De Nike Air Max 1 “Master” 1048

De Nike Air Max 1 Master zal deze zaterdag uitkomen bij geselecteerde Nike Retailers. Deze speciale release, die ontworpen is door de “Masters of Air”, uit de Nike Masters of Air mini-documentaire uit 2016, bestaat uit 10 speciale/populaire Air Max 1 colorways van de afgelopen jaren.

Naast de Air Max 1 ‘Masters’ Black zal er ook een witte variant van de sneaker zijn. Dit is een Friends & Family paar.Dit betekend dat deze alleen gegeven wordt aan een geselecteerd groepje mensen en dus helaas niet verkocht zal worden.

Nu zullen velen de vraag hebben, welke Air Max 1 colorways zitten er dan allemaal op? Hieronder hebben wij voor jullie een lijstje gemaakt met de colorways die op de Air Max 1 Masters zitten!

1. Air Max 1b x Atmos “Viotech”

De Air Max 1 x Atmos “Viotech” is een van de eerste Nike Air Max 1 collabs allertijden. De “Viotech“ en de “Safari”, beiden ontworpen door het Japanse merk Atmos, zijn uitgekomen in 2003. Beide sneakers waren eigenlijk de eerste casual sneakers die niet voorzien waren van felle/sportieve kleuren. Hierdoor was de Viotech een instant hit.

2. Air Max 1 “OG Red”

We hebben het hier al veel over gehad.. De Nike Air Max 1 “OG Red” is dé Air Max 1 waar het allemaal begon. Het is meer dan terecht dat deze perfecte colorway zijn plaatsje heeft gevonden op de Air Max 1 “Masters”

3. Air Max 1 “OG Blue”

Net zoals de Air Max 1 “OG Red” is ook de “OG Blue” een icoon. Deze colorway werd namelijk samen met de “OG Red” als eerste gebruikt voor de Air Max 1.

4. Air Max 1 x Patta “Chlorophyll”

De “Chlorophyll” heeft vee; zelfde raakvlakken als de OG colorways. Voor het 5 jarige bestaan van de Amsterdamse sneakerstore Patta werden 5 Air Max 1 colorways ontworpen. De “Chlorophyll” was er hier één van. De sneaker is voorzien van een groene mudguard, gemaakt van denim stof, en een Patta logo op de tongue.

5. Air Max 1 x Patta x Parra “Cherrywood”

De “Cherrywood”, ook wel “Burgundy” genoemd, is de meest gewilde Air Max 1 colorway van de Patta 5 jaar release. De sneaker is voorzien van een diepe rode kleur en zit bomvol met details. Het materiaal wat op de swoosh is gebruikt komt ook terug op de Masters of Air.

6. Air Max 1 x Clot “Kiss of Death”

De Nike Air Max 1 is bekend geworden door zijn zichtbare AIR. Het Hong Kong based CLOT bracht dit idee naar een volledig nieuw niveau met deze “Kiss of Death”. De zichtbare toebox is uniek en was toen der tijd (2006) revolutionair voor de Air Max 1 colorways. Naast de zichtbare toebox werd er gebruik gemaakt van de beste materialen, zoals: struisvogel leer, slangenhuid en premium suède.

7. Air Max 1 “Kid Robot”

De “Kid Robot” is een colorway uit de “golden sneaker era”. De door Paul Budnitz en Chad Phillips (van Kid Robot), ontworpen sneaker paste enorm goed in zijn tijd. De zwarte upper is voorzien van gouden en Hot pink details. Om de sneaker helemaal af te maken is het Kid Robot logo op de heel geplaats. De sneaker kwam met een speciale limited edition Kid Robot box waar een Kid Robot sleutelhanger, extra zooltjes en een extra paar veters zaten.

8. Air Max 1 Premium “Grey Safari”

Een van de jongste colorways van de Air Max 1 “Masters” is de “Grey Safari”. De sneaker kwam uit in 2009 en was een eerbetoon voor de safari print. De “Grey Safari” kwam samen in een pack met de “Mint Safari”

9. Air Max 1 x Atmos “Beast Pack”

De Atmos series wordt gezien als een van de beste collab serie allertijden. Het is daarom ook niet heel raar dat maar liefst 3 van de 10 colorways op de Air Max 1 “Masters” afkomstig is van Atmos. De “Beast Pack” was onderdeel van de “Zoo Pack” uit 2006. De sneakers zijn voorzien van een geheel zwarte upper en een animal print op de zijkanten.

10. Air Max 1 x Atmos “Animal”

Toen deze sneaker uitkwam vonden veel mensen dat Atmos té ver was gegaan. Het duurde echter een aantal jaar voordat deze sneaker pas echt gewaardeerd en enorm gewild werd. De extreem drukke “Animal” is voorzien van verschillende dierenprintjes, zoals de koe, luipaard, leeuw en zebra.

11. Air Max 1 x Atmos “Safari 1B”

Zoals eerder al gezegd was de “Safari 1B” tegelijk uitgekomen met de Viotech en worden deze twee colorways gezien als de Air Max 1 pioniers. Er valt geen woord vies te maken over deze collab.

12. Air Max 1 x Parra “Albert Heijn”

De meest gezochte Air Max 1 allertijde. Toen de Amsterdamse kunstenaar Parra in 2005 de opdracht kreeg om een sneaker te ontwerpen voor Nike haalde hij zijn inspiratie uit de grootste supermarkt van Nederland, de Albert Heijn. Toen hij bezig was met het ontwerpen van deze colorway gebruikte hij de kleuren van de Albert Heijn als inspiratie. Toen plotseling Albert Heijn zijn kleuren veranderden besloten Nike en Parra de productie stop te zetten. Er waren echter al wel een x-aantal paren geproduceerd. Hoeveel dit er waren is op de dag van vandaag nog steeds niet bekend. Toch zijn er een aantal “Albert Heijntjes” terecht gekomen bij het publiek. Deze unieke sneaker wordt gezien als dé meest zeldzame Air Max 1 allertijden.

Zaterdag 11 maart si het dan eindelijk zo ver, dan kan iedereen een paar Air Max 1 ‘Masters’ scoren. Sneakerjagers wenst iedereen veel succes en voor je dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram.

Previous ArticleNext Article

Top 10 Nubikk sneakers van de Bijenkorf 14

Nubikk is nog een redelijk jong merk. Het Nederlandse schoenenmerk werd in 2012 opgericht. De naam Nubikk is afgeleid van het leersoort Nubuck. De kenmerken van Nubikk zijn dat zij de schoenen heel minimaal houden, hun kleurgebruik heel simpel is en het ontwerp van de sneakers erg clean is. Eerst kwam Nubikk met wat enkellaarzen voor dames. Niet veel later kwamen daar ook sneakers bij voor dames en heren. Het merk Nubikk werd snel een grote naam in Nederland en 3 jaar na de lancering stondt Nubikk al op de Europese kaart.

Als je op zoek bent naar minimalistische, comfortabele schoenen ben je bij Nubikk aan het juiste adres. Ze zitten heerlijk en je kan er de hele dag op lopen zonder last van je voeten te krijgen. De reden dat je geen last van je voeten krijgt is het voetbed. De herenschoenen van Nubikk zijn zo goed als overal mee te combineren door het simpele kleurgebruik. Zomers wordt er vooral gebruik gemaakt van witte/beige kleuren en ’s winters met name donkere kleuren.

Wij hebben een top 10 gemaakt van de Nubikk sneakers die verkrijgbaar zijn bij de Bijenkorf. Scroll snel naar beneden en check de top 10!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


1. Nubikk Scott sneaker – Nubuck

Prijs: €179,90
Colorway: Donkerblauw
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

2. Nubikk Yeye sneaker – Kalfsleer

Prijs: €169,95
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

3. Nubikk Yeye sneaker – Suède

Prijs: €169,95
Colorway: Beige
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

