De Nike Air Max 1 “Master” 1322

De Nike Air Max 1 Master zal deze zaterdag uitkomen bij geselecteerde Nike Retailers. Deze speciale release, die ontworpen is door de “Masters of Air”, uit de Nike Masters of Air mini-documentaire uit 2016, bestaat uit 10 speciale/populaire Air Max 1 colorways van de afgelopen jaren.

Naast de Air Max 1 ‘Masters’ Black zal er ook een witte variant van de sneaker zijn. Dit is een Friends & Family paar.Dit betekend dat deze alleen gegeven wordt aan een geselecteerd groepje mensen en dus helaas niet verkocht zal worden.

Nu zullen velen de vraag hebben, welke Air Max 1 colorways zitten er dan allemaal op? Hieronder hebben wij voor jullie een lijstje gemaakt met de colorways die op de Air Max 1 Masters zitten!

1. Air Max 1b x Atmos “Viotech”

De Air Max 1 x Atmos “Viotech” is een van de eerste Nike Air Max 1 collabs allertijden. De “Viotech“ en de “Safari”, beiden ontworpen door het Japanse merk Atmos, zijn uitgekomen in 2003. Beide sneakers waren eigenlijk de eerste casual sneakers die niet voorzien waren van felle/sportieve kleuren. Hierdoor was de Viotech een instant hit.

2. Air Max 1 “OG Red”

We hebben het hier al veel over gehad.. De Nike Air Max 1 “OG Red” is dé Air Max 1 waar het allemaal begon. Het is meer dan terecht dat deze perfecte colorway zijn plaatsje heeft gevonden op de Air Max 1 “Masters”

3. Air Max 1 “OG Blue”

Net zoals de Air Max 1 “OG Red” is ook de “OG Blue” een icoon. Deze colorway werd namelijk samen met de “OG Red” als eerste gebruikt voor de Air Max 1.

4. Air Max 1 x Patta “Chlorophyll”

De “Chlorophyll” heeft vee; zelfde raakvlakken als de OG colorways. Voor het 5 jarige bestaan van de Amsterdamse sneakerstore Patta werden 5 Air Max 1 colorways ontworpen. De “Chlorophyll” was er hier één van. De sneaker is voorzien van een groene mudguard, gemaakt van denim stof, en een Patta logo op de tongue.

5. Air Max 1 x Patta x Parra “Cherrywood”

De “Cherrywood”, ook wel “Burgundy” genoemd, is de meest gewilde Air Max 1 colorway van de Patta 5 jaar release. De sneaker is voorzien van een diepe rode kleur en zit bomvol met details. Het materiaal wat op de swoosh is gebruikt komt ook terug op de Masters of Air.

6. Air Max 1 x Clot “Kiss of Death”

De Nike Air Max 1 is bekend geworden door zijn zichtbare AIR. Het Hong Kong based CLOT bracht dit idee naar een volledig nieuw niveau met deze “Kiss of Death”. De zichtbare toebox is uniek en was toen der tijd (2006) revolutionair voor de Air Max 1 colorways. Naast de zichtbare toebox werd er gebruik gemaakt van de beste materialen, zoals: struisvogel leer, slangenhuid en premium suède.

7. Air Max 1 “Kid Robot”

De “Kid Robot” is een colorway uit de “golden sneaker era”. De door Paul Budnitz en Chad Phillips (van Kid Robot), ontworpen sneaker paste enorm goed in zijn tijd. De zwarte upper is voorzien van gouden en Hot pink details. Om de sneaker helemaal af te maken is het Kid Robot logo op de heel geplaats. De sneaker kwam met een speciale limited edition Kid Robot box waar een Kid Robot sleutelhanger, extra zooltjes en een extra paar veters zaten.

8. Air Max 1 Premium “Grey Safari”

Een van de jongste colorways van de Air Max 1 “Masters” is de “Grey Safari”. De sneaker kwam uit in 2009 en was een eerbetoon voor de safari print. De “Grey Safari” kwam samen in een pack met de “Mint Safari”

9. Air Max 1 x Atmos “Beast Pack”

De Atmos series wordt gezien als een van de beste collab serie allertijden. Het is daarom ook niet heel raar dat maar liefst 3 van de 10 colorways op de Air Max 1 “Masters” afkomstig is van Atmos. De “Beast Pack” was onderdeel van de “Zoo Pack” uit 2006. De sneakers zijn voorzien van een geheel zwarte upper en een animal print op de zijkanten.

10. Air Max 1 x Atmos “Animal”

Toen deze sneaker uitkwam vonden veel mensen dat Atmos té ver was gegaan. Het duurde echter een aantal jaar voordat deze sneaker pas echt gewaardeerd en enorm gewild werd. De extreem drukke “Animal” is voorzien van verschillende dierenprintjes, zoals de koe, luipaard, leeuw en zebra.

11. Air Max 1 x Atmos “Safari 1B”

Zoals eerder al gezegd was de “Safari 1B” tegelijk uitgekomen met de Viotech en worden deze twee colorways gezien als de Air Max 1 pioniers. Er valt geen woord vies te maken over deze collab.

12. Air Max 1 x Parra “Albert Heijn”

De meest gezochte Air Max 1 allertijde. Toen de Amsterdamse kunstenaar Parra in 2005 de opdracht kreeg om een sneaker te ontwerpen voor Nike haalde hij zijn inspiratie uit de grootste supermarkt van Nederland, de Albert Heijn. Toen hij bezig was met het ontwerpen van deze colorway gebruikte hij de kleuren van de Albert Heijn als inspiratie. Toen plotseling Albert Heijn zijn kleuren veranderden besloten Nike en Parra de productie stop te zetten. Er waren echter al wel een x-aantal paren geproduceerd. Hoeveel dit er waren is op de dag van vandaag nog steeds niet bekend. Toch zijn er een aantal “Albert Heijntjes” terecht gekomen bij het publiek. Deze unieke sneaker wordt gezien als dé meest zeldzame Air Max 1 allertijden.

Zaterdag 11 maart si het dan eindelijk zo ver, dan kan iedereen een paar Air Max 1 ‘Masters’ scoren. Sneakerjagers wenst iedereen veel succes en voor je dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram.

Previous ArticleNext Article

Air Jordan Womens // Top 10 9

De laatste tijd komt Air Jordan met steeds meer nieuwe colorways op verschillende modellen. Daarnaast is het verrassend dat veel van deze nieuwe colorways specifiek voor vrouwen zijn. Daarom hebben wij voor jullie een top 10 samengesteld met daarin de allermooiste Jordans voor vrouwen. Scrol verder om de sneakers te bekijken.


1. Air Jordan 1 Mid SE ‘Hyper Pink’


2. Air Jordan 1 Retro High OG


3. Air Jordan 4 Retro NRG ‘Hot Punch’


4. Air Jordan 1 Rebel XX


5. Air Jordan X Retro


6. Air Jordan 1 Low ‘Black Toe’


7. Air Jordan Legacy 312 ‘Desert Camo’


8. Air Jordan 11 Low WMNS ‘Pink Snakeskin’


9. Air Jordan 1 Mid


10. Air Jordan 1 Retro Premium


Sarenza // Top 10 witte zomer sneakers 28

Hopelijk komt er binnenkort een einde aan het ‘slechte’ weer en komen de zomerse temperaturen langzaam weer te voorschijn. Zodra de zon begint de schijnen zie je dat veel mensen de felle kleuren weer uit de kast trekken. Bij een kleurrijke outfit past natuurlijk perfect een witte sneaker.

Sarenza heeft op dit moment veel witte sneakers in het assortiment. Om jullie te helpen bij het maken van een goede keuze voor de mooiste witte sneakers hebben wij een Top 10 witte zomer sneakers bij Sarenza samengesteld. Nieuwsgierig? Kijk dan snel verder.


1. Nike Air Max 1 | AH8145-110


2. Reebok Classic Leather | 49799


3. Asics Gel-Lyte | HL7W3 0101


4. Nike Air Force 1 | 315122-111


5. Puma Cali | 369155-01


6. Fila Disruptor Low | 1010302.1FG


7. adidas Originals Falcon | EE8838


8. Nike M2K Tekno | AV4789-101


9. adidas Originals U_Path Run | G27637


10. Reebok Club C 85 | CN7753

Uitgelichte afbeelding: Fila


Het adidas ‘Pride’ pack komt uit op 1 juni 12

Binnenkort is het de maand van de LGBTQ+ community. Dit wordt door adidas gevierd met een nieuwe ‘Pride’ pack.

Het nieuwe pack van adidas beschikt over 3 sneakers en 1 paar badslippers. De adidas Continental 80, UltraBOOST ’19 en de Nizza. Deze 3 sneakermodellen behoren samen met de badslippers tot het ‘Pride’ Pack.

Als eerste gaan we het hebben over de ‘Continental 80’. Het retro model beschikt over een off white kleur. Over de strepen op de zijkanten loopt een regenboog. Ook het logo op de tong beschikt over een regenboogkleur evenals het voetbed in de sneaker. De sneaker is gemaakt van leer en heeft een rubberen zool.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

De bekende UltraBOOST 19 van adidas heeft ook een ‘Pride’ make-over gekregen. Dit keer beschikt het model over een kleurrijke upper gemaakt van knit. Ook de tong en het voetbed bevatten een regenboog kleur. Van de neus tot aan de tong heeft de upper een witte kleur, met hier overheen 2 oranje strepen. De 3 kenmerkende adidas strepen op het transparante kooiwerk hebben een opvallende gele en oranje kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack

Het Nizza model krijgt ook een nieuw jasje. De rubberen zool beschikt over een kleurencombinatie van groen, blauw en paars. De upper heeft een off white kleur en op de zijkant staat half het adidas Originals logo.


Als laatste beschrijven we de badslipper genaamd Adilette. De band beschikt over 3 verschillende kleuren, groen, blauw en paars. Hierop staat het adidas Originals logo in een witte kleur.

adidas 'Pride' Pack
adidas 'Pride' Pack
Images by adidas

Het is mogelijk om vanaf 1 juni de ‘Pride’ Pack van adidas te shoppen via adidas.com. Houdt onze releasekalender goed in de gaten om op de hoogte te blijven van opkomende sneaker releases.