weekend van vrijdag 24 mei t/m zondag 26 mei aanwezig in DENOISM, aan de Raampoortstraat 16 in Rotterdam. Vanaf zaterdag 25 mei kan je de sneaker ook online shoppen via www.diversite-footwear.com.

Echter komt er wel maar en gelimiteerd aantal van deze sneaker uit. In totaal komen er maar 50 paar. Op elke schoenendoos staat een QR-code die je kan scannen. Vervolgens wordt je doorverwezen naar een persoonlijke video van Wesley en Adilson, waarbij zij hun klanten persoonlijk bedanken voor hun aankoop. Dit idee is geïnspireerd op de smart-shop van de pas overleden hip-hop artiest Nipsey Hussle. Wil jij op de hoogte blijven van het laatste sneakernieuws? Houd dan dagelijks Sneakerjagers in de gaten!


Images by Diversité