12 alternatieve Air Max 1 Colorways voor de Air Max 1 'Master' 926

De Nike Air Max 1 “Master”, een colorway die is ontworpen door een groepje Air Max enthousiastelingen komt deze zaterdag bij geselecteerde nike retailers al uit. Naast de gekozen Air Max 1 modellen heeft de Air Max 1 in de afgelopen jaren nog veel meer goede colorways gehad. Hieronder een lijstje met 12 colorways die ook op de Master hadden kunnen zitten!

Nike Air Max 1 x Parra “Amsterdam”

Een sneaker ontworpen door de Amsterdamse kunstenaar Parra. De sneaker staat voor de rode buurt uit Amsterdam, van daar zijn donker rode en felle roze kleuren. De Air Max 1 “Amsterdam” zag het daglicht voor het eerst in 2005, nadat de wereldberoemde Air Max 1 “Albert Heijn” geannuleerd werd, omdat Albert Heijn zijn kleuren veranderde. Als nog is deze sneaker een enorm gewilde én gezochte Air Max 1.

Nike Air Max 1 x Patta “Corduroy”

Voor het 5 jarige bestaan van de Amsterdamse sneakerstore Patta werden 5 Air Max 1 colorways ontworpen. Één van deze colorways was de corduroy. De Corduroy is de drukste colorway van de pack maar is zeker niet de minste.

Nike Air Max 1 “Morning Glory”

De Air Max 1 “Morning Glory” was een sneaker uit de “Powerwall Pack” een zeer exclusieve (Tier Zero) pack uit the golden Air Max 1 era, 2005. De Morning Glory is voorzien van een gehele zwarte upper met talloze details, zoals een AIR logo patroon en de snakeskin mudguard. Dit alles wordt in een keihard contrast gebracht met de felle roze midsole en felle veters. De Air Max 1 Morning Glory is een erg gewilde sneaker maar is door zijn leeftijd niet goed meer te vinden. Daarnaast zijn er toen der tijd maar 144 paar op de markt verschenen.

Nike Air Max 1 “Urawa”

De Nike Air Max 1 “Urawa” is een colorway ontworpen voor de Japanse voetbalclub “Urawa Dragons”. Wederom zijn ook deze sneakers geboren en getogen in de “Golden era”, 2004. De sneakers waren uitgekomen als Japan Exclusive en hierdoor dus erg zeldzaam in europa wat ze automatisch erg gewild maakte.

Nike Air Max 1 “Curry”

Deze general release uit 2003 is misschien wel een van de meeste cleane Air Max 1’s ooit. De sneaker bestaat uit een hele simpele curry kleurige upper verwerkt met witte mesh en blauwe eyelits.

Nike Air Max 1 x Patta “Purple Denim”

Naast de Corduroy was de Patta “Purple Denim” ook een colorway van de Patta 5 year anniverssary in 2009. De sneaker is erg vergelijkbaar met de OG Red, het rode is alleen verplaatst voor een paars kleurige denim. Door het grote succes van Patta was en is deze sneaker nog steeds erg gewild.

Nike Air Max 1 “Dirty Denim”

Een erg gewilde colorway die gemaakt is uit, de naam zegt het al, denim.

Nike Air Max 1 “BRS”

De Nike Air Max 1 “BRS” is ook een colorway uit de Powerwall pack en is een eerbetoon aan de oude naam van Nike, genaamd: Blue Ribbon Sports. De BRS is door zijn excentrieke design een van de meest gezochte Air Max 1 colorways.

Nike Air Max 1 “Chili”

De “Chili” is een klassieker die eigenlijk thuis hoort in alle Air Max 1 fanatieken. Deze tijdloze colorway heeft zijn plaats meer dan verdiend in deze top 12.

Nike Air Max 1 “Teal”

Naast de Chili is de Air Max 1 “Teal” ook erg clean. De turquoise swoosh is erg zeldzaam en dit samen met de donkere mudguard, witte midsole en witte mesh maakt dat deze sneaker tot een waar oogappeltje.

Nike Air Max 1 “Book Of Ones Sample”

De “Book Of Ones” Sample is een van de meest zeldzame Air Max 1 colorways die er bestaat. Oorspronkelijk was de sneaker in het grijs uitgekomen maar hiervoor zijn er een aantal samples gemaakt, waar deze groen bruine colorway er een van was. Er zijn geen exacte aantallen maar meer dan 20 paar van deze colorway zullen er zeker niet zijn.

Nike Air Max 1 “OG Red 1987”

De OG Red is de colorway waar het allemaal is begonnen voor de Air Max 1. Deze colorway is de laatste die NIET op dit lijstje zou moeten staan. Dit icoon zou zonder twijfel thuis horen op de Air Max 1 “Master”, maar gelukkig doet hij dit ook.

Sneakerjagers wenst iedereen veel succes met het scoren van een Air Max 1 ‘Master’ aankomende zaterdag!

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram

Previous ArticleNext Article

Unboxing: Mizuno Wave Rider 1 5

Er staat een nieuwe unboxing video online. In deze video vind je twee nieuwe colorways van de Mizuno Wave Rider 1. Check hieronder de video!

Mizuno bestaat als sinds 1907 en is een van de oudste sportmerken op de markt.
Op 16 februari kwam dan ook het nieuwe Mizuno 90’s Athletic pack uit, een pack dat geïnspireerd is op het succes van de periode in de jaren ’90.

