Nike komt met een luxueuze Air Force 1 336


Bij Sneakerjagers gaan alle alarmbellen af als er nieuws is over de Nike Air Force 1. Want als er één sneaker bestand is tegen de tand des tijds is het deze door designer Bruce Kilgore ontworpen klassieker. De lancering was in 1982 maar overleefde het niet. In ’83 was het alweer gedaan met de eerste versie. Het was de re-release in 1986 die de doorbraak gaf voor de Air Force. Sinds die tijd zijn er meer dan 1750 kleur variaties uitgekomen en is het model niet meer weg te denken bij Nike. Het is de favoriet geworden bij heel veel sneaker verzamelaars en kent vele special editions en onvergetelijke samenwerkingen. Kijk maar eens op E-bay voor welke prijzen sommige Air Force sneakers van eigenaar wisselen. Geweldig toch? En terecht!

Als onderdeel van het “5 decades pack” komt Nike met de Air Force 1 ‘Sport Luxury’ in de meest rijke premium uitvoering tot nu toe. Designer Devon McKinney ging de uitdaging aan, keek naar elk klein detail van de AF1, om deze versie zo luxe mogelijk te maken.

Het resultaat is verbluffend. Italiaans Vachetta beige lederen bovendeel, waanzinnige stiksels, drop-in tussenzool met Lunarion schuim, Zoom Air demping in de hiel en de luxueuze ‘rose gold’ details tillen deze sneaker naar een high-level. De Nike Air Force 1 ‘Sport Luxury’ wordt gelanceerd als onderdeel van Nike’s 5e decennia in Basketbal. We verwachten deze topper op 18 februari in Europa.

Hou onze Facebookpagina goed in de gaten voor meer foto’s en info. We keep you posted!

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Stussy x NikeCaged Zoom Spiridon komt 3 april 2

Nike heeft de Stussy x Nike Caged Zoom Spiridon bevestigd. Het model zal verkrijgbaar zijn bij Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers op 3 april 2020.

Stussy is een Amerikaans kledingmerk wat dit jaar alweer 40 jaar bestaat. Het merk is in de jaren 80 bekend geworden door de surftrend in California maar is later wereldwijd populair geworden door streetwear- en hiphopcultuur. Momenteel telt het merk wereldwijd 60 winkels en hebben ze al talloze legendarische collabs op hun naam staan. 

Aangezien Nike het Spiridon model weer flink aan het releasen is, is het niet raar dat het model ook een collab krijgt. Het is niet de eerste keer dat Stussy en Nike samenwerken en met hun huidige stijl past het model perfect in het plaatje.

De details van deze Stussy x Nike Caged Zoom Spiridon

Het pack is opgesplitst in twee colorways. Een ‘Sand’ colorway en een ‘Black/White’ colorway. Beide modellen zijn gemaakt van verschillende materialen. De ‘Sand’ colorway is gemaakt van een canvas en mesh bovenwerk. Het volledige bovenwerk is zandkleurig maar de Swoosh en details op de midsole zijn ‘Pitch Black’. De ‘Black/White’ colorway is gemaakt van leer, mesh en een patent lederen materiaal. Het patent materiaal is zilverkleurig gemaakt, waardoor er een reflectie in het model zichtbaar wordt gemaakt.

De release van deze Stussy x Nike Caged Zoom Spiridon staat gepland op 3 april 2020. Beide colorways zullen uitkomen bij Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers. Check de Sneakerjagers releasekalender voor het complete overzicht van zowel de Sand als de Black/white colorway. 

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Fossil'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Black'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders
Caged Zoom Spiridon
Caged Zoom Spiridon
Caged Zoom Spiridon
Caged Zoom Spiridon

Ben & Jerry’s x Nike SB komen met een kleurrijke ‘Chunky Dunky’ 23

De Nike SB Dunk Low begint langzamerhand steeds populairder te worden en dat blijft niet onopgemerkt. Zo verschenen er al vele colorways op het model en daar wordt er binnenkort eentje aan toegevoegd. Ben & Jerry’s x Nike SB hebben hun handen ineengeslagen en een opvallende, maar toffe Dunk Low neergezet.

