Nike Vote Forward. Maak kennis met de “RevolutionAIRS” 303


De verkiezingen in Nederland zijn achter de rug, maar we hebben de komende week weer wat te stemmen! En wel iets heel belangrijks! Vorig jaar kon er gekozen worden, doormiddel van Nike Vote Back, welk model er dit jaar tijdens Air Max Month opnieuw wordt uitgebracht. Het werd de Nike Air Max 1 Atmos ‘Elephant’ die zaterdag 18 maart is gereleased. Ook dit jaar kunnen we dus weer kiezen wat er volgend jaar tijdens Air Max Month zal worden gereleased, echter zal het geen bestaand model zijn. Want dit jaar gaan we niet Vote Back’n maar we gaan Vote Foward’n. Jij kan namelijk de toekomst van de Air Max bepalen. Erg belangrijk, dus ook jouw stem telt!


Voor het eerst heeft Nike 12 bekende kunstenaars uit de Air Max community, Alexandra Hackett (London), Artemy Lebedev (Moscow), Bunyamin Aydin (Istanbul), Celement Balvoine (Amsterdam), Fabikr (Seoul), Kyle Ng (Los Angeles), Lourdes Villagómez (Mexico City), Naotaka Konno (Tokyo), Sean Wotherspoon (Los Angeles), Shangguan Zhe (Shanghai), Tianzhuo Chen (Beijing), and Venus X (New York), uitgenodigd om samen aan hun visie op de toekomst van Air te werken. Net als de originele Air Max vechten deze designs tegen de status quo en zijn ze klaar om een creatieve revolutie te starten. Bekijk de designs van deze gedurfde ontwerpers en stem op de Air Max die Nike volgens jou moet uitbrengen.Bekijk hier de design waarop jij je stem op uit kan brengen. Aarzel niet en breng jouw stem uit!Alexandra Hackett (London)
Haar schoen is een samensmelting van de meest iconische Air Max designs. Hij bevat elementen van de Air Max 1, 90, 180, 93, 95, 97, Plus, 360 en 2015, allemaal verwerkt in één tijdloos design. De schoen, die zowel oude als nieuwe elementen bevat, weerspiegelt Alexandra’s heldere visie op design.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR ALEXANDRA HACKETT >>


Artemy Lebedev (Moscow)
Gestroomlijnd. Gedurfd. Snel. Daar denk je aan wanneer je deze schoen ziet. Het zwarte reflecterende bovenwerk is gecombineerd met een veterbedekking met rits — een geheel nieuwe versie van de Air Max 97. Door het doorschijnende zijvlak boven de Air VaporMax middenzool is de speciale inlegzool te zien.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR ARTEMY LEBEDEV >>


Bunyamin Aydin (Istanbul)
Dit design verbindt oost en west — typisch Istanbul. Bovenwerk, kraag, veters en Swoosh, afkomstig van de Air Max 97, hebben een patroon dat op Turkse tapijten is geïnspireerd. De tussenzool is bedekt met zilveren ponyhaar. De finishing touch, een doorschijnende VaporMax middenzool, benadrukt het patroon van het bovenwerk.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR BUNYAMIN AYDIN >>


Clément Balavoine (Amsterdam)
Dit strakke design is geraffineerder dan je denkt. Als je goed kijkt, zie je namelijk subtiele verwijzingen naar de favoriete Air Max designs van de ontwerper. Het bovenwerk bevat elementen van de Air Max 90, terwijl de tong en middenzool op de Air Max 97 zijn geïnspireerd. Je krijgt bonuspunten als je de cryptische getallen op de Air bag kunt ontcijferen.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR CLEMENT BALAVIONE >>


Fabrikr (Seoul)
Het design van Fabrikr weerspiegelt hun ideeën over esthetiek en design: het bestaande behouden en toch iets nieuws creëren. Ze hebben het bovenwerk van de klassieke rood-witte Air Max 1 verpakt in beschermend transparant materiaal — geïnspireerd door sneakerheads die hun schoenen in plastic wikkelen en een reis naar het mistige Portland.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR FABRIKR >>


Kyle Ng (Los Angeles)
Deze schoen, een typische Air Max 1 Ultra Flyknit, heeft een neutraal kleurenpalet en is met de hand beschilderd, wat zorgt voor een onaffe DIY-uitstraling. Dit design is afgemaakt met het logo ‘Give a Damn’ op de hak. Het daagt mensen uit om hun stem te laten horen en op te komen voor de dingen die ze belangrijk vinden.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR KYLE NG >>