4. Nubikk Yeye Maze Costa sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

5. Nubikk Jhay Low Gomma sneaker – Leer

Prijs: €169,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

6. Nubikk Jagger Aspen sneaker – Leer

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

7. Nubikk Jagger Classic sneaker – Nubuck

Prijs: €169,90
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers

8. Nubikk Yeye Pure sneaker Camouflage- Textiel

Prijs: €159,95
Colorway: Zwart
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

9. Nubikk Jagger Classic sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Wit
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers

10. Nubikk Scott sneaker – Leer

Prijs: €179,90
Colorway: Grijs
Shop deze sneaker hier >>

Top 10 Nubikk sneakers
Top 10 Nubikk sneakers
Afbeeldingen: De Bijenkorf

LEAKED: Twee Supreme x Nike Air Max 4 Tailwind’s 6

Door de jaren heen hebben Nike en Supreme talloze collabs gehad. Van Air Forces tot volledige tracksuits. Het afgelopen jaar stond de Nike Spectrum PLS op de voorgrond met een gradiant colorway op een witte upper. Voor de volgende collab pakt het Amerikaanse Skatemerk wederom een onbekend model, dit keer de Nike Air Max Tailwind 4.

De afgelopen dagen zijn er een aantal foto’s gelekt van twee nieuwe colorways van een Air Max Tailwind 4. Met de hype rondom de chunky en vintage look runners, valt deze collab bij veel Supreme én retro runner liefhebbers goed in de smaak.

De twee colorways lijken echter niet op elkaar. Zo is er een galaxy/black/blue colorway en de klassieke Supreme combo: Red/White. Beide sneakers hebben een lekker geavanceerd bovenwerk, wat precies past binnen de look and feel die Supreme wil behalen met deze collab.

Als we verder inzoomen op beide colorways zien we bij de rood/witte colorway dat de grootste gedeeltes rood zijn. Dit zien we terug op de toebox, tongue en de sidepannels. De edges van deze panelen hebben echter een witte/lichtgrijze kleur verspreid over het gehele bovenwerk wat doorloopt tot de heel. Op de toebox zien we een witte miniswoosh en het lacedetail is gebrand met Supreme. De zwarte variant bestaat voornamelijk uit zwart met hier en daar wat space en diepblauwe details.

Al met al twee heerlijke sneakers die waarschijnlijk binnenkort zullen releasen!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 

Supreme
Supreme

Eerste beelden van de adidas Yeezy Boost 350 V2 “Hyperspace” 21

Paar dagen geleden keken wij naar de adidasYeezy Boost 700 “Salt”, die was aangekondigd door adidas op twitter. Nu, 2 dagen later, hebben wij de eerste look van de adidas Yeezy Boost 350 V2 “Hyperspace”.

De adidas Yeezy Boost 350 was de tweede schoen uit de samenwerking tussen adidas en Kanye West. De sneaker werd wereldwijd gereleased op 27 juni, 2015 met een white en grey “Turtle Dove” Color scheme.

De Yeezy Boost 350 V2 werd aangekondigd tijdens de “Yeezy season 3” show en werd gereleased op 24 september, 2016. De Yeezy Boost 350 V2 kreeg veel veranderingen aan het uiterlijk namelijk een ander patroon, een grote streep aan de zeikant van de schoen met “SPLY-350” erop en de heel tab werd weggehaald. De zool is doorzichtig gemaakt, zodat je het boost systeem in de zool ziet zitten. Er zijn tot nu toe 19 colorways gereleased en dit jaar wordt er nog één aan toegevoegd!

De Details
De adidas Yeezy Boost 350 V2 “Hyperspace” krijgt een blauwe halfdoorzichtige tint op de primeknit. De streep op de zeikant van de schoen waar altijd “SPLY-350” op stond, word vervangen door een doorzichtige streep. Als laatste gaat de “Hyperspace” kleur door de doorzichtige Boost midsole.

De Yeezy Boost 350 V2 “Hyperspace” wordt een special release in de lente en gaat weg voor €220,-. Er is nog niet duidelijk wanneer deze schoen gaat uitkomen, dus hou daarom onze releasekalender in de gaten!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.