Filling Pieces Spring/Summer 2017 392

2017 ziet er rooskleurig uit voor het Nederlandse sneakermerk Filling Pieces. Recentelijk was de “Inner Circle” al een nieuw hoofdstuk in de Filling Pieces geschiedenis en nu is de Spring/Summer 2017 collectie aan de beurt. Deze collectie gaat onder de naam “Let Us Create”.
 

Fans van Filling Pieces, maak je borst maar nat, want dit wordt iets speciaals! Voor de nieuwe collectie gaan de roots naar het Afrikaanse Madagaskar. Met behulp van een combinatie van droge en groene omgevingen beeld het merk een boodschap uit: “Discovering new grounds.” De nieuwe modellen zijn in verbinding met de lokale bevolking en omhelzen verschillende culturen.
 

Als we kijken naar de nieuwe modellen zien we veel aardse kleuren, hoge zolen en schitterende materialen. Wat opvalt is dat veel modellen voorzien zijn van een nieuwe midsole, zoals de “Sharksole” en de “Skysole”.
 

Hierboven is het proces van de ontwikkeling van de skysole te zien.

 

Hierboven afgebeeld, de nieuwe Sharksole.

 
De zolen zijn geïnspireerd op de huid van een haai en de vorming van de hemel. Er zijn ook verschillende materialen en texturen terug te zien in de nieuwe modellen. Voorbeelden hiervan zijn: Nubuck, glad leer, glad nubuck, fluweel, geweven leer en uiteraard ook suède. De nieuwe collectie vind langzaam zijn weg in de sneaker-webshops. Een groot gedeelte hiervan is al beschikbaar via Sneakerjagers.
 
SHOP HIER DE NIEUWE FILLING PIECES COLLECTIE >>
 
Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!
 

Previous ArticleNext Article

BALR. Pasen “THE HUNT IS ON” 77

Het is bijna pasen en om dat te vieren heeft BALR. verschillende paaseieren verstopt op de website.

BALR. heeft over de gehele website paaseieren verstopt. Deze paaseieren beschikken over exclusieve kortingen op de nieuwe SS19 collectie. Om je korting te claimen moet je de paaseieren met kortingscode vinden. Op het moment dat je wil afrekenen moet je de kortingscode invoeren en dan zie je ook pas hoeveel korting je krijgt. De korting is alleen geldig op items van de SS19 collectie.

Wacht niet te lang met zoeken naar de paaseieren, want ze zullen op maandag 22 april om 23:59 uur verdwijnen. Wij hebben al wat voorwerk gedaan en kunnen jullie vertellen dat de paaseieren in de SS19 categorie te vinden zijn. Succes met het zoeken naar de paaseieren op balr.com.


BALR. Pasen
BALR. Pasen
BALR. Pasen
Afbeeldingen: BALR.

Balenciaga geeft Triple S een make-over 57

Balenciaga heeft zijn bekendste sneaker, de Triple S, een make-over gegeven. Het gaat om 2 colorways die al uit waren, maar Balenciaga heeft deze colorways een nieuw jasje gegeven.

Dit is niet de eerste keer dat Balenciaga de Triple S een make-over geeft. Vorig jaar bracht het merk een 50/50 colorway uit. Hier werd gebruik gemaakt van 2 verschillende colorways en die werden samengevoegd. Ook bracht Balenciaga zijn Triple S uit met een transparante zool. Al met al doet Balenciaga er alles aan om de trendsetter groot te houden doormiddel van nieuwe colorways en kleine aanpassingen.

De details

Balenciaga’s Triple S is vrijwel hetzelfde gebleven, alleen heeft Balenciaga twee bestaande colorways een make-over gegeven. De colorways beschikken nu over witte vegen over de zool en de upper. De witte vegen lopen tot ongeveer het midden van de upper. Door middel van de witte vegen moet het lijken alsof de sneaker is gedragen. Alleen de zwarte colorway en de zwart/rood/witte colorway zijn tot nu toe de enige colorways die deze make-over hebben gehad.

Wij hebben nog geen exacte releasedatum van deze sneakers. Wij verwachten dat Balenciaga’s nieuwste Triple S sneakers binnenkort verkrijgbaar zullen zijn bij de Bijenkorf en Farfetch.


Triple S make-over
Triple S make-over
Triple S make-over
Afbeeldingen: Hypebeast

Prada laat preview zien van de “Pegasus” 45

Het Italiaanse merk Prada zijn meest bekende sneaker is op dit moment de Cloudbust sneaker. Prada wil de chunky sneaker trend voortzetten en komt met de “Pegasus”.

Voor Prada waren er al vele merken die zich verdiept hadden in de grootste trend van dit moment, chunky sneakers. Prada doet er nog een schepje bovenop en brengt enorme sneakers uit genaamd “Pegasus”. Dit model is tot nu toe alleen nog voor vrouwen. Het model komt in de kleuren zwart, roze, wit/zwart, wit/roze en zwart/wit.

Prada’s “Pegasus” komt in vijf verschillende simpele colorways. Zoals zwart, roze, zwart/wit, wit/zwart en wit/roze. De sneaker beschikt over contrasterende lederen panelen op de upper met een forse zool in zwarte of beige kleuren. Ook kan de zool doorzichtig zijn. De “Pegasus” wordt versterkt door extra wit gekleurde tussenzolen. Op de tong en op de hiel staat het logo van Prada. De veters beschikken over een zwart/witte kleur.

Er is nog geen exacte releasedatum bekend van deze sneaker. Wij verwachten dat deze sneaker ergens in mei verkrijgbaar wordt via Farfetch.nl. Scroll naar beneden voor foto’s van de verschillende colorways van dit sneaker model.


Prada Pegasus
Prada Pegasus
Prada Pegasus
Images: Hypebeast