Lourdes Villagómez (Mexico City)
Op het eerste gezicht is dit een mix van de Air Max 1 en Air Max 90 waarop een mooie, brede kleurenband is aangebracht. Als je beter kijkt, zie je elementen van de quetzal, een vogel uit de bossen van Midden-Amerika. Binnen in de schoen vind je een volledig originele inlegzool die de eeuwenoude cultuur weerspiegelt waarop het design is geïnspireerd.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR LOURDES VILLAGOMEZ >>


Naotaka Konno (Tokyo)
Dit design, geïnspireerd op muziek, klassieke sciencefictionfilms en het nachtleven van Tokio (met name de polsbandjes van clubs), is niet alleen geschikt om op straat te dragen, maar doet het ook goed in clubs. Met het Flyknit bovenwerk, het reflecterende materiaal dat de schoen bijna volledig bedekt en de glow in the dark Air Max 97 Air bag val je niet alleen overdag, maar ook ’s avonds op.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR NAOTAKA KONNO >>


Sean Wotherspoon (Los Angeles)
Deze Air Max 97 x Air Max 1 toont Seans liefde voor vintage Nike headgear uit de jaren 80. Deze sneaker, die door het dragen alleen maar mooier zal worden, heeft gerafelde randen, een opvallend kleurenpalet, een met velours gevoerde kraag en een unieke tong met golflogo.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR SEAN WOTHERSPOON >>


Shangguan Zhe (Shanghai)
Het doorlopende patroon van de schoen, met een volledig vernieuwd, uniek bovenwerk, is geïnspireerd op de libellevleugel, een van de lichtste creaties van de natuur. De schoen heeft een Air VaporMax Air bag waarin Air zichtbaarder is dan ooit.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR SHANGGUAN ZHE >>


Chen Tianzhuo (Beijing)
Chen wil zijn publiek altijd verrassen, en dat is bij dit project niet anders. Voor dit baanbrekende design gebruikt hij de middenzool van de nieuwe Air VaporMax. En met de designelementen van skischoenen, insecten, harnassen en zelfs de Kobe 9 Elite zal zijn creatie zeker indruk maken op de sneakercommunity.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR CHEN TIANZHUO >>


Venus X (New York)
Dit design toont Venus’ ideeën over het politieke klimaat. De kleuren van het Air Max 97 bovenwerk verwijzen naar de klassieke Air Max Plus, terwijl de tekst over de neus en de lange sok duidelijke taal spreekt. Deze moderne en gewaagde visie op een klassiek design wordt afgemaakt met een sok tot over de knie, die eraf kan worden geritst.
BRENG HIER JE STEM UIT VOOR VENUS X >>

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram.

Previous ArticleNext Article

Gyakusou x Nike Spring/Summer 2019 collectie 6

Na een lange samenwerking is het eindelijk zo ver. De Gyakusou lijn van Jun Takahashi samen met Nike wordt gereleased. De complete Gyakusou x Nike collectie van sneakers en kleding is al onderweg. Donderdag 28 februari zal de gehele collectie online komen via de Nike webstore.

UNDERCOVER-oprichter Jun Takahashi is al 10 jaar in samenwerking met Nike om zijn Gyakusou-lijn te produceren. De nieuwe collectie is erg breed. De collectie bestaat namelijk niet alleen uit sneakers, maar ook uit sportkleding. De sportkleding heeft een nieuw transformeer JKT effect. Een kledingstuk wat je kan transformeren naar één van je zakken. Het kledingstuk kan je namelijk zo opvouwen dat het in de zak van het kledingstuk past. Zo is het altijd makkelijk om mee te nemen, in welke situatie dan ook. De sportkleding heeft veel nieuwe details waardoor het sporten erg comfortabel wordt. De buitenkant van het jack zorgt bijvoorbeeld voor bescherming tegen wind en regen. De binnenkant van het jack heeft een zweetafvoerend Dri-Fit element.

