Nike Air Max 1 Atmos “Elephant” 1553

In 2006 werd de Nike Air Max 1 x Atmos “Elephant” voor het eerst gereleased als onderdeel van de “Zoo Pack”. De Elephant was de eerste Air Max die voorzien was van een dierenprint. Met de Jade Swoosh was de sneaker helemaal af. Het was een waar oogappeltje.

Nu vragen veel mensen zich af wat het idee was achter de Elephant, waarom de jade-kleurige Swoosh? Het idee was om de Air Max 1 spannender te maken. De creative director van Atmos, Hirofumi Kojima, besloot om het ontwerp te baseren op een olifant, vandaar de olifanten print op de mudguard. De Elephant-print was niet nieuw. De print zat namelijk ook al op de Air Jordan 3. De jade kleurige swoosh is afkomstig van een olifant die water over zich heen gooit. Deze twee elementen maakte een van de meest gewilde Air Max 1 colorways allertijden. Nu, bijna 11 jaar later is de Air Max 1 “Elephant” weer terug.

SHOP DE NIKE AIR MAX 1 ATMOS HIER >>

Naast de Air Max 1 “Elephant” komt er ook nog iets anders uit op 18 maart, namelijk de Air Max 1 x Air Jordan 3 x Atmos pack. Een duo-pack van de Air Jordan 3, met de safari print en de Air Max 1 “Elephant”. De Air Max 1 in deze duo-pack is echter wel anders dan de Air Max 1 Elephant die los gereleased wordt. De Air Max 1 Elephant van de Duo-pack heeft de volgende elementen die de losse Elephant niet heeft: Een translucent sole waar en goudkleurig Jordan logo doorheen komt, Elephant-print op de zooltjes en de sneakers zijn genummerd op de tongue.

Als we kijken naar de Jordan 3 “Safari” zien we een hele cleane sneaker waar de mudguard de thuisbasis is van de safariprint. Verder zien we veel oranje en goudkleurige details. Ook de Jordans zijn genummerd in de tongue. De Duo-pack komt in ook nog eens in een speciale duo-shoebox waar de Jordan 3 en de Air Max 1 beiden inzitten.

De Air Max 1 x Atmos “Elephant” zal 18 maart beschikbaar zijn via geselecteerde Nike retailers en Nike.com zelf.

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram.

Previous ArticleNext Article

Top 10 Converse sneakers onder de €40,- 3

Wij hebben een top 10 verzameld met Converse sneakers onder de €40,-! Converse heeft de ideale luchtige zomersneakers die ook nog eens goed zijn voor je portemonnee. In deze top 10 kom je vaak het model de Chuck Taylor 70 tegen. De Chuck Taylor 70 is gemaakt van canvas en heeft een rubberen zool die veel comfort biedt.


1. Chuck 70 Psy-Kicks Low Top | 164212C


2. Chuck Taylor All Star Lift Low Top | 564384C


3. Chuck Taylor All Star Color Game Low Top | 564348C


4. Converse Star Play | 144150C


5. Converse One Star CC Slip Dark Star Vintage Suede | 163275C


6. Chuck Taylor All Star Shiny Metal Lift Low Top | 564878C


7. Chuck Taylor All Star Seasonal Color High Top | 164397C


8. Converse Chuck All Star Clean Lift Low Top | 562926C


9. Converse One Star Vintage Suede Low Top | 163246C


10. Converse One Star Platform Low Top | 563487C


Top 5 New Arrivals bij Epic Store Breda 7

Epic Store Breda heeft altijd een mooi aanbod aan sneakers. Verschillende merken en per merk weer veel verschillende modellen. Op deze manier kan iedereen wel iets leuks voor zichzelf vinden bij Epic. Epic Store Breda blijft zijn assortiment telkens uitbreiden door regelmatig nieuwe sneakers toe te voegen. Ook nu hebben ze weer een aantal New Arrivals binnengekregen.

Wij hebben hieronder een Top 5 gemaakt van deze New Arrivals bij Epic Store Breda. Scrol dus vooral verder als jij nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op hun website. Wil je het gehele aanbod van Epic bekijken? Klik dan HIER om naar de webshop te gaan.


1. Asics Gel Lyte III ‘black’ | 1191A223-001


2. Nike Air Max Tailwind IV | CJ6534115


3. Chinatown Market X Puma Ralph Sampson ‘White’ | 371089-01


4. Vans Anaheim Factory Sid DX | VN0A4BTXXMC


5. Nike Air Tailwind 79 | 487754-011


Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’, Check hier alle aanbieders! 252

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn goede paartje die passen in iedere sneaker collectie. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan dat, want dan komt deze pareltjes eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie komt, morgen, 20 juli, uit via de Nike SNEAKRS app, en bij andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Bekijk hieronder alle retailers waar jij dit pareltje kan bemachtigen! Scrol verder om de foto’s te bekijken.


Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: __1_8_e__

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox