AIR MAX DAY COMPLETE COLLECTIE! 598


Air is een belangrijk en iconisch onderdeel geweest van Nike sinds zijn eerste introductie op de Nike Air Tailwind. De eerste 8 jaar was de Air verborgen. Maar in 1987 veranderde dit volledig met de Air Max 1. De revolutie was begonnen en hij verspreidde zich erg snel. Naast het succes in de sport wereld werd de sneaker ook gezien als een lifestyle product. Na 30 jaar blijft de Air Max groeien en zich evolueren.

Op 26 maart 2017 is het de 30e verjaardag van de Air Max 1, de sneaker die de Air innovatie zichtbaar maakte.

Om dit te vieren zullen er in maart een aantal iconen, remixen en innovations van de Air Max releasen. Deze collectie bevat ook de langverwachte Nike Air VaporMax, die het potentieel van de Air heel goed laat zien.

Nike Air Max 1 “Anniversary”
Dit was de Air Max waar het allemaal begon. De door Tinker Hatfield ontworpen sneaker was uitgebracht in 1987 in 3 klassieke colorways: “White/Red & Grey” en de “White/Blue & Grey”. Het icoon, de OG red, zal terugkeren in zijn oude shape.

Nike Air Max Jewell WMNS
Deze sneaker is geïnspireerd door de air Max Plus. De Air Max Jewell is het tweede women’s-only Air Max model.

Nike Air Max 90 Ultra Flyknit
De Air Max 90 OG was snel een bekend en gewaardeerde sneaker. Dit kwam vooral door zijn infrarood colorway. Deze sneaker kent twee nieuwe innovaties. De flyknit upper, die de flexibiliteit van de sneaker vergroot. En de cored-out midsole die het gewicht verlicht en het comfort vergroot.

Nike Air Max 1 Atmos Elephant
De Air Max 1 Atmos Elephant was de ongetwijfeld winnaar van de Air Max Day 2016 “Vote Back” campagne. De samenwerking tussen Nike en de bekende Japanse retailer, Atmos is een wereldbekend release geweest. De collab maakt gebruik van een bekend Nike motief, de elephant print, en dit wordt in contrast gebracht met een subtiele jade kleurige swoosh. Deze sneaker was onderdeel van “The Zoo Pack” uit 2006.

Nike Air Max LD-Zero
Deze sneaker was ontworpen voor Air Max Day 2016 door de legendarische streetwear designer Hiroshi Fujiwara. De LD-Zero is een mix tussen een subtiele upper, geinspreerd door de jaren 70 Nike LD1000 en de 360 Air Max Unit die voor het eerst het daglicht in 2006 zag. Het resultaat van deze combinatie is een origineel design die nieuwe en oude stijle combineert.

Nike Air Max 1 “Master”
Een combinatie van materialen van de meest zeldzame en gewilde Air Max 1 colorways in de Air Max geschiedenis. Deze “30th Anniversary edition” is veel sneakergraals in 1. De colorway heeft invloeden van de Atmos Viotech, Atmos Safari, Patta Chlorophyll, Patta x Parra Burgundy, OG Red OG Blue en de Kid Robot.

Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE
Om het 30 jarige bestaan van de Air Max 1 te vieren arriveert de Nike Air Max 1 Ultra 2.0! Gezien als de meest innovatieve Air Max 1 op het moment. Deze sneaker verschijnt in een cored-out ultra midsole die er voorzorg dat de sneaker nog lichter is dan normaal. De “3.26” wordt geplaatst op de tongue van de sneaker, die de verjaardag van de sneaker markeert.

Nike Air VaporMax
Welkom bij de hergeboorte van de Air! Deze flexibele flyknit upper rust op een radicaal vernieuwde Air midsole, die volledig bestaat uit Air. De Nike Air VaporMax laat de Air Revolutie weer shinen en laat zien dat de Air een waar stukje kunst is.

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!

Previous ArticleNext Article

Pak je steal bij de SneakerBAAS outlet 5

De Utrechtse winkel SneakerBAAS opent binnenkort de deuren hun nieuwe winkel. Dit betekend dat er een dikke SneakerBAAS outlet komt!

Sneakerbaas

SneakerBAAS is al jaar en dag een van de grotere Nederlandse sneakerstores, zeker online. De winkel heeft een groot aanbod van verschillende merken zoals adidas, Nike, KangaROOS en nog meer. Maar niet alleen online is SneakerBAAS actief. In Utrecht zat al een gezellige store, maar het is nu tijd voor een nieuwe en grotere winkel. Op 25 juni zal dan ook de nieuwe shop open gaan, en op 6 juli is er een tof opening event!

Sale

Een nieuwe shop betekend dat de huidige voorraad voor een lekker bedrag de deur uit mag. De oude voorraad moet dan ook helemaal op. Vanaf 18 juni tot en met zondag 23 juni is de SneakerBAAS outlet open in het oude pand. Dus ben je geslaagd, ga je op vakantie, ben je jarig of heb je gewoon zin in nieuwe sneakers? Neem dan zeker een kijkje en neem jou steal mee!