Naast de sportkleding heeft de collectie natuurlijk ook sneakers. Dit zijn drie verschillende varianten geworden. Om te beginnen, de twee herhalingen van de Gyakusou x Nike Pegasus Turbo. Deze zijn verdeeld in twee colorways: donker groen en mosterd geel met het witte Nike logo. Andere details zijn de reflecterende effecten op de tong en rond het vetersysteem. Daarnaast heb je het afzonderlijke model van de twee. Dit is de Gyakusou x Nike Vaporfly 4%. Dit is het welbekende brei-model. Het heeft een bordeauxrode Flyknit upper. Daarnaast heeft de sneaker een groot Nike logo op de zijkant en een Gyakusou op de achterkant.

De nieuwe Gyakusou Spring/Summer 2019 collectie zal donderdag 28 februari gereleased worden op de Nike webstore.

Gyakusou x Nike Vaporfly 4%

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Red/White/Black/Yellow
Stylecode: AV7998-600

Gyakusou x Nike Vaporfly 4%

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Green/Yellow/Black
Stylecode: BQ0579-300

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Gyakusou x Nike Pegasus Turbo

Releasedatum: donderdag 28 februari
Prijs: Nog niet bekend
Colorway: Yellow/Green/Black
Stylecode: BQ0579-700

Golf le Fleur* X Converse “industrial” Pack 3

Er hebben al verschillende samenwerkingen plaatsgevonden tussen Golf le Fleur en Converse. Zo zijn er eerder al sneakers uitgekomen in verschillende vrolijke kleuren, maar ook met een metallic look. Deze keer wilden Golf le Fleur en Converse de sneakers een industriële look geven. Dit is zeker gelukt!

Net zoals bij een aantal voorgaande samenwerkingen, is op deze sneaker de iconische bloem te vinden aan de zijkant van de schoen. Ook is deze bloem all-over de outsole geplaatst. in het midden van de bloem op de zijkant van de sneaker, is de herkenbare ster te zien van Converse. De sneaker komt in twee colorways, namelijk “Barely Blue/Black/Egret” en “Barely Blue/Patriot/Egret”.

Op zaterdag 23 februari komen deze sneakers uit voor een prijs van €110,-. Voor meer info check je de releasekalender!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 


CONVERSE GOLF LE FLEUR 'BARELY BLUE'
164023C

CONVERSE GOLF LE FLEUR 'PATRIOT'
164024C

Top 10 Nubikk sneakers van de Bijenkorf 23

Nubikk is nog een redelijk jong merk. Het Nederlandse schoenenmerk werd in 2012 opgericht. De naam Nubikk is afgeleid van het leersoort Nubuck. De kenmerken van Nubikk zijn dat zij de schoenen heel minimaal houden, hun kleurgebruik heel simpel is en het ontwerp van de sneakers erg clean is. Eerst kwam Nubikk met wat enkellaarzen voor dames. Niet veel later kwamen daar ook sneakers bij voor dames en heren. Het merk Nubikk werd snel een grote naam in Nederland en 3 jaar na de lancering stondt Nubikk al op de Europese kaart.

Als je op zoek bent naar minimalistische, comfortabele schoenen ben je bij Nubikk aan het juiste adres. Ze zitten heerlijk en je kan er de hele dag op lopen zonder last van je voeten te krijgen. De reden dat je geen last van je voeten krijgt is het voetbed. De herenschoenen van Nubikk zijn zo goed als overal mee te combineren door het simpele kleurgebruik. Zomers wordt er vooral gebruik gemaakt van witte/beige kleuren en ’s winters met name donkere kleuren.

Wij hebben een top 10 gemaakt van de Nubikk sneakers die verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf. Scroll snel naar beneden en check de top 10!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


1. Nubikk Scott sneaker – Nubuck

Prijs: €179,90
Colorway: Donkerblauw
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

2. Nubikk Yeye sneaker – Kalfsleer

Prijs: €169,95
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

3. Nubikk Yeye sneaker – Suède

Prijs: €169,95
Colorway: Beige
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

4. Nubikk Yeye Maze Costa sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

5. Nubikk Jhay Low Gomma sneaker – Leer

Prijs: €169,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

6. Nubikk Jagger Aspen sneaker – Leer

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

7. Nubikk Jagger Classic sneaker – Nubuck

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers

8. Nubikk Yeye Pure sneaker Camouflage- Textiel

Prijs: €159,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

9. Nubikk Jagger Classic sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

10. Nubikk Scott sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Grijs
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers
Afbeeldingen: De Bijenkorf