De Converse All Star Modern HTM 442

Hoe bekend sommige modellen ook zijn. Een van de grootste iconen is toch wel de Converse All Star. Zijn tijdloze vormen en nonchalante stijl heeft zich meer dan bewezen in de sneaker wereld. Al sinds de vroege jaren 70 hebben veel mensen een paar van deze iconen in de kast staan. All Stars lopen makkelijk weg en zijn voor elke gelegenheid draagbaar onder elk kledingstuk, de verschillende kleurencombinaties maakt dat je van elke kleurcombinatie een paar wilt hebben. Om met iets vernieuwing te komen maar zonder aan de nostalgie van de All Stars te komen heeft Converse nieuw model ontworpen in samenwerking met Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield en Mark Parker, de meesters van innovatie, ook wel ‘HTM’ genoemd.

Hun samenwerking zorgde voor een vernieuwend model, de zogenoemde All Star Modern is bij menig sneaker kenner al erg geliefd. Op het eerste gezicht een heel andere sneaker maar de klassieke lijnen en logo zijn toch terug laten komen. Het doet denken aan een jaren 20 schoen afgeleid van basketbal sneakers. HTM en Converse hebben ontworpen naar een nieuwe sneaker met dezelfde tijdloze uitstraling als de bekendere variant van All Stars.

Converse creative dirctor Bryan Cioffi probeerden te kijken naar wat de All Stars dragers willen en wat ze naast hun dagelijkse verplichtingen nog meer doen. Naar die verlangens kwam er de van hoge kwaliteit, lichte en comfortabele All Star Mordern uit. Deze sneaker heeft een dikke Phylon zool die de perfecte balans biedt van structuur en comfort.

De HTM specials bestaande uit geheel geitenleer laat een nieuwe kant van de luxere sneaker zien. Details als het HTM logo in de hiel lus en enkel patch. Het verborgen detail achter ‘sok lijn’ moet het gevoel geven dat er tot in de puntjes is nagedacht over het ontwerp maar dat er vooral veel plezier was in het ontwerpproces.

“Het gaat om de moderne wijze die we kunnen toepassen op een authentieke manier. Het grootste belang ligt bij onze consument – we maken het voor hun. We willen alleen de beste producten leveren. Dit is de reis die we daarvoor maken, dit zijn de eerste stappen.

Previous ArticleNext Article

Top 10 Converse sneakers onder de €40,- 9

Wij hebben een top 10 verzameld met Converse sneakers onder de €40,-! Converse heeft de ideale luchtige zomersneakers die ook nog eens goed zijn voor je portemonnee. In deze top 10 kom je vaak het model de Chuck Taylor 70 tegen. De Chuck Taylor 70 is gemaakt van canvas en heeft een rubberen zool die veel comfort biedt.


1. Chuck 70 Psy-Kicks Low Top | 164212C


2. Chuck Taylor All Star Lift Low Top | 564384C


3. Chuck Taylor All Star Color Game Low Top | 564348C


4. Converse Star Play | 144150C


5. Converse One Star CC Slip Dark Star Vintage Suede | 163275C


6. Chuck Taylor All Star Shiny Metal Lift Low Top | 564878C


7. Chuck Taylor All Star Seasonal Color High Top | 164397C


8. Converse Chuck All Star Clean Lift Low Top | 562926C


9. Converse One Star Vintage Suede Low Top | 163246C


10. Converse One Star Platform Low Top | 563487C


Top 5 New Arrivals bij Epic Store Breda 11

Epic Store Breda heeft altijd een mooi aanbod aan sneakers. Verschillende merken en per merk weer veel verschillende modellen. Op deze manier kan iedereen wel iets leuks voor zichzelf vinden bij Epic. Epic Store Breda blijft zijn assortiment telkens uitbreiden door regelmatig nieuwe sneakers toe te voegen. Ook nu hebben ze weer een aantal New Arrivals binnengekregen.

Wij hebben hieronder een Top 5 gemaakt van deze New Arrivals bij Epic Store Breda. Scrol dus vooral verder als jij nieuwsgierig bent naar de nieuwste aanwinsten op hun website. Wil je het gehele aanbod van Epic bekijken? Klik dan HIER om naar de webshop te gaan.


1. Asics Gel Lyte III ‘black’ | 1191A223-001


2. Nike Air Max Tailwind IV | CJ6534115


3. Chinatown Market X Puma Ralph Sampson ‘White’ | 371089-01


4. Vans Anaheim Factory Sid DX | VN0A4BTXXMC


5. Nike Air Tailwind 79 | 487754-011


Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’, Check hier alle aanbieders! 260

De sneakers uit de Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie zijn goede paartje die passen in iedere sneaker collectie. Aankomende zaterdag, 20 juli, kan dat, want dan komt deze pareltjes eindelijk uit! De sneakers zijn gebaseerd op de eerste schetsen van de Air Max 1.

De Nike Air Max 1

Tinker Hatfield is het brein achter het design van de Air Max 1. Tinker Hatfield haalde zijn inspiratie van het Centre Pompidou in Parijs. Het Centre Pompidou is als het ware binnenste buiten gekeerd, hierdoor zijn de pijpen en buizen te zien aan de buitenkant van het gebouw en is er dus te zien wat er gebeurd. Hierdoor kwam Tinker Hatfield er op om de Air technologie zichtbaar te maken en zag je dus wat er gebeurde in de sneaker. Door de jaren heen zijn er natuurlijk wat veranderingen aangebracht op de Air Max 1. Zo was de Air Unit een stuk groter en de zool een stuk vlakker. Bijzonder is dat na al die jaren de Air Max 1 nog steeds één van de populairste sneakers is van Nike.

‘Sketch to Shelf’

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ is dus gebaseerd op de eerste schets van de Air Max 1. Dit is goed te zien door het gekras van een potlood op de upper. Veel kleine details, zoals aantekeningen op de hiel en de mudguard zijn te zien. Rondom de Air Unit zitten stippen, deze stippen zaten er ook toen de Air Max 1 getest werd. De ‘Sketch to Shelf’ zit dus bomvol details! Op de zwarte en witte colorways zijn juist de technische details van de sneaker terug te vinden op de upper. De sneakers zijn dan ook afgemaakt met een transparante outsole die ook de schets weergeeft van de zool.

De Nike Air Max 1 ‘Sketch to Shelf’ collectie komt, morgen, 20 juli, uit via de Nike SNEAKRS app, en bij andere geselecteerde Nike retailers voor €150,-. Bekijk hieronder alle retailers waar jij dit pareltje kan bemachtigen! Scrol verder om de foto’s te bekijken.


Afbeeldingen: carnivalbkk

Afbeeldingen: __1_8_e__

Ontvang wekelijks het laatste sneakernieuws in je inbox