AIR MAX DAY COMPLETE COLLECTIE! 391


Air is een belangrijk en iconisch onderdeel geweest van Nike sinds zijn eerste introductie op de Nike Air Tailwind. De eerste 8 jaar was de Air verborgen. Maar in 1987 veranderde dit volledig met de Air Max 1. De revolutie was begonnen en hij verspreidde zich erg snel. Naast het succes in de sport wereld werd de sneaker ook gezien als een lifestyle product. Na 30 jaar blijft de Air Max groeien en zich evolueren.

Op 26 maart 2017 is het de 30e verjaardag van de Air Max 1, de sneaker die de Air innovatie zichtbaar maakte.

Om dit te vieren zullen er in maart een aantal iconen, remixen en innovations van de Air Max releasen. Deze collectie bevat ook de langverwachte Nike Air VaporMax, die het potentieel van de Air heel goed laat zien.

Nike Air Max 1 “Anniversary”
Dit was de Air Max waar het allemaal begon. De door Tinker Hatfield ontworpen sneaker was uitgebracht in 1987 in 3 klassieke colorways: “White/Red & Grey” en de “White/Blue & Grey”. Het icoon, de OG red, zal terugkeren in zijn oude shape.

Nike Air Max Jewell WMNS
Deze sneaker is geïnspireerd door de air Max Plus. De Air Max Jewell is het tweede women’s-only Air Max model.

Nike Air Max 90 Ultra Flyknit
De Air Max 90 OG was snel een bekend en gewaardeerde sneaker. Dit kwam vooral door zijn infrarood colorway. Deze sneaker kent twee nieuwe innovaties. De flyknit upper, die de flexibiliteit van de sneaker vergroot. En de cored-out midsole die het gewicht verlicht en het comfort vergroot.

Nike Air Max 1 Atmos Elephant
De Air Max 1 Atmos Elephant was de ongetwijfeld winnaar van de Air Max Day 2016 “Vote Back” campagne. De samenwerking tussen Nike en de bekende Japanse retailer, Atmos is een wereldbekend release geweest. De collab maakt gebruik van een bekend Nike motief, de elephant print, en dit wordt in contrast gebracht met een subtiele jade kleurige swoosh. Deze sneaker was onderdeel van “The Zoo Pack” uit 2006.

Nike Air Max LD-Zero
Deze sneaker was ontworpen voor Air Max Day 2016 door de legendarische streetwear designer Hiroshi Fujiwara. De LD-Zero is een mix tussen een subtiele upper, geinspreerd door de jaren 70 Nike LD1000 en de 360 Air Max Unit die voor het eerst het daglicht in 2006 zag. Het resultaat van deze combinatie is een origineel design die nieuwe en oude stijle combineert.

Nike Air Max 1 “Master”
Een combinatie van materialen van de meest zeldzame en gewilde Air Max 1 colorways in de Air Max geschiedenis. Deze “30th Anniversary edition” is veel sneakergraals in 1. De colorway heeft invloeden van de Atmos Viotech, Atmos Safari, Patta Chlorophyll, Patta x Parra Burgundy, OG Red OG Blue en de Kid Robot.

Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE
Om het 30 jarige bestaan van de Air Max 1 te vieren arriveert de Nike Air Max 1 Ultra 2.0! Gezien als de meest innovatieve Air Max 1 op het moment. Deze sneaker verschijnt in een cored-out ultra midsole die er voorzorg dat de sneaker nog lichter is dan normaal. De “3.26” wordt geplaatst op de tongue van de sneaker, die de verjaardag van de sneaker markeert.

Nike Air VaporMax
Welkom bij de hergeboorte van de Air! Deze flexibele flyknit upper rust op een radicaal vernieuwde Air midsole, die volledig bestaat uit Air. De Nike Air VaporMax laat de Air Revolutie weer shinen en laat zien dat de Air een waar stukje kunst is.

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!

Previous ArticleNext Article

De Air Jordan 1 krijgt een Panda colorway met Pony Hair! 3

2019 staat helemaal in het teken van de Air Jordan 1. Met al een aantal keiharde releases gepland, zoals de Travis Scott 1’s en de Defiant Couture , draait het Air Jordan Brand op volle toeren. De volgende ‘Panda’ colorway is geïnspireerd op een wat minder bekende release, de Nike Dunk High ‘Panda’ uit 2008. 

De Air Jordan 1, wellicht het bekenste Air Jordan model wat er bestaat. Door de jaren heen is het model talloze keren aangepast of in frisse nieuwe colorways uitgebracht. Met een retake op de Nike Dunk High ‘Panda’ zet Jordan Brand weer iets neer waar we allemaal naar uit kunnen kijken.

