De Converse All Star Modern HTM 293

Hoe bekend sommige modellen ook zijn. Een van de grootste iconen is toch wel de Converse All Star. Zijn tijdloze vormen en nonchalante stijl heeft zich meer dan bewezen in de sneaker wereld. Al sinds de vroege jaren 70 hebben veel mensen een paar van deze iconen in de kast staan. All Stars lopen makkelijk weg en zijn voor elke gelegenheid draagbaar onder elk kledingstuk, de verschillende kleurencombinaties maakt dat je van elke kleurcombinatie een paar wilt hebben. Om met iets vernieuwing te komen maar zonder aan de nostalgie van de All Stars te komen heeft Converse nieuw model ontworpen in samenwerking met Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield en Mark Parker, de meesters van innovatie, ook wel ‘HTM’ genoemd.

Hun samenwerking zorgde voor een vernieuwend model, de zogenoemde All Star Modern is bij menig sneaker kenner al erg geliefd. Op het eerste gezicht een heel andere sneaker maar de klassieke lijnen en logo zijn toch terug laten komen. Het doet denken aan een jaren 20 schoen afgeleid van basketbal sneakers. HTM en Converse hebben ontworpen naar een nieuwe sneaker met dezelfde tijdloze uitstraling als de bekendere variant van All Stars.

Converse creative dirctor Bryan Cioffi probeerden te kijken naar wat de All Stars dragers willen en wat ze naast hun dagelijkse verplichtingen nog meer doen. Naar die verlangens kwam er de van hoge kwaliteit, lichte en comfortabele All Star Mordern uit. Deze sneaker heeft een dikke Phylon zool die de perfecte balans biedt van structuur en comfort.

De HTM specials bestaande uit geheel geitenleer laat een nieuwe kant van de luxere sneaker zien. Details als het HTM logo in de hiel lus en enkel patch. Het verborgen detail achter ‘sok lijn’ moet het gevoel geven dat er tot in de puntjes is nagedacht over het ontwerp maar dat er vooral veel plezier was in het ontwerpproces.

“Het gaat om de moderne wijze die we kunnen toepassen op een authentieke manier. Het grootste belang ligt bij onze consument – we maken het voor hun. We willen alleen de beste producten leveren. Dit is de reis die we daarvoor maken, dit zijn de eerste stappen.

Previous ArticleNext Article

Er komt een nieuwe colorway op de Nike React Element 87 4

De Nike React Element is toch wel een favoriet geworden, en er staat weer een nieuwe hele lekkere colorway te wachten.

Na zijn debuut in 2018 is de RE87 erg goed bevallen en dat is niet verrassend. Het model is futuristisch en biedt buiten dat een perfect loopcomfort. Met zijn (deels) doorzichtige upper is het ook nog een unieke sneaker. Na de 87 werd al snel de 55 geïntroduceerd een goedkopere sneaker zonder transparante upper, maar wel met de herkenbare zool.

De nieuwe colorway bestaat voornamelijk uit de kleuren groen en oranje. De grote Swoosh op de zijkant komt in een diepe geel-oranje kleur. De midsole is wit en de ‘opgedeelde’ outsole stukken komen in de kleuren groen en oranje. De sneaker krijgt in Azië een release op zaterdag 27 april. Wanneer de sneaker naar ons komt en waar hij verkrijgbaar zal zijn is nog niet bekend.

Check hieronder alle beschikbare foto’s en beschikbare informatie van deze aanstaande knaller!


Nike React Element 87 ‘Green/Orange’

Releasedatum: T.B.A.
Prijs: €160,-
Colorway: T.B.A.
Stylecode: CJ6897-113

Afbeelding: Koji198139
Afbeelding: On The Spot

De Air Jordan 1 “Black Toe” komt terug 13

Er zijn foto’s opgedoken van de Air Jordan 1 “Black Toe”. Echter wel iets anders dan we gewend zijn. Hij komt namelijk in een Satin uitvoering exclusief voor dames.

In mei 2018 bracht Jordan Brand al de geliefde “Shattered Backboard” colorway uit van de Air Jordan 1. Ook deze was exclusief verkrijgbaar in vrouwen maten. Wat de sneaker zo speciaal maakt zijn natuurlijk de materialen die gebuikt worden op het bovenwerk van de sneaker. Zoals de naam al zegt is er satijn gebruikt in bijvoorbeeld de Swoosh, toebox en bij de hak. Hierdoor glimt de sneaker iets meer dan gewoonlijk. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van het zachte leer dat we gewend zijn van de Air Jordan 1.

Voor de Air Jordan 1 “Shattered Backboard” Satin in 2018 kwam er ook al een “Bred”, “Royal” en “Shadow” versie van de sneaker. De “Black Toe” was de enige in het rijtje van legendarische Air Jordan 1’s die nog niet in Satin was uitgekomen.

De foto’s van de Air Jordan 1 “Black Toe” zijn nog erg onduidelijk maar het lijkt erop dat, net als bij de “Shattered Backboard”, de Swoosh, toebox en hak gemaakt zijn van satijn. Dit keer dan wel in een rode kleur. Daarnaast valt op dat het Air Jordan wings logo gemaakt is van metaal en erop gezet is.

Er wordt verwacht dat de Air Jordan 1 “Black Toe” Satin zal uitkomen in augustus van 2019. Houd voor meer informatie de releasekalender goed in de gaten. Want voor nu moeten we het nog even doen met de foto’s. Check ze hieronder.

Air Jordan 1 "Black Toe"
Air Jordan 1 "Black Toe"
Air Jordan 1 "Black Toe"
Images by Sneakerjamz

De Nike Air Max 98 krijgt een opvallende basketbal colorway 8

Het lijkt er op dat de originele basketbal colorways een comeback aan het maken zijn. We hebben al een look gehad van de Air Jordan 4 ‘Bred’ en Air Jordan 1 ‘Bred’. Nu krijgt de Air Max 98 ook een basketbal colorway.

De details

De upper van de sneaker heeft een combinatie van leer en textiel. De kleurencombinatie die hier gebruikt wordt is rood en zwart. De zwarte kleur is terug te vinden in de strepen, het Air Max logo op de tong en het Nike logo op de zijkant van de sneaker. De mudguard is gemaakt van zwart nubuck en geeft zo een mooi contrast aan de sneaker. De midsole is wit en de outsole weer zwart. Het 360 graden Air systeem van de Nike Air Max 98 is rood en geeft de sneaker zo een meer speelse look.

Er is nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt maar wordt binnenkort wel verwacht op Nike.com voor €180,-. Wil jij geen een release missen? Houd dan onze releasekalender in de gaten!


Air Max 98
Air Max 98
Air Max 98