SneakerBAAS Outlet:

Wanneer: 18 juni tot en met 23 juni
Waar: Kintgenshaven 1, 3512GX Utrecht
Facebook: SneakerBAAS

Versace geeft preview van SS20 footwear 15

Eerder dit jaar presenteerde Versace de SQUALO sneaker met ons, deze sneaker werd geïnspireerd door haaien. Nu heeft Salehe Bembury (ontwerper Versace sneakers) een first look met de wereld gedeeld via zijn Instagram van 2 nieuwe sneaker modellen. Beide sneaker modellen zijn onderdeel van de Versace SS20 collectie.

Versace is een Italiaans modehuis dat in 1978 werd opgericht door Gianni Versace. De hoofdcollectie van het merk bestaan vooral uit producten als kleding en lederen accessoires. Ook beschikt het merk over collecties als Versace Jeans, en Versus. Het logo van Versace is Medusa, dit is een Grieks mythologisch figuur. Het logo kwam van de vloer van ruïnes in het Reggio Calabria gebied, waar de Versace broers en zussen destijds speelden. Gianni Versace koos Medusa als het logo, omdat ze mensen verliefd maakte op haar en die mensen hadden geen weg meer terug. Hij hoopte dat hij met zijn merk hetzelfde effect kon creëren. Versace was een van de weinige ontwerpers die alles zelf bepaalde, van ontwerpen tot aan de verkoop van producten.

Versace werd af en toe omschreven als “Rock n’ Roll” ontwerper, omdat hij kleding ontwierp voor beroemde artiesten, zoals Elton John en Michael Jackson. Op 15 juli 1997 werd Gianni Versace doodgeschoten. Toen hebben zijn broer en zus het merk overgenomen.

Het Italiaanse merk is al een aantal keer de samenwerking aangegaan met grote merken. In 2006 bracht Versace samen met Lamborghini een auto uit. Ook hebben zij samen met H&M heren en dameskleding uitgebracht in 2011.

Versace SS20 Sneakers Details

Salehe Bebury deelde via zijn Instagram 2 foto’s van 2 nieuwe sneakers van Versace’s SS20 collectie. Één van de modellen is een soort tactical boot met Versace’s iconische sleutelpatroon om zijn as gewikkeld. De outsole beschikt over een verborgen Versace logo in een opvallend rode kleur. Achterop de hak staat de “Versace” branding. Ook op de midsole bevind zich het kenmerkende sleutelpatroon van Versace.

Het tweede model beschikt iets meer over zomerse kleuren. Ook het model is iets zomerser aangekleed. Het silhouet behoudt het gestroomlijnde gevoel van de SQUALO op de midsole. De upper beschikt over slanke overlays in felle roze tinten. Op de zijkant bevind zich de handtekening van Gianni Versace om een verhoogd gevoel toe te voegen aan de sneaker. De subtiele branding op de heel pull tab en langs de veters versterken het Versace gevoel.

Benieuwd hoe de twee nieuwe sneakermodellen eruit zien? Scroll naar beneden om foto’s te bekijken van de first looks. Vergeet trouwens ook niet om Sneakerjagers in de gaten te houden voor jouw dagelijkse portie sneakernieuws!


Versace SS20
Versace SS20
Images by @salehbembury

Nike Air Max 720 ‘Wolf Grey’ // closer look 14

De afgelopen paar maanden was de Nike Air Max 720 een zeer gewild paartje en daar gaat niet snel een verandering in komen. Sinds ze op de markt zijn gekomen zijn ze een groot onderdeel geworden van de sneakerscene in Nederland. De gigant Nike speelt hier natuurlijk op in en komt met een iconische ‘Wolf Grey’ colorway.

Nadat Nike de Air Max 270 in februari 2018 op de markt bracht, hebben ze een jaar daarna de Air Max 720 uitgebracht. Meteen hebben ze verschillende colorways uitgebracht die aansloegen op de jongeren in Nederland. Het paartje is met de gigantische AirBubble dan ook een unieke en sterke verschijning.

Closer look

Voorheen heeft Nike best wel veel colorways uitgebracht die ontzettend kleurrijk en zekere eyecatchers waren. Ditmaal hebben ze gekozen voor een iets rustiger ogende colorway. Dit betekend zeker niet dat ze er minder uitzien dan de rest. Sterker nog, ze zien er ontzettend clean uit. De basis van de upper heeft een sterk grijze kleur en is van een synthetische stof gemaakt. Bovenop de upper bevinden zich een aantal overlays die donker grijs van kleur zijn. Daarnaast zijn de veters, de sockliner en de heeltap ook donker grijs van kleur. Ten slotte is de de gigantische AirBubble transparant van kleur maar zijn de omlijning en achtergrond van de unit donker grijs van kleur. Al met al kan je zeggen dat de colorway perfect past op het silhouet.

Helaas is het nog bekend wanneer dit paartje op de markt gaat verschijnen. Wel kunnen zeggen dat het paartje €190,- gaat bedragen. Ben jij benieuwd wanneer dit paartje haar releasedatum gaat krijgen, houdt onze releasekalender en sociale zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten zo dat jij de eerste bent die dit paartje kan bemachtigen.


Nike Air Max 720 Wolf Grey Anthracite AO2924-012 Release Date
Nike Air Max 720 Wolf Grey Anthracite AO2924-012 Release Date
Nike Air Max 720 Wolf Grey Anthracite AO2924-012 Release Date
Nike Air Max 720 Wolf Grey Anthracite AO2924-012 Release Date
Nike Air Max 720 Wolf Grey Anthracite AO2924-012 Release Date
Images by: Nike