De naam ‘Panda’ geeft natuurlijk al heel veel weg. Met een zwart en wit bovenwerk kun je eigenlijk nooit de fout ingaan. Jordan gooit er nog een schepje bovenop door een aantal leuke details toe te voegen. Met een bovenwerk waarvan de basis gemaakt is van een mooi natuurlijk leer zijn de zwarte pannels gemaakt van pony hair.

Het pony hair materiaal loopt door van de mudguard tot de heel collar en de Swoosh. Op de sidepannel is een 3d Jordan Wing logo aangebracht met grijze outlines. Het subtiele bovenwerk rust op een simpele witte midsole/zwarte outsole combo.

Een officiele release is helaas nog niet bevestigd door Nike of Jordan Brand maar we gaan er vanuit dat ze rond april 2019 zullen verschijnen.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Panda
Panda
Panda
Panda
Panda
Pictures by: In5Factory


Nike Air Max 90 Essential ‘Neon’ 6

De Nike Air Max 90 is een van de meest geliefde sneakers van Nike. Door de jaren heen heeft deze sneaker veel colorways gehad en er wordt er nu weer een aan toegevoegd!

De iconische Nike Air Max 90 krijgt nu een nieuwe colorway met neon accenten erin. De sneaker zelf heeft een grijze basis en een zwarte mudguard. Als accenten worden de jaren 90 fuchsia en volt neon kleuren gebruikt. Deze kleuren zijn terug te vinden in een deel van de midsole en op het logo van Nike. De neon kleuren springen er echt goed uit en geven zo de neon look aan de sneaker. Als laatst wordt de sneaker afgemaakt met een witte midsole, zwarte outsole en grijze veters.

De sneaker wordt later in maart verwacht en gaan rond de €140,- kosten. Check hieronder de foto’s van deze awesome sneaker!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Een eerste blik op de aanstaande zomer collectie van KangaROOS 16

We kunnen, hopelijk, zeggen dat we richting het warme weer gaan. Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe collecties. Zo brengt KangaROOS een frisse spring/summer collectie.

De aanstaande drop van KangaROOS bestaat uit 6 verschillende sneakers. De collectie bestaat dan ook uit cleane colorways die perfect zijn voor de zomer. De collectie zal vanaf eind februari gaan droppen bij verschillende retailers. Check hieronder alle nieuwe colorways en modellen die tot de collectie behoren.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


KangaROOS Ultimate Star OG

Dit is de klassieke runner van KangaROOS uit de jaren 90. De colorway bestaat uit grijze overlays tegenover een witte basis. De details op de sneaker komen in een lichtblauwe en paarse kleur. De sneaker heeft een strakke vorm die erg gewild is voor een runner. Een klassieke style met een lekkere retro colorway.


KangaROOS Omniracer

Het nieuwe model van KangaROOS is de Omniracer. Het is eigenlijk een hybrid sneaker, die bestaat uit de Omnicoil en de Racer. De zool is dan ook afkomstig van de Racer terwijl de upper veel overeenkomsten heeft met de Omnicoil. De sneaker is gemaakt van mesh op de basis, deze komt in een blauwgroene kleur. Als contast is de lining en branding paars.


KangaROOS Hot Spot

Een sneaker die er wel uitspringt door zijn uiterlijk, zeker in vergelijking met de rest van de collectie. Het is namelijk geen runner maar het is een lage basketbal sneaker. Het model is niet nieuw, het is namelijk een sneaker die oorspronkelijk uit de jaren 90 komt. De sneaker heeft een wit leren upper waar een aantal accenten grijs opzitten.


KangaROOS Rage

Dit model komt uit 2010 en is een tijdje uit de roulatie geweest. Maar de sneaker komt goed terug met deze zwart, geel en rode colorway. De upper is gemaakt van micro-vezel suede en van mesh. Op deze sneaker zien we het KangaROOS logo niet op de zijkant zoals bij de andere modellen, maar op de hiel. Wel is de ROOS branding op de zijkant te vinden. De gehele sneaker staat weer op een zool met DYNACOIL en zal dus heerlijk comfort bieden.


KangaROOS Runaway 001

De Runaway 1 is een sneaker die een echte retro look heeft. Zijn blauw met witte colorway benadrukt dit dan ook goed. De sneaker maakt gebruik van een split-midsole die deel zwart is en deels ‘gum’. Afgemaakt met een rode streep aan de zijkant is deze sneaker wat donkerder dan de rest maar zeker niet minder zomers.


KangaROOS Runaway 2

De Runaway 2 is, niet geheel verassend, de opvolger van de Runaway 1. Voor de zomer collectie komt deze in een zeer frisse colorway. Hij komt namelijk in een lichtbeige kleur. Zowel de upper als de zool komt in deze rustige kleur. De sneaker zelf kenmerkt zich door de ROOS branding op de zijkant en natuurlijk het logo wat ook op de zijkant aanwezig is. Dit is toch wel een van de toppers die in deze uitgebreide collectie zit.

Afbeeldingen: KangaROOS