De jaren ’90 waren erg succesvol voor Mizuno. De nieuwe sneakers zijn dan ook een throwback naar de jaren ’90 en dan vooral naar de hardlooplijnen. In dit pack zitten drie paar Wave Rider’s die stuk voor stuk klassieke jaren ’90 colorways hebben. De ‘Nasturtium’ heeft een witte basis van mesh en leer. Deze witte kleur wordt aangevuld door verschillende panelen die in het blauw komen. Als eye-catcher is er gebruik gemaakt van een rood-oranje kleur die goed contrasteert tegen de andere kleuren. De mudguard valt wel het meest op met zijn blauw met rode print. De andere twee colorways hebben de zelfde details maar komen in het zwart met rood en roze met blauw.

Het model past vandaag de dag perfect in het straatbeeld. Door zijn uitgesproken en ‘bulky’ zool sluit het aan bij de ‘dad-shoe’ trend. Met deze drop legt Mizuno dan ook een goede link tussen het verleden en het hedendaagse modebeeld. Check hier onder alle foto’s en release informatie van het Mizuno 90’s Athletic pack.

Afbeeldingen: Mizuno

Afbeeldingen: Mizuno

Afbeeldingen: Mizuno

Kaartverkoop Deadstock Sneaker Market Eindhoven gaat 20 februari los 9

Na het enorm succes van het uitverkochte Deadstock Sneaker Market in Nijmegen komt er een tweede editie van Deadstock Sneaker Market! Op maandag 22 april vind deze grote en awesome sneakerbeurs plaats in het legendarische Klokgebouw te Eindhoven. Sneakerjagers is trots om parter te zijn van dit event!

Het Klokgebouw in Eindhoven is een unieke industriële locatie en de perfecte setting voor Deadstock. Met meer dan 80 gevulde tafels van sneaker verzamelaars, merken en sellers uit Nederland, Duitsland en Belgie, is Deadstock Sneaker Market het grootste sneaker evenement van Nederland buiten de Randstad.

Deadstock is door de gemoedelijke sfeer, muziek, veel activiteiten en de samenkomst van sneakerliefhebbers een mooi plek om de meest exclusieve sneakers, vintage sneakers en deadstock sneakers te vinden.

Naast tafes vol met de dikste sneakers komen er verschillende aangesloten merken speciaal naar Deadstock voor een unieke productpresentatie: Eastpak X Alpha Industries & Eastpak X Dickies, Collonil Carbon met hun nieuwste cleaning-lijn, de nieuwste Mizuno collectie en de beste items van Reell Clothing.

Er bestaat natuurlijk geen event zonder muziek! DJ Danjah en DJ Yskid nemen achter de decks plaats en uiteraard is er voldoende eet- en drinkgelegenheid.

De kaartverkoop start op woensdag 20 februari om 12:00 uur.
Ticketprijzen (ex €1,50 fee per ticket):
– Regular: €10,-
– Group: €45,- (5 tickets)
– Priority: €40,- (Limited 50 st.) 1u eerder entrée, voor de ‘first pick’

De eerste 100 kaartkopers worden beloond met een speciale limited edition Eastpak X Deadstock Springer Bag!

Tickets & info: www.deadstocksneakermarket.com


De Nike Air Max 2 Light komt in een ‘Purple Pink’ colorway 11

Na het succes van de Nike Air Max 2 Light ‘Blue Lagoon’ is Nike klaar voor de volgende stap. Voor de volgende iteratie speelt Nike met de opvallende kleuren Paars, wit en fel roze, genaamd ‘Purple Pink’!

De laatste tijd is Nike een hoop oude modellen aan het terugbrengen. Zo hebben we vorig jaar de terugkomst van verschillende hybrids, de Air Skylon en de Air Icarus mogen aanschouwen. Begin 2019 stond in het thema van de enorm geliefde Air Max 2 Light. Hier en daar heeft Nike al wat lekkere felle colorways van het model uitgebracht. Ze zijn echter nog lang niet uitgespeeld met de Air Max 2 Light.

De details

Door de loop van de jaren heen hebben er talloze technologische ontwikkelingen plaatsgevonden binnen de sneakerfabricatie. Nike, hét sneakermerk dat voorop loopt met sneakertechnologie en innovativiteit heeft zijn kennis losgelaten op de Air Max 2 light. Het resultaat: een nog lichtere sneakers (30 gram lichter) en een duurzamer bovenwerk. 

Voor de Nike Air Max 2 Light ‘Pink Purple’ release past Nike een gebruikelijk patroon toe. Zo zien we dat het bovenwerk eigenlijk is opgebouwd uit 3 basiskleuren, paars, felroze en wit. De overheersende kleur is duidelijk de diep paarse kleur wat mooi overloopt op spierwitte edges. Om de sneakers een extra tikje contrast te geven is de Swoosh pikzwart en de Air unit felroze. Met gebruik van deze kleine details krijgt de sneaker hierdoor een dynamisch effect.

Helaas is er op dit moment nog geen releasedatum bekend van deze Nike Air Max 2 Light ‘Pink Purple’ maar we verwachten hem eerder vroeg dan laat. 

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox. 

Purple Pink
Purple Pink
Purple Pink
Purple Pink
Purple Pink