In 2002 introduceerde Nike ons Nike Skateboarding, ook wel bekend als Nike SB. Zij brachten ons de Nike SB Dunk Low met een gevoerde tong en kraag en ‘Zoom Air’ zolen. In het begin was het model niet zo heel erg geliefd, maar dit veranderde al snel toen de samenwerking met Supreme uitkwam. De afgelopen jaren was het model vrij underrated, maar nu lijkt de sneaker weer een comeback te maken. Zo verscheen in het begin van 2020 de Travis Scott x Nike SB Dunk Low en deze was binnen no-time uitverkocht.

Ben & Jerry’s x Nike SB Dunk Low ‘Chunky Dunky’ | Closer Look

Nu krijgt Ben & Jerry’s de kans om het model nog populairder te maken. Dit hebben zij gedaan door de sneaker een opvallende, kleurrijke make-over te geven. Al snel zal het je opvallen dat Ben & Jerry’s ervoor heeft gekozen om de sneaker een kleurstelling te geven van de favoriete ijssmaak, Chunky Monkey. De basis bestaat blauw/groene kleur die de verpakking voorstelt van het ijs. Hierop zijn overlays geplaatst van koeienvacht. Ook heeft de Swoosh een opvallende look gekregen. Allereerst is de Swoosh verwerkt in een gele kleur, terwijl de Swoosh zelf een druppelt. Dit is een knipoog naar de bananen die worden gebruikt in het ijs. De binnenkant van de sneaker is gekleed in een mix van alle regenboogkleuren. Verder is de midsole verwerkt in een witte kleur, terwijl de outsole een groene kleur heeft gekregen.

Helaas is er verder nog vrij weinig bekend over de Ben & Jerry’s x Nike SB Dunk Low ‘Chunky Dunky. Wel kunnen we wat foto’s met jullie delen die zijn opgedoken. Houd Sneakerjagers goed in de gaten, zodat jij altijd op de hoogte blijft van al het sneaker nieuws.


Ben & Jerry's x Nike SB
Ben & Jerry's x Nike SB
Ben & Jerry's x Nike SB
Images by @94_sbchef & @nikesbornothing

Hottest Sneaker Releases 🔥 Week 14 33

sneaker releases week 14

We hebben Air Max Month al weer bijna achter ons gelaten en kijken uit naar de nieuwste voorjaar releases. En er komen de aankomende periode weer heel wat toffe releases aan. Ben je benieuwd? Check dan hieronder de Hottest Sneaker Releases van week 14!

Natuurlijk staat maart bekend als Air Max Month, dit betekend dan ook dat we veel Nike Air Max releases hebben gezien. Nu gaan we dan ook weer verder uitkijken naar alle andere voorjaarsreleases van merken zoals Air Jordan, Vans en adidas. In week 14 is het dan ook niet anders dan de afgelopen periode, heel veel goede releases dus! Deze week wordt onder andere de Stüssy X Nike collab gedropt bij Nike en diverse retailers, de Air Jordan 1 ‘Court Purple’ en komt adidas met met een uniek Superstar pack.

Al met al weer een week vol met unieke en vooral verschillende releases. Hieronder vindt je de Hottest Sneaker Releases van week 14! Vergeet ook zeker niet de releasekalender te checken voor alle andere releases!


Air Jordan 1 Low SE 'Laser Blue'

Air Jordan 1 Low SE 'Laser Blue'

CK3022-004 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Sketch 'Black'

Nike Air Force 1 Sketch 'Black'

woensdag 1 april 2020

Naar alle aanbieders

sneaker releases week 14

adidas Superstar 'Logoprint'

donderdag 2 april 2020

Naar alle aanbieders

adidas Superstar 'SUPERSTAR'

donderdag 2 april 2020

Naar alle aanbieders

adidas Superstar Fringe 'White'

donderdag 2 april 2020

Naar alle aanbieders

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Fossil'

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Fossil'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Black'

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Black'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders

Nike Air Max 90 'Easter'

Nike Air Max 90 'Easter'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 'Easter'

Nike Air Force 1 'Easter'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High OG 'Court Purple'

Air Jordan 1 High OG 'Court Purple'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

Undefeated X Nike Air Max 90 'Black'

Undefeated X Nike Air Max 90 'Black'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

hottest sneaker releases 14

Nike Air Max 2090 'Navy'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

Sneakersnstuff X Vans Slip-On 'Electric Purple'

Sneakersnstuff X Vans Slip-On 'Electric Purple'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

hottest sneaker releases 14
Sneakersnstuff X Vans OG Era LX 'Knockout Pink'

Sneakersnstuff X Vans OG Era LX 'Knockout Pink'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders