12 alternatieve Air Max 1 Colorways voor de Air Max 1 'Master' 1271

De Nike Air Max 1 “Master”, een colorway die is ontworpen door een groepje Air Max enthousiastelingen komt deze zaterdag bij geselecteerde nike retailers al uit. Naast de gekozen Air Max 1 modellen heeft de Air Max 1 in de afgelopen jaren nog veel meer goede colorways gehad. Hieronder een lijstje met 12 colorways die ook op de Master hadden kunnen zitten!

Nike Air Max 1 x Parra “Amsterdam”

Een sneaker ontworpen door de Amsterdamse kunstenaar Parra. De sneaker staat voor de rode buurt uit Amsterdam, van daar zijn donker rode en felle roze kleuren. De Air Max 1 “Amsterdam” zag het daglicht voor het eerst in 2005, nadat de wereldberoemde Air Max 1 “Albert Heijn” geannuleerd werd, omdat Albert Heijn zijn kleuren veranderde. Als nog is deze sneaker een enorm gewilde én gezochte Air Max 1.

Nike Air Max 1 x Patta “Corduroy”

Voor het 5 jarige bestaan van de Amsterdamse sneakerstore Patta werden 5 Air Max 1 colorways ontworpen. Één van deze colorways was de corduroy. De Corduroy is de drukste colorway van de pack maar is zeker niet de minste.

Nike Air Max 1 “Morning Glory”

De Air Max 1 “Morning Glory” was een sneaker uit de “Powerwall Pack” een zeer exclusieve (Tier Zero) pack uit the golden Air Max 1 era, 2005. De Morning Glory is voorzien van een gehele zwarte upper met talloze details, zoals een AIR logo patroon en de snakeskin mudguard. Dit alles wordt in een keihard contrast gebracht met de felle roze midsole en felle veters. De Air Max 1 Morning Glory is een erg gewilde sneaker maar is door zijn leeftijd niet goed meer te vinden. Daarnaast zijn er toen der tijd maar 144 paar op de markt verschenen.

Nike Air Max 1 “Urawa”

De Nike Air Max 1 “Urawa” is een colorway ontworpen voor de Japanse voetbalclub “Urawa Dragons”. Wederom zijn ook deze sneakers geboren en getogen in de “Golden era”, 2004. De sneakers waren uitgekomen als Japan Exclusive en hierdoor dus erg zeldzaam in europa wat ze automatisch erg gewild maakte.

Nike Air Max 1 “Curry”

Deze general release uit 2003 is misschien wel een van de meeste cleane Air Max 1’s ooit. De sneaker bestaat uit een hele simpele curry kleurige upper verwerkt met witte mesh en blauwe eyelits.

Nike Air Max 1 x Patta “Purple Denim”

Naast de Corduroy was de Patta “Purple Denim” ook een colorway van de Patta 5 year anniverssary in 2009. De sneaker is erg vergelijkbaar met de OG Red, het rode is alleen verplaatst voor een paars kleurige denim. Door het grote succes van Patta was en is deze sneaker nog steeds erg gewild.

Nike Air Max 1 “Dirty Denim”

Een erg gewilde colorway die gemaakt is uit, de naam zegt het al, denim.

Nike Air Max 1 “BRS”

De Nike Air Max 1 “BRS” is ook een colorway uit de Powerwall pack en is een eerbetoon aan de oude naam van Nike, genaamd: Blue Ribbon Sports. De BRS is door zijn excentrieke design een van de meest gezochte Air Max 1 colorways.

Nike Air Max 1 “Chili”

De “Chili” is een klassieker die eigenlijk thuis hoort in alle Air Max 1 fanatieken. Deze tijdloze colorway heeft zijn plaats meer dan verdiend in deze top 12.

Nike Air Max 1 “Teal”

Naast de Chili is de Air Max 1 “Teal” ook erg clean. De turquoise swoosh is erg zeldzaam en dit samen met de donkere mudguard, witte midsole en witte mesh maakt dat deze sneaker tot een waar oogappeltje.

Nike Air Max 1 “Book Of Ones Sample”

De “Book Of Ones” Sample is een van de meest zeldzame Air Max 1 colorways die er bestaat. Oorspronkelijk was de sneaker in het grijs uitgekomen maar hiervoor zijn er een aantal samples gemaakt, waar deze groen bruine colorway er een van was. Er zijn geen exacte aantallen maar meer dan 20 paar van deze colorway zullen er zeker niet zijn.

Nike Air Max 1 “OG Red 1987”

De OG Red is de colorway waar het allemaal is begonnen voor de Air Max 1. Deze colorway is de laatste die NIET op dit lijstje zou moeten staan. Dit icoon zou zonder twijfel thuis horen op de Air Max 1 “Master”, maar gelukkig doet hij dit ook.

Sneakerjagers wenst iedereen veel succes met het scoren van een Air Max 1 ‘Master’ aankomende zaterdag!

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram

Previous ArticleNext Article

Nike Air Jordan Mars 270 komt in 2 colorways 1

De zoon van het icoon Spike Lee heeft in samenwerking met Jordan Brand een nieuw silhouet ontworpen, genaamd de Air Jordan Mars 270. Voor zover bekend is komen er 2 colorways van uit. Het gaat om de ‘Green Glow’ colorway en de ‘Fire Red’ colorway.

Spike Lee is een filmregisseur die in de eerste jaren van de Air Jordan lijn een belangrijke rol speelde. De sneakers werden gepromoot via reclamecampagnes met een fictief personage, genaamd Mars Blackmon. Sindsdien heeft Lee een hechte functie bij Jordan Brand. Er zijn zelfs 2 modellen naar hem vernoemd, namelijk de Jordan Spiz’ike en de Jordan Son of Mars.

Nu was het de beurt aan zijn zoon, Jackson Lewis Lee, om zichzelf te bewijzen. Hij heeft samengewerkt met Jordan Brand voor de Air Jordan Mars 270, een nieuwe Mars Serie lifestyle sneaker.

De Air Jordan Mars 270 beschikt over elementen van vele verschillende modellen, zoals de Air Jordan 1, 4 en 6. Daarnaast heeft de sneaker een moderne Air Max 270 zool in de hak. Van het model komen tot zover bekend 2 verschillende colorways. Een ‘Fire Red’ colorway en een ‘Green Glow’ colorway.

Nike Air Jordan Mars 270 ‘Fire Red’ | CD7070-100

De ‘Fire Red’ colorway is een colorway die geïnspireerd is door de Air Jordan 5. Ook beschikt het model over een witte upper gemaakt van leer. Verder zitten er over de gehele sneaker nog rode details. De midsole beschikt over een rood/zwarte kleur, terwijl de outsole een lichtere kleur heeft. Namelijk een lichtblauwe, transparante kleur. Op de zijkanten van de sneaker bevind zich een zilverkleurige Swoosh. Echter is het niet een kopie van de Air Jordan 5, want de tong beschikt over een glinsterende zilveren/grimmige zwarte tong waar de ‘Fire Red’ colorway om bekend staat. Op de zijkant van de enkel hangt een zwart lipje waarop “MARS” staat. Ook achterop de hak bevind zich het kenmerkende Jumpman logo. De Air Cushioning is zoals wel duidelijk is overgenomen van de Air max 270. Deze zool zorgt voor de finishing touches op het eerste ontwerp van Jackson Lewis Lee.

Air Jordan Mars 270
Air Jordan Mars 270

Nike Air Jordan Mars 270 ‘Green Glow’ | CD7070-003

Deze colorway beschikt over iets minder zomerse kleuren als de ‘Fire Red’ colorway. De upper is gemaakt van nubuck in een zwarte kleur. De details op de sneaker beschikken over een green glow kleur, zoals het Jumpman logo op de tong en op de hak. Ook het lipje op de enkel is zwart en er staat “MARS” op in green glow kleurige letters. De midsole heeft een zwarte kleur en de outsole beschikt ook over de kleur green glow. Als finishing touch heeft de Swoosh een zilveren kleur gekregen.

Air Jordan Mars 270
Air Jordan Mars 270
Images by Nike

Op 1 juli 2019 zal de Nike Air Jordan Mars 270 ‘Fire Red’ uitkomen via nike.com. De ‘Green Glow’ colorway zal op 8 juli uitkomen. Aan het nieuwe model hangt een prijskaartje van €160,-. Check onze Releasekalender om op de hoogte te blijven van upcoming releases.

De Air Jordan 1 met een react zool 19

Jordan heeft vaker de React foam zool gebruikt op de modellen Porto React en Apex React. Nu zal het klassieke en populaire model de Air Jordan 1 ook komen met een React zool. De sneaker verschijnt in een wit/zwart/rode colorway. Niet alleen beschikt deze Air Jordan beschikt over een gloednieuwe constructie, ook ziet de sneaker en stukken moderner uit. Het bovenwerk van de sneaker is van mesh en de overlays van leer.

Details
Een mooi detail is de rode nylon pull tabs op de tong en de hiel. De sneaker heeft extra dikke zwarte veters. Op de zijkant van de sneaker is een 3D rubberen Swoosh. Het allerbelangrijkste detail is natuurlijk de eerder genoemde React foam zool die comfort biedt bij elke stap.

De Air Jordan 1 React ‘Black/White’ komt op 1 juli uit. Scrol verder naar beneden om de foto’s te bekijken.


Air Jordan 1 React

Front image by : Yamaotoko Footgear

New Balance Sample_Lab is extreem exclusief 33

New Balance nodigt je uit om een sprong te maken voor hun allernieuwste Sample Lab Pack. Dit ontzettend beperkte pack bevat de iconische 1500 en 1530 sneaker. Waarom nodigt New Balance je uit om een sprong te maken? Wanneer jij een van deze modellen besteld weet je namelijk niet welke colorway je gaat krijgen! Van elke colorway zijn er maar 100 gemaakt en dat maakt het dat er maar 600 paar wereldwijd zijn.

Elke model heeft een retro kleuren pallet en is een frisse draai aan de klassieke New Balance modellen. De 1500 en 1530 komen alle 2 dus in drie zomerse colorways. Zoals we gewend zijn van New Balance zijn de sneakers weer van top kwaliteit. Gemaakt van een mix van suede leer, mesh en nubuck, word het bovenwerk ondersteund door een dempende en comfortabele ENCAP midsole.

De sneaker zit goed verpakt en gesealed, pas wanneer jij thuis je pakketje open maakt weet je welke colorway je hebt. In totaal zijn er dus maar 600 paar! Wil jij een paartje krijgen van deze limited sneaker, schrijf je dan in via END. Je kan je inschrijven tot vrijdag nacht 03:00.

Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen!


New Balance Sample_Lab 1500X Made in England

Prijs: €195,-
Raffle: Schrijf je hier in>>

New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
New Balance Sample_Lab 1500X Made in England
Images by END

New Balance Sample_Lab 1530X Made in England

Prijs: €185,-
Raffle: Schrijf je hier in>>

New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
New Balance Sample_Lab 1530X Made in England
Images by END