20 Years of Nike Air Max 95

De iconische Air Max 95 van Nike ondergaat zijn grootste transformatie sinds de release twintig jaar geleden. Een nieuwe creatie: nieuw design en een nieuwe look. De vader van de Nike Air Max 95 Sergio Lozano had zich toentertijd (midden jaren negentig) vast niet kunnen bedenken dat het zo’n succes zou worden. Speciaal ter ere van het 20-jarige bestaan van de Nike Air Max 95, komt Nike met de Air Max 95 Ultra Pack ontworpen door Nike designer Dylan Raasch.

De onmiskenbare Air Max 95 Ultra Jacquard voor heren en de Air Max 95 Ultra voor dames hebben het unieke, op het menselijk lichaam geïnspireerde design dat is gebaseerd op het origineel van Sergio Lozano, maar zijn lichter gemaakt met de moderne uitgesneden afwerking van nu. De Air Max 95 Ultra Jacquard voor heren heeft nog steeds de karakteristieke menselijke elementen, maar heeft een make-over gekregen met een nieuw bovenwerk van licht, geweven jacquard. De levendige neonaccenten rond de oogjes van de originele Air Max 95 keren veelvuldig terug op het bovenwerk, de tong en het gekruiste Flywire systeem. Maar de grootste transformatie heeft plaatsgevonden in de middenzool; de ruggengraatvormige structuur is uitgehold, wat het design ruim 40 gram lichter maakt.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *