CONVERSE onthuld de Chuck Modern collectie


We gaan terug naar 1917. Ja, inderdaad, dat is 100 jaar geleden. Het jaar dat de sneaker aller sneakers werd bedacht: de Converse All Star. In het begin was deze oergymp helemaal niet zo populair. Pas toen in 1921 basketballer Chuck Taylor werd ingehuurd om als (ex) sportman de schoenen aan te prijzen nam de verkoop rap toe.

Chuck ging bijvoorbeeld naar scholen om schoenen letterlijk uit zijn kofferbak te verkopen. In ruil voor het promoten van de schoen krijg hij een bedrag per verkocht paar. Tot 1947 was het model alleen maar verkrijgbaar in zwart. Vandaag zijn er al meer dan driekwart miljard paartje verkocht van deze icoon. Je hebt waarschijnlijk zelf ook wel een paartje in je kast staan.

Aanstaand voorjaar zullen we ongetwijfeld weer een paartje Converse aanschaffen en houden altijd in de gaten wat er uitkomt. Deze week viel ons oog op de Chuck Modern Lux drop. Het pack bestaat uit twee all-over kleuren in zwart/wit. Gegoten lederen bovenwerk, een phylon zool en reliëf logo. Een luxe paartje wat je bij elke gelegenheid kan dragen. Wat vind jij ervan? Cop or drop?

De Converse Chuck Modern collectie is vanaf 17 februari verkrijgbaar.

SHOP DE CONVERSE CHUCK MODERN COLLECTIE HIER